Progesteronul
Raspunsuri - Pagina 2
alinuche spune:
mamamia, dar chiar raspunzi super repede ! stai non-stop pe situl asta?
nu zic ca ar face rau, daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca mi-au zis asa pentru ca neavand sa imi comunice vreo schimbare in legatura cu problema mea, or fi zis sa nu mai vin asa des (adica la 3 luni ca asa mergeam pe vremea aia).
ok, pai ce sa mai zic - sa ne vedem cu bebici in burtici
alinuche
Lorelai spune:
buna la toata lumea,
urmaresc de citeva luni discutiile de pe forum si ma bucur tare ca v-am descoperit. m-am gindit sa ma dau si eu cu parerea.
eu am luat progesteron ca sa regleze un lutheal phase defect (cred ca in romaneste e un defect al fazei luteale). inainte sa il iau, doctorul mi-a explicat ca sint o gramada de efecte secundare de pe urma oricarui tratament cu hormoni. daca inainte aveam dureri cumplite de sini inaite de ciclu, de cind cu progesteronul nu mai simt nimic. de asemenea mi-a dat dureri de cap si de burtica si am fost ca pe ace. era uneori mai rau ca PMS-ul. am luat Prometrium (asta e numele medicamentului) incepind din ziua a 3-a dupa ovulatie si pina la ciclul urmator sau, daca e cu noroc, trebuie luat pina in saptamina a 10-a de sarcina (pina acum nu s-a intimplat). intre timp folosesc si clear plan blue fertility monitor ca sa stiu cind am ovulat precum si graficul de temperatura. intr-o luna am avut temperatura ridicata peste 18 zile dupa ovulatie ceea ce, teoretic ar insemna BB. rusii au venit 20 de zile dupa ovulatie. stiu ca nu a fost BB pt ca testul a fost negativ 14 zile dupa ovulatie. doctorul meu zice ca temperatura nu mai e de incredere cind se face tratament cu hormoni. ca sa fiu sincera, nu stiu ce mai e de incredere!
toate bune,
lorelai
anis spune:
Lorelai.... ce imi place nick-ul
Citind la tine..am inteles..ca simptomele pe care le am sunt de la progesteron.UFfffff....
Deloc incurajator. Adica dureri de cap am, dureri de burta am..sanii nu mi s-au umflat dupa ovulatie..nimic....in fine sa vad ce va urma de maine..ca de maine nu mai i-au progesteron!
AniS
Bombonica27 spune:
Fetelor stiu ca progesteronul trebuie sa fie 4 la valori normale. Cat e valoarea normala la estradiol si prolactina, voi stiti? Am inteles ca multe tipe au ceva dureri de la progesteron inainte sa vina Rusii, este ceva normal zic unii, adica nu te alarma!
anis spune:
Bombonica 27....sunt cam nesuferite si tare rau te indispun durerile astea..dar ce sa fac? astept!
Valorile normale la
-estradiol : 130-370 pg/ml ;
-prolactina : 2,39-25,15 mg/ml
AniS
Bombonica27 spune:
Anis nu stiu de cat timp ai luat tu progesteron dar cica organismul se adapteaza cu timpul... si eu avut dureri de burtica asta intotdeauna cateva zile inainte de rusi, mie medicul mi-a zis ca este ok sa iau cate o aspirina/ paracetamol cand ma taie la burtica.
alinuche spune:
Anis, cat costa o eco in cadrul spitalului?
Eu am fost de fiecare data la Sanador si e in jur de 600.000 lei
alinuche
monn_roe spune:
Buna fetelor,
Nu am mai intrat de mult pe forum (am fost un pic plecata).
Si eu sunt o "consumatoare" de Progesteton, m-am confruntat si eu cu astfel de probleme. Pentru dureri de sani foloseam frunze de varza, butin zdrobite cu o sticla sau cu manerul de la un cutit. Apoi le puneam intr-un tifon sau intr-o panza si mi le puneam pe sani.
Mie imi mai lua durerea procedeul asta. Incercati si voi poate va ajuta.
alinuche spune:
Buna Monn_roe!
ce fel de varza? alba, rosie?
cat trebuie sa stai cu ele pe sani?
fac orice, numai sa imi treaca durerile astea :)
alinuche