Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (50)
Raspunsuri - Pagina 5
Ereena spune:
Fetelor , fac o pauza de la forum , ma duc sa vad Inima de tigan
De atata stat in casa trebuie sa imi gasesc o ocupatie , pe linga toate serialele politiste ma uit si la asta
Va pup
27+
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
darene spune:
Ereena,depinde de doctor,de cate paciente are,etc.Eu am fost la 5 doc diferiti pana acum pt eco.Unul vorbea dar strictul necesar,altul nu a vb deloc din proprie initiativa,dar ne-a raspuns la intrebari.Al treilea a fost super vorbaret,ne arata pe ecran totul (abia incepuse serviciul la cabinetul respectiv).Patru si cinci au fost doctorite,prima de la urgenta chiar nu a scos o vb pana nu am inceput sa-i pun intrebari,dupa,si-a dat drumul la gura,iar ultima data doc era tinerica si vb non-stop desi cam incet,mai mult pt ea,trebuia sa-mi ciulesc bine urechile s-o aud.
Poze
Elena
31+
AMR 9 Sapt
gattasalvaje spune:
Multi din cei care fac ecografii morfofetale nu sunt si ginecologi , doar imagisti si prefera sa fie retinuti in comentarii...ei spun doar ce vad insa interpretarea rezultatelor tine de medicul ginecolog. Tot el ar trebui sa se pronunte si in privinta a ceea ce este de facut in cazul unor probleme depistate la eco.
Cornilia ...eu zic ca nu e cazul sa te ingrijorezi. Greutatea lui bebe este normala , iar in privinta gradului de imbatranire a placentei , mie in sapt. 23 mi-a iesit 3 iar in sapt. 25 era 2 . E adevarat ca la doi ecografisti diferiti. Mi s-a recomandat vitamina C , cica intarzie imbatranirea placentei.
29+ cu Sara - Eliza
vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
micsunea spune:
Ceska, eu am un iepure si un porc de guineea (un cobai) care traiesc fiecare in cusca lui pe balcon. Ii mai las sa se joace prin balcon (porcul iese cand vrea, dar iepurele e la "etaj" si il scot din cand in cand).
Doctora mea mi-a zis ca numai piscile sunt problema pentru sarcina.
Asta dupa ce citisem pe internet ca respirarea parului de animale poate da listerioza sau cancer. Ma rog, daca nu stau toata ziua cu nasul in iepure probabil ca totul va fi OK!!!
Iar pentru copii am inteles ca animalele domestice sunt chiar recomandate ca le ridica imunitatea.
Micsunea
27+
zeririlouiza spune:
gatta mersic de raspuns, am vazut si pe bebelusultau dar e pana pe 31 octombrie, sper sa prelungeasca ca momentan nu am banii, i-am imprumutat pe ai mei si cred ca mai dureaza 10 zile pana mi dau, sper sa mai prind ca-mi facea cu ochiul cel de 2400 ron
miri la tine s-a urcat acum incap, la mine bubulina deja e pe capul lu sotu el de acum e topit de tot sta cu mainile pe burtic cu capul sa o simta cum se misca si deabea asteapta sa iasa sa se joace cu ea, deci imagineazati ca daca de acum e topit dupa aia ce ma fac cu el.
Louiza 28s +
mai avem putin
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere, Sighisoara
micsunea spune:
Miri, pe mine m-a luat frica pentru ca m-am dus sa citesc pe forumul prematurilor si acolo au un subiect "de ce ati nascut inainte de termen" si o parte importanta din mamici spun ca azi au fost la doctor si colul era inchis, lung si tare si a doua zi au pierdut apele si au nascut!!!
Asa ca acum ma tot sperii de cate ori simt ca se misca ceva in burtica
Deh, daca-s batuta-n cap si la fiecare luna imi trebuie un subiect de stres!!!!
Micsunea
27+
alinaatudor spune:
Buna dragele mele...Azi sunt si eu in sfarsit la scarbiciu...e cam ciudat ca m-am intors la lucru avand o burtica destul de mare..si trebuie sa ma obisnuiesc ..din nou cu statul pe scaun..sper sa nu reapara contractiile si sa nu mai am pb cu colul.
Spuneti-mi si mie voi..aveti asa..o povara burtica..adik..o simtiti asa..ca o greutate in plus..care va cam apasa..si la respiratie..si la mancare (daca indrazniti sa mancati asemeni mie 2 felui de mancare la pranz)...stiti de ce va intreb..pentru ca pe mine dr m-a intrebat daca simt o presiune in pelvis..pai...daaaa..simt..si ma apasa...si pe vezica...Mie mi-a zis ca bebelina sta destul de jos in burtica mea..si...poate de aici si contractiile...
A..mai vroiam sa va spun ..apropo de greutatea bebeicilor..s-au efectuat studii..si bebeicii cu greutate de aproape 3 kilograme la nastere...adik..intre 2,5 si 3 kg..sunt mai sanatosi si mai putin predispusi la boli de metabolism si imunologice...decat cei care se nasc..mari..la 3,5-4 kile...deci..mamaici..nu va speriati ca nu aveti bebei maaari..ca nu asta e important ..trebuie sa fie dezvoltati proportional cu varsta sarcinii..iar dezvoltarea se exprima ecografic prin anumiti indici..iar greutatea e ceva...secundar..Va spun din sursa sigura..eu am facut stagiul de gineco in facultate la Giulesti cu prof. Marinescu...
Asa..ca..va pup..si...sa vaeti o zi minunata..chiar daca afara e uratzel...
www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157602400879499/" target="_blank">Poze mai recente
Alina 24 si Stefania
micsunea spune:
Virgo, cum te simti, si-a revenit moralul? Iti doresc o nastere cat mai usoara si sa profiti la maximum de avantajele sistemului olandez, ca or avea ei si avantaje macar scaunul ala minunat, pe care ni-l lauda si noua in Belgia, dar sigur mai sunt si altele!
Alinatudor,eu am auzit ca fiecare mamica isi simte altfel burtica iar micile dureri ed sarcina cred ca variaza tare mult.
Eu merg la yoga prenatal si suntem vreo 15 mamici si la inceputul orei profa ne intreaba pe unde ne mai doare. Si sunt care au durerie de solduri, de cate un picior, de coccis, cate un junghi in dreptul inimii, dureri de burtica, dureri jos in zona pubisului, dureri de spate,etc.
Fiecare durere are explicatia ei. Pe mine de exemplu ma doare fundul, mi-e greu sa ma asez, dupa ce merg. Se pare ca e din cauza faptului ca oasele bazinului sa largesc la mers.
Durerile de bazin sunt deseori cauzate de largirea lui sub actiunea hormonilor.
Senzatia de sufocare, mai ales dupa masa, vine deseori de la pozitia proasta pe care o adoptam. Trebuie sa incerci sa separi pieptul de burtica, sa lasi cat mai mult spatiu burticii cu bebelusul, degajand in acelasi timp pieptul, incercand sa-l ridici spre tavan, spatele drept, umerii relaxati si respiri profund. Cateva minute si in mod normal te ajuta sa nu sufoci.
Nimic nu e mai rau decat sa stai cocosata cu pieptul greu deasupra burticii: il supara pe bebe, ai arsuri de stomac, iti da dureri de spate si te sufoci!
Cat despre greutatea bebelusilor, am inteles ca trebuie totusi corelata si cu lungimea lui!
Noua, la maternitate, ne-a spus ca un BB la termen de 2500 de grame e foarte bine, dar ca nu o sa vedem un BB la termen de 53 de cm si 2500 de grame!
Si in plus limitele acceptate sunt asa de largi (la nastere) ca e dificil sa nu te incadrezi!
Micsunea
27+
alinaatudor spune:
Vaiii..Micsunea...ce bine cred ca e sa faci exercitii de respiratie si de postura...pentru ca ..dupa cum spuneam...burtica mea nu e asa de mare...si..a inceput sa ma cam incomodeze..ce o sa fac mai incolo....
Sa stii ca am sa iti urmez sfartul si dupa masa...am sa inecerc sa respir adanc..si sa ..fac loc bebelului...dar si stomacului meu..sa digere un pic,....
www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157602400879499/" target="_blank">Poze mai recente
Alina 24 si Stefania