Dragalasi poznasi - ian-febr 2004(95)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

La multi ani cu sanatate si cu bucurii celor care se sarbatoresc de Sf. Mihail si Gavril!

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Ce tare e Albert! Doamne ce idei au. Poate o fi vazut undeva totusi. Eu ma gandeam ca Alex s-a inspirat de pe dvd-ul nostru de curatat playerul. Sunt filmulete scurte de vizionat si unul e cu o tanti in spuma. Insa acolo nu e cu vorbe, chiar daca a vazut, de unda i-o fi venit replica despre relaxare nu stiu.

Tu ce ii dai sa faca spuma? Eu m-am saturat de cat consuma, ii cere lui tati numai sampoane din cele scumpe de la Disney si le consuma la o folosire. Acum i-am lua gel de dus mai ieftin la sticle de 1-2 litri si ii pun intr-o sticluta a ei mai mica.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Sarbatoritilor cu numele de astazi, sa fiti sanatosi si sa aveti numai bucurii!

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Rox, pai isi ia el din Carrefour de-alea de copii, cu desene animate si tot felul de arome, are si sapun de capsuni cu nu stiu ce desene, dar ca sa nu cumpar mereu de-alea , am si eu sticle mari cu spumant de-ala ieftin, macar sa nu imi para prea mult rau. Pai altfel unde ajung?? Cumpar cate o sticla de 1 litru si il las sa se balaceasca . Dar oricum pana nu pune si din sampoane si tot ce gaseste nu se lasa, din fiecare macar cate un pic.Eu le tin pe toate pe labga cada , deci ajunge la ele din cada.Aaa, inclusiv sare de baie, trebuie sa avem mereu in casa.
Mai nou nu imi consuma numai sampoanele, ci si produsele din bucatarie. Ii place tare s afaca mancare si ia toate sertarele si dulapurile la rand si pune din ce gaseste: zahar, orez, faina, condimente,vanilie, absolut de toate, le amesteca si pune apa si gata mancarea. Insa nu ramane nimic din ce exista fara sa contina mancarea lui. Ultima data a tinut neaprat sa isi cumpere budinci ptr. mancarea lui. ma derajeaza orecum ca imprastie pe jos, pe el se umple de faina , mai mult strang in urma lui. Intr-o seara a bagat si la microunde preparatul lui. Are o placere sa amestece ca si la baie tot asta e ideea, sa amestece multe.

Faza cu usa nu stiu unde a vazut-o, de-aia m-am mirat si eu.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Buun, deci m-am linistit ca mai fac si altii la fel. Si cu imprastierea si cu amestecarea si cu samponul. Alex are niste pahare in cada si tot asa amesteca in ele cica face supa de sampon. E varsta evident! Numai ca ma sparge la buget cu cheltuielile si la cocoasa cu ordinea dupa ea.

Poate a vazut chestia cu usa la baia de la gradi, or fi pus ei batul dupa ce au sters pe jos.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Stiu ca am mai discutat de mancare pe aici, insa azi m-am apucat sa postez la bebelusi schema de diversificare a Alexnadrei si cu aceasta ocazie am constatat ce haotice sunt mesele ei. Si cum ar trebui sa fie....

Asa ca ma gandeam cand puteti sa imi spuneti cum e la voi cu mancarea. In cursul saptamanii mananca la gradi, acasa bea doar lapte dimineata la trezire si seara la culcare. Ma rog, si pe la 18 mananca putin din supa sau din fel principal. Si baga paine sau Kinder la greu. Din pacate. Fructe nu reusesc sa ii dau, nici macar suc. Abia astept sa incep sa fac pentru Andrei ca o voi indopa si pe ea.

In weekend si mai mare haos. Nu vrea nimic la micul dejun, uneori ii indes un ou sau un cremwurst, dar nu reusesc mereu. La pranz mananca de regula supa cu taitei invariabil si un fel de mancare macinat ca altfel nu pot sa ii zic, si iar Kinder. Iar dupa amiaza nu exista gustare si masa, e o ameteala, mananca cu chiu cu vai ceva acolo, fie din felul de la pranz. Nici gand de iaurt, prajiuri sau placintele. Cina nu exista, multumesc numai daca mananca orice.

