Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (53)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

ACVARII

Miri-Mik, iti tin pumnii pentru pestisori. Eu am mai auzit de persoane care au tinut pestisori aurii si in bocale din alea ca la televizor dar altfel zau ca nu-s recomandati.
Asa am inceput si eu primul acvariu cu pestisorii aurii (ma rog pot avea mai multe culori, carasi adica) si mi-au murit direct saracii. Ce-am mai bocit!

Atat cat am citit eu, sunt pestii cei mai dificili, cei mai nerecomandati pentru incepatori. Si daca e vreunul solid rezista, depinde de noroc, dar de obicei macar o parte din pestii cumparati mor destul de repede (ori au probleme genetice, ori vin bolnavi de la magazin, ori se imbolnavesc datorita stresului cauzat de transport si acomodare), asta fie ei carasi sau alta rasa, dar la carasi rata mortalitatii e mai mare.

Eu mi-am cumparat apoi zebre si falsi neoni, pe numele lor corecte :
- tanichtys albonubes si
- danio (rerio)
Astia sunt cei mai recomandati pentru incepatori, eu nu le-am schimbat niciodata apa si le dau sa manance doar la vreo 3 zile. Dar durata lor de viata e de vreo 3 ani numai. Sunt mici si poti sa pui linistita vreo 4-6 intr-un mic acvariu, in timp ce casarasii cer extrem de multa apa pe caciula (vreo 50L !!!) altfel murdaresc apa si mor sufocati.

Se gasesc multe despre carasi pe internet, uite un exemplu:
http://www.animale.ro/forum/viewtopic.php?t=9803

Mult succes,
Micsunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

mama mia fetelor.

Eu asa de focoasa eram inainte... iar acum de cand sunt gravida mie mi-a pierit tot cheful. Da' nu-mi trebuie nici sa vad in filme.
Asta inseamna ca nu sunt normala? Va intreb serios. Nu de alta, dar eu va spun sincer ca nu-mi arde. Si de 6 luni saracutul sotior e cam pedepsit. Norocul meu ca e intelegator.
Se spune ca femeile devin mult mai interesate cat timop sunt gravide.
Nu eu insa...

Monica-Matz 27+ Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Miri, ce vroiam sa spun e ca unii au noroc si reusesc sa tina pestisorii aurii chiar si in bocale, dar in general acesti pesti sunt foarte dificili si saracii mor deseori!

Mult succes,
Micsunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzele2008 spune:

Un nou capitol va asteapta AICI.
(Gina)

Mergi la inceput