Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (83)
Raspunsuri - Pagina 10
Ana68 spune:
Ciuf,sa stapaniti sanatosi Honda si sa fiti sanatosi(ca s-o puteti achita...hehehehehe...).Ei,dar cum ati gatit animalutul ala de curcan?Eu mereu m-am intrebat cum se poate coace un curcan intreg la cuptor si sa iasa pe urma si fraged si gustos si aramiu cu totul...????No,pai sa va fie de bine si pupici micutei Eva cea smecherica...care stie sa incuie portitele!
Laura,ideea cu cosmeticalele pentru mandra mea mi-a venit mie,ca m-am saturat sa tot folosim la comun pe ale mele si nu cred ca este prea sanatos sa le foloseasca pe ale mele...Vad io cum fac,nu se poate sa nu gasesc pe undeva pana la urma...
Dragi mamicuta...la noi lista pentru Mosii astia doi,Nicolae si Craciun,se tot intinde si se largeste de la o zi la alta,mai ceva decat elasticul...Incercam sa selectam din ea...si cum zicem ca e gata,am stabilit,pac!se mai adauga o chestie,doua,trei pe ea....Grea misiune pentru noi parintii de sarbatorile astea.
Va doresc numai bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Laura Takacs spune:
Ana, iti spun io cum se face curca aia. Desi mie nu-mi place, dar il fac in fiecare an pt ca la ai mei le place. Intai il marinez, adica fac un baitz ca pt vanat (gust de sare, ca sa isi traga el destula). Il tin il el 12-15 ore, adica de dupa masa pana dimineata. Apoi il pun in pungile alea speciale de friptura (aici le zice Oven Bags (pungi de cuptor), sunt faceute de Reynolds). Il tin in cuptor cam 3-4 ore, depinde de marimea lui. Cu 20-30 de minute inainte sa se implineasca cele 4 sau cate ore or fii, desfac punga sus, adica o despic, si ung curca cu unt topit si-l mai las restul de timp. Asa se rumeneste. Pungile astea sunt nemaipomenite, ramane friptura suculenta, plus ca mai si lasa suc cu care fac un sos cu faina si usturoi pe care-l servesc peste carne. Eu folosesc pungile la toate fripturile, iar daca le vrei rumenite, desfaci punga cum ti-am zis si o lasi sa mai stea in cuptor asa cu punga deschisa. Hai ca mi se face foame.
Ana68 spune:
Laura draga...deja e SF-u ce-mi explici tu mie aici cu curcanu'....Uau!Si ce apetisant suna...Am sa ma interesez si eu de astfel de pungi speciale pe aici pe la noi,cred ca voi gasi,ca uite ca se apropie Craciunul si obisnuim sa facem friptura de porc la cuptor si mai mereu mie imi iese cam uscata...chit ca am si infoliat-o o data,cu folie de aluminiu...Multam' fain de idee si explicatie!Chestia cu baitzul o mai auzisem si e o chestie super.Ce pui in baitzul ala?Orice fel de condimente sau ceva anume?sau ce ai la indemana?
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
liliana csaki spune:
Hop si eu, va tot citesc dar n-apuc sa scriu.
Ana, pungi de-astea de friptura se gasesc si la noi in supermarket. Cred ca la raionul cu supe la plic, condimente, chestii de-astea. Nu mai stiu sigur dar parca sunt de la Knorr, ambalajul e rosu si arata ca plicurile de supa instant, ai inauntru punga si ceva condimente, sunt pt. diverse sorturi de fripturi.
Ciuf, s-o stapaniti sanatosi si multa bafta.
Laura, mi-a scapat mie sau n-aveti inca doi copii?, vine de sarbatori piticul?
Ven si Carmen, tinem pumnii sa fie totul bine.
Elena, mare figura esti cu "serpalaul" tau, wow si arati super bine!
Vik, acum ca e mama ta acolo, vad ca-ti cam faci de cap si nici prea des nu mai scrii, nici macar la ore de-alea anormale.
