Sa o dau la gradinitza?
Buna!Sunt mama a doua fete, cea mare de 3 ani si cea mica de 11 luni.Pe cea mare, Maria, tare as vrea sa o duc la gradinitza, insa din primavara.Si m-am gindit ca e mai bine ptr ea la program de 4 ore, ca sa doarma la prinz acasa, cu surioara ei.
Problema e ca din septembrie, anul viitor, va trebui sa mearga la program prelungit.
Eu ma intreb si va intreb:daca se va atasa de aceata gradinitza de 4 ore si dupa aceea nu va dori sa mearga la gradinitza cu program prelungit?
Am mai apelat la o educatoare pensionara, care m-a indrumat sa o duc doar la program prelungit.
Voi ce parere aveti?
Raspunsuri
filofteia spune:
Ideal este sa o duci la gradinita cu program prelungit, in prima faza o lasi pana dupa masa de pranz, apoi din septembrie o lasi la program prelungit. Asa va fi tot cu colegii ei si nu o mai luati de la capat cu acomodarea.
mariamunteanu spune:
Dea acord cu ce a spus Filofteia. Asa am facut si eu si a fost foarte bine.
Maria
adi_dalma spune:
Din propria experienta, nu recomand nimanui sa-si dea copilul la gradi la 3 ani.In special ca ai si un bebeu acasa...
Bineinteles daca nu exista varianta (bona bunica etc) .
Daca exista varianta, sfatul meu este sa mai stea acasa pana in septembrie si apoi .. da... direct program prelungit.
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by adi_dalma
Din propria experienta, nu recomand nimanui sa-si dea copilul la gradi la 3 ani.In special ca ai si un bebeu acasa...
Daca exista varianta, sfatul meu este sa mai stea acasa pana in septembrie si apoi .. da... direct program prelungit.
ag
De ce nu ? Eu mi-am dat copiii la gradinita la 2 ani fara 1 luna. la inceput a fost mai greu, dar dupa o luna erau deja integrati.
Iar varianta de a incepe gradinita in primava este optima, pt. ca deja virozele sunt mai rare. Pe ai mei i-am dat in aprilie si prima raceala au avut-o in octombrie.
Maria
filofteia spune:
Si eu sustin gradinita din primavara. Banuiesc ca trebuie sa incepi serviciul in septembrie, de aceea atunci va ramane la program prelungit. Vor fi prea multe schimbari pentru toata lumea. Tu va trebui sa te integrezi si vei sta cu gandul la camin si la cea mica, etc...
Exact cum spune si Maria virozele trec, se va adapta mai usor.
ingridnen spune:
La noi a fost invers in primul an de gradi.. virozele au inceput undeva pe la jumatatea lunii februarie si au durat pana in mai 
Si eu sant de parere sa mearga de la inceput la o gradi cu program prelungit, mai intai o lasi pana dupa masa de pranz (asa facem si noi), iar din septembrie si la dormit acolo.
Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni
adi_dalma spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
[quote]Originally posted by adi_dalma
De ce nu ? Eu mi-am dat copiii la gradinita la 2 ani fara 1 luna. la inceput a fost mai greu, dar dupa o luna erau deja integrati.
Iar varianta de a incepe gradinita in primava este optima, pt. ca deja virozele sunt mai rare. Pe ai mei i-am dat in aprilie si prima raceala au avut-o in octombrie.
Maria
Eu am incercat la 3 ani si mi-a tusit toata iarna.Ajunsesem la exasperare.Cine stie poate fata mea e mai sensibila...
Este drept a stat la gradi cam 3 saptamani si a evoluat fantastic.
Dar sincer sanatatea e pe primul plan. Daca ar fi sa o iau de la capat nu as mai duce copilul in colectivitate asa devreme.
Cred ca dupa 4 ani este cel mai bine.
Dar repet eu sunt norocoasa pt ca am bunici si bona...
TOMALAVINIA spune:
Serviciul poate il incep mai devreme(asta in ideea ca nu ma intorc in invatamint), dar CIC-ul expira pe 14 dec 2008.MI-e teama ca nu ma voi descurca cu Cristina, fata mica.In primavara va umbla, va descoperi lumea tot mai mult si va trebui sa ma ocup de amindoua , si asta fara nici un ajutor.De aceea m-am gandit sa o inscriu pe Maria la gradinitza(chiar imi cere sa o duc).
Off, ca nu e usor cu ele....Dar decit sa fie bolnavioare mai bine "in garda" tot timpul!
filofteia spune:
Colectivitatea este colectivitate! Si daca o duci in martie si daca o duci in septembrie, tot se va imbolnavi.
Asa, daca o duci din martie sansele sunt mai mari sa "sara" peste viroze. In septembrie cu siguranta incep virozele. Pana la urma poti incerca, mai ales ca Maria isi doreste sa mearga la gradinita. Daca nu se poate o duci apoi iar in septembrie.