spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti (2)
Raspunsuri - Pagina 10
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Graviduta, Slava Domnului ca a fost totul bine pana la urma si ai un copil sanatos!
Insa tot mi se pare ciudat sa consideram ca medicul sta la dispozitia noastra - noaptea la ora 12:30 il sunam sa vina, la 3 daca ajunge e nesimtit...sa spuna clar daca vine, daca nu , avem altii la dispozitie...in fine, nu mai comentez, raman la parerea ca astea doar in Romania se pot intampla (si sper sa-mi dai dreptate aici) - in afara nu si-ar fi miscat prea multi fundul.
Adina Iulia, primul meu comentariu, de care va legati, era oarecum retoric. Ca sa nu mai dau nastere la discutii, ca nu am chef sa ma enervez cu explicatii si considerente, l-am sters. In plus, de ce nu cititi tot? Am spus f clar ca aveam indicatie de cezariana. Mi se pare normal sa o faca doctorul care te-a observat in sarcina. Nici nu mi s-a dat de inteles sau spus altceva. Cand l-am sunat la 12.30 (a, dr T s-a pus practic la dispozitia mea, dandu-mi numarul de nasteri, daca asta iti mai lamureste nedumnerirea) si i-am spus ca mi s-a rupt apa, reamintindu-i ca am indicatie de cezariana, nu mi-a spus "ok, du-te, ca nasti cu medicul de garda". Mi-a spus sa ma duc, sa ma vada cine-i nde garda care-l va suna si vine si el. Si asa s-a facut 3 si ceva, eu aveam contractii f mari si cred ca mai aveam putin si nasteam natural de a decis pana la urma sa vina. Sincer, nu ma intereseaza cum e in alte parti. De fapt, nu ma interesaza nici cum e in alte spitale din RO/Bucuresti sau la alti doctori de la Elias. M-a interesat doar cum e la Elias cu dr T.
Diversificarea
lucialu spune:
Doinidoini in primul rand Felicitari pentru BB!Sa va traiasca!
Asta in vartejul discutiilor am sarit-o,adica faptul ca esti proaspat mamica.
Si de asemenea tuturor felicitari pentru BB-ei si tot ce va doriti pentru ei si pentru voi sa fie!
Am scris ca mi se parea penibil si aiurea sa comentez aici...dar se mersese prea departe cu unele comentarii.Ce mai vreau sa spun...adica nu degeaba spun cerneti,cerneti...pentru ca probabil nervii in momentul nasterii sunt intinsi la maxim,mai ales daca te afli la prima experienta de gen.Si nu-ti trebuie nici un alt stimulent ca sa te panichezi decat ideea ca "vine BB".Eu pana sa ma programez din nou pentru inca o interventie la dansul am fost un ghem de nervi,de stres,de frica...daca nu ma ia,ca e fff ocupat?Daca deranjez si nu apuc sa vorbesc?Cand sa-l sun?Cum e mai bine sa fac?Credeti-ma, ma apucasera toate alea si nu nasteam
Eu nu sunt din B.Deci nu sunt mereu la dansul.Dar daca nu-l vreti il luam la noi
.Ca vin destule fete din alte parti de tara.Il aducem mai aproape
Si asa fac si eu si monitorizari,lucrul banal si neinteresant pentru altii
Si as mai lua pe cativa din Elias
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
Graviduta spune:
A, si inca ceva strict pe subiectul Elias, ca legat de dr T nu vreau sa fac polemica (ce a fost, a fost, sanatosi sa fim): sa nu aveti "norocul" sa dati peste dr Mateescu (parca asa il cheama) care a intrat in salon (ii tinea locul lui Vlada la vizite, am inteles ca a fost inaintea lui sef de sectie) val-vartej, anuntat in prealabil de asistenta draguta a lui Iosup, nu a dat nici buna ziua, nici du-te dracu', s-a luat de noi ca "ce e in camera", de parca noi eram vinovate ca eram obligate sa ne tinem gentile/valizele pe dulapioarele din salon din lipsa de dulap sau altceva (doar nu era sa fac genuflexiuni cu taietura mea pe burta sa-mi scot lucruri din troler, doar ca sa-i satisfac lui gustul estetic), apoi ne-a admonestat ca "nu mai stiti sa nasteti natural, numai cezariene vreti" (toate 4 fetele din salon eram cu cezariana, fiecare