Cat sa-i dau unei bone ca sa fie multumita?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Kari, nu ai inoportunat pe nimeni . Si aici poti avea bona platita cu ora 6-7-8 lire/ora... asa numitele "nanny", sau poti sa ai bona "au-pair", care intra in alta categorie. De obicei acest tip de bone sunt fete tinere, eventual studente sau proaspat absolvente, din alte tari, pentru care experienta de au-pair inseamna posibilitatea de a invata o limba straina, de a petrece un an sau maximum 2 ( pe vremea cand era nevoie de viza si permis de lucru mai mult nu primeai ca au-pair)intr-o alta tara avand cazare si masa asigurate si avand grija de un copil (sau mai multi) la familia care-i gazduieste si de a castiga si niste bani de buzunar cu ocazia aceasta. Nu e vorba de bone profesioniste, cu experienta, caci intr-adevar acestea costa mult mai mult. Uite mai multe info:

http://www.premieraupair.co.uk/aupairs.htm

cu preturi cu tot.

O duminica placuta

Dark Bendis

26+ cu "Huckleberry" Baby

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu, trebuie sa fiu multumita ca la capitolul "bona" am scapat, adika copii mei nu mai necesita bona. eventual o domnisoara trasnet, care sa se joace cu ei, din cand in cand....ar vrea fii'miu

in alta ordine de idei, ce-i mai avantajos, pentru cei care locuiesc in strainatate sau sunt stabiliti, sa ai bona interna, sau...una locala?
intreb, caci o amica de-a mea, care imi va fi si vecina, (se muta pe strada mea) si are doi copii mici, ar vrea o bona interna....dar sotul ei nu prea e de acord...dar spatiu separat pentru bona au, (camera , baie, chiar o intrare separata).

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Kariguld, nu e asa putin ce spune Brianne. Pe langa banii platiti internei, se mai adauga pt. mine o cheltuiala de cel putin 200 euro/luna cu mancarea, intretinerea, abonament transport, biletul la venirea si plecarea din tara de origine, asigurarea medicala etc.

Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui brianne

- locatia geografica (cate bone sunt in oras, costurile din oras,

Eu as oferi salariu intai tinand f mult cont de cele de mai sus iar apoi de urmatoarele:

Bona in Europa:
lucreaza 5 ore, 5 zile/ saptamana - doua zile libere, seri libere, face babysitting 2-3 seri pe saptamana - salar saptamanal intre 52 - 65 €

Bona plus in Europa:
lucreaza 6 ore, 5 zile/ saptamana - doua zile libere, 3 seri libere, face babysitting 2-3 seri pe saptamana - salar saptamanal intre 78 - 95 €

Bona - ajutor mama in Europa:
lucreaza 8 ore, 6 zile/ saptamana - o zi libera, 3 seri libere, face babysitting 4-5 seri pe saptamana, salar saptamanal 104 - 120 €

Poate parea mult dar acestea sunt preturile pt tarile care sunt in UE.

revin, pentruca ma mai vb intre timp si cu alte persoane.
mie preturile de mai sus si explicatiile mi se par aiurea total! adika, nu prea au logica.

"salar saptamanal intre 52-65 euro"????
"salar saptamanal intre 104-120euro"???
afirmatiile astea nu sunt adevarate!

o bona care vrea sa lucreze in Europa, nu se va duce pe bani putini, 400euro sa zicem, va merge pe bani mai multi.
iar, in Germania, cine vrea sa lucreze de ex la o familie de nemti, care platesc mai mult, trebuie sa stapaneasca perfect limba! pentruca nemtii nu angajeaza pentru copii lor pe oricine, ci pe cineva care sa aiba pregatire si il platesc pe masura. situatia asta o stiu de multi ani.
iar o bona interna, costa mai mult, cum zicea mariamunteanu.

ionica, pentru ce ai gasit tu, la un simplu calcul, 8ore/zi inmultit cu 8e=320 eoro pe saptamana! ai gasit bona cu un pret f bun!

repet, nu vreau sa creez polemici, vreau doar ca cine da o onformatie sa o dea CLARA si ADEVARATA!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Noi avem la activ o lunga "colaborare" (de un an si jumatate)cu o singura persoana, dar asta nu a impiedicat-o sa ne "santajeze" de cateva ori pana acum (desi a avut, cred eu, un pachet avantajos, cu ore suplimentare platite si 3 saptamani de concediu platit pe an). Copilul este atasat de ea, cam greu sa o luam de la capat cu cineva nou, si intr-adevar bona ideala nu cred ca exista. Am incercat sa trecem peste toate astea, dar deja am ajuns la capatul rabdarii.

De vreo 2 luni am inceput gradinita, la inceput bona a refuzat oferta noastra, intr-un final a acceptat. Cu toate ca oferta este foarte avantajoasa, acum este din nou nemultumita de distanta pana la gradinita, sau mai bine zis incearca sa speculeze si acest aspect. Orice varianta i-am oferit (de exemplu, sa vina cu o alta mamica cu masina) nu i-a fost pe plac, ne-a facut aluzie la posibilitatea de a folosi microbuzul gradinitei, si intr-un final ne-a anuntat ca pleaca.

In ceea ce priveste agentiile de recrutare bone, aici m-am lovit de textul "acesta este pretul pietei" (pe care intuiesc ca ei sunt cel care il influenteaza). Chiar si asa, oferta este foarte slaba, am avut doar 2 vizionari din care nu am putut alege.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

revin, pentruca ma mai vb intre timp si cu alte persoane.
mie preturile de mai sus si explicatiile mi se par aiurea total! adika, nu prea au logica.

"salar saptamanal intre 52-65 euro"????
"salar saptamanal intre 104-120euro"???
afirmatiile astea nu sunt adevarate!

o bona care vrea sa lucreze in Europa, nu se va duce pe bani putini, 400euro sa zicem, va merge pe bani mai multi.iar, in Germania, cine vrea sa lucreze de ex la o familie de nemti, care platesc mai mult, trebuie sa stapaneasca perfect limba! pentruca nemtii nu angajeaza pentru copii lor pe oricine, ci pe cineva care sa aiba pregatire si il platesc pe masura. situatia asta o stiu de multi ani.
iar o bona interna, costa mai mult, cum zicea mariamunteanu.

Kari

Spui ca o persoana din Ro se va duce sa lucreze pe bani mai multi ca bona in Europa, dar eu cred ca asta e relativ. Sansa unei romance sa se angajeze ca bona cand nu vorbeste decat limba romana si nu are o pregatire de bona, este minima. Cine vrea o bona din Romania care nu vb decat limba romana ? Tot romani. Romanii din Europa (destul de putini la numar) care-si pot permite sa plateasca o bona interna cu 500 euro/luna pt care cheltuiesc de fapt cel putin 700 euro/luna, pot ajunge la concluzia ca mai bine isi iau o bona locala sau duc copiii la gradinita. Mai pun la socoteala faptul ca in Occident copiii incep gradinita de la 1,5 sau 2 ani, asa ca solutii exista.

Eu am o bona care face si menaj cat sunt copiii la gradinita, de care sunt foarte multumita si al carei tarif este f. rezonabil. E o persoana tanara (40 de ani), organizata, desteapta, corecta, serioasa, absolventa de liceu filologic. Se simte bine la noi si e multumita de salariu, ca dovada ca si-a prelungit sederea cu inca un an. Dupa primul an i-am mai marit salariul fara sa-mi ceara, pt ca am considerat ca merita. As mai tine-o inca multi ani de acum inainte daca ar putea sa ramana.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Hai sa va raspund si eu in ceea ce priveste bona interna in strainatate.

am avut anul trecut o doamna de 40 de ani super curata nimic de zis, o plateam 700euro net ,manca la noi ca si noi, plateam biletul dus intors ,asigurare de sanatate ADAC pe perioada de sedere( 60 euro lunar), intretinerea ei adica sampon,sapun,deo, balsam,crema pt. maine etc.

In total ne costa vreo 1300euro pe luna .
Doamna respectiva , dupa doua luni , ne-a anuntat ca ea nu mai poate locui departe de casa si ca se va intoarce in romania.
Dupa ce a plecat ,am constatat si o factura telefonica de + 300 euro .

Este foarte greu sa gasesti pe cineva de incredere sa se ataseze familiei.

Sophia 2ani
+15

Mergi la inceput

Ionica, ai dreptate. Eu insa am avut noroc de bone f bune, iar cea pe care o avem de un an e cea ai buna dintre toate, nu primeste atat cat ai platit pt. a ta si nici aceasta asigurare de sanatate nu i-o platim (i-am facut alta anuala in Ro), e cu bun simt -isi cumpara singura creme si obiecte de igiena intima, asa a vrut ea.
Norocul e ca o cunoastem din familie de multi ani. Sper sa am noroc si pe viitor.

Maria

Mergi la inceput

maria, ma refeream la faptul ca cineva care vrea sa lucreze in orice tara din Europa, vrea bani mai multi decat 400E. si mai este adevarat ca nu vor sa lucrez la roamni, caci roamnii nu au bani, majoritatea, sa plateasca o bona la nivelul uneia din tara respectiva.
iar ca sa lucreze in Austria, Germania, Elvetia, unde se cere limba germana...putine persoane se incumeta.

in ce ma priveste, nu as aduce pe cineva din Romania (dar la mine nu mai este cazul) si nici nu as recomanda...dar fiecare face cum considera.
este foarte adevarat ca aici sunt si alte solutii, in afara de bona.

ionica, iti doresc succes cu noua bona!

Kari

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

maria, ma refeream la faptul ca cineva care vrea sa lucreze in orice tara din Europa, vrea bani mai multi decat 400E. si mai este adevarat ca nu vor sa lucrez la roamni, caci roamnii nu au bani, majoritatea, sa plateasca o bona la nivelul uneia din tara respectiva.
iar ca sa lucreze in Austria, Germania, Elvetia, unde se cere limba germana...putine persoane se incumeta.

Kari

Asa este. Cine vrea bani mai multi trebuie sa si ofere ceva corespunzator, iar cum limba germana nu e la indemana oricui si cei care o stapanesc prefera sa faca munci mai calificate, nu vad cum ...

Altceva e la ingrijirea batranilor care se plateste mai bine, dar e si mai grea si mai neplacuta.

Maria

Mergi la inceput