Povestile Diasporei, Brisbane- Australia
Raspunsuri - Pagina 3
Guestus spune:
quote:
Originally posted by bird70
Romania m-a format in mare, ca o sculptura executata cu toporul. Finisajul l-am primit aici .
da..f bine spus...multi sint asa de bine finisati incit au nevoie 3-4 h zilnice de scandal in limba romana si cu romani...sa se definiseze la loc
anushca spune:
A degenerat discutia pe ici-colo in incercarea de a ne sustine de ce optam sau nu optam pentru o locatie indepartata.
Nu cred ca este vorba de Europa vs Australia ca mentalitate, eu una n-am comparat asta. Nu ma simt confortabil sa nu am o legatura cu rudele, cu prietenii copilariei, cu anumite locuri care-mi vorbesc despre inceputul meu. Nu privesc in urma, nu ma consider o neadaptata si cu atat mai putin nu blamez tara in care acum traiesc. O apreciez si-i recunosc superioritatea in multe privinte. A indragi ce ai parasit nu exclude a admira locul in care ai ajuns.
In ce priveste finisarea ca om... poti fi o minte deschisa in orice colt de lume asa cum poti fi si un ignorant sau un om cu idei preconcepute, alegerea depinde de noi, de cata minte avem sa percepem lumea in care traim.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by anushca
Nu ma simt confortabil sa nu am o legatura cu rudele, cu prietenii copilariei, cu anumite locuri care-mi vorbesc despre inceputul meu.
Poti sa ai legatura cu rudele si prietenii si de la capatul lumii, exista internet, te poti vedea si discuta, exista telefon, se poate merge in vizita. Nu distanta hotaraste daca pierzi legatura cu cineva, poti sa stai la 3 blocuri distanta si sa pierzi legatuta cu prieteni daca esti foarte ocupat sau nu-ti pasa.
quote:
In ce priveste finisarea ca om... poti fi o minte deschisa in orice colt de lume asa cum poti fi si un ignorant sau un om cu idei preconcepute, alegerea depinde de noi, de cata minte avem sa percepem lumea in care traim.
Nu merge din teorie chiar totul, unele chestii trebuie sa le experimentezi ca sa le intelegi si sa le apreciezi.
anushca spune:
Ai dreptate, poti tine legatura daca vrei de oriunde. Sincer nu vreau sa intelegi ca te contrazic "de amorul artei", sau ca-l contrazic pe oricare din voi (repet asta). Spun ce simt... e vorba de un schimb de pareri, o expunere de idei intre oameni cu firi diferite.
De unde am ales sa stau pot vizita in cateva ore Franta pe care o admir ca arhitectura si imi este draga dar mentalitatea francezilor nu-i pe gustul meu si am ocolit-o. Pot vizita Belgia, unde am gasit multi romani care imi sunt dragi, fac putin pana in Olanda care la fel imi place in mod deosebit, pot sa vad Luxemburg, Cehia, Italia... oricare la ce sfarsit de saptamana vreau. Si, uneori pot sa vad si Romania, de care poate prosteste sau nu, ma leaga cele mai frumoase amintiri. Asta mi-am dorit: sa calatoresc si sa compar. Sa traiesc intr-o tara civilizata, sa am un salariu decent, sa-mi permit sa scot nasul in lume. Fiecare are propriile vise, fiecare stie(cel putin la nivel teoretic) ce tara si ce mentalitate i se potriveste. Mie-mi pot parea unele tari reci (si nu ma refer la clima) iar altora le pot parea calculate, echilibrate. Unii cauta viata, nebunia, parfumul anumitor locuri si mie-mi pot parea prea zgomotoase... Asta nu inseamna ca nu-mi doresc sa le cunosc si nu apreciez valorile lor.
Zenobia spune:
Inainte de a alege Australia, in perioada in care cantaream avantajele pro si contra, un prieten mi-a spus: "Of, ce idei si cu noi romanii, suntem legati de pamant... pamant este peste tot, pamantul e mare!" Mare dreptate are. Desi nu am ajuns inca in Australia(suntem in plin proces de emigrare), am fost in vizita si acolo chiar mi-a ras sufletul, cum bine a spus cineva. Fiecare are un loc al sau in lumea asta mare. Noi deja l-am ales.
www.margento.ro" target="_blank">Zenobia
Grecia , Franta , Brasov , Cheia , Sarata Monteoru
Barzoiul buclucas
Poze1
Poze2
...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]
Luna1 spune:
Fetelor ma ajutati si pe mine cu anumite informatii despre Australia?
Sunt casatorita, sotul meu este englez, avem doi copii de 6 ani si respectiv 4 luni si dorim sa schimbam peisajul. Si mai ales clima. Si cum sotul meu vorbeste doar engleza ne-am gandit la Australia. Ma intereseaza daca puteti sa-mi spuneti ce zone sunt prospere, unde iti poti gasi mai usor un job, cum sunt scolile in Australia, clima si temp maxime si minime, tot ce credeti ca m-ar putea ajuta.
Noi ne-am uitat la Perth, Adelaide, Melbourne.
Sincer mi-e frica de izolare, nu pot trai in salbaticie, si aici locuim intr-un orasel in afara Londrei si daca n-as avea masina si cateva prietene as lua-o razna. Imi doresc sa traiesc intr-o casa cu o curte maaareee insa in oras.
Va multumesc frumos.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
light spune:
quote:Zone cu cele mai mari oferte de munca si cu cele mai bine platite joburi sunt, evident, orasele mari: Sydney, apoi Melbourne, apoi Brisbane, Perth, Adelaide, depinde insa si in ce domeniu iti cauti de munca. E adevarat ca prima si cea mai grea piatra de incercare in cautarea unui loc de munca este faptul ca nu ai experienta australiana, insa odata ce ai obtinut primul job, iti poti gasi mai usor. Dar pana la primul job trebuie sa aplici non stop pt joburi.Insa, cum cred ca am mai spus, orice informatie legata de Australia (primii pasi despre emigrare, stil de viata, case, joburi, scoli, asistenta medicala si altele) gasesti dand o cautare aici: http://www.emigrare.info/
Fetelor ma ajutati si pe mine cu anumite informatii despre Australia?Sunt casatorita, sotul meu este englez, avem doi copii de 6 ani si respectiv 4 luni si dorim sa schimbam peisajul. Si mai ales clima. Si cum sotul meu vorbeste doar engleza ne-am gandit la Australia. Ma intereseaza daca puteti sa-mi spuneti ce zone sunt prospere, unde iti poti gasi mai usor un job, cum sunt scolile in Australia, clima si temp maxime si minime, tot ce credeti ca m-ar putea ajuta.Noi ne-am uitat la Perth, Adelaide, Melbourne.Sincer mi-e frica de izolare, nu pot trai in salbaticie, si aici locuim intr-un orasel in afara Londrei si daca n-as avea masina si cateva prietene as lua-o razna. Imi doresc sa traiesc intr-o casa cu o curte maaareee insa in oras.Va multumesc frumos.
semnat de mine
marimar spune:
Luna,
noi sintem in Noua Zeelanda, multi englezi emigreaza si aici dar, daca m-as muta in Australia m-as muta cred in Brisbane ( e mai cald ca in NZ). Sydney e cel mai frumos ca oras dar e si cel mai scump si mai exclusivist, urmeaza Melbourne ( nu stiu ce sa zic ca aici n-am fost nici macar in vizita) dar din ce am inteles iarna e mai rece ca in NZ iar vara muult mai calda dar oportunitati de job sint multe si nu e chiar asa de scump ca Sydney ( e cam greu/scump sa ai casa in oras cu curte mare in Sydney)
In Brisbane te simti ca in vacanta, nu e scump, ai statiuni peste statiuni la ocean iar eu personale as sta nu in oras ci aproape de vreo plaja, undeva la 15-20 km de Brisbane.
Perth e mai izolat dar clima e ca in Italia ( imi spuneau niste prieteni care au locuit in Italia)
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Luna1 spune:
Multumesc mult fetelor. O sa va mai intreb cand imi voi sintetiza ideeile mai bine, ma mai intereseaza sistemul de invatamant si cel de sanatate daca puteti sa-mi dati informatii.
Va pup
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)