Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (83)
Raspunsuri - Pagina 17

ciuf spune:
 Carmen, felicitari! Refacere cat mai usoara, un bb sanatos si mancacios. Matei, sa fii un fratior bun, sa il iubesti pe Marc si sa ai grija de el, ca tu esti fratiorul cel mare.
Felicitari parintilor!
Ven, mai avem un pic si te felicitam si pe tine. Cum te simti?
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

adriana spune:
 Carmen, felicitari

Chiar te-am visat asta noapte, pe bune, ma gandeam sa scriu, dar am uitat pana sa ajung la computer...
Ven, mai voiam sa-ti zic si de tunsoarea ta ca e 
.. Am avut si eu odata intentia sa ma tund asa, dar nu cred ca ma prinde.. mie tot parul lung mi se pare ca e cea mai buna tunsoare .. Mai ales ca eu tot ma ingras si tot slabesc![]()
Dar tie ti-e potrivita..
Hai povestiti, cum va pregatiti? Cozonaci, carnati
? piftie.. 
deja baltesc pe tastatura
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

super mami spune:
 Carmen sa va traiasca baietelul, sa creasca mare, sanatos si sa va aduca numai fericire.
Pupacim fratiorul scump si abia astet sa vad poze cu familia noua.
Multa sanatate si refacere rapida, laptic si nopti linistite iti doresc. 
Va pupacim pe toti patru 
Cu rusinica urez si eu La multi Ani copilasilor de 4 anisori. Imi pare rau ca am ratat atatea, dar am avut o perioada super aglomerata, am facut fata cum am putut, e cam haos inca in programul nostru.....dar se rezolva in timp.
Noi suntem ok, fara noutati deosebite....doar duduia mica e cam obraznica si cam nazdravana ( nu in cel mai bun sens al cuvantului ). Se poarta cam urat cu tati si se ratoieste cam la toata lumea.
Eu actionez ca la carte ca sa zic asa 
, asa ca sper sa apara si rezultatele.
Zilele astea facem si noi bradutul si o petrecere pt ziulica ei. 
Pupacim pe toata lumea, fara exceptii 
Alexandra

ciuf spune:
 Adriana, zau de nu e o placere sa citesc aventurile trupei de soc, in frunte cu Olguta. Hai mai, ca astia fac ce fac, si cica pana la urma educatia cade in mainile parintilor si gata. Ei decat ii supravegheaza, lucru cu care eu nu sunt de acord. Exact aceeasi politica o au si la scoala. De-aia conteaza mult la ce scoala iti bagi copilul. Eu o admir mult pe Olguta ca are o personalitate mai puternica. De acord ca copilul mai trebuie si directionat,dar nu stat cu gura pe el toata ziua ca atunci nu o sa mai fie deloc capabil sa  faca si ce ii mai trece si lui prin cap, unde e independenta lui? Eu vorbesc din pozitia unei mame de baietel care e mai slab si care si l-ar dori sa il vada mai "barbat".
Azi, cand il lasai pe Luca la gradinita, o abordai pe una din educatoare referitor la Craciun. Ca au maine nu stiu ce party si daca noi venim. Ok, dar ce se face la party-ul ala, intrebai eu? Pai se mananca, copiii se joaca, se canta si gata. Pai si Mosu' nu vine, intrebai eu nedumerita. Si atunci aflai ca foarte multi parinti nu sarbatoresc Craciunul si de aceea nici macar un brad nu e impodobit in gradinita cu pricina. Acum 10 ani cand era educatoarea asta aici facea pomul, chema un Mos, insa acum s-a instituit o politica din asta tampita ca nu toti copiii sarbatoresc Craciunul. Parca ma batu cu leuca in cap. Ma uitam la ea si nu imi venea a crede. Ii povestii de cum se sarbatoreste la gradinitele din Ro, cum copiii sunt implicati in serbari, se invata poezii (la Luca la gradinita nu vezi asa ceva), joaca tot felul de roluri, e o incantare pentru ei cat si pentru parinti (mai mult pentru parinti). O vazui tare trista la aspectul asta, ca ea nu are nici o putere. Ca au vorbit despre asta si la biserica la care ea se duce si ca e trist ca unii copii sa  nu se bucure de anumite amintiri.
Ieri l-am pus pe Luca sa invete o poezioara pentru Mos. Tare drag imi e de el cand imi mai spune cate o poezie.
Aseara am fost la Mall sa faca poza cu Mosu' si cu bunicii. Au iesit fain. Evuta a avut o pozitie un pic cam indecenta, cu rochita cam ridicata. Asta e. 
In timp ce il imbracam pe Luca, imi tot spunea ca el trebuie sa se imbrace in "straie deosebite". Ah, v-am povestit ca acum cateva luni avea o vorba de ne-o punea pe tava de fiecare data cand era mustruluit: "imi vine sa imi pun capul pe o buturuga". Eu ma uitam la mama, mama la mine, nedumerite amandoua. Ca apoi sa realizeze mama ca asta e o expresie a Elizei din nu stiu ce poveste.
Ieri seara am fost la Gradina Zoo sa ne bucuram de feeria de lumini. Parca mi-am simtit copilaria in suflet vazand atatea minunatii. Adriana, cum e decorat New York-ul? Banuiesc ca iti taie respiratia. Copiii ce zic? Ca Luca ma topt roaga sa il plimb prin cartiere ca sa se uite la cum sunt decorate casele.
Pana si la animale erau aranjamente de lumini. Fain de tot. Pacat ca pozele nu reflecta realitatea.
Insa, Luca a capatat o obsesie. Ne-a fost dat sa vedem cum un "iepopotam" a mancat caca. Si de atunci Luca spune la toti ce a facut animalul ala.
Azi imi vine sotul acasa. Mergem cu totii sa il asteptam la aeroport.  Casa e imbracata in Sarbatoare, el sa se intoarca sanatos.
Ah, Luca mi se scarpina de cateva zile in fundulet 
. Mama mi-a zis mai demult, dar eu o dadeam inainte ca il supara pe copil dermatita atopica de o are pe fese. Si il ungeam pe fundulet, dupa fiecare baita, cu crema emolienta 
. Cica il faceam eu bine 
. Insa aseara mi-a zis copilul ca il mananca pe unde face cacuta. Sper sa nu aiba ceva viermisori sau mai stiu eu ce chiriasi. Intr-adevar de vreo saptamana are ticul de a-si roade unghiile. L-am tot amenintat ca va fi vai de fundul lui daca continua sa mai aiba ticul asta. Si nah, uite ca e ceva la fundul lui 
.
De cadouri inca nu m-am apucat. Sper sa ma mobilizez in we asta. Las copiii acasa cu ai mei, imi iau sotul de brat si mergem la cumparaturi (spre neplacerea lui).
Voi ce ati cumparat copiilor? Eu ma gandesc sa ii iau lui Luca o tabla, printre altele.
Super mami, ma bucur ca ne-ai scris. Sarbatori fericite, daca nu mai intri!
Vikinga, cum fuse in iesirea ta? Avusesi fun?
Ah, sotul imi povestea ca a fost la chinezi la un masaj traditional. El a optat pentru asa ceva. Cica un stil de masaj mai dur. Cu lovituri, statea pe masa imbracat, dar fara ciorapi. O ora i-a facut la cap si trunchi si inca o ora la membre. Cica a dormit noaptea aia dus. Si l-a costat $15 pentru doua ore.
Eu inca visez la un salon cosmetic. Dar niciodata nu gasesc bani pentru asa ceva.
Ah, Aldo si cu Nadja seamana teribil amandoi. Parca ar fi frati
. 
Facurati bradul? Ce a zis Nadja de el?
Elena, te admir ca ai avut taria sa refuzi jucariile pentru ai tai sarbatoriti. Eu nu as putea face asa ceva. Stiu ca ai mei se bucura de orice fleac. Vreau sa adun din jucarii sa le donez la Goodwill. Pacat ca e posta asa de scumpa ca as trimite la lucruri de copii si jucarii la unii copii sarmani.
Paula, felicitari pentru garderoba schimbata si look-ul tau. Nu stiu cand ai timp sa te mai ocupi si de tine.
Liliana, ce mai faceti?
Theiuta?
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

adriana spune:
 Ciuf, multumesc pentru raspuns
.. Ce sa zic, ma plangeam la voi si ca un fel de a incredinta(pe altii)
, ca Olguta mea este imposibil de schimbat.. eu ma chinui de atata timp si tot am impresia ca ea ma educa pe mine
.. Bineinteles ca nu am pretentia sa o educe gradinita, mai ales ca merge destul de putin acolo, 2 ore jumate, dar ma asteptam sa aiba mai mult succes miss-urile alea decat mine, care sunt cam toba de nervi si nu asa rabdatoare.. Doar e meseria lor sa stie cum sa se apropie de copii , cum sa-i ia..au destule metode.. Uff.. asta e, eu tot mai cred ca de la nume i se trage (mi-a placut dintotdeauna personajul din La Medeleni, dar n-am crezut ca o sa iasa atat de bine mulata pe el
), vina mea, trebuia sa-i pun un nume mai moale... Nicole poate, ca tot s-a nascut de ziua Sf. Nicolae...
Delirez![]()
De decorat orasul nu stiu cum e, ca Nick a tot lucrat saptamana asta la un proiect imeeens si numa pe la 9 seara venea acasa, asa ca ioc plimbari...
Am descoperit pe langa noi o casuta suuperba
, seamana cu o casuta din povesti, i-am facut si poze dar nu mi-au iesit setarile alea cum trebuie
, nu prea ma pricep.. am pus pe  night si mi-a iesit blur(cred ca nu trebuia sa misc deloc cand o faceam, nu suflu, nu nimic), deci o sa mai repet odata sedinta foto si atunci pun poze...
Si la copii la gradi a fost serbare, dar nu stiu ce au facut, cine a putut sa vada? doar mancare si niste cantecele.. asta e, m-am impacat cu gandul ca numai in ro o sa fie frumos, aici trebuie sa fim toleranti![]()
Cu cadourile eu ma declar multumita, am facut numai pe internet order si au si venit, au astia un motoras in fund cand e vorba de sarbatori/profituri/bani
In schimb am fost la posta sa pun niste plicuri pentru acasa si era omor acolo... nu e de iesit saptamana asta pe afara..eu iti urez succes la cumparaturi, si mai bine da-i niste valeriana sotului inainte de a-l lua ca sa nu te bata la cap cu "hai sa mergem acasa".. stiu ca si al meu face asa![]()
A... mi-am luat carnati, sorici
, caltabos... asa ca sa va fac pofta
..
Spuneti ce mai gatiti...

Ven spune:
 Scurt de tot, ca mi se pare important, si sotul ma goneste de la PC ![]()
Valeria, mai mult ca sigur Luca are viermisori. Exact asa s-a manifestat si la Markus. Se scarpina copilu in fund toata ziua ca apucatu'. El zicea ca-i intra chilotii in fund, noi ne tot distram de el. Pana a ajuns sa planga seara de mancarime si usturime. Si atunci am avut si eu, tolomaca, revelatia: viermisori, frate. Cu zentel am scapat noi.
Doamne ajuta sa ma insel, dar mai bine fa-i un examen. La ala din scaun nu prea ies (rar). Dar se depisteaza din sange si ala e foarte precis!
Sananate!
Carmen, cum esti???? Vrem pozeeeeeeee!!
Venera 
, mama lui Markus
AMR 6 zile
Markus e mare!

