Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (50)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Buna!Si eu mi-am batut mult timp capul cu calcularea lunilor de sarcina dar in final am ales calea cea mai simpla.O sarcina are 9 luni deci bebele trebuie sa stea 9 luni in burtica de la data conceptiei.eu a avut data conceptiei pe 10aprilie deci 7 luni voi implini pe 9noiembrie iar de pe 10 noiembrie intram in luna a opta.Nu stiu daca e corect calculul dar babeste asa ar fi.

danonique 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

salut, fetele!
m-am trezit cu gandul la cafea. multa cafea, fierbinte, aburinda. asta pt ca ieri mi-am propus ca azi s anu ma ating de ea. mi-am pus acum cateva lingurite de inka (cicoare) intr-o cana si ma pregatesc sa ma rostogolesc spre automatul cu apa calda. bleah!!!

shose, sa te linistesc si eu cu operatia. e o senzatie valabila pt orice taietura, mai ales de dimensiuni maricele. eu am avut o operatie la gat in urma cu cativa ani. cu patru ani, daca nu ma pacalesc. sau 3. in fine, e bine ca am uitat. :-) deci operatie este de sub lobul urechii stangi si pana spre zona amigdalelor, ca sa-ti dau un ounct de reept. nu e cat oc e4zariana dar nici mica nu e. si o buna bucata de vreme nu prea am simtit zona. mi-au explciat medicii ca, invariabil, la taierura se sectioneaza inclusiv nervii senzitivi, care se refac ceva mai greu. o vreme ai senzatia, cand te atingi, ca nu pui mana pe ceva ce face parte din corpul tau, asta poate parea destul de straniu. dar TRECE, asta si in functie de fiecare persoana in parte. acum am sensibilitatea refacuta aproape de 100%. prin urmare, nu te ingrijora. sanatate prietenei tale.

darene, si eu as zice sa dai macar telefon la spital. ar fi nasol ca o scurgere maronie vascoasa sa fie un semn, doamne-fereste, pentru o sangerare peste o zi sau doua.

nemary, bine-ai revenit si mersi de precizarile legate de concediu.

creata, ma bucur ca mariuca n-a mers cu cioara vopsita, ca sa zic asa. :-) bravo ca sunteti amandou bine. si, ai dreptate, uneori e suficient sa stii asta si nu atat masuratori si dimensiuni si tot. uneori. :-)

ellenuta, ai grija, mama, cu spatele. la mine parca e mai bine azi. poate de la gym? imi pare rau ca te-ai naclait degeaba cu voltarenul ala dar, na, trebuia sa incerci. tipa de la kineto mi-a spus si azi ca miscarea face bine. doar sa fie controlata, adica fara smuciri, fara aplecari bruste, totul asa batraneste.

ereena, baga mare la tricotat, pe bune. e pacat sa te pricepi si s anu faci asta. e si util si ajuta si la trecerea timpului. sa ai spor!

pupam si sa aveti o zi grozava!

irina 28+ Rares

Mergi la inceput

am uitat ca azi schimb semnatura. ce parere aveti de asta?

irina 29+ Rares

AMR o saptamana pana la AMR
:-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Neata fetelor!

Da' ati scris nu gluma (stiam eu ca va las la pag 8 - capit vechi si va gasesc la pag. 8 - capit. nou )

Eu am fost ieri la Institutul de hematologie (stiti cu beleau mea) si mi-au spus ca nu-mi recomanda clexane; sa monitorizez fatul cu eco la 2 sapt si pe mine, cu analize (coagulograma tot la 2 sapt.) - adik ce mi-a spus si Tutunaru.

Deocamdata este ok - nu mi s-au umflat picioarele si nici nu s-au inrosit.

Crissandrada,

Sper ca esti ok; stai cat mai mult cu picioarele-n sus (pe o perna tare sau pe 2 paturi - eu asa fac).

In rest, totul este bine.

Aveti grija de voi si de bebelushi.

Am intrat si eu in clubul AMR-istelor; Doamne ajuat sa fie bine!

Roxana 30+

Abia astept sa ne intalnim !

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20749;30/st/20080106/dt/7/k/2fd1/preg.png

AMR 10 SAPTAMANI!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danonique

Buna!Si eu mi-am batut mult timp capul cu calcularea lunilor de sarcina dar in final am ales calea cea mai simpla.O sarcina are 9 luni deci bebele trebuie sa stea 9 luni in burtica de la data conceptiei.eu a avut data conceptiei pe 10aprilie deci 7 luni voi implini pe 9noiembrie iar de pe 10 noiembrie intram in luna a opta.Nu stiu daca e corect calculul dar babeste asa ar fi.

danonique 31+

socoteala e buna cand stii data conceptiei. da' ce te faci cand n-o stii? :-) mama, ce de calcule...

irina 29+ Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Buna fetelor!

Va pup si va doresc o zi buna.

Mai are cineva probleme cu contractiile?
Azi e a patra zi in care nu ma lasa. Am mai ales dimineata si dupa 16-17 (seara).
Dimineata pentru ca ma imbrac si merg la toaleta. Cum fac o miscare in care am angajat burtica (dar cum sa te ridici de pe scaun, cum sa-ti pui sosetele sau slipul fara sa misti muschii abdominali) cum vine contractia!
Azi de dimineata am numarat 5-6 contractii intr-o ora.

Seara am probabil de la oboseala. Ieri pe la 17 eram la kine culcata pe spate si doar am ridicat capul sa-mi vad burtica si hop contractia. Mi-a zis ca din cauza faptului ca daca ridici capul in pozitia culcat, utilizezi muschii abdominali si cum uterul meu e mai contractil, hop contractia. Asa ca fuga acasa, mancat si apoi culcat in canapea si trei ore de televizor. Dar la fiecare reasezare pentru comoditatea spatelui, hop contractia.

In timpul zilei merge mai bine. Azi la birou, am numarat asa, cate una la 10:18, 10:56, 11:16...

Dar dupa 4 zile de munca a burticii, simt ca ma tin incheieturile burticii, burtica e ca si tensionata si contractiile devin si un pic dureroase, ca deh, eu muschiul uterului nu l-am antrenat vreodata, asa ca mi-e ca face si el febra musculara (chair senzatia asta o am).

Acu, eu nu stiu ce sa fac. Sigur ca ar trebui sa fug la maternitate, unde mi s-a spus sa ma duc de cum am o nelamurire sau cum se intampla ceva mai deosebit. Dar eu am avut contractii si la 2 luni juma, deci nu e primul sir de zile cu contractii pe care-l am. Cea mai lunga perioada de-asta fuse una de vreo 5-6 zile.
Dar tot ma sperii. Si in plus nu am mai vazut-o pe doctora de fix 5 saptamani si abia peste 10 zile am intalnire cu ea, ceea ce imi va face 7 saptamani fara niciun control si nici asta nu e bine, mai ales la una ca mine cu contractii pe toata durata sarcinii.
Dar n-am chef de mers la maternitate!

Domne, eu cand am citit povestea aia cu drobu de sare, mi-am zis ca asa ceva nu exista si uite ca acum ma comport chiar eu ca o tembela!

Micsunea,
27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Imi descrie si mie careva cum sunt contractiile, ce simti cand ai contractii, ca eu habar nu am, as putea sa am si nici nu as stii ce sunt.
Va rog sa imi descrieti careva, cum sunt contractiile.

29 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Buna zuzici dragi!

Ce dor mi-a fost de voi!!!

Va anunt ca am intrat oficial in p-renatal inca de saptamana trecuta. Am mers la medicul de familie si fara discutii mi-a dat prenatal si recomandare de repaus cat mai mult. Evident ca nu m-am tinut de cuvant 100% dar am incercat. Maine merg si la ginecoloaga sa vad ce si cum... Ideea este ca mai am 1 saptamana si intru in 9 luni!?!!?? Cat de repede a trecut!!!

Recunosc spasita ca nu am citit decat ultimele 2 pagini. VA pupacesc pe toate!

PS. Mai avem putin si casa e gata....Uffff....abia astept...

Alina 33+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

poze Ana mica in burtica

AMR 7 saptamani!!!!

Haideti sa ajutam copilasii fara parinti: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108098&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Salutare zuzici..
Am venit si noi de la doctor.Facut testul de glicemie, mi-a iesit bine....multumesc lui Dumnezeu. Am baut o sticla de 300 ml glucoza. Intepata si luat sange inainte de cocktail, iar apoi de inca doua ori in deget la o jumatate de ora si la o ora.
Sangele mi-a iesit bine,urina la fel.
Mi-a facut si eco intravaginala, pentru a vedea cum se prezinta colul... e lung de 4,56cm si deschis un pic in interior.Mi s-a recomandat odihna si relaxare ( de parca am timp de-asa ceva).
Mi-a luat si o lama... a iesit ok.
Apoi am facut ecografia abdominala...bebe n-a vrut a-si arate fata.La inceput era intors cu fata,deci ii vedeam doar ceafa,iar cand in sfarsit s-a intors si-am zis ok..il vedem, si-a acoperit fata cu manuta.
Inimioara, creierasul,femurul,sira spinarii sunt toate ok.Nu am insa valoare de greutate sau lungime.
E baietel. A confirmat. A zis ca daca se va naste fetita, el isi schimba meseria. Ma tot lua peste picior,caci n-ar fi vrut cred sa mai se uite dupa sexul bebelului si... imi spunea ca ..."da , e baietel,ca asa am zis data trecuta" .Iar eu i-am raspuns ca nu cred, eu simt ca e tot fetita. Asa ca... i-a facut poze si ne-a aratat cuculetzul si scrotul.
I-a monitorizat si bataile inimii si eventuale contractii si totul e ok.
Ce mi-a placut e faptul ca...a trimis proba de sange la laborator, pentru a verifica rinichii,tiroida.A zis ca au mai avut sange de anul trecut de cand am fost prima data si au trimis. Astept rezultatele... fie o sa ma sune, fie imi trimite email.

Cam astea-s noutatile cu noi. Ma duc sa pap ceva acum, ca-s moarta de foame.
Pupici dulcici tuturor.

www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 24+

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

creata,

sa fie sanatoasa si norocoasa Mariuca!!!

irinuka, deci miscarea face bine ... o sa vin azi la serviciu dar nu stau pana la 22 .. pe la 19.30 o tai de n-am aer ..

pup

30+ BB EVA MARIA

AMR 10 SAPTAMANI!!

www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL

LUCRUSOARE BEBE

http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png

Mergi la inceput