Mamici de iulie-august 2008 (3)
Raspunsuri - Pagina 4
crisarh spune:
quote:Vezi sa nu fi iesit si pe fond nervos. Stai linistita ca se vor rezolva toate cu bine.
Originally posted by monalac
fetelor,nu stiu,parca m a blestemat cineva,m am chinuit atat de mult la sarcina cu cris si speram ca acum sa fie altfel...ieri sotul meu a fost anuntat de secretara de la liceul unde am cartea de munca ca nu mi se va plati concediu medical pt ca sunt angajata doar de 2 luni,iar anterior,am fost in somaj 2 luni si jumatate,asta pt ca in ianuarie,cand am terminat concediul de maternitate nu am mai gasit post pe specialitatea mea si am fost angajata ca suplinitor pe un alt post,de invatator.deci,desi am studii superioare ,faptul ca nu am liceul pedagogic m a facut sa fiu platita necalificat si contractul meu a fost pana la 15 iunie,cand s a terminat scoala.mi am bagat somaj pana pe 1 sept,cand m am angajat iar.am vb cu mama mea,care se ocupa cu cartile de munca la o firma si mi a spus ca pot beneficia de concediu medical platit,asa ca acum mama o tot suna pe secretara,dar nu da de ea.o alta chestie ciudata care mi s a intamplat,aseara,adormisem si la un momentdat am mers la baie...pe mana dreapta,pe antebrat,imi aparusera vreo 9 pete mici,rosii,cu un punctulet mic rosu in varf.m am speriat ingrozitor,am crezut ca fac vreo boala infectioasa,gen rujeola.toata noaptea m am controlat ,dar nu au mai aparut altele,iar in cateva ore mi au trecut si cele de pe antebrat,au ramas doar mici punctulete,abia se vad...nu stiu ce poate fi,eu n am facut in viata mea vreo alegie alimentara sau la altceva...adica nu sa mi iasa ceva pe piele,ca asa am astm alergic,dar sunt vreo 10 ani de cand n am mai facut crize.ma gandeam ca e de la aspenter,adica aspirina,mi a dat dr sa iau preventiv,v am zis ca la sarcina cu cris am facut trat cu clexane si aspirina,insa la sarcina trecuta nu am avut nimic de la aspirina si am tot luat....off,simt ca o iau razna...Mami de CrisPoze Cris
violeta69 spune:
mona,are dreptate crisarh....se poate sa fie pe fond nervos....
stai linistita ca nu e nimic grav!oricum totul se rezolva in viata,iti tb doar putin optimism....
silvia,naspol cu greturile...dar tb sa te gandesti ca sunt pt o cauza nobila....
oricum nu-ti face probleme ca o sa poti manca ....e adevarat ca dupa 3 luni(adica poti manca mai bine) insa organismul are destule rezerve...cauta si tu ce-ti accepta BB-ul....
asa am fost si eu in burta mamei mele....saraca ce manca dadea afara....putea manca numai zarzare(sau corcoduse) din acelea acre si mai baga ceva paine sa nu moara de foame....
eu sper ca la tine nu e chiar asa....
eu am o foame de lup...si mananc,dar ma mai si abtin....
e adevarat ca am o stare de greata,dar nu imi vine sa vars....e doar o senzatie care sta in gat...
mada,pai atunci bafta.....sa poti cara si BB din carut si pe cel din burtica!!
lasa ca poti...o sa vezi
Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Louana_me spune:
Pupici fetelor.
Astazi am dormit mai mult, asa ca sunt in forma si de abea astept sa fac o plimbare cu sotul.
Aalina, poate situatia la tine e alta, dar oricum mi-ai dat o lesctie si iti multumesc pentru ea. E adevarat ca nu stiam decat de cateva ore ca sunt insarcinata cand am citit post-ul tau cu bucuria sarcinii, dar mi-a facut bine.
