Mamici de mai-iunie 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Multumesc, Ina78...(tiza mea)
Succes azi la medic si sa ne spui si noua mai spre seara cum a fost...detaliat!
Cu intrebarile...eu zic sa incerci timp de 15 minute sa iei o pauza (asta daca esti la birou) si sa le asterni pe hartie, pe capitole.
Cu alte cuvinte: dimensiuni bb versus numar de saptamani (banuiesc ca-ti face eco), simptome/stari pe care le ai si vrei sa ti le explice, alimentatie (daca ai intrebari), next steps (analize, eco - cand, cum).

Sper ca ti-am fost putzintel de ajutor si chiar daca nu-i asa iti tin pumnii!

Ina

http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

inais, am intrebat si eu moasa de cafea, daca am voie sa beau si mi-a spus ca daca nu exagerez, am voie sa beau o cafea, doua pe zi. la fel si cu ceaiul negru. nu am eu chiar foarte mare incredere in sistemul medical de aici, dar stiu ca atunci cand este ceva care chiar face rau sau cand situatia este grava (doamne fereste!) pot fi de incredere.

eu inainte de prima sarcina nu puteam sa "compilez" inainte de a bea o cafea mare si de obicei mai beam una, doua in timpul zilei. de cum am aflat ca sunt insarcinata, m-am oprit brusc si nici nu am mai avut nevoie. cred ca toata sarcina am baut nu mai mult de 4-5 cafele.
acum am inceput sa cam beau cate un capuccino pe zi. uneori am nevoie si de al doilea, dar ma abtin cat pot. asta este cam singurul "viciu" al meu. incerc sa renunt la el, dar uneori imi pica ochii in gura de somn (ca acum, de exemplu, asa ca fug sa imi iau a doua portie de capucciono)

uff, nu mai scap si eu de modererea asta....

Dana
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Ina, intreaba de acidul folic..daca mai trebuie luat dupa 12 sapt, si daca tre sa iei vitamine...eu la 12 sapta cam asta vreau sa intreb:
- de acidul folic
- de vitamine
- o sa ma duc cu analizele sa vedem daca sunt ok
- de echo morfologic , cand si unde imi recomanda sa-l fac(ea nu are echo prea performant)
- de triplu test sau bitest
..cam atat imi vine acum in minte.

Deea11+, www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

inais, si eu mor de somn. eu stau cu fundul pe scaun toata ziua la servici si cu ochii in calculator si ma ia un somn mama-mama. daca ma misc un pic imi e mai bine. la prima sarcina mi-a fost teribil de somn intre saptamanile 6-16, acuma sunt numai in 6+, deci mai am 10 saptamani in fata ... tot ce pot sa fac e sa incerc sa dorm cat mai mult acasa, ma pun in pat cat pot de devreme.

Eu despre cafea am citit ca ai voie sa bei 3 cesti mici de cafea pe zi. Eu beau dimineata una cu cofeina si apoi eventual la pranz sau pe seara una fara cofeina.

Alra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Exact asa-i si la mine...stau lipita de birou, cu ochii in calculator sau prin sedintze...e cumplit!

Nu stiu la tine cum e, dar in Bucuresti e haos...pe un traseu pe care-l faci in mod normal cu masina in 20 de minute, acum faci intre 1 ora si jumatate si chiar 2 ore (dimineata si seara dupa ora 6 pm).

Prin urmare ajung tarziu acs si nu stiu ce sa fac mai rpd.
Ca o consecinta adorm tarziu...Pana acum rezistam eroic cu cafea. Dar acum incerc sa o evit si abia mai stau! In sedinte e cel mai greu...sper sa treaca si starea asta!

Slava Domnului in rest nu am absolut nimic!...bb tare cuminte!

Ina

quote:
Originally posted by alra

inais, si eu mor de somn. eu stau cu fundul pe scaun toata ziua la servici si cu ochii in calculator si ma ia un somn mama-mama. daca ma misc un pic imi e mai bine. la prima sarcina mi-a fost teribil de somn intre saptamanile 6-16, acuma sunt numai in 6+, deci mai am 10 saptamani in fata ... tot ce pot sa fac e sa incerc sa dorm cat mai mult acasa, ma pun in pat cat pot de devreme.

Eu despre cafea am citit ca ai voie sa bei 3 cesti mici de cafea pe zi. Eu beau dimineata una cu cofeina si apoi eventual la pranz sau pe seara una fara cofeina.

Alra

http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Multumesc ptr. sugestii. Alysh, Inais, Deeapui

Acum sint la serviciu, mi-am luat o pauza de cafea (din cea de dimineata beau toata ziua... si cam acum ma chinui s-o termin). Asta ptr. ca nu-mi place, iar de cind m-am lasat de fumat nu ami intra deloc. Dar ... altfel ma doare capul.

Cit despre intrebari:
- pliul nucal, lungime col, dimensiuni bebe... cred ca le masoara sa le treaca in fisa, acolo completeaza mereu dimensiunile si le comenteaza (deci s-ar putea sa nu fie nevoie as intreb eu);
- despre nastere... de acum sa abordez subiectul? am crezut ca e devreme; tiu ca ea incurajaza nasterea normala, cezariana numai in anumite cazuri; dar o sa abordez subiectul;
- sinii nu stiam ca trebuie sa le facem ceva... intreb
- alimentatia... nu as intreba, ca nu prea respect regulile... astazi m-am indopat cu prajituri... si am luat deja 4 kg... ma tem sa abordez subiectul, desi presimt ca-l va aborda ea dupa ce ma va urca pe cintar;
- analize... asta o sa intreb...
- despre acid folic trebuie sa intreb, precum si de utrogestan... ca m-am saturat de ele... ca de mere padurete... iar cite 3 de atita timp....
- vitamine eu nu cred ca servesc, analizele iesisera bine si slabutza nu sint deloc, maninc cit un regiment.

Va multumesc ptr. sugestii. Daca mai aveti nelamuriri... spuneti-mi si pot intreba eu. Ca eu am un gol imens... acum in cap.
Voiam sa intreb de epilat, de burtica si piele (e f. uscata).

Va pup pe toate fara exceptie.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by ina78

Lilly79 ti-am trimis pe Pm parola.

inais mie mi-a recomandat dr. o cafea mica dimineata. am tesiunea f. mica si am niste dureri de cap ingrozitoare daca nu beau.

Fetelor noi astazi mergem la dr. Am 12 saptamini. De atitea ori am spus ca am sa intreb asta, sau sa vad ce spune dr in leg. cu...; iar astazi nu-mi mai amintesc nimic.

Va pup pe toate fara exceptie.

eu - Ina

- puiutul meu

IDEM. Stiti ca am scris eu ca aveam niste dureri de cap groaznice. De la asta era. Dra imi pun doar foarte putina cafeluta si nu in fiecare dimineata. Cam 1 deget jumate...

Pupici... Am intrat si eu sa trag cu okiu de la birou de aici...

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CNico spune:

Buna dragi burticutze,N-am mai trimis de mult un mesaj fiind ocupata la job, iar acasa nu imi mai duc laptopul fiind parca prea greu. Intre timp am ajuns in saptamina 13 si 4 zile, am fost la 2 ecografii 2D, unde am primit confirmarea ca bebe e ok, greutatea 66g, asta acum o saptamina.Citisem ca ar fi trebuit sa aiba 28 de grame pentru perioada asta. Am o mica problema placenta e un pic cam jos, motiv pentru care mi-a recomandat sa nu fac efort.
Luni am fost sa-mi fac testul combinat: mi s-a recoltat singe si am facut in aceeasi zi ecografie unde mi-a masurat translucentza nucala 1,8mm. Acum astept rezultatul. Sper din suflet sa iasa bine, daca nu v-a trebui sa fac si triplu test, poate chiar si amniocenteza fiind hotarita sa fac cam tot ce este necesar sa stiu ca bb e sanatos.
Am vazut ca ati vorbit despre hainute de copii. Eu stiu un magazin unde sunt lucruri de calitate si de citeva luni bune au promotii cu pretul f f bune, body 4 ron si altele, sunt ieftine si produse de calitate, in Bucuresti e pe linga Primaria sectorului 1, in Brasov e pe linga Pitzaria Iulia.
Voi ati facut testul combinat( dublu test + eco translucentza nucala) La ce laborator din Bucuresti si ce valori v-au iesit?
O zi buna,
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Mie mi-au spus sa iau acid folic pana in saptamna a 10-a , ca dupa aceea iau degeaba. eu am mai luat o saptamana in plus, dar apoi m-am oprit.

aici nu iti dau nici o vitamina in timpul sarcinii. a, mint, unei prietene i-a dat sa ia fier, pt ca i-au iesit analizele mai proaste si era insarcinata si cu gemeni. la prima sarcina am laut si eu materna cu seleniu la recomandarea doctoritei mele din romania, care m-a vazut prin luna a 2-3, dar atat. acum nu cred ca mai ajung in romania inainte de nastere si nu vreau sa iau nimic fara sa imi recomande un doctor. sper sa imi iau necesarul de vitamine in alimentatie, desi... nu poti sa fiu sigura de asta.

Dana
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

facem si noi prezenta.
ms mult pt sfaturi si ca m-ati linistit.maine oricum merg la med de familie si sunt curioasa ce-mi zice si el.aseara am reusit sa mananc praline si prajitura dar dupa aceea am stins cu lamaie si mere ca altfel nu era bine, dar conteaza ca mi-a crescut, adica cred glicemia.
vai fetelor voi va plangeti ca stati pe scaun la serviciu, eu am o clasa de a 2-a sunt atat de nazdravani de sincer nu apuc decat in pauza sa stau pe scaun.sa ma vedeti cum ma asez in scaun in pauza si abia ma ridic cand se termina pauza.intr-un fel ma bucur ca mai fac miscare, ma joc cu ei tot timpul, dar cateodata obosesc eu dar ei ba.asta e.
va pup pe toate!

Mergi la inceput