ce ceri cand inchiriezi o locuinta

ce ceri cand inchiriezi o locuinta | Autor: MariaG

Link direct la acest mesaj

din motive pe care nu le insirui aici ca nu e locul potrivit, trebuie sa ma mut (eu si pitic de 3,5 ani) .... undeva. Pentru limpezirea mintilor si tragerea sufletului in vederea altor decizi m-am gandit: CHIRIE. Am luat ziarele la rand si mi s-a facut rau. Nici in visele mele cele mai extravagante nu pot sa platesc 500E chirie pe luna pentru 2 camere. Asa ca am apelat la metoda doi: intrebat in stanga-dreapta. Dar la intrebarea mea "daca stiti, daca vreti, daca puteti" mi s-a raspuns cu o intrebare: "ok,ok, dar ce cauti de fapt?"
Moment de liniste alba, nici un gand. M-am trezit in imposibilitatea de a descrie in cuvinte imaginea care ar provoca sentimentul "aici, ca aici o sa ne fie bine".
Asa ca am enumerat (anemic): mobilat/semimobilat (ca nu vreau sa cheltuiesc si bruma de bani pe care o mai am cumparand de toate in casa altcuiva), sa aiba termopan (ca sa nu fie curent - vezi mentiunea cu pitic de 3,5 ani), parchet sau mochetat (vezi aceeasi mentiune). Si aici m-am oprit ne mai avand nici o cerinta. Am mai ingaimat: curat.
Recunosc ma simt cam nepregatita pentru etapa asta a vietii si nu prea stiu ce as mai vrea.
Voi ce ati mai adauga la lista?

Si mai am o problema. Mi s-a sugerat ca poate ar fi o idee buna ca in loc sa platesc chirie sa cumpar un ap cu 2 camere, genul semidecomandat, fara balcon si nu foarte mare care, cica, n-ar fi atat de exagerat de scump ...... Dar eu nu pot sa iau o hotarare: nu cumperi cate o casa in fiecare an si nici macar la fiecare 5 ani, si mai ales nu daca esti singura si cresti un copil. Asa ca daca as cumpara ceva ar fi cam pentru tot restul vietii (nu ma vad la 50 de ani apucandu-ma de alte locuinte).....
Idei?

Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Sa aiba repartitoare si apometre. Sa fie degrevat de datorii la intretinere. Sa nu ai prea multi pereti exteriori in special in dormitor. Sa aiba instalatiile sanitare & electrice in stare de BUNA functionare. Sa aiba balconul inchis. Sa fie cel putin la etajul 1 si cel mult la 3 (tot ce e peste etajul 4 - vara te sufoci). Sa aiba aer conditionat (?! chestie de optiune). Proprietarul sa-si asume orice cheltuiala pentru reparatiile instalatiilor electrice/sanitare. Sa aiba o usa solida si un sistem de inchidere bun. Sa aiba contoar de tip nou si sigurante electrice nu din alea ceramice.
Sa ai contract legal de inchiriere (chiar daca nu pe suma reala, dar sa ai un act)pe minim 1 an si sa se specifice in contract perioada de gratie - minim o luna in cazul in care una din parti decide sa rupa contractul.
Daca iti permiti sa cumperi o casa, fie ea si de 2 camere, pe termen lung e mai ieftin sa o cumperi acum decat peste 2 ani. Daca inchiriezi cu 500 pe luna, gandeste-te la suma enorma pe care o cheltui. Pana la urma tot la cumparat casa ajungi. Mai bine platesti o rata si dormi linistita in casa ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

wow, multumesc frumos de raspuns. Foarte concis si foarte clar. Ai reusit intr-un fel sa mai faci si putina ordine in capul meu care se cam invarte ametit de vreo cateva luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu ti-as sugera sa cumperi, decat sa platesti 500 de euro chirie, mai bine faci imprumut la banca si dai rata acolo. Stii ca ramai cu ceva, pe cand banii pe chirie nu ti-i recuperezi niciodata.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Am o problema cu avansul in ceea ce priveste cumpararea si cu "legendele" privind preturile si gasirea si cu curajul ....
Pe de alta parte ma gandeam azi noapte in timp ce stateam cu ochii in tavan si imi tineam puiul in brate (ca mai nou nu vrea sa doarma singur decat jumatate de noapte dupa care se muta la mine in camera) ca mama ne-a crescut doua surori in trei camere si dormeam toate trei in aceeasi camera pentru ca in sufragerie era prea frig ca sa poata dormi o singura persoana acolo si uite ca ne-am facut mari si destepte.... Asa ca ma gandeam ca as putea incerc sa cumpar un ap cu 2 camere micut, semidecomandat eventual, ca as putea incapea in el cu fi'miu. M-am blocat cu ideea pe la 3 si un pic (evident in lucruri marunte) cu sau fara balcon (imi spunea cineva acum cateva zile ca absenta unuia scade pretul apartamentului in sine) si apoi am adormit. Inca mai rumeg.

Daca vi se pare ca nu sunt coerenta nu va suparati prea tare, o sa imi treaca
-------------

Anda, daca nu te superi, o sa pun si eu link-ul catre copacul de hartie in semnatura ... eu il aveam in statusul de gtalk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

ufff, Maria, noi am cumparat in primavara exact apartamentul de care vorbesti tu(2 camere, semidecomandat, fara balcon- bonus, e si la parter)- si din aceleasi motive ca tine( chiria exorbitanta care ni se cerea).Am inceput cautarile din toamna trecuta, dar am tot fost nehotarati...pe banii nostri (in septembrie 2006 puteam cumpara cu banii astia 2 camere confort I, decomandat, fara probleme - in martie 2007 deja incepusem sa ne gandim serios la o garsoniera)!!!Oricum, din martie si pana azi, valoarea apartamentului a crescut cu 12.000 de euro, nepunand la socoteala si renovarile pe care le-am facut.
Sfatul meu este sa cumperi apartament, chiar si garsoniera, daca iti permiti...nu are rost sa platesti o caruta de bani o chirie!!
ps:avem un bebe de 4 luni care, desi avem doar 2 camere, doarme singur in dormitor..noi folosim sufrageria pt somnul nostru, pe canapeaua extensibila..deci, se poate!
Bafta multa si intelepciune iti doresc!!

" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Imi dau seama ca ti-e tare greu daca tb sa faci treaba asta si daca esti si nepregatita...totul pare si mai greu. Iti stai la dispozitie cu sfaturi, calcule, idei, analize, oferte, pentru : inchiriere, achizitie, credite. Moca, si in calitate de proprietar si investitor, adica parazit al societatii care traieste de pe seama celor care nu-si permit o locuinta in proprietate . Eu ii sfatuiam si pe chiriasii mei sa-si cumpere casa, ce ma mai supara cel care imi platea mie chirie si rata la peugeot 206 in 2002, in loc sa-si plateasc arata la casa lui Dar ce sa-i faci ..bine cu de-a sila nu se poate.
Deci, adresa mea de yahoo sau messs ( e cel mai bine, ca poti comunica mult si rapid si interactiv, ca sa zic asa) e dicirstea@yahoo.com

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Maria,
un balcon inchis (inchiriat el sau cumparat) e foarte important mai ales intr-un apartament mic. Nu face rabat. Trebuie sa ai unde usca rufe si unde depozita biciclete, sanii samd. Gandeste-te in perspectiva.

Mergi la inceput

va multumesc din suflet pentru sfaturile voastre.
in urma unor framantari framantate si a unor cani de ceai pentru linistirea spaimelor si a unor multimi de pupici din partea flacaului si a incurajarilor voastre (si a unei zile in care n-am putut sa produc nimic la serviciu) am hotarat sa ma apuc de ce tre' sa ma apuc pentru a cumpara o locuinta pentru a putea avea un dram de stabilitate.
Am vorbit cu tatal copilului ca sa vad cum si cand si cat din ceea ce am facut noi doi impreuna pentru locuinta pe care am cumparat-o acum 3 ani va ajunge inapoi la mine. Mi-a promis un raspuns pentru seara asta.
Am trecut-o pe dicirstea in lista de la ym (multumesc frumos pentru ca vrei sa ma ajuti).
Incerc sa fac azi o listuta cu bancile cu care sa vorbesc ca sa vad ce pot sa imi ofere ele la banii mei ...
Si orice alte sugestii sunt binevenite.

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Maria bafta si te ajute DD sa reusesti sa iti cump casuta pt tine si piticot. Ai un PM

putin offtopic:
si eu vreau sa ii multumesc lui dicirstea pt amabilitate si pt sfaturile bune pe care mi le-a dat pe email

briza_marii
www.flickr.com/photos/10784363@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_e spune:

De acord cu recomadarea cumparat, nu inchiriat. Insa referitor la balcon - daca pretul e mai mic si in rest e OK, nu vad absenta balconului ca fiind decisiva. Noi stam exact asa si e bine. Masina de spalat cu uscator incorporat => nu sint rufe de uscat. Iar de depozitat, daca are blocul un subsol OK [curat/cu o usa decenta, incuiata] merg acolo chestiile voluminoase. Daca nu, un dulap sanatos si... mai putine dracovenii adunate... ceea ce pe mine personala ma bucura, ca eu sint genul "arunca-tot", iar consortul e "pastreaza-tot".

In rest... mult noroc in cautari si pentru curajul in situatia data. Si eu am crescut cam tot asa, da' uite ca nu am iesit prea afectata.

Mergi la inceput