adriana spune:
 Ciuf, incearca si cu usturoi. Eu i-as da Olgutei ca-i destul de marisoara. Da-i dintr-un catel de usturoi o bucatica mica taiata. Am mai citit ca a ajutat si e bun si pentur raceala.. Poate sa nu-l mestece daca nu-i place gustul, merge direct inghitit ..
PS. Am mai citit si de tinctura de propolis ca face bine si tinnctura de cimbrisor.. Nu stiu daca le gasesti pe aici.. Asta ca sa nu-i dai mediamente...
a.. sa nu uit, semintele de dovleac.... sunt excelente, da-i sa roada...

Laura Takacs spune:
 Buna fetele! Ne-am intors, e casa plina de de toate! Nici nu stiu cu ce sa incep: galagie, jucarii, cotrobaieli, ca de e locul nou, prostii, si suntem cu ochii pe el ca pe butelie. Acuma s-a prins cum se deschid si sertarele, asa ca putem lua linistiti jos incuietorile. In avion s-a comportat exemplar, 9 ore de la Vienna la New York, am zis ca nu am copil. O pereche de casti, o perna si o paturica l-au tinut ocupat. Nici o jucarie nu l-a interesat, a colorat putin, in rest TV-ul din fata scaunului si celelalte doua obiecte. A dormit putin, doar 3 ore, a mancat de ziceai ca era restaurant de 5 stele nu mancare de avion. 
Ne pregatim de plecare la Disney, am facut deja bradul, unde a ajutat intens, si a reusit sa nu sparga nimic.  Acuma se distreaza cotrobaind in sertarele lui Calin, care pe moment e la un prieten, altfel s-ar incinge o batalie, sunt convinsa. 
Felicitari lui Carmen pt baietel, mult noroc Ven la nastere si sa auzim si de tine ca te-ai recuperat rapid, iti doresc un bebe sanatos si toate cele bune.
Mos Craciun sa va aduca tot ce ati pus pe lista, va urez sarbatori Fericite si un An Nou plin cu bucurii si sanatate!
Am trimis poze. (Sper ca la toata lumea.) daca nu ati primit dati de veste si retrimit. Unul din mesaje l-am facut cu destinatari multipli, dar cand ma duc in outbox nu-l vad. Sper ca s-a trimis totusi.

adriana spune:
 LauraT, am vazut pozele, atat de... romanesti
... mi-e dor de Romania... cine-ar crede
.. Frumos Sibiul, ala era orasul, nu? Ma bucur ca v-ati intors cu bine, cum mai sta Alex cu engleza? a uitat, se adapteaza iar?
Noi asteptam Mosul, mai mult copii caci noi, ne luam cadoul singuri![]()
Carmen, ce mai face bebicul? Poze cu minunea ati facut? Si Mateiu ce zice?![]()
Mi-e dor de Adameasca![]()
de Liliana Csaki
de supermami,  
poate de sarbatori sa mai dea un semn...![]()

ciuf spune:
 Salut
E 10 seara la noi si ma tot rog de niste cozonaci sa imi creasca si nimic. Nu ii induiosez cu mutra mea plouata. Si daca ati stii cat am muncit la al framantat, sotul a si sarit coarda cu aluatul, sa ma fi vazut cum prindeam resturile care se rupeau din aer, parca eram pisica. La un moment dat sotul s-a saturat de framantat si l-a rugat pe Luca sa ii aduca pompa sa bage niste aer in cozonaci, ca stiam eu ca framantatul e gata cand apar bulele in aluat. 
Sunt tare suparata. Lasand gluma la o parte, cozonacii sunt in acelasi stadiu.  Adica nepasatori.
Cojile de eclere imi iesira frumoase. Sper sa nu mi se pleosteasca pana maine.
Hmm, ma duc la culcare. Noapte buna, America! Buna dimineata, Romania!