Adriana, asa-s fetele, mai incapatanate, la noi e la fel.
Ileana, da' te muncesc aia, nu gluma, vad ca nu prea mai ai timp de scris.
Noi suntem bine, David e un copilas tare bun, vine cu fisele de la gradi si-mi spune "hai sa-mi fac temele, am de invatat!", invata poeziile sora-si inaintea ei. Pana acum n-am avut probleme cu racelile, sper sa fie la fel si-n continuare. Si asteptam vacanta, eu cel putin.
Laura Takacs spune:
Ana, nu e SF, hai mai! Auzi ca se gasesc pungi, si daca-l mai si pui in baitz, iasa super! Si cu sosul ala cu usturoi langa, te lingi pe degete. In bait pun: apa, sare (o gust sa fie destul de sarata), vin rosu, foi de dafin, cativa catei de usturoi, boabe de piper, cimbru, morcovi, patrunjel. Eu il dau in clocot o data ca sa isi traga toate aromele si pe urma il racesc. Altele le amesteca doar ca atare si pun peste carne.
Liliana, nu ti-a scapta, dupa cupilu mic ma duc in decembrie, deci de sarbatori va fii cu noi (si dupa ). Mi-e tare dor de el, si nu-l mai las niciodata asa mult timp departe de mine, doar in vacanta de vara, pe amandoi.
Ven spune:
Liliana, wow, long time no see. Ne bucuram sa te citim. Pupam pe David cel constiincios si destept si ochisorii lui scumpi!
Ana, mie datorita Laurei (vik) mi-a iesit o singura data in viata friptura de miel buna. Si asta pt. ca am pus-o parca 24 ore intr-un baitz asemamator cu ce povesteste Laura Takacs. Mmmmm, super a iesit, nu aveai habar ca mananci carne de oaie. Eu una nu suport mirosul/gustul ala specific oii, dar baitzul asta e o minune! Try it! Si pungi, da, confirm ca se gasesc, sunt de la Knorr. Pe astea nu le-am incercat.
Va pupez!
Venera , mama lui Markus
AMR maxim 4 saptamani!
Markus e mare!
adameasca spune:
'neatza!
si-o la fete!
N-am dezertat dar cand am chef n-am timp de scris, cand am timp, n-am chef de scris
celor care-si serbeaza aniversarea azi, de sf. Andrei. Pupam si le dorim viata lunga!
Ana68 spune:
Uuuaaaaauuuuu....dragelor...m-ati innebunit,beton!Abia astept weekendul asta,ca si trantesc o fripturica la tava asa cum spuneti voi...mama mia!Suna bestial de delicios si Laura...ma gandeam eu ca virgula cam astea-s ingredientele la baitzul ala....acum ca mi-ai confirmat sa te tii...Iuhuuuu!Abia astept!Si cum de obicei sambata e zi de cumparaturi si scrie Real pe noi...o sa gasesc si punga...mama mia!Abia astept...sper sa nu intervina ceva...Multam' fain de sfaturi,dragelor!Pupicei voua si la puiuti!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Laura Takacs spune:
Hai sa va excit glandele salivare! Maine avem musafiri si facem coaste afumate, un deliciu! Am primit de la serviciu, cadou de aniversarea de 5 ani, o afumatoare. Deci de un an incoace o folosim la maximum. Intai tinem carnea sau coastele doua ore jumate in folie de aluminiu apoi dam folia jos si tinem la afumat cel mult 30 de minute, ca altfel se fac amare. Nu stiu ce fel de lemn au astia de afumat dar nu le poti tine mult. Cat timp sunt in folie folosim carbuni, la sfarsit adaugam lemnul de afumat (hickory sau mesquite, ii spune pe aici la soiul respectiv). Am cumparat o varza sa fac si o salata din asta americana cu maioneza(cole slaw) si o garnitura de cartofi pai. La desert Rigo Jancsi, ca tot ma specializez in ea mai nou (sa mearga cu numele de familie unguresc ).
