Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (46)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
tzuna spune:
Mai fetelor.. Iar ati umplut paginile. E cam greu s atin pasul cu voi. Noroc cu vremea asta urata ca nu am chef sa ies din casa desi pentru Mariuca ar cam trebui sa fac un efort.
Aseara a adormit repede cu suzi din frigider, eferalgan si cal-gel asa cum v-am scris. S-a trezit sa pape la 21.30 si apoi la 4.30. De azi dimineata insa iar e maraita, plange, nu mananca, nu doarme desi se vede ca-i obosita... Nu stiu ce ma fac cu ea. daca o tine tot asa va slabi si numai asta ne mai trebuie. Bilantul de 8 luni (ieri)- 7.050 kg dar parca v-am scris si asta.
Asa ca cele cu copii peste 9 kg la 7-8 luni nu au de ce sa mai scrie ca le nu se streseaza cu mancarea copiilor. Pai cred si eu. In cazul asta si eu as pune copilul in scaunul de masa si cu lingurita i-as da cat ar vrea el ca mi-a demonstrat deja ca mananca bine si cat ii trebuie dar ce ne facem cu matzele de 7 kg la 8 luni care prefera sa stea nemancate atunci cand le deranjeaza ceva(colici, dintisori, oboseala)? Sa vedem cate mamici de pici micuti mai spun ca ele nu se steseaza, ca nu vor ca bebeii sa pape mai bine, mai frumos etc.
Na, ca sunt rea azi dar m-am saturat ca toti sa-mi spuna ai rabdare, nu te stresa, uite eu ii dau cat vrea, la ore fixe (cum a ta nu are program de masa?)dar uita ca bebele ei are 11-12 kg la 11-12 luni , nu a facut niciodata nazuri la mancare si probabil nici nu va face.
E posibil ca eu sa raman fara net cateva zile asa ca voi avea de recuperat nu gluma.
Felicit de pe acum bebeii care vor implini 7-8 luni, parca toti au facut 6 , nu ? Sau Mady al tau era mai micut de atat? Oricum bine ai revenit. Sper ca si tu si bebe sunteti bine.
Sunt chiar ingrijorata pentru SHERBI. Sau o fi totul bine si sarbatoreste pe undeva prin Europa?
O zi buna tuturor.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
doina.todor spune:
quote:
Originally posted by iunita
doinatu glumesti,nu, cand zici " zic eu ok."? mama draga noi avem cu 2 kile mai putin..iti spun joi mai precis. sa cresteti mari si sanatosi!
nu stiu cat ar trebui sa aibe, da am tot timpul senzatia ca mananca putin, la noi rar cand trecem de 180-200 ml lapte la o masa, sa nu mai vb ca de mancare solida mai mult de 2 linguri de supa nu am reusiut sa ii dau. Si inainte cand am inceput diversificarea papa mai mult.
Acu nu rade de mine, imi dau seama ca e un "maroc" dar el sa si nascut mare.Si pe langa asta eu sunt total confuza cand ma intrebi cum ar trebiu sa creasca un copil, am citit atatea ca acu is mai proasta ca inainte, la fel si cu diversificarea.
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Poze Radu
Filmulete Radu
Varsta lui Radu
ddana spune:
Buna dimineata!
Astazi m-am trezit cu fatza la cearsaf si am chef sa-mi plang de mila, asa ca o sa va bat la cap si pe voi.
Dragos nu vrea sa pape... Hm, nu credeam ca o sa spun asta, mi-am promis ca n-o sa fiu mamica disperata ca nu-i mananca odorul. Si mai stiu ca 99% din mame au obsesia ca plodul nu mananca destul, nici cand merge la facultate, si chiar nu vreau sa ajung si eu acolo.
Si cu toate astea... Pana acum m-am tinut departe de discutiile voastre despre mancare, pentru ca realmente nu avema cu ce sa contribui. Dragos a inceput diversificarea relativ tarziu - la 5 luni si jumatate a bagat o lingurita de suc de mere si morcovi, am mers foarte lent, si am avut o masa de piure de fructe doar pe la 6 luni jumate. Uneori si fructele le mananca asa, in scarba, si atunci bagam si laptic.
Problema mare este cu legumele si carnita. Am facut toate combinatiile posibile si imposibile de mancaruri. I-am pus cereale sa-l tentez. I-am pus fructe (nu vreti sa stiti ce gust are piureul de piept de pui, morcov si banana...) I-am schimbat ordinea meselor, adica i-am dat legumele dimineata. Nope. Baga doua lingurite, asa, de scarba, si pe urma se uita la mine cu capu' pe umar si nu-i mai pot deschide gura nici cu slujbe.
Nu m-am alarmat pana acum, pentru ca i-am tot gasit scuze: ca ii ies dintii, ca era prea rece, ca era prea cald - apropo, DOamne fereste sa fie cu un grad peste temperatura camerei! Ca zici ca l-am otravit, asa mutre face! BA mult timp mi-am zis ca lasa, ca e destul de baban, si daca nu mananca acum foarte bine, nu pateste nimic. Dar zau daca stiu ce sa mai fac cu el. Nu vreau in nici un caz sa ii caut intre cornite si sa ii dau jucarii si sa fac ca avionul doar-doar o mai deschide gura. Dar totusi... ce se fac sa manance?
Sa o spui pe aia dreapta, ma alarmati voi cu progresele bebeilor vostri. Mi se pare ca eu sunt .. nici nu stiou cum sa zic. Neglijenta, ca nu insist... Citesc ca foarte multe dintre voi aveti inlocuite de mult cele trei mese principale. Dragos baga laptic in proportie de 75%... Adica, cu exceptia mesei de dimineata cand baga fructe (si uneori ii dau si lapte, ca nu mananca decat f putin) si dupa masa, cand eventual mananca 3-4 lingurite de legume si carne.
Habar nu am daca fac bine, daca sunt alarmista, daca am mers prea incet... sau poate ati mers voi mai repede decat trebuie? Ideea e ca ma simt ciudat, vinovata ca poate ca nu-i ofer ce are nevoie... Dar incep sa obosesc si zau ca fac eforturi sa fiu calma si rabdatoare cand ii dau sa manance. Poate ca ma lamureste cineva si pe mine... Unde gresesc? Sau cine greseste?
"Politicians and diapers should be changed regularly, and both for the same reason."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elpower/elpower.jpg)
elpower spune:
quote:
Originally posted by doina.todorquote:
Originally posted by iunita
doinatu glumesti,nu, cand zici " zic eu ok."? mama draga noi avem cu 2 kile mai putin..iti spun joi mai precis. sa cresteti mari si sanatosi!
nu stiu cat ar trebui sa aibe, da am tot timpul senzatia ca mananca putin, la noi rar cand trecem de 180-200 ml lapte la o masa, sa nu mai
vb ca de mancare solida mai mult de 2 linguri de supa nu am reusiut sa ii dau. Si inainte cand am inceput diversificarea papa mai mult.
Acu nu rade de mine, imi dau seama ca e un "maroc" dar el sa si nascut mare.Si pe langa asta eu sunt total confuza cand ma intrebi cum ar trebiu sa creasca un copil, am citit atatea ca acu is mai proasta ca inainte, la fel si cu diversificarea.la toata lumea de la Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu
Varsta lui Radu
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Si eu tot impresia asta o am! Cu cat citesc mai mult cu atat ma tampesc! Nici nu mai stiu ce sa mai cred. Nebuloasa totala. Si a mea e tot dintre mancaciosi. Si tot vreo 9 kile are.
![](pupic.gif)
![](albina.gif)
![](albina.gif)
![](albina.gif)
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
Laina spune:
DDANA, nu-ti fa griji, si a mea e la fel. si noi am inceput relativ tarziu diversificarea, si acum ea papa la masa de la 10, azi de ex a bagat un mar mijlociu spre mic si o treime de banana si 60 ml lapte. Deci nu avem masa inlocuita. Legume,...la fel, zici ca-i dau otrava. singura combinatie la care n-a urlat dupa primele 2 lingurite a fost cea de morcov+cartof, majoritar cartof. acu sa vad cu dovlecelul cum o fi. Carne nu i-am bagat inca. Ce sa spun? poate ar merge sa-i dai papa in alt loc, sau sa-ui dea sotzul cateva mese....pune muzica, nu televizor, dar sa aiba o preocupare....nu stiu. La noi8 de exemplu a mers cu schimbatul locului de masa din camera ei in dormitorul nostru.
mamica buna care esti.
ane2200 spune:
Dana, stiu ca e cliseu, dar fiecare mama e convinsa ca face ce e mai bine pt puiul ei. Nu poti aplica aceeasi regula la toti copiii. Si eu ma uit cateodata la mamele care au inlocuit deja 2-3 mese. Eu abia am reusit sa inlocuiesc o masa - pe cea de legume, pe care i-o dau la ora 17.30 (sau mai nou la ora 19, pt ca la 17.30 doarme). Este singura masa dupa care nu-i mai dau sa suga. Uneori, dupa masa de fructe, nu mai vrea lapte. Ca azi de exemplu, cand a mancat o canita plina de piure de piersica fiarta amestecata cu branzica. A supt fix 30 de secunde. Cred ca vroia suzeta de fapt.
Desore mancatul legumelor, si eu am zis ca-mi dau demisia. Il tin pe lapte pana il dau la scoala. Nu vroia si pace. Desi, la inceput le-a accepta - o cantitate f mica, de-mi venea sa sar pe geam. Eu statea sa-i pregatesc lui mancare buna, proaspata, si el manca 2 lingurite, inca 2 mi le scuipa si gata. I-am dat pauza o saptamana si am insistat cu fructele. Am observat ca accepta mai bine fructele fierte si nici nu regurgiteaza. Iar cand am reinceput legumele, i-am luat borcanele. Preferata lui a fost - si este in continuare - varianta aia care pute groaznic cu morcov, conopida, mazare si nu mai stiu ce de la Hipp. Dupa o saptamana de mancat diverse combinatii la borcan, timp in care a tot crescut cantitatea, a acceptat si mancarea facuta de mine. Mai cu strambaturi, mai cu plansete, dar a acceptat-o. Acum, sper sa nu-l deochi. Nu mananca f mult la o masa - in jur de 100-120 ml dupa care ii mai dau branzica amestecata cu iaurt sau kefir. Asta iar ii place f tare. Truc - daca in timp ce mananca legumele da semne ca nu mai vrea, ii dau 2-3 lingurite de branzica, si dupa aia inca 2-3 lingurite de legume. Pana se prinde el despre ce e vorba in lingurita, a mai inghitit ceva. Rabdare, rabdare si iar rabdare. Asta e valabil si pt mine.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elpower/elpower.jpg)
elpower spune:
quote:
Originally posted by ddana
Buna dimineata!
Astazi m-am trezit cu fatza la cearsaf si am chef sa-mi plang de mila, asa ca o sa va bat la cap si pe voi.
Dragos nu vrea sa pape... Hm, nu credeam ca o sa spun asta, mi-am promis ca n-o sa fiu mamica disperata ca nu-i mananca odorul. Si mai stiu ca 99% din mame au obsesia ca plodul nu mananca destul, nici cand merge la facultate, si chiar nu vreau sa ajung si eu acolo.
Si cu toate astea... Pana acum m-am tinut departe de discutiile voastre despre mancare, pentru ca realmente nu avema cu ce sa contribui. Dragos a inceput diversificarea relativ tarziu - la 5 luni si jumatate a bagat o lingurita de suc de mere si morcovi, am mers foarte lent, si am avut o masa de piure de fructe doar pe la 6 luni jumate. Uneori si fructele le mananca asa, in scarba, si atunci bagam si laptic.
Problema mare este cu legumele si carnita. Am facut toate combinatiile posibile si imposibile de mancaruri. I-am pus cereale sa-l tentez. I-am pus fructe (nu vreti sa stiti ce gust are piureul de piept de pui, morcov si banana...) I-am schimbat ordinea meselor, adica i-am dat legumele dimineata. Nope. Baga doua lingurite, asa, de scarba, si pe urma se uita la mine cu capu' pe umar si nu-i mai pot deschide gura nici cu slujbe.
Nu m-am alarmat pana acum, pentru ca i-am tot gasit scuze: ca ii ies dintii, ca era prea rece, ca era prea cald - apropo, DOamne fereste sa fie cu un grad peste temperatura camerei! Ca zici ca l-am otravit, asa mutre face! BA mult timp mi-am zis ca lasa, ca e destul de baban, si daca nu mananca acum foarte bine, nu pateste nimic. Dar zau daca stiu ce sa mai fac cu el. Nu vreau in nici un caz sa ii caut intre cornite si sa ii dau jucarii si sa fac ca avionul doar-doar o mai deschide gura. Dar totusi... ce se fac sa manance?
Sa o spui pe aia dreapta, ma alarmati voi cu progresele bebeilor vostri. Mi se pare ca eu sunt .. nici nu stiou cum sa zic. Neglijenta, ca nu insist... Citesc ca foarte multe dintre voi aveti inlocuite de mult cele trei mese principale. Dragos baga laptic in proportie de 75%... Adica, cu exceptia mesei de dimineata cand baga fructe (si uneori ii dau si lapte, ca nu mananca decat f putin) si dupa masa, cand eventual mananca 3-4 lingurite de legume si carne.
Habar nu am daca fac bine, daca sunt alarmista, daca am mers prea incet... sau poate ati mers voi mai repede decat trebuie? Ideea e ca ma simt ciudat, vinovata ca poate ca nu-i ofer ce are nevoie... Dar incep sa obosesc si zau ca fac eforturi sa fiu calma si rabdatoare cand ii dau sa manance. Poate ca ma lamureste cineva si pe mine... Unde gresesc? Sau cine greseste?
"Politicians and diapers should be changed regularly, and both for the same reason."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii
Ai incercat si fara carnita? Si eu am inceput diversificarea pe la 5 luni, dar inca nu am introdus carnita. Abia ii dau iaurt, ca nici branzica nu a tolerat-o prea bine, asa ca am zis sa o iau usurel.
Cu legumele, eu , la inceput, i le-am pus in biberon, mai apoase asa, sa curga. Abia acum de cateva saptamani ii fac un piure mai gros pe care il dau la lingurita. Dar, desi deschide gurita, de multe ori o si inchide inainte de a apuca eu sa ii bag lingurita cum trebuie, asa ca, spun fara niciun fel de rusine, mai apelez si la avioane, albinute care bazaie si cantecele. Am mai spus ca, eu una, am o amintire care-mi incalzeste sufletul cu jucarelele pe care ni le facea mama sa papam si nu vad nimic rau in asta. Numai sa nu se exagereze cu alergatul cu mancarea prin casa dupa pui sau mancatul peste tot, in rest, masa este, pana la urma, momentul zilei in care ar trebui sa se reuneasca toti membrii familiei si atunci ce vom face? Vom tacea si vom baga la greu in loc sa ne povestim care ce am facut peste zi? Eu asa zic. Daca puiul pare multumit de jucarelele pe care i le faci la masa, dar nu ajunge sa le pretinda pentru a manca , ci i le faci tu de placere sau de nevoie ca nu deschide gurita suficient, de exemplu, zic ca nu e nimic in neregula. Pana la urma, fiecare ne stim puii, iar pe a mea ati vazut-o ce hlizita e. Cum sa manance ea fara un pic de hlizeala macar? Pai, nu se poate, domnule, nu se poate si gata!
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
![](albina.gif)
![](albina.gif)
![](albina.gif)
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
roxygeo spune:
Buna ziua stup!
Mamaaaaaaaaaa ce ati mai scris de doua zile....
ne bagam si noi in seama
http://family.webshots.com/photo/2204928600068039225MfxYSC
http://family.webshots.com/photo/2168803050068039225vxEJqq
Temele zilei:
Mincatul - io va spun cum e la noi, nu stiu nici daca e bine, nici daca nu e bine, vorba voastra cu cit citesc mai mult cu atit mai mult ma timpesc, asa ca asta e programul nostru aku:
9.30-10.00 210 ml lapte Humana 2
13.00 -14.00 un borcanel fructe + 2 biscuiti sau cereale, sau si cu 1 lingurita brinzica (borcanelul e unitatea de masura, ca ii dam si cumparate si facute in casa)
18.00 -19.00 - supa - aici e varianta piure cu lingurita cind are chef sau cu bibe, uneori combinat cu lapte. Punem si noi carnita, ou sau brinzica..pe zile, iar supa e la marea inspiratie a cui io face, io, mama, soacra mea
Eu pina aku nu ma pling, cu toate ca are si ea zile in care nu vrea supa si trebe sa-i dau lapte, sau vrea numai cu bibe, sau rontaie lingurita si uita sa manince...dar NU sunt de acord cu plimbatul prin casa, copilul trebe sa stie (asa cum spuneati si voi) ca e momentul mesei, cum la fel de bine stie cind facem baie sau cind dormim.
SANIE Buna idee...incepem cercetarile, mai ales ca noi dejka am rezervat o vila pentru Craciun, la Cartisoara -Bilea Lac, unde speram sa avem zapada....asa ca de pe 22-27 il vom petrece pe Mos departe de oras...de abia astept. De cind l-am cunoscut pe sotul meu Craciunul il petrecem la munte impreuna cu prietenii, el ne-a convins prima ora sa mergem si de atunci am luat directia.. e tare frumos, mai ales ca am avut zapada de fiecare data...fata de Bucuresti...
Pupici
Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007
roxygeo spune:
am uita sa va spun ca ultima masa e pe la
22.00 - 23.00 240 ml lapte Humana 2
si
La multi ani albinutelor si bondareilor!
sherbi spune:
sunt si eu p-aici. n-am mai intrat de mult si tare mi-e dor de voi. ma bucur ca nu m-ati uitat (am citit ultimele pagini si am vazut ca ati amintit si e mine).
david este bine sau sper din tot sufletul sa fie bine. am fost la 4 medici si vorba ceea "cate bordeie atatea obicee se verifica". am fost la IOMC, i-am facut eco transfontanelara, a iesit bine, am fost la policlinica "gr. alexandrescu", i-am facut EEG, bine si asta. dr. de acolo ne-a recomandat tomografir, a discutat cu un alt medic si ala la fel, sa-i fac tomo. am fost apoi la spitalul "gr. alexandrescu", si acolo ne-a recomandat VIDEO EEG. ne-a recomandat cel mult un RMN, in niciun caz tomo. apoi am fost la spitalul 9 unde i-am facut video eeg care a iesit bine. idea era sa aiba manifestarile in timpul eeg-ului, insa nu s-a intamplat asa. ideea e ca dr. de acolo ne-a spus ca nu e nimic in neregula si ca sunt manifestari normale care sunt temporare si dispar odata cu inaintarea in varsta mai ales ca organismul lor e in continua formare si maturizare.
nimeni nu a putut sa-i puna un diagnostic. eu am ales sa-l tin sub observatie, decat sa-i fac o tomografie care i-ar radia creierul cat 10 radiogradii normale si anestezia generala nu ma incanta deloc.
partea buna este ca in ultimele zile david nu a mai avut manifestari. poate trece totul de la sine si nu e nevoie de alte investigatii.
nu pot spune decat ca e groaznic sa traiesti cu teama in suflet ca ar putea avea ceva un suflet atat de mic. nimic nu egaleaza in lumea asta cu sanatatea puilor nostri si implicit a noastra.
asa ca nu pot decat sa le urez la toti piticii din stupul nostru sa fie sanatosi!
in rest, de cand l-am intarcat viata mea e mai usoara. david doarme numai in patutul lui, are 2-3 treziri pe noapte in care ii dau sa bea putin ceai sau suza. mai nou are o noua prietena, suzeta. are 4 mese pe zi. dimineata la trezire, lapte cam 180-200 ml. la 4-5 ore papa cam 150 gr. fructe, la 4-5 ore papa iarasi lapte si inainte de culcare papa 150 gr de supa.
prefer sa-i dau supa seara pt. ca atunci o mananca mai bine. am introdus de la 7 luni pestele alb, iaurtul care nu-i place deloc, urmeaza sa-i dau carne e vita si ficat. supa o fac cam la fel de fiecare data pt. ca stau prost la capitolul inspiratie. eu de fel nu gatesc si mi-e greu sa scornesc retete. ii pun radacinoase, cartof, dovlecel, fasole pastai sau mazare pastai, carne de pui sau galbenus de ou. mai pun cateodata ardei gras si praz cand fierb legumele in apa. in rest le fac la steamer, e mai simplu.
david mananca numai in scaunul de masa (cand suntem acasa, evident), fara jucarii, fara televizor, fara cantecele si avioane. daca papa 3 lingurite bine, daca papa un castron f bine. eu nu ma chinui sa-l fac sa manance, ca ma enervez cumplit. cand nu mai vrea sa pape, da din maini, murdareste scaunul, se murdareste si el ingrozitor si prefer sa-mi vad de treaba ca nu-mi place sa smotruiesc dupa fitele lui. merg pe principiul ca ei au instinctele de supravietuire f. bine formate si nu vor sta niciodata sa-i doara burta de foame. la david se confirma. cand i se face foame urla disperat si inghite cu viteza lumii mancarica.
are la 7 luni 7.800 kg si cred ca vreo 74 cm.
sta in fundulet pret de cateva secunde, se intoarce din ce in ce mai des pe burtica, ba chiar a si dormit pe burta (premiera pt. el), si spune toata ziua da-da-da, ta-ta-ta si mai balabaie ceva de neinteles ca si cum te-ar certa.
a dormit deja de 2 ori la buni, timp in care mami si cu tati au fost in club, la petreceri si tare bine a fost.
cam atat de la noi. va pup dulce!
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)