Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Vali, ma bucur ca sunteti bine amandoua. Uite ca Dumnezeu e mare si esti mamica de superba fetita. Felicitari! Sa fiti sanatoase.

Greata???????? carmen_apr, vorbeste cu doctorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor care ati luat aspenter in sarcina, pana in ce saptamana ati luat?

Mami de fetita si de baietel 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_apr spune:

Eu am luat aspenter pana in sapt 30, iar apoi am trecut pe clexane, insa continui cu aspenter o zi da, una nu.

Oricum, tratamentul e diferit de la o persoana la alta, in functie de analize si de ce zice doctorul. Unele fete am inteles ca fac injectii inca de la inceputul sarcinii.

Mergi la inceput

Carmen, multumesc de raspuns. Eu iau aspenter nu pt ceva anume, ci asa preventiv, doar de 2 ori pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Carmen, multumesc de raspuns. Eu iau aspenter nu pt ceva anume, ci asa preventiv, doar de 2 ori pe saptamana.

????????? cum adica?

Mergi la inceput

sunt f multe fete care iau asa ( de ex dr Tutunaru da ca tratament de sustinere a sarcinii pana la 14 saptamani cate un aspenter pe zi ), preventiv, ca sa asigure o buna "dilutie" a sangelui care face legatura intre mama si fat. ( ma rog, nu stiu cum sa explic, sangele sa fie mai diluat). Alti dr dau pt IR-uri mari..si tot asa. Aaaa...si multe fete care au facut FIV iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_apr spune:

eseea, treaba cu aspenterul e in felul urmator: poate da hemoragie la nastere si iese foarte greu din organism.
de aceea, trebuie oprit cu vreo 10 zile inainte de nastere.
mai bine intreaba doctorul care ti-a recomandat aspenter, cand sa il intrerupi, ca are si el riscurile lui in sarcina.
in rest, nu cred ca e vreo problema daca ai luat rar, dar ar putea chiar sa nu mai fie cazul deloc in trim 3, cand e mai periculos.

Mergi la inceput

multumesc Carmen.

Mami de fetita si de baietel 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeamiss spune:

buna fetelor!!ce mai faceti??
noi am ajuns cu bine in sapt 22 si suntem in continuare pe tratament cu aspenter,doar ca acum il iau zilnic!
pt fetele kre vor sa mearga la fundenin in urm luna!dna dr uscatescu va fi plekta din tara pana pe 20 ianuarie!
am auzit si de la dansa,ca se pare ca injectiile ci clexane s-au scos de pe piata si s-a bagat heparina!!vom vdea ce imi va rec sa fac la urm analize!important este ca LA mi-a iesit neg si celelalte valori sunt in grafic!
va pup si sa va aduca mosul cadouri frumoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anailil spune:

Carmen,

Eu fac tratament cu clexane de 0,4 ml de 2 luni de zile si nu am nici un soi de probleme. De facut mi le fac singura in burta , exact asa cum scrie pe prospect, cu acul perpendicular, si, dupa cum spunea si Mirela e zona cea mai putin dureroasa. Cat am stat in spital, mi le-au facut in brate si mi s-au parut mai dureroase si ma si invineteam cateodata. Am auzit ca se pot face si in partea superioara a picioarelor, dar am multe vene in zona aia si tare mi-e frica sa nu fac vreo traznaie.
In ceea ce priveste efectele secundare, eu nu am nici o problema. Din contra, inainte aveam dureri de cap foarte puternice, pe care, multumesc Domnului, nu le mai am. Poate ca a avansat sarcina si de-asta am scapat de ele.

Mergi la inceput