Sa o dau la gradinitza?
Raspunsuri - Pagina 2
maria amalia spune:
Eu zic ca depinde de fiecare si mai ales de copil. Si mai zic ca trebuie sa-si faca si imunitate copiii. Eu pe Maria am dus-o anul asta prima data din 1 octombrie, la 2 ani jumate. A mers 4 zile si s-a imbolnavit. A stat acasa 3 saptamani ( din care una vacantza), timp in care i-am dat imunogrip junior. Acum e iar la gradi si Doamne ajuta e bine, deocamdata. Programul e de la 8,30 - 12,45 si somnicul de dupamasa il face acasa.
Totusi mi se pare ca se poate da un copil la gradi de la 3 ani nu la 4. Eu zic ca pierde mult daca sta acasa. Pe mine ma uimeste cate a invatzat intr-o saptamana la gradi.
Sanatate la toata lumea!!!
ioana spune:
Am o prietena care se afla in aceasta situatie. Are un baietel de 3 ani si 5 luni, pe care a incercat sa-l dea la gradinita din septembrie, si un bebelus acasa. Baiatul cel mare a racit la gradinita, l-a imbolnavit si pe cel mic... ei au mai facut cateva incercari de a-l duce la gradi, acelasi rezultat...
Momentan au renuntat, vor mai incerca la primavara, cand baietelul mai mare va avea 4 ani.
Subscriu si eu la parerea ca, uneori, varsta de 3 ani nu reprezinta intotdeauna varsta optima pentru gradinita, din punct de vedere al sanatatii, nu al pregatirii psihice pt. gradi. Din experienta proprie, din pacate. Cat castiga la socializare pierde la imunitate. In mod clar, pe un al doilea copil l-as da mai tarziu la gradi. Medicul nostru pediatru si-a dat nepoata, perfect sanatoasa, la 4 ani si jumatate la gradinita, avand in spate o experienta de 30 de ani de ingrijit copii... eu cred ca asta spune multe.
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by ioana
Am o prietena care se afla in aceasta situatie. Are un baietel de 3 ani si 5 luni, pe care a incercat sa-l dea la gradinita din septembrie, si un bebelus acasa. Baiatul cel mare a racit la gradinita, l-a imbolnavit si pe cel mic... ei au mai facut cateva incercari de a-l duce la gradi, acelasi rezultat...
Momentan au renuntat, vor mai incerca la primavara, cand baietelul mai mare va avea 4 ani.
Subscriu si eu la parerea ca, uneori, varsta de 3 ani nu reprezinta intotdeauna varsta optima pentru gradinita, din punct de vedere al sanatatii, nu al pregatirii psihice pt. gradi. Din experienta proprie, din pacate. Cat castiga la socializare pierde la imunitate. In mod clar, pe un al doilea copil l-as da mai tarziu la gradi. Medicul nostru pediatru si-a dat nepoata, perfect sanatoasa, la 4 ani si jumatate la gradinita, avand in spate o experienta de 30 de ani de ingrijit copii... eu cred ca asta spune multe.
Ba asta nu spune nimic. Aici multa lume isi da copiii la gradinita de la 2 ani (sau unii chiar de la 1,5 ani) si nu se imbolnavesc chiar asa. Nu este obiceiul ca bunicii sau bonele sa cresca copiii, asa ca mamele sunt nevoite sa-i dea la gradi de la 2 ani. Nici ai mei, desi s-au nascut f. mici (aprox 2 kg fiecare) nu s-au imbolnavit decat o data in 7 luni de gradinita si nu din cauza gradinitei, ci de la un baietel vecin. Toti copiii se imbolnavesc.
Prietenele mele din Romania isi tin acasa copiii de 3 ani si tot aud ca au ba otita, ba laringita, ba enterocolita etc.
Maria