Cam asta la noi. Nu e deloc bine, of.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Roxana la noi e bine, de fap mereu a fost.Poate te ajuta daca iti scriu cam ce mananca amandoi.

Dimineata Phillip nu mananca nimic, ii fac la el cutiuta cu mic dejun(la gradi nu primeste, mananca fiecare ce are pus ).Asta contine:painica cu branza gen Almette , cu ou sau sunca, ardei, castravete sau rosii, eventual branza si rosii,toast cu salata si salamior de pui, etc(depinde ce inspiratie am dimineata).Alta cutiute are un mar/banana/prune/mandarine sau ce se mai gaseste.La pranz are mereu supa si felul doi, venim acasa pe la 1 si Rebecca ia atunci pranzul.De cele mai mule ori mananca si acasa un bol de-ala de la Ikea(ca sa iti zic ca si cantitate) cu supa/ciorba sau felul doi(aici depinde ce e, neaparat cu legume).Dupa somn primesc amandoi iaurt simplu sau facut cu fructe(in casa), uneori branza cu mamaliga(la masa asta incerc sa le dau lactate).Iar seara la 7 cand papam cu totii mancam fel doi iar desert prajitura facuta in casa/salata cu fructe.Rar primeste ceva gen ou Kinder, mai ciuguleste napolitane, acum sunt alunele in coaja la putere, fructe uscate, etc.El lapte bea doar in week-end cand ii facem spuma cu Nesquik, doar Rebecca e constanta cu lapte dimineata si seara(inca).
El cel putin o data pe zi are legume crude, o data gatite si de 2 ori fructe si lactat.

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Si as mai zice sa nu te stresezi, va manca daca ii va fi foame.La gradinita mananca bine?

Mergi la inceput

Multam mult de raspuns, vad ca la voi sunt mese sanatoase si ma simt si mai vinovata. Ma rog, chestia cu Kinder nu e in totalitate vina mea, decat ca am perpetuat un obicei prost promovat de bunici.

Habar nu am daca mananca bine sau nu, educatoarea zice ca mananca. Acolo au 2 mini sandwich si ceai la mic dejun, gustare fructe la 11, pranz la 12 jumate cu 2 feluri si desert. Initial aveau desert fructe, acum primesc prajitura si fructe separat. La 15.30 dupa somnn inca o gustare pe care sigur nu o mananca pentru ca ii ofera chestii care nu ii plac (sandwich la cuptor, pizza, etc). Mananca numai cand e iaurt, budinca sau chec.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Roxana sa stii ca am observat si eu tendinta de a se da multe dulciuri copiilor-in Romania.Si parintii mei tot incercau sa-i ia una, alta pana m-am ratoit si ei au inteles ca e mai bine cum fac eu.Cred ca e normal, e o forma de alint din partea bunicilor.
Poti intreba si tu daca la micul dejun le dau si legume proaspete.Sincer, si mie imi place mai mult un sandwich si cu salata sau castravete sau ceva.Poate le poti sugera sa puna si asa ceva in meniu, copii se iau unii dupa ceilalti si mananca mult mai bine in colectivitate.Cu fructele e bine, putin cate putin se aduna.Si daca e prajitura de casa eu as zice ca e bine, sa nu fie cu ciocolata multa.
Si lui Phillip ii plac dulciurile, in special prajiturile si prefer sa fac sau sa iau cand nu am timp de facut, decat sa ii dau ciocolata.
Daca mananca lapte iarasi zic eu ca e bine, si cate un iaurtel....nu o forta,incurajeaz-o.Evetual spune-i povesti din care sa inteleaga de ce sunt bune legumele si fructele, de ce trebuie sa mancam si lactate si carnita.La un prieten de-al lui Phillip a functionat metoda, si chiar daca papa si Kinder are acum o alimentatie echilibrata.
Si apoi tine cont ca nu toti copiii sunt la fel

Mergi la inceput