Cat sa-i dau unei bone ca sa fie multumita?
Raspunsuri - Pagina 15
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ladyJ ceva grad de rudenie? |
Nu stiu, dar rimeaza:
bo-na-mea
ca-lu-ta
lara_c spune:
Mai Caluto....de unde scoti tu mai 12 ore, gatit /curatenie/spalat??
Mai aveai sa spui ca parcheaza si masina...sa ii dam spor de 'valet'.
Bona sta cu copilul 8 ORE , curatenie/mancare/soferie face altcineva.
Cat despre ore suplimentare de babysitting , alea se platesc suplimentar pe ora.Cel putin la mine.Si banuiesc ca la mai toata lumea.Nu cred ca exista multe mame care spun, ''aporpos, joi, sambata si duminica mergem la restaurant, stai tu copilu' pana ma intorc...moca''.
Daca exista cineva care intr-adevar are bona 7 in unu - bona/bucatar/gradinar/menajera/sofer si valet cu 12 ore pe zi, banuiesc ca plateste mai rezonabil.
Ca salariile sunt mici asta am zis si eu.Sa creasca nene dar sa creasca la toata lumea.Dar cum pui tu problema e deja...exagerare maxima...
Nu te superi ca intreb da' ce cauta o studenta la constructii pe un subforum de bone....?Nu ca nu ai avea voie...dar asa de curiozitate...
Editez ca sa itreb daca 'doamnele de Bangladesh ' au voie sa raspunda sau intrebarea era doar pt 'doamnele de Bucuresti'?Ca iarasi se isca confuzii.......
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
ANDREEA11 spune:
Iubita mea, se vede ca doar la banii iti da sta capul...Hai sa-ti zic ceva, sunt profesor, cu MASTERAT si DOCTORAT, lucrez cu copii cu cerinte educative speciale, copii cu situatii materiale si sociale de neimaginat.....nu stau sa ti povestesc tie ca nu MERITI. Crede-ma ca nu am luat o bomboana, pentru a-mi face meseria, am salariul de 1200 lei...Hmmm, cum ti se pare????? AAaa si nu-i lovesc, nu-i injur, nu-i amenint...De ce???? Sunt OM in p#259;rimul rand. Nu neg ca medicii nostrii sunt marea majoritate, inraiti, dar sa stii ca sunt si cazuri exceptionale, oameni care si au ales aceasta meserie de drag.
Asa cred ca trebuie sa fie si la bona: sta cu un copil ca-i place, iar daca face ceva pe langa, asta depinde de ce a acceptat. Dc nu i convine sa fie bona sa stea in pat acasa sau sa spele buda...Offf, da,ce m-ai,,inervat"!!!
Iti urez succes in cariera banoasa pe care speri sa o ai...Dar, nu te imbata cu apa rece...
Nicolest spune:
Buna,
As vrea sa stiu si eu cu cat trebuie sa platesc o bona pentru 5 ore de stat cu copilul ca "sa fie multumita" potrivit titlului din topic.
Ca principale atributii ar fi: preluat copilul de la gradinita, servit masa, dormit, calcat haine pentru copil, pregatit ceva de mancare usor gen orez cu lapte.
Am intrebat la o agentie si mi s-a spus ca pretul ar fi 7-8 milioane. La aceeasi bani ma gandeam si eu dar pentru o bona mai scolita sa stie o engleza elementara, sa fie cu experienta....ma rog cu ceva aptitudini.
Multumesc.
CD27 spune:
Caluta a fi bona este un job, ca oricare altul, bona nu-i vreun inger pazitor, nu-i cere nimeni sa-i iubeasca pe copii ca si cand ar fi mama lor, e un angajat si o sa castige ca atare, trebuie sa faca ce e in fisa postului, nu sa fie sclava, iar daca a acceptat sa fie sclava...asta e![]()
oricum dupa parerea mea, cel mai bine pentru un copil mai maricel/sociabil e la gradinita/cresa, asta in Romania unde bonele gandesc precum Caluta, cum ca au pe mana cel mai de pret lucru, copilul unui om si ca pot face orice, cere orice, fara sa ofere prea mult
eu ma rog la D-zeu sa nu ajung sa am nevoie de bona, dar daca va fi vreodata cazul, s-o feresca D-zeu sa nu isi faca treaba ca la carte
cu bobinache 14s
Mami de Mikul Robert Constantin (19.09.2008)

rory76 spune:
Are cineva de lucru pentru o bona de 30 si ceva de ani? Sunt din Constanta, fosta invatatoare, gatesc, fac menaj, spal, calc, vorbesc foarte bine engleza, pot sa ajut copilul la teme, desi as prefera sa fie un copilas mai mic 1-2-3-4- ani...Conditia este ca familia sa fie din Constanta, pot fi si doi copilasi, daca doreste cineva sa ma contacteze prin PM . Salariul se discuta in functie de cerintele familiei. 

"Trust no one!"
maru spune:
sper din tot sufletul ca nu esti bona si ca nu ai grija de ODRASLE!
daca taceai....
| citat din mesajul lui caluta Buna seara.Este pentru prima data cand intru pe acest forum si deja am o parere f urata despre cum trateaza"marile doamne ale bucurestiului",femeia care are grija de ceea ce este mai de pret in viata unui om-si anume copilul.Dragi "mari doamne" eu consider ca a avea o bona este ceva de lux si automat trebuie sa o platesti la adevarata ei valoare.Daca nu iti permiti sa ii oferi un salariu decent bonei,astfel incat sa isi duca traiul si asa amarat,de ce nu va duceti copii la GRADINITA?Fie ea particulara sau de stat?Raspunsul pentru ca la GRADINITA PARTICULARA fara 1400 lei nu iti primesc odrasla pentru 8 ore(FARA INTREAGA ATENTIE),iar la GRADINITA DE STAT platesti 450 lei si esti obligat sa iti iei copilul pana la ora 17.O alta varianta ar fi ca parintii DOMNIILOR DVS sa stea cu nepotii.Dar nu faceti asta deoarece dansii sunt prea obositi(sa imi fie cu iertare pentru cei care nu au parintii in viata). Intrebarea mea pentru dvs "MARI DOAMNE" este:CE SALARIU AVETI DE NU PUTETI RENUNTA DE LOCUL DVS DE MUNCA PENTRU A CRESTE CEEA CE CONSIDERATI CA ESTE BULGARASUL DVS DE AUR? Nu inteleg cum puteti vorbi atat de indiferent de acea persoana care vine la dvs in casa si va ingrijeste copilul.Din punctul meu de vedere meseria de parinte este cea mai grea din lume IAR BONA ESTE CEA CARE ARE GRIJA DE COPIL IN LOCUL PARINTELUI.RUSINE SA VA FIE DOAMNELOR!!!!!!!!!!! Cand veti stii sa apreciati valoarea unui om si sa nu il mai tratati ca pe o sluga,va asigur ca veti gasi si o bona pe masura!!!!!!!! |
maru spune:
asa de slabe sunt studiile in Romania ca se poate sa termini o facultate fara sa poti face un eseu decent?
ori ca sa nu fi inteles pana acum, pana la varsta absolvirii unei institutii superioare ca exista o ierarhie a valorilor?
Acum te vrei si tu O MARE DOAMNA? ai trecut la FRATILOR? poate surorilor, dar nu fratilor...
Acu, nu trebuie sa fim exigenti, ca in constructii limbajul asta e unul nimerit
| citat din mesajul lui caluta Pentru a clarifica situatia,ma vad nevoita sa spun fratiilor dvs ca nu sunt o neusinata si nici una din bonele ca bat si maltrateaza copii altora.Sunt studenta in ultimul an la UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI,asta pt dvs dna Andreea11(voi avea o meserie f banoasa DAR NU VOI UITA DE UNDE AM PLECAT). Cu tot respectul doamnelor deranjate de mesajul meu,va intreb cu cat ati plati o femeie care vine la domniile dvs si sta in jur de 12 ore pe zi avand grija de copil(asta insemnanad ca il spala,iese cu el in parc,ii face mancare etc),face curat in casa(dat cu aspiratorul,spalat pe jos,spalat,facut mancare),avut grija de casa atunci cand parintii sunt plecati in concediu),plus ca mai vine si sambata si mai sta cu copilul 5-6 ore? Sau mai bine spus dc dvs ati face toate astea cu cat ati dori sa fiti platite?Astept un raspuns cat se poate de sincer. Este f deranjat ca ceea ce am gasit scris pe acest forum denota o mare lipsa de respect pentru un semen de-al nostru fie el bun sau rau. Orice padure are uscaciunile sale. Iar in ceea ce priveste salariu unui doctor.....fara un ban bagat in buzunar nici nu se va uita la odrasla dvs. Nu inteleg cum va puteti gandi ca daca o femeie are doar 8 clase inseamna ca e sluga dvs,ca poate femeia aia stie sa ofere o educatie mult mai buna unui copil decat o femeie care are chiar si doctoratul..... Asa ca amintiti-va de unde ati plecat si intrebati-va daca dvs ati putea supravietui cu un salariu de 500-600ron in aceste vremuri.... |
MACARIE spune:
eu am avut o bona pe care o plateam cu 1000 ron, avea grija de fetita facea menaj usor la inceput facea si putina mancare , de la 8,30 dimineata pana veneam de la munca , 18-19-20 seara....eram multumite amandoua...problema este ca la un moment dat si-a marit singurica atributiile fara sa o rog eu..adica...a avut grija si de barbatelul meu
, cica era si el ca un copil
.Asa ca fetelor , indiferent cat de multumite sunteti de bona si cat de atasat este copilul de ea , aveti grija pe cine bagati in casa.
---------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos