Sa ne bucuram de vinete!
Vinete pane
Ingrediente:
3 vinete mijlocii, 100g cascaval, 1 ou, 2 linguri de faina, 2 linguri de pesmet, un pahar de smantana, o ceasca de ulei, sare.
Se spala vinetele si se taie in felii subtiri de 0,5 cm. Se presara pe ele sare si se lasa sa se scurga cateva minute, cu o greutate deasupra. Se sterg apoi se trec prin faina, ou si pesmet. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se sevesc cu smantana si cascaval taiat felii (cascavalul se asaza peste feliile de vinete imediat ce acestea au fost scoase de la prajit).
Pofta buna!
Raspunsuri
Marianar spune:
Vinete la cuptor
Ingrediente: 4 vinete carnoase, 3 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 6 linguri de ulei, sare, piper.
Se taie vinetele in doua, se asaza intr-o tava si, cu ajutorul unui cutit se desprinde miezul de coaja fara a-l scoate afara. Apoi se traseaza prin miez mici crestaturi in forma de romburi. Intre crestaturi se asaza rozmarinul si usturoiul taiat rondele. Se condimenteaza si se toarna deasupra uleiul. Se introduce la cuptor 45 min. Se serveste cald, ca antreu.
Pofta buna!
ochinegri spune:
Mie imi plac vinete.
Stii vreo reteta de paste cu vinete ? Eu am incercat una dar nu e grozava (se fac vinetele praf). Mercic.
Cami_30hu spune:
Marianar reteta ta pare sa fie delicioasa, o sa incerc in week end si o sa-ti zic cum au iesit. mersi pentru idee.
Cami
Marianar spune:
Macaroane cu sos de vinete
Ingrediente: 500g vinete, 5 rosii potrivite, 50ml ulei, o capatana de usturoi, 2 lingurite de zahar, o legatura de patrunjel verde, 500g macaroane mici (se pot folosi si fundite), sare, piper.
Se curata vinetele de coaja si se taie in cuburi mici, se sareaza si se lasa 30 min intr-o strecuratoare cu o greutate deasupra pentru a se scurge zeama din ele. Rosiile se decojesc si se taie marunt. Se pune pe foc, intr-o oala adanca, uleiul cu 2-3 linguri de apa. Se adauga vinetele scurse, usturoiul pisat si se calesc, la foc puternic, cateva minute, apoi adaugati rosiile, zaharul si verdeata tocata. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand se leaga bine sosul. Separat se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg si se asaza pe un platou. Se toarna peste ele sosul de vinete si se servesc imediat.
Pofta buna!
Marianar spune:
Pentru ochinegri.
La pagina 5 gasesti o reteta de musaca de vinete cu carne, poti inlocui carnea cu paste. Aici vinetele se pastreaza rondele, nu am incercat varianta cu paste, dar nu vad de ce n-ar fi buna.
Marianar spune:
VINETE CU CASCAVAL LA GRATEN
Ingrediente: 2 vinete potrivite, 50g unt, 150g cascaval, 150g smantana, patrunjel verde, sare.
Se taie vinetele in felii rotunde, fara a fi curatate de coaja si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunse, se scurg de apa si se asaza intr-un graten uns cu unt, in straturi, presarate cu patrunjel verde tocat, cascaval ras si sare, dupa gust. Deasupra se pune smantana si se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pt. 15-20 min. Se servesc imediat.
Pofta buna.
osna spune:
vinete umplute(pentru 4 persoane)
2 vinete se spala bine si se taie in 2 pe lungime.se indeparteaza miezul si se stropesc cu zeama de lamaie.400g carne tocata se amesteca cu 3 catei usturoi ,4 rosii cuburi,2 cepe tocate mai marunt.se pun toate si se calesc in putin ulei apoi se condimenteaza cu sare,piper,vegeta.se pun 2 linguri branza rasa si se dau 1-2 clocote.se umplu vinetele,se presara cu cascaval si apoi se pun in tava unsa si se tin la cuptor 50 min.se servesc calde.
Marianar spune:
VITEL CU VINETE SI DOVLECEI
Ingrediente: 400g carne vitel, 2 cepe, 1 vanata, 1 dovlecel, 6 rosii, 100g masline, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, ulei, sare, piper.
Carnea se taie cubulete, se condimenteaza si se caleste in ulei impreuna cu ceapa taiata solzisori. Vanata si dovlecelul se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga peste carne. Cand s-au inmuiat se pune usturoiul taiat feliute, rosiile taiate cubulete si maslinele taiate marunt. Se condimenteaza si se lasa sa scada la foc mic 15 min. Se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!
Marianar spune:
VINETE PENTRU GARNITURI
Se aleg vinete nu foarte groase, se curata de coaja, lasandu-se dungi de cate un cm si se taie rondele, nu foarte groase, care se calesc in ulei incins. In borcane mici, se asaza frunze de telina, rondele de vinete intercalate cu masline oparite. Presati foarte bine si umpleti cu putin ulei. Legati cu celofan apoi fierbeti borcanele timp de 20 min.