Mona, sper ca legea sa se fi schimbat, dar in 2003, si eu am fost in stuatia de a-mi lua concediu medical de la o firma la care nu lucram inca de 6 luni, care e baremul legal pentru astfel de plati, si nu mi l-au platit....
Mada, apropo de condus, sau pentru oricine altcineva care sofeaza frecvent. Aseara am condus 15 minute, adevarat ca dupa 12 ore de stat pe scaun, si simteam ca la orice frana, sau accelerarae imi incordez prea tare burtica. Poate fi un pericol pt sarcina sau e chiar benefic ca fac "sport". Va rog daca aveti vreun raspuns sa ma luminati, pentru ca medicul de familie mi-a zis ca in primul trimestru nu tb sa fac sport, ci doar plimbari pe jos. Si ca sa fiu sigura ca vedeti intrebarea, o voi sublinia, asa cum ne-a fost sugerat, apropo, o idee foarte buna.
Va pup deocamdata....
Alina Maria spune:
Buna fetelor , dar ce mult ati scris , nu-mi vine sa cred , de unde aveti atata timp ca eu sunt in criza rau de tot , nu am timp de nimic . Voi nu lucrati ? Apropo care unde lucrati si ce meserie aveti ?
Ce fa mai fac copilasii , care ii aveti , Mandy a mea necesita tare multa atentie , de multe ori ma oboseste f. rau si ma enerveaza . Offf horminii bata-i vina .
Mona , stai linistita si tu cum spui la altele , nu mai bine nu faci tu nici un test nimic ? eu spre exemplu de abia pe 28 noiebbrie merg la ginecolog pana atunci cum o vrea domnul daca e sa fie sa fie daca nu nu , natura isi spune cuvantul , de ce sa aflu ca nu e o sarcina puternica si sa incerc sa o mentin , iar apoi sa ma chinui si sa chinui o viata intreaga un sufletel .
Violeta observ ca deja ti-ai schimbat manierea de a scrie ma bucur mult sa te citesc acum si sa nu observ disperare .
Alinutele cum mai sunt ? din cate citesc sunteti doua nu ? va cam incurc insa cu timpul sper sa va disting .
Acu trebuie sa plec la servici , a sa nu uit eu sunt laboranta intr-un laborator de cercetare a pamantului .
Pe diseara fetelor !
Alina 5+ si Mandy Stephanie 2,6 ani
danangie spune:
Buna ziua,
Incep prin a va spune ca am facut noapte alba. Tare agitata am mai fost. Am baut apa nonstop, am mers la baie nonstop, mi-am suflat nasul nonstop, am stranutat nonstop.....si acum nu mai pot de somn......
BIRIBU ma bucur ca esti bine. Chiar ma intrebam ce mai faci. Sunt si eu de acord cu lista medicamentelor. Am sa-ti dau un PM cu parola user-ului comun. Pai eu tot am scris mesaje cu acest user , in speranta ca voi ajunge la 10 mesaje cat mai repede ca sa nu mai fie moderate, dar nu erau deloc moderate nici macar alea. Putine au fost moderate si au aparut. De aceea am zis sa intru ca oricum chiar daca o lungesc cu scrierea de mesaje astia nu sunt atenti sa modereze toate mesajele..........vad eu cum fac......eu tot am scris mesaje la diversi moderatori....dar nu m-au bagat in seama. Asta e. Sa ai grija de tine si te de 9 luni! Ce frumos. Si eu ii vreau apropiati de varsta copiii.Numai bine!
NATI te-am intrebat pentru ca si eu pe 13 noiembrie as avea programare cu un alt doctor.....programare care mi-o facusem inainte de programarea de maine. Si vroiam sa stiu daca face rau bbului ecografiile asa de aproape...una de alta. As vrea sa ma duc la acest doctor, ca e un profesor doctor e foarte bun. Cat despre baut lichide , da si eu stiu ca trebuie sa bei cel putin 2 l. Eu ajung sa beau chiar si 3. Dar alaltaieri nu stiu ce-am avut.Si eu am tensiunea mica. Eu cafea nu beau ,pentru ca nu am beau de felul meu. Nu-mi place. In schimb, incerc cu lichide sa-mi ridic tensiunea.Kg care le-ai pus......cand te-ai cantarit ca sa vezi cate kile ai? Ca daca te-ai cantarit seara nu e relevant. Trebuie sa te cantaresti numai dimineata si dupa ce ai urinat.
AALINA vizita frumoasa la Iasi. Vreau si euuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Ai mai fost acolo? Tin pumnii si pentru operatia lui ala micu'. Si sora mea cand era mica s-a operat de polipi. Antipatici polipi!E de la hormoni ca te trezesti cu noaptea-n cap. si eu sufar de insomnii. Asa mi s-a intamplat si data trecuta. Am vazut ca ai 6 saptamani. Deja ti se schimba corpul? Eu sunt imbalonata ce-i drept. Seara zici ca-s in 5 luni.
VIOLETA pai cum sa ti-l lase acolo? Ai facut operatie special pentru el? E chiar culmea. La mine nu e asa de preocupant in privinta colegilor. Noi suntem 20. Deci au de unde inlocui locul meu. Oricum colegii banuiesc ca sunt , dar eu pana nu trec de cele 12 saptamani nu zic. Sper sa-ti gasesti un medic bun. Cunosc sentimentul de a nu gasi un medic bun. Un medic cu care sa ai un feeling special, sa ia incredere in el. Am vazut ca esti din Bucuresti. Multe fete vrobesc si lauda profesionalitatea lui Tutunaru. Un doctor bun cica.Il cunosti? PAP TESt si eu l-am facut in martie aprilie....si a iesit negativ.
CRISARH deci un capitol a fiecarui subiect trebuie sa faca 20 de pagini. Cat se ajung la cele 20 de pagini........se deschide un alt caiptol.....si tot asa mai departe. Mereu se pune numarul capitolului: 1,2,3.......pe prima pagina gasesti link-ul unde te trimite la capitolele vechi in caz ca vrei sa cauti ceva la capitolele vechi. Deci capitolele vechi nu se pierd.
MADA pai nu stiu unde citisem eu ca ceaiurile nu prea sunt bune.......nu stiu care ceai stiam ca da contractii...............stiu ca ceaiul de menta te constipa..........si de asta imi cam este frica sa beau ceai........cu toate ca l-as bea si cu ochii. Mai beam lapte cu miere, dar am ramas fara lapte.
MONALAC aceeasi frica o am si eu. Eu am contract determinat. Adica.....cu termen. Expira cand se intoarce tipa pe care eu o inlocuiesc , din maternitate. Daca spitalul nu mai vrea sa-mi prelungeasca contractul........adica sa mi-l faca pe timp indeterminat........fara termen de expiratie........raman si eu fara munca.......dar stiu ca oricum voi fi platita de stat.Acele pete.......nu stiu ce sa-ti zic............daca nu ziceai ca petele au un punct in mijloc..........ti-as fi zis ca e de la stres, ca e pe fond nervos. Cumnata mea gravida in 12 s, face aceste pete si pe maine si pe cap, si pe spate. Ii trec, ii revin.....Sunt pete rosii.....ca un fel de "blanda" de aia care se formeaza cand te pisca un tantar.....acum isi da cu un unguent homeopat. Pe baza de plante. Mergi totusi la un dermatolog.
SYYYLVIUTA unele fete iau pentru greata, inainte de a se ridica din pat , biscuiti seci. Deci mereu trebuie sa ai stomacul plin cu ceva. Incearca cu biscuitii.
LOUANA da se sfatuieste ca in primul trimestru sa eviti eforturile. Pe urma, ca sport eu stiu ca e bun inotul, mersul pe jos. Condusul.....nu vad contraindicatie. Doar ca sa nu te stresezi la volan. Si cum se stie: stresul in gravidantza nu e bun.
