Gravidute prin FIV (9)
Raspunsuri - Pagina 6
medamaya1 spune:
Pussilino, tin pumnii strinsi sa fiti bine si tu si Tustele si sa veniti cit mai repede acasa , sanatoase
Lorelai, eu am avut secretia aceea maro 2-3 saptamini, stai linistita la pat
Ioana, nu stiu ce sa-ti spun si eu am colul scurt acum, bine eu am si cerclajul facut, dar totusi....si mi s-a recomandat repaus cit cuprinde, fara efort . In pat stau cum pot, cind amortesc pe o parte , trec pe cealalata, mai stau si pe spate, cum pot , iar la dus stau pur si simplu jos in cada. Iar durerile alea de care zici tu, alea sint contractii, ma lamurit si pe mine dr ca iohabar nu aveam. Multa sanatate .
Pup toate fetele
Meda 24+
andicu spune:
"neata .
Pussii, m-ai bagat in boala cu vestea asta nici nu ma gandeam ca ai tensiunea asa mare! Doamne-ajuta sa fie bine pt toate 3 si sa va intoarceti acasa sanatoase! Nastere usoara si refacere rapida!
Ma sa fie totul bine si sa fie Tustele suficient de mari cat sa nu stati in spital mai mult decat trebuie! astept un semn cand o sa poti,pls, pe mobil daca ti-e mai usor.
Si uite-aici niste majorete, ca se cere!
Lorelai, daca e maro, e bine! important e sa nu fie sange rosu, abundent si cu cheaguri! stai in continuare in pat si multa sanatate!
Ioanacarmen, eu zic sa nu te sperii prea tare! si eu am avut col scurtat de pe la 6 luni si am tinut-o asa toata sarcina, cu 3 si un pic, chiar si 2.8. Daca stai mult in pat se mai lungeste, se poate. Mie dr mi-a zis ca e riscant daca scade sub 2. SI sa stii ca n-am stat numai in pat, cel putin cat am avut colul in jur de 3(si un pic deschis in interior, in forma de palnie) m-am miscat normal, dar n-am ridicat, n-am condus, n-am facut efort mare.
Sanatate tie si la bebe din burtik!
Cris, iti trimit pm. Felicitari inca o data pt valoarea in crestere!
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi
aurel_cris spune:
LA MULTI ANI TUTUROR CARE SERBEAZA ASTAZI ZIUA ONOMASTICA
PUSSI iti tinem pumnii sa fie totul bine si cum iti doresti tu
LORELEI si eu am patit asa,Marinescu mi-a dat sa fac gravibinon o fiola pe saptamana pe langa celalalt tratament de sustinere si repaus la pat.Am avut aceste pete ceva timp,deci nu te speria
IOANACARMEN si eu am colul foarte scurt 21mm dar am ceclaj facut.Ce pot sa iti zic daca stai in pat totul va fi bine,mie dr a zis sa evit sa stau pe scaun.La baie fac dusuri scurte si ma menajez cat pot,sunt plictisita da ce sa fac,asa am tinut-o toata saarcina
CRISIS acuma mataluta esti in charge cu deschiderea de capitole trece-o si pe kla pe listuta te rog ca a dat datele.Ma bucur ca totul merge bine la tine
Azi merg si eu fetelor la medic,sa vedem ce ne mai spune,am avut o noapte nasoala.
23+
madalina28 spune:
Pussi nastere usoara cu Tuste sanatoase!!!Tinem pumnii si ne rugam pt tine.
Madalina 26+Sofia
calea sigura a esecului este sa renunti...
Poze
La mami in burtik
Ginger00 spune:
Pussi-m-am speriat cand am citit...pana acum nu-mi aduc aminte sa fi zis ca ai tensiune...Oricum bine ca tustele tale sunt mari asa ca nu ai de ce sa te preocupi pentru ele,acum sa fi tu bine .O sa ma gandesc mereu la tine
+29 sufletelele mele
Atat mai avem
ioanacarmen spune:
Am vorbit la telefon cu dr mea si m-a chemat maine la spital sa ma controleze inauntru. Intrebare- doar prin control cu mana isi poate da seama cum este colul meu, daca e deschis sau nu si cat e de lung?
Acolo sigur nu-mi va face eco, mi-a spus ca vrea sa ma controleze si apoi luam o decizie. Credeam ca relevanta este eco, nu controlul intern facut prin palpare.
De cerclaj am auzit ca ar fi riscant, ca poate da infectii si complicatii si uneori chiar avort. Spuneti-mi si mie, va rog, ce fel de anestezie v-a facut si care a fost procedura exacta. Anestezia nu influenteaza bebe in mod negativ?
Celor cu probleme ale colului, vi s-a prescris si vreun tratament medicamentos?
Medamaya nu stiam ca durerile ca de ciclu indica de fapt contractii, eu credeam ca ele se manifesta ca niste spasme....,la mine cand incepe durerea e continua si pe o suprafata mare circulara-spre rinichi.
In concluzie daca imi spune sa stau numai in pat, eu cum ma mai uit la tv sau cum mai citesc, ca daca stau pe o parte nu rezist mult, ma iau durerile de oase rau. De abia le suport noaptea. Fac rau daca stau intinsa pe spate mai multe ore?
21+
Ginger00 spune:
Colul se poate controla si manual dar pentru dimensiunile lui se face eco intern.
Ca tratament poate sa-ti dea ceva pentru contractii tip progesteronice ca sa iti relaxeze uterul.Oricum daca se scurteaza ramane asa ,nu se mai lungeste ...cel putin asa mi-au zis medicii mie.
Poti sta pe spate cat vrei daca rezisti,dar cel mai bine e pe partea stanga.
+30 sufletelele mele
Atat mai avem
mihuta spune:
Ioanacarmen, si eu sunt de parere ca o ecografie transvaginala e mai buna decat control manual, dar fiecare doctor are scoala lui. Prin palpare poate sa isi dea seama daca e deschis colul - ca asta e motivul pentru care se face cerclaj, si daca e suficient de tare/lung.
Contractiile se manifesta ca niste dureri menstruale, care iradiaza din spate.
Poti sa stai pe spate, daca ti-e comod, nu e nici o problema.
38s + Sophia
crisis81 spune:
La multi ani tuturor celor care poarta numele sfintilor Mihail si Gavril!
Pussi iti scriu si aici: Sanatate multa tie si la tuste! Sa va intoarceti cu bine acasa! Nastere usoara!
Andicu multumesc mult! Esti o dulce!!! Sa-ti traiasca puiutul si sa va bucurati de el!
Pupici pentru toate fetele!
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602928535480" target="_blank">Ziua rezultatului, www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602474079860" target="_blank">Gratar Szeged, www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536463995" target="_blank">Viena 2007, www.flickr.com/photos/11706357@N04" target="_blank">Spania 2007 , www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536268989" target="_blank">Nunta noastra, www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602666367220" target="_blank">Botez finutzu,
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602666343022" target="_blank">Animalutzele mele!, Multe poze
In asteptarea ingerasului