Inseminare (19)
Raspunsuri - Pagina 11
montytaiana spune:
r33a vezi pe prima pagina micul ghid de inseminare, cam aia e procedura si nu e dureros absolut deloc
succes
tinem pumnii
cu cine faci IA, cand?
dane mai multe inf despre situatia si istoricul tau
montytaiana spune:
miruna 79 sfatul meu sincer e sa incerci si IA
au fost fete care au reusit din prima Eva maria, OanaMar, carmen e,
si cine stie cate or mai fi fost inainte sau care nu au descoperit acest forum ca sa ne impartaseasca si noua succesul lor
in primul rand ca e o procedura simplificata, si mai ieftina, in al doilea rand efectele negative ale stimularii saunt mult mai mici sau chiar deloc
eu zic ca merita sa incerci
cati ani ai?
nu merita sa te framanti,dr. dracea stie ea ce stie
miruna79 spune:
Monty
mersi de raspuns si eu zic la fel ca merita sa fac IA incerc si eu ce sa facem ca una e sa nu reusesti prin IA si alta sa nu reusesti prin Fiv.Dr Dracea mi a zis sa incercam cu inseminari ca poate poate merge dar domnul dr de azi mi a taiat toate sperantele....
Anyway sper sa fie bine.
Luci.eilm ti am trimis PM te rog raspunde mi cand poti tot prin PM.
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....
montytaiana spune:
quote:
Originally posted by Euphoria
Buli, teoretic nu dureaza. Sunt niste investigatii pe care trebuie sa le faceti inainte de a decide ca urmatorul pas e IA, dar din cate am inteles, tu deja ai facut aceste investigatii. Pregatire propriu-zisa nu exista. Sau depinde de la doctor la doctor. Stimularea incepe in primele zile alea menstruatiei (eu am inceput mereu in ziua 2), dupa care urmeaza monitorizarea, asta presupune ca tu sa te duci la eco, pentru ca doctorul sa vada cum raspunzi la tratament, cati foliculi se formeaza, grosimea endometrului. Apoi urmeaza sa vanezi ovulatia, lucru care iar depinde de doctor. Unii merg pe ovulatie naturala, altii pe cea provocata (cu pregnyl de obicei). Si in functie de asta se face inseminarea. Pregatirile incep deci in prima parte a menstruatiei, iar durata, depinde de ce ti-am spus mai sus. Eu am menstruatia regulata, de 28 de zile, si inseminarile le-am facut in zilele 12, 13, maxim 14, cu ovulatia provocata. Multa bafta, si daca mai ai intrebari, pune-le. :)
ce devreme ai facut IA
si eu am CM de 28z dar eu am facut mereu z 16 si o data z 15
intradevar am facut pregnyl, oare sa fi incetinit asta ovulatia?
dar in z 13 -14 cand mergeam la eco aveam foliculii destul de mici 13-17mm si dr, a zis sa mai asteptam
nu stiu ce sa zic
oare am facut prea tarziu?
Euphoria spune:
Monty, tu ai facut cu pregnyl sau pe ovulatia naturala? Si eu m-am intrebat daca nu cumva am facut ia-urile prea devreme dar tot eu mi-am raspuns. Inainte sa incep a doua serie de inseminari, vreo 4 luni nu am facut nimic, in speranta ca voi ramane natural, dar am fost totusi monitorizata, si am facut teste de ovulatie, care indicau ovulatia mea in zilele 12-13. Iar inseminarea am facut-o pe baza acestor teste. Si fiind provocata, probabil doctorul s-a temut sa nu intervina cea naturala si sa ne strice apele. Eu cel mai mare folicul ever l-am avut de 22. Cica trebuie sa fie de minim 18 sa fie bun. Si mai mult de 3 foliculi nu am avut niciodata. :((
Miruna, subscriu si eu! Fa si IA, nu ai de unde sa stii. Procedurile sunt mult mai simple si mai puin costisitoare. POti reusi din prima. Eu n-am fost atat de norocoasa, sunt la a 6-a, si cred ca ma indrept si eu spre FIV, dar nu as fi facut FIV direct nici daca as fi avut banii necesari.
Va pup pe toate!
r33a spune:
Monty .. cum am zis au trecut 6 luni de la laparo. si nu s-a intamplat nicik pe biletul de iesire mi-a fost trecut diagnosticul fertilitate secundara nu am avut decat trompele infundate si ovarul drept taiat jumate din el ( cauza .. acum 6-7 ani a avut un chist pe ovarul drept si la operatie dr. mi-a taiat si chistul si jumatate de ovar ) am fost la eco in fiecare lune de etunci si totul era in regula luna asta aveam ovulatie pe ovarul drept luna urmatoare nu mai aveam ... aiurea .. in fine ... luna asta acum pe 3 am fost la eco si doctora Codreanu de la Giulesti mi-a recomandat inseminarea ... cum dupa cm asta nu am ovulatie .. aiurea si asta normal acum pe 2=3 trebuia sa am ovulatie la eco dr. mi-a zis k nu am ovulatie .. app. eu am cm din 22 in 22 de zile ... asa k a ramas sa iau la urmatorul cm din a treia zi OVA-MIT .. si sa ma programez la inseminare in a 11-12 zi .. am inteles asta .. acum poate da Doamne-Doamne sa se prinda si la mine k de 5 ani ne chinuim ... E dureroasa inseminarea ?? Precizez k nu am ramas niciodata insarcinata nu am avortat in viata mea ..
Eu Sunt Aici Tu Esti Acolo Cineva Nu E Unde Trebuie
lara20 spune:
bulinabianca mi-am activat pm daca vrei scrie-mi si iti spun tot ce am facut de cand sunt la dr.gliga si poate te mai lamuresc!spune-mi ce urmeza sa faci(analize,etc).te pup
ugaena spune:
din nou!
Felicitari proaspetelor gravidutze OanaMar si Crisis81! Sarcini usoare si bebei sanatosi va doresc.
Andriushca - tin pumnii sa se lase cu ochisori, mai ales ca se apropie luna cadourilor.
Romanitza, ma bucur sa aflu vesti si despre tine. Eu cred ca la voi se va intampla natural, poate iese cu ceaiurile chinezesti. (cunosc cazuri reale de reusita in urma tratamentelor naturiste chinese). Sa stii ca si eu m-am apucat de activitati fizice: am o bicicleta tip fitness si pedalez in fiecare seara. Rezultatele: ma simt mult mai bine, am un tonus si un moral mai puternice, mai scap de "aripioare", si de durerile menstruale
. Ziceai ca vrei sa faci laparo. Eu una nu prea am curaj si incredere. Mai degraba FIV, pentru ca daca e endo, se reface din pacate, iar sanse ca eu sa raman insarcinata natural cred ca sunt in jur de 1%.
Lucieilm, montytaiana, voi ce mai faceti?
toate fetele.