Dragalasi poznasi - ian-febr 2004(95)
Raspunsuri - Pagina 5
Roxana_G spune:
La asta cu povestile nu ma gandisem. Alex nu mananca fructe decat pasate dar asa ii mai dau. Legume mananca bine fierte, deloc crude. Au si asa la gradi dar nu le mananca. Nici prajituri nu prea mananca, de altfel nu e obsedata de dulciuri in general, ci numai de Kinder. Daca ii iei altfel de cioco rar de tot mananca, sau ia un cub si gata. La prajiturile de casa am inteles ca mananca numai blatul.
Oricum o sa insist la gradi cu legumele crude, chiar am primit o foaie pentru sugestii de meniu.
pentru sfaturi
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Babee spune:
Roxana mai zic ceva, poate prinde bine.
Circulau pe e-mail niste poze cu diferite chestii facute din legume si fructe.Ia de exemplu o rosie, pune-i ochi din porumb,manute din ardei si inventati o poveste, la final premiul fiind creatia.Sau fa dintr-un ou o ciuperca(baza oul, deasupra un capac de rosie, pictata cu putina maioneza.Sau o ridiche facuta arici(cu sticksuri)..Ma gandesc sa ii placa mult cum arata si sa i se creeze impresia ca sunt si mai gustoase asa.
Ar fi bine daca la gradi ar insista cu legumele si fructele.
Ah..spuma de fructe vrea?(fructe pasate cu putin lapte batut spuma).
-----------------------------
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Roxana_G spune:
wow, trebuie sa ma pun pe creat. Sa vad ce si cum inventez.
Spuma de fructe nu vrea. Ti-am zis cum ii fac, pasate la blender cu biscuiti. Si rar bucatele, numai de banana. La gradi le dau mai variate cred, pentru ca extrem de rar mai mananca si acasa bucatele de mar sau para, dar taiate extrem de mici. Dar legume crude nici o sansa sa manance.
Rox ,
Poze
anda141 spune:
La Albert nu merge nici cu creatia. Cred ca am incercat tate metodele posibile din lume.
Acum l-am dus la tara pentru o saptamana doua. A racit la gradinita, el care nu imi raceste deloc. Si cu nas care curge, ceeace nu a avut niciodata si cu tuse mai putin febra, ceeace ma bucura. L-am tratat eu acasa , i-a mai trecut si l-am dus pe la tara ca acolo sigur se intremeaza. El a vrut sa se duca , nu mai putea de bucurie ca l-am dus. Sa mai ia si o pauza de plimbat toata ziua prin oras cu masina dupa noi, trezit dimineata si mers din Pipera pana la Tineretului la gradi si seara inapoi prin aglomeratia asta de s-a plictisit de atata drum. Asta este, nu am ce sa ii fac.
Nu cred ca o sa il las prea mult la tara ca au repetitii la gradi pentru serbarea de craciun si nu vreau sa piarda prea mult.
http://www.copaculdehartie.ro
Roxana_G spune:
Multa sanatate lui Albert. Si Alex e cam racita, azi e acasa, ii duc pe amandoi la doctor, ca am impresia ca l-a "fericit" si pe Andrei. Si eu am tratat-o de la mine si culmea ca azi e mai bine, iar o sa zica doctorita ca sunt ipohondra. Nu ma speriasem de muci, la ea asta e obisnuinta, ma seriasem de o tuse aiurea care e din piept dupa parerea mea.
Apropos de mancare, la noi merge cel mai bine sa manance cu noi la masa, ceea ce din pacate se intampla rar ca suntem foarte rar in formatie completa. Aseara de exemplu a cerut gratar de porc de la noi si a mancat fie si cateva inghitituri.
Rox ,
Poze
Babee spune:
Monica dar ce mananca Albert concret intr-o zi?Racelile astea vin si pleaca, bine ca n-a facut febra ca era mai complicat.
Roxana la mine ce-a facut unul a avut si celalalt, inclusiv varsat de vant.Oricat i-ai feri tot se lipeste ceva de la unul la celalalt.Sanatate multa si sa nu fie ceva serios.
Mama imi spunea ca eu doar la camin-pe timpul meu caminul era la putere- mancam , acasa faceam nazuri.Asta cica ar fi durat pana pe la 6 ani, si dupa aceea n-au mai fost probleme.Poate cine stie, este vreo perioada mai grea acum si nu mananca copilasii asa cum ar trebui.
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Roxana_G spune:
Cica nu au nimic copiii, adica Andrei chiar nimic, doar niste secretii normale pentru bebelusi si Alex are o viroza foarte usoara numai cu mucisori care se mai scurg.
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
Mi-am propus sa ma ocup mai mult de alimentatia Alexandrei, deja sunt multumita de partea de educatie si mi se pare ca de cand ma ocup mai mult de ea si ii dau atentie mai mult, este chiar mai cumintica. Ieri seara a stat ea singurica sa uneasca punctele...pai asta e premiera absoluta. Uneori mai si coloreaza, ceea ce iar e mare lucru.
Apropos de mancare, azi am reusit sa pastrez un echilibru, desi a primit si cartofi prajiti la una din mese. Am fraierit-o cu sucul de fructe insa. Eu ajunsesem sa il dau cu seringa de Nurofen ca medicamentele. Azi am lasat-o sa stoarca ea mandarinele si portocalele. I-a placut si voia sa stoarca mai multe, asa ca i-am zis ca nu mai stoarce daca nu bea sucul. Sigur ca am mai baut si eu, dar nu mi-a stricat. ![]()
Rox ,
Poze
Babee spune:
Super Roxana!Asta da un pas bun si sa fie si mai multe.
E destul de marisoara Alex, intelege mult si i-ai putea cere ajutorul la bucatarie de ex.Da-i sa rupa salata, sau daca ai incredere sa curete morcovi..etc.Lui Phillip ii place foarte mult sa il implic cand fac mancare sau prajituri, la taiat si ornat e primul.E alt impact atunci cand realizeaza ca pranzul-de ex- e opera lor, si nu uita sa o lauzi la toata lumea ce mare e si ce ajutor important!
N-are nimic daca a mancat si cartofi prajiti, important e ca a baut din sucul de fructe proaspat!La cat mai multe povesti reusite
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Roxana_G spune:
Sunt in continuare multumita de gradi. La engleza face progrese, acasa a inceput sa coloreze si sa deseneze frumos si linistita. Spune o multime, invata o multime. Se duce la optionale, eu am inscris-o la aikido, dansuri, pian si modelaj. Modelaj nu s-a facut pana acum. La pian a fost o data, cica "a apasat clapele sa cante pianul"
. Nu stiu cum de mi-au trimis-o si la germana, ca eu nu o inscrisesem, dar culmea ca ii place. A fost de 2 ori si ieri imi numara si ma luase cu Guten Tag. Asa ca o sa o las, desi mi se pare cam mult.
Azi m-a impresionat mult. Am deseneat frumos si a ridicat jaluzele sa ne vada Mos Niculae si sa stie ca meritam cadouri si nu bat cu funda (asa va primi colegul ei care nu e cuminte). Si a scris pe toate foile A, M si T (adica Alex, mami si tati) si a zis ca e "familia Alexandra".
In final si-a amintit ca exista si Andrei si a zis ca pe el nu stie sa il scrie. Pana la urma a scris inca un A dupa ce i-am explicat. ![]()
Rox ,
Poze