Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici
Raspunsuri - Pagina 28
anailil spune:
Fetelor, voiam sa va intreb: voua cum vi se monitorizeaza sarcina avand aceasta problema? Mie mi s-a spus ca trebuie sa-mi iau foarte des tensiunea si sa fac periodic analize de coagulare a sangelui si ecografie Doppller pe arterele uterine.
deeamiss spune:
carmen a zis ca o sa lipseasca pana pe 20 ian!acum nush exact ziua cnd pleaca!cel mai bine suni acolo si intrebi!ea asa mi-a zis ca o sa plece in america si ne vdm dupa 20 ian
deeamiss spune:
anailil eu lunar ma duc la control la dr gin imi fac eco si apoi ma duc la fundeni imi refac analizele!
mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anailil Fetelor, voiam sa va intreb: voua cum vi se monitorizeaza sarcina avand aceasta problema? Mie mi s-a spus ca trebuie sa-mi iau foarte des tensiunea si sa fac periodic analize de coagulare a sangelui si ecografie Doppller pe arterele uterine. |
Lunar analizele de sange (dr. imi zicea sa le fac la 3 saptamani dar imi era un pic cam greu). Iar eu lunar am facut eco fara a primi o recomandare in acest sens (ma refer la frecventa) dar paza buna....
preety spune:
Fetelor ce analize medicale amanuntite trebuie facute pentru depistarea acestei probleme? Proteina C reactiva, fibrinogenul si VSH-ul sunt printre ele?
Ce specialitate medicala se ocupa de depistarea ei?
Multumesc anticipat
preety spune:
mie mi-au zis ca e gratuit doar ptr gravide fara venituri... dak ai venituri e compensat 50%
anaconda2 spune:
Informatie de ultima ora :) ! Am sunat eu , si la Farmacia Academiei , se da Clexane compensat 100 % !! Trebuie doar reteta de la medicul de familie , si nu e musai sa fii si gravida...
Eu l-as lua din timp , ptr ca in ianuarie fac iar inseminare , si o sa am nevoie . Pe langa alti anticorpi care mi-au iesit pozitivi (FAN SI ANA ), mi-a iesit pozitiv si Factorul V Leiden ! Astept sa iasa rezultatele si la alte analize , sa vedem cum ies si alea...
carmen_apr spune:
preety, de trombofilii se ocupa medicii hematologi.
fetelor, sa aveti sarbatori frumoase si linistite si sa ne auzim cu bine!!!
eu voi naste in prima sapt dupa revelion, cam asa...
mirela.d spune:
Carmen, nastere usoara si un bebe sanatos!
Va urez tuturor Sarbatori fericite si un an nou cu santate si multumire sufleteasca!
Va pup!
P.S. Clexane-ul este gratuit de cateva luni bune pentru gravide. Am prietene foarte bune farmaciste. Nu stiu decat pentru gravide ca atat am intrebat.