Weekend placut si reveniti cu impresii culinare luni!
vikinga spune:
Hola fetelor Liliana tot activa am ramas noaptea, da' acu' de cind o am pe cea mai buna baby sittera din lume, mai rar pe acasa. O haimana am sa ma fac:)) si imi gasii si nemtzii si nemtzoaicele pe masura, in general oameni cu familie, dar nush ce-i apuca iarna dau partyurile in ei, ori doru' de duca, unii amici is in maldive, altii in dominicana, doua amice au plecat cu un last minute in turcia, si in rest la 2 zile e cite ceva, asta numai iarna, cind e sezonul terminat si-si numara lumea banii ori pierderile si cum in ambele situiatii se drinckuieste, uite asa e full peste tot. Ieri am fost cu sotzu', miine se anunta altceva cu niste amici, si no mai zic ca...iarna micul nostru hotel e inchis pt renovari, dar noi schimbam un pic peiasjul, mai o sampanie, mai o iesire, camere destule, nah ca tot nu am avut luna de miere si pe workaholikul de sotz nici un gind sa-l fur pt o vacanta..din pacate asta e. Dar ma rog, facem vacanta la domiciliu:)Acum incarc poze, in vreo juma de ora tre sa se vada, mai Elena sa nu mi te sperii de poza aia de mare LOVE cind Cooper i da pupic Nadjei, adica toate fetele poa' sa se sperie da' in nici un caz tu..mamaaaaaa nu era de ajuns ca misuna jivinele alea de crocodili la citiva metri de casa voastra, mai ai si sarpe in casa..care papa soricei albi imaculati..tipa saracutii cind ii ingata jivina? Lesinam, numa' o tarantula lipsea si sigur paraseam domiciliul:)) Pai Cooper al meu, cica mare ciine de lupta e un mare blegoman, doarme pe el, ii e lene si sa latre, ne fura hotii cu tot cu el, bine ca pe aici nu-s, dar in orice caz ideea e ca tre sa-l pazim noi pe el De aia nu pot intelege neam teama de ciini. Cind vii in vizita ti-l dau sa dormi cu el in pat sa te vindeci de frica de ciini, ca tot e frig p'aici si mai incalzeste oleaca:))In rest multe poze cu munieca mica, madmoazela mea bubita, Aldo e un fratior perfect, il vad de pe acum cum creste in el singele de macho protector al femeilor din familie, ce mai.. tipic latino:) Chiar mama imi zice ca desi Aldo imi seamana perfect fizic, temperamentul lui e ceva nou pt ea. Ven o sa fie bine cu doi, aceleasi temeri le-am avut si eu, nu imi imaginam cum oare ar mai fi posibil sa mai iubesc alt copil dupa Aldo:) Parca si Markus era sclifosit la mincare, poate o sa ai si tu placerea sa ai un bb2 mincacios, asa cum e Nadja mea, ah ce placere e sa ai un copil asa de usor de crescut!Nadja a zis mama, papa, are 2 dintisori iesiti, ne chinuim cu urmatorii doi. E la fel de curioasa, in rest copilasul perfect!Sotzu' e in delir el mai vrea inca unul, cica mai imi da vreo 2 ani de relax, pe urma ma vrea iar burticoasa:)Laura draga de tine, atitea luni fara puiul mic..te inteleg ce e in inima ta de mama, cred ca s-a prafuit si facaletul ala de-l tii pt fugarit copii la nani:) Glumesc eu, dar te cred ca abia astepti sa ti-l stringi in brate, sigur in timpul asta a mai crescut un picut!In rest in ale gatitului ne facem concurenta, ete aia idee buna, un restaurant cu doua Laure, una unguroaica si una moldoveanca, nici nu stii cind treci de la o tochitura moldoveneasca la un desert din ala cu nume unguresc, chiar asa ce-i ala, cam cum arata?Dupa ce se incarca mai trimit Lilianei lickul cu poze, in rest e trimis la toate fetele parca, nu?Weekend frumosVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo