Mamici de mai-iunie 2008 (14)
Raspunsuri - Pagina 3
gabitzam spune:
Eu la prima sarcina am urmarit mereu site-ul www babycenter com , mi-am facut cont si imi trimeteau pe mail in fiecare saptamana ce mai face copilsul, ce i se mai dezvolta, cam cat e de mare, ce face si ce simte. Era foarte simpatic sa stiu asa despre bebe.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by maria26
imi spune si mie cineva despre toxoplasma? am auzit ca este obligatoriu sa o fac, dar in Pitesti nu se face si nu-mi ramane decat sa merg la Bucuresti.
as putea avea probleme daca nu o fac?
analizele mi-au iesit bune, cu exceptia unei infectii urinare...
maria
toxoplasmoza e un protozor parazit, care are mai multe gazde. Moduri de infectare: carne (porc, oaie etc)+ oua ne-gatite bine, sau fecale/zgaraieturi de la pisica sau pamant etc. Simptome? nule.(rare cazuri cu simptome, cel mult oboseala, durere de cap, cam ca o viroza comuna, de aceea nu o baga nimeni in seama ) Daca ai facut 1 data boala: devii imun. Daca te imbolnavesti in timpul sarcinii, sau ramai insarcinata cand esti infectata- poate afecta fatul (cel mai des poti pierde sarcina in trim.1 ) Mai exista unele tratamente, doar ginecologul poate sa iti dea antibioticele, comparand raportul beneficii/dezavantaje.
Analiza imunologica urmareste 2 indici: Igm si IGg (nu stiu exact, unu arata daca esti bolnava acum, unu daca ai facut boala in trecut).
Daca nu esti imuna, incerci sa te feresti de carnuri in sange, gatesti atent (nu gusti carnea cruda, speli bine tocatorul si cutitul dupa... prostii din astea ) gradinaresti cu manushi, dai pisica la mama etc
P.S. AM o cunostinta medic, care mi-a mai inshiruit o lista de alte 20 de posibile infectii care se banuie ca ar afecta o sarcina cu aceeasi probabilitate si cu aceleasi riscuri.
Eu am facut ca am pisica si nu vrem sa o dam.
Costa cam 60 -70 roni, rezultatu in 2 sapt maxim, se face la orice clinica particulara in buc. (mai eftin cred la Cantacuzino)
14+ cei mai fericiti parinti
cleo78 spune:
fetele, ia dati si noua site-uri. Macar sa ne uitam si sa plangem de ce nu avem.
eu o sa fac liste de cumparaturi, cand prind colegi& rude ca pleaca afara din tsara- daca au timp,si cum aduce, sa imi ia si mie produsele.
E trist ca la noi sunt mai scumpe si mai proaste, dar asta e. GAsim o solutie!!
14+ cei mai fericiti parinti
kristinik spune:
Aaaa m-am uitat si eu pe site-uri si am vazut o gramada de lucruri dragute pt dar si pentru mamici. In schimb la noi.... dezastru. Doar turcisme si chinezarii. Noroc cu moda asta ca mai sunt si bluze cu "potential" , ca altfel....
Si eu m-am gandit sa imi fac listuta si cand prind vreo prietena sau cunostinta ca merge in strainatate sa o rog sa imi ia una - alta.
alra spune:
Buna fetele,
Vad ca ati ajuns la problema cumparaturilor, eu ma fericesc ca sunt aici din punctul asta de vedere. Nu va zic la ce preturi iau haine frumoase pt galusca mea ca va suparati.
Eu am o prietena in Romania care sta sa nasca acuma. Ea si-a comandat de la kiabi pe adresa unui prieten din Franta care ulterior a trimis pachetul cu atlassib - plata facand-o ea cu visa din Romania. Atlassib e ieftin, numai vreo 10E pt un minim de 10kg, insa au prostul obicei sa cam vaia o pauza, deci pachetele trebuiesc lipite bine si descrierea trebuie amanuntita rau. Deci daca aveti prieteni care pot face asta pentru voi, transportul nu costa mare branza.
Aaa, si pt mamici in devenire zicea ceva de tarafashion.
Fetele din BE si NL (Esme, la multi ani si toate cele!!! ) - eu am luat si inca iau multe lucruri de bb sau galuscutza de la Hema: culori frumoase, preturi mici si calitate buna.
Numai bine!
Alra
oana8188 spune:
Iaca mi-am bagat si eu nasucul un pic aici ... nu va suparati... Eu as sfatui TOATE gravidutele care au posibilitatea sa traga o fuguta in Austria (Shopping City Sud) sau oriunde in afara sa isi cumpere tot ce au nevoie pt ele si pt bebe. In Romania nu sunt hainute frumoase pt gravidute!!! Cel putin Iasi-ul e dezastru, iar in Bucuresti nu zic nimic de preturi... Iti vine s-o iei la fuga! Eu am fost anul trecut intre Craciun si Rev in Austria si langa Viena este acest oras al cumparaturilor (denumirea nu e deloc exagerata) unde gasiti reduceri foarte frumoase exact in acea perioada.
Mie personal, de ex, nu mi-au placut deloc sarafanele si costumele"pijama" care se vand in magazinele pt gravidute. Si acum, cand ma indrept cu pasi repezi catre nastere si am ditamai burtoiul, nu am ce sa cumpar sa imi placa cat de cat; deja nu mai am pretentii mai mari.
Asa ca... vin Sarbatorile, trageti o fuguta in strainatate si dati iama in magazine!!!
Oana 33+ Alexandra
cory74 spune:
oana, ms de tip.cunosc mag si stiu ce produse bune sunt si nici nu e f departe, dar oricum iti trebuie 2 zile sa mergi si sa te intorci, si cand nu ai liber de la serviciu atunci iti vine sa urli.
deci singura solutie e aceea sa ne rugam de rude sau de prieteni pt hainute, creme si etc ca nici nu le poti enumera atatea iti trebuie.
inais spune:
oana8188 in magazinul din Austria exista doar hainutze sau si alte articole gen biberoane, carucioare, etc.?
uf, uf nu mai ajung la 10 post-uri ca sa nu-mi mai fie moderate mesajele!
http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png
cory74 spune:
inais scrie si tu mai multe mesaje unul dupa celelalt si asa ajungi la 10.
fetelor am gasit haine de gravidute dar si ce preturi de simt ca ma inec.
cory74 spune:
http://www2.scs.at/
asta e adresa de net de la shopping center din austria.spor la cautat.