Colonoscopia?

Colonoscopia? | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma informati si pe mine in legatura cu aceasta procedura medicala!
Va trebui sa o fac si cum nu stiu nimic despre aceasta va cer voua ajutorul, doare?
In primul rand va intreb daca doare ca de jenanta nu mai e cazul...
Si cam cat dureaza, eventual cost la o clinica privata?
Merci frumos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Giulia, sotul meu a facut. Nu l-a durut pentru ca i-a dat un sedativ. Era semi-adormit, cat de cat constient si a durat vreo 20 de minute. A facut colonoscopie totala, stiu ca se poate sii partiala si cea partiala nu stiu daca-i cu anestezie (tu de care faci?) Despre costuri nu stiu ce sa-ti spun, la noi au fost acoperite de casa de asigurari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anilia spune:

eu am facut colonoscopie si nu am simtit nimic in timpul ei. mi s-a facut anestezie totala. am avut ceva dureri la vreo 5,6ore dupa dar astea cred ca s-au datorat hemoroidului intern care fusese strangulat cu elastic dupa colonoscopie.
succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

INtai de toate vei primi sa bei un praf special dizolvat in apa.
Acesta iti va curata intestinul complet,are efect laxativ puternic.
Operatiunea in sine e oarecum simpla: vei fi anesteziata partial sau treaza , depinde , ti se va introduce pin anus un tub subtire care va merge pe tot traiectul intestinului.
Nu este dureros decat la unghiurile colonului pt. ca acel tub (care e moale,mobil) va trebui sa se indoaie , deci va lovi in peretele intestinal si tu vei simti niste crampe mai puternice(ca acelea pe care le ai in diaree sa zicem).
Jenant nu va fi (gandeste-te ca doctorul ala a vazut sute de pacienti ) , singura parte aiurea din cate am inteles e bautul celor 4 litri(parca).

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Giulia si al meu sot face din 5 in 5 ani coloscopie. Mama lui a murit de cancer de colon si mai bine sa se previna.

A avut initial vizita cu dr care a efectuat operatiunea, apoi cu anestezistul. Cu cateva zile inainte, a trebuit sa tina un regim si apoi a baut, cum a zis si Xio, o solutie laxativa. Aia e partea cea mai penibila dupa el...
Anestezia a fost totala si efectuata cu un gaz si nu a stiut cand a adormit, doar cand s-a trezit si el credea ca abia incepe toata tarasenia. Deci n-a simtit nimic. Ultima data cand a facut-o tot cu masca pe fata dar trezirea a fost f penibila, zice el, ca si cum s-ar fi trezit din morti... Deci s-au mai perfectionat...

A stat in ambulatoriu, deci dupa-masa a iesit din spital si dupa n-a avut nici o problema.

Cat privesc costurile, in Ro nu stiu (a propos, nu mai esti in Franta?!)

Mult succes! Daca mai ai intrebari nu ezita!

Pupu!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anilia spune:

eu imi aduc aminte cu o zi intreaga nu am avut voie sa mananc, doar lichide am avut voie, si alea pana la 4 noaptea inainte de ziua in care am avut procedura. mie mi-a fost un pic cam rau in noaptea de dinaintea procedurii, de nemancata. am avut ceva palpitatii ca a treb sa beau ceva apa cu zahar si mi-am revenit. am pus-o pe baza anemiei. prafurile pe care treb sa le bei sa iti curete colonul sunt grele, eu m-am chinuit cu ele. ai grija sa fi acasa.

numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Multumes frumos de raspunsuri!

Nu lorena, nu mai suntem in Franta, ne-am intors in Romania din august, asta e!
Dar nu se stie niciodata, e foarte posibil sa ne intoarcem:))
Bine ca mi-ati spus in ce consta procedura ca sa stiu la ce sa ma astept.
Ma voi programa cat de curand, asa ca...sa imi tineti pumnii.
Pupici si multumiri cu duiumul!

Mergi la inceput