ALINA ce bine de tine ca ai rabdarea asta. Dar vezi eu zic ca tu gandesti asa pentru ca deja ai o . Dar unele fete care sunt ani de zile ca incearca sa ramana din pacate nu reusesc sa fie asa de "calme". Numai bine iti doresc.Aaa....eu sunt asistenta medicala in cardiologie. Si sunt in medical.
Acusi vine Carciunul!! Abia astept!!!
mult asteptat
MissJJ spune:
Louana sport nu e bine sa faci, sport in sensul mers la sala, sau sporturile de iarna sau orice prezinta risc de cadere si sa eviti jogging-ul puternic. Cel mai indicat este mersul pe jos, plimbarile zilnice si lejere. Mai sunt exercitii speciale pt gravide care se pot face sunt dvd-uri cu astfel de exercitii sau activitati la piscina care se organizeaza special pt gravide dar oricum in primele trei luni eu as evita sporturile cu totul, m-as rezuma la plimbari. De asemenea nu sunt indicate sauna si jacuzzi este bine de evitat mai ales in primul trimestru, nu ca ar fi mai indicat dupa. Nici parcurile de distractii nu sunt indicate unde accelerarile rapide si franele bruste pot afecta bebele. De asemenea daca alegi sa faci ceva exercitii usoare pt gravide sa nu le faci la temperaturi ridicate sa nu fie f cald ca nu este indicat.
daca inainte de sarcina erai genul care nu exersa f mult si sportul era ceva rar intalnit la tine nu este indicat sa te apuci acuma deodata de sport.
Dupa saptamana 16 este indicat sa eviti exercitiile care necesita sa stai pe spate si cu picioarele ridicate deoarece greutatea uterului poate apasa pe vase de sange importante din organism.
Uite aici si o lista de intrebari cu www.babycentre.co.uk/pregnancy/isitsafeto/" target="_blank">is it safe to...during pregnancy .
Cu sofatul ei spun ca nu este interzis dar daca tu nu te simti ok la volan si ti se pare ca nu vei face fatza atunci mai bine rogi pe altcineva sa conduca. Ai grija de asemenea cum pozitionezi centura de siguranta sa fie sub burtica nu peste. Bine partea cu sofatul este valabila numai daca totul este ok si nu ai pb medicale si te sfatuieste medicul sa nu sofezi.
Site-urile care vi le dau sunt maj in engleza pt ca pe site-urile romanesti sunt cam putine informatii referitoare la aceste pb. Cine doreste sa traduc ceva sau nu intelege ceva nu ezitati sa imi spuneti.
Uite www.babycentre.co.uk/pregnancy/fitness/recommendedexercises/" target="_blank">aici si cam ce este indicat referitor la sport in timpul sarcinii.
AlinaMaria eu nu lucrez nu am lucrat de cand am venit aici. Acuma ma chinui sa termin facultatea inceputa in romania, am inceput doua dar nu faceam fatza la orar. Am inceput ASE si litere germ-engleza. Am abandonat literel din cazua ca orarul era prea incarcat si cand eram in anul 3 la ASE mi s-a oferit posibilitatea sa vin aici si am lasat tot si am plecat. In romania am lucrat in timpul facultatii dar part time. Dupa ce termin cu fac la distamta ca daca am inceput-o sa o si termin vreau sa fac aici un curs de legal secretary ca sa ma pot anagaja si mai apoi sa fac si aici o facultate. De litere m-am lasat si pt ca am studiat destul si engleza si germana si ma descurc perfect in egleza si mediu in germana ca nu am ami exersat dar vreau sa mai fac si urm nivel de germana ca nu am decat primul nivel trecut, ZDAF.
Fetelor sorry de greselile de gramatica si punctuatie da ma grabesc ca tre sa ma pregatesc de mers la medic. Va pupic pe toate aveti grija de vo si de burtici!
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
MissJJ spune:
Rapid ca am vazut acuma ca ati scris: Silviutza si sticsurile sunt bune de rontait inainte de a te ridica din pat pe mine m-au ajutat.
dana ceaiul de frunze de zmeura se zica ca da contractii si ca ajuta sa vina mai rapid momentul dar nu e ceva testa medical. In rest eu am baut de toate ceaiurile de menta de fructe care imi erau pe gustul meu ca la cate raceli am avut daca beam numai lapte mi se acrea si asa si de la ceai la un moment dat ma saturasem. De pus in nas e bine sa eviti toate solutiile incerca spay cu apa d emare sterimar sau ceva naturist care este indincat in sarcina, in rest pt gat sg bun este faringosept, strepsils este interzis ca cica are nu stiu ce substanta care nu e buna si lamaie si miere multa in ceaiuri.
Gata am fugit.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Aalina spune:
MADA iti urez sa iti fie fetita cooperanta azi. E tare greu cand sunt maraiti.
monaof of....multa putere sa treci peste toate.
syyylviuta incearca sa mananci cate putin, dar des. Dimineata e bine sa gusti ceva stand inca in pat.
Louana_me eu la prima sarcina m-am streasat din orice, puneam la suflet tot ce imi spuneau cei din jur, in loc sa ma bucur de burticuta eram suparata etc etc. Cum mult timp am "negociat" cu sotul meu sa mai avem un bb iti dai seama ce fericita sunt ca pot trece prin miracolul maternitatii inca o data. De aceea nu ratez nimic :))
Din cate am citit e indicat mersul pe jos sau inotul ca si sporturi. Altceva nu stiu.
Alina Maria eu apuc sa scriu dimineata cand ajung mai repede la lucru si in pauze. De acasa doar va citesc daca reusesc caci in rest stau cu piticutul. Apropo cum au primit copii vestea ca vor avea un frate/sora? Al meu e tare incantat dar nu pricepe ca va avea unul sau altul ci el tot zice ca is doi.
danangie sunt indragostita de Iasi. Si sunt fericita ca o sa reusesc sa fac iar o vizita acolo. Am programat-o chiar de ziua mea ca sa mi se indeplineasca inca o dorinta :)) Eu dupa prima sarcina tot la cura de slabire am fost asa ca acum foarte repede mi se pare ca mi s-a umflatit burta.
Va pup
Dorian
prunca...pruncul
Irda spune:
Salutare gravidutze!
Sorry ca n-am mai scris de mult da' am avut pc-ul "bolnav"......asa de bolnav ca era bucatzele prin birou!
Am fost si noi la eco joia trecuta la 5 sapt si am vazut saculetzul gestational si vezicula vitelina.......dr. a zis ca-i de bine!
Duminica seara o cam bagasem pe maneca.......avusesem o zi plina........inceput cu dragoste in zori de zi, avut grija de gaza mea de 2 ani, facut mancare, o sedintza foto de vreo ora juma(.....da cu drum cu tot m-a dus la vreo 4 ore de stat in picioare si cu aparatul de 2 kg in mana) si vreo 2 ore de shopinguiala prin Auchan......ca ramasese sotzul fara haine de iarna.......si seara ce sa vezi....pete bejulii pe lenjerie....of of.........am zis ca o iau pe pereti......da' vad ca e ok acum...nu mai am nimic....a revenit secretia la culoarea normala!
Ma chema Dar......asa ca vca las putin!
Pupicei!
revin
Irda 5s+
cu Daria 13 iulie 2005
Poze Daria
anaxena spune:
buna fetele!!!
ce mai e nou pe aici??
eu nu am niciun simptom de sarcina,exceptand sanii care ma super dorr si s-au marit nu gluma??mai e cineva ca mine??
voi cum o duceti??
ati facut ecograf??eu am facut!!si sunt ok!
Ana-Maria nimfomana dupa teste de sarcina
6+ sper la o!!!AMR 34sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb