M-am hotarat...........adoptie(43)
Raspunsuri - Pagina 9
diciu spune:
Asi...felicitari pt noul dosar!...si sa fie cu succes si de data asta!...te invidiez ca si noi vrem sa ajungem la bebe 2...insa asteptam ingrijorati bebe 1......si vad ca tu esti increzatoare ca in mai il aduci deja pe bebe 2...este doar un optimism caracteristic?...
noi nu avem inca nici o raza de soare la orizont...asteptam...tatonam...
Cat priveste mica discutie contradictorie....cred ca fiecare dintre noi avem sensibilitatile noastre...in functie de pe ce "baricade" am sosit aici..si in functie de faza in care ne aflam...nu trebuie sa fie cu suparare...ci cu intelegere si deoparte si de alta....
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
asi spune:
Diciu nu stiu daca e optimism caracteristic dar nu am de ce sa nu fiu optimista.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
diciu spune:
quote:
Originally posted by asi
Diciu nu stiu daca e optimism caracteristic dar nu am de ce sa nu fiu optimista.
Categoric ai de ce sa fii optimista!....
Si noi avem ca o licarire in ochi de speranta...o liniste si o multumire....doar ca...toti de la DPC ne-au descurajat..legea e cum e...si se pare ca unele chiar s-au mai inrautatit...
Iti doresc mult mult succes sa-ti aduci bebeul cat mai repede acasa..! Cred ca Razvan va fi f incantat
anda
asi spune:
Daca te iei dupa DPC pana la urma nici nu mai adopti copii la cat sunt de cu "nu".
Eu am invatat din experienta anterioara ca daca copilul tau e nascut sigur il vei gasi.Noi am vrut prima data sa adoptam doar fetita dar copilul nostru era Razvan.Ne spusesera ca inaintea noastra sunt 6-7 familii care au prioritate dar noi am dus copilul acasa inaintea lor.Deci nu e cum zic ei ci doar cum trebuie sa fie.
Asa ca trebuia sa aveti incredere ca puiul vostru e doar al vostru.
diciu spune:
Asi...Multumesc pt incurajare!
Eu am depus azi actele pt noul buletin si sper sa iasa in timp util ca sa-l pot atasa la dosar pana iese atestatul!...si gata!
Da..bebitza al meu...e undeva...da mi-e un dor de el...de nu mai pot...sa vie odata!..sa stii ca si noi vrem fetita..dar cateodata am asa o scanteie...ca va fi baiat....
anda
catty spune:
Buna dimineata dragele mele,
Astazi la prima ora am depus oficial actele actele pt atestat si ne-am programat pt luni la ora 8 la evaluarea psihologica. Si asta nu e tot. Dupa-amiaza mergem sa vedem o fetita care implineste 1 anisor pe 25 noiembrie. Am vazut pozici cu ea si este o dulcica, are niste ochisori mari si un par carliontat, numai ca este un "mic" aspect care ma ingrijoreaza. Si acum vine partea cea mai dificila pt ca nu stiu cum sa ma exprim sa nu fiu inteleasa gresit. Fetita are sange de rrom, desi din poze nu ai zice asta. Domnul de la DPC spune ca are pielea un pic mai inchisa la culoare, dar este un copil sanatos si f istet. Partea ciudata este ca nu ne-am pus niciodata problema de a adopta un copil rrom, pt ca este "gena" care poate da ceva probleme. Oricum mergem a o vedem si sa vb cu asistentul maternal care o ingrijeste de la varsta de 1 luna. Ce sa fac fetelor daca imi place copila aceasta? Sa o luam sau sa mai cautam? Uite ce ti-e si cu caile Domnului. Pana acum ma rugam sa gasesc repede un bb, si acum ca am gasit ceva nu stiu ce sa fac. Un sfat, va rog
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
Alexa Ioana spune:
catty, biolog fiind, iti spun clar si 100% ca nu exista nimic de genul "gena" romilor, sau mai stiu eu ce...
asta din punct de vedere genetic, stiintific.
acu' or exista tot felul de mituri, asta nu contest. eu doar ti'am spus cum stau lucrurile biologic vorbind.
acu o parere personala: daca ai retineri, mai bine nu adopta un copil rom, pentru ca ii vei transmite nelinistile si angoasele tale... daca nu esti 100% convinsa si cu inima deschisa...
catty spune:
ALEXA, nelinistea mea naste din urmatoarea situatie: daca copilul are pielea inchisa la culoare si eu si sotul suntem mai albi, cum o sa ii explicam in timp aceasta "neasemanare" evidenta? Cum va reactiona copilul asta daca va fi marginalizat de ceilalti pt ca nu seamana deloc cu parintii lui?
Oricum nu vreau sa luam nici o decizie pana cand nu vedem micuta, nu aflam tot ce ne intereseaza de la asistentul maternal, nu ii facem ceva analize. Noi suntem acum de abia in procesul de atestare si lucrurile s-au miscat mai repede pentru ca avem ceva cunostinte sus-puse care au dat telefoane pt noi si banuiesc ca in pofida acestui fapt cei de la DPC nu ar face greseli.
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
Alexa Ioana spune:
catty, din nou vorbeste biologu' din mine
modul de transmitere si exprimare a genelor este atata de complex, incat nu e neobisnuit ca un copil biologic sa semene mult mai bine cu un bunic sau unchi sau ruda indepartata decat cu proprii parinti. sunt si frati "buni" care nu seamana fizic intre ei...
exemple: o prietena buna de'a mea. ea, ochi caprui, par saten. sotul, ochi verzi, par saten. copilul 100% biologic: blond, ochi albastri (da' albastri de'adevaratelea, ca si bunicul lui)
alt exemplu si mai concludent: un var de'al sotului. mama bruneta, ochi negri, ten masliniu. tatal: sarb, deci mediteranean tipic: brunet, inchis la ten, ochi negri. copilul lor: par blond (zici ca'i oxigenat), ochi albastri deschis, ten alb alb de tot...
si inca ceva. mai exista si un oarecare mimetism. poate ai observat persoane casatorite de multa multa vreme, care par sa semene fizic... am vazut multe poze vechi, de prin anii 1940-1950, cu neamuri de'ale mele: seamana sotii de zici ca's frati... inclusiv in cazul bunicilor mei a fost asa...
chestia cu asemanarea fizica e foarte relativa... si tine foarte mult si de "ochii privitorului'...
fii'mea seamana foarte bine cu sotul meu (si pe zi ce trece, tot mai bine zici ca seamana, pentru ca imprumuta si din gesturi si mimica). dar multe cunostinte spun ca seamana si cu mine... eu nu vad asemanarea asta deloc...
si e draguta situatia cand ne vad pe noi, cu ochi caprui, si o vad pe ea cu ochi albastri, lumea e ferm convinsa ca a mostenit gena de la vreun bunic (taica'meu de ex. are ochi albastri), si nimeni nu'si pune problema ca ar fi adoptata (ma refer la cei care nu stiu)
oricum, in momentul in care o sa o vezi, o sa stii ce si cum.
si daca vei simti ca e copilul tau, nu o sa conteze daca'i inchisa la ten, si n'ar conta nici daca ar fi verde sau cu parul roz... va fi copilul tau si atat ! si vei lupta pentru ea, si o vei iubi si accepta exact asa cum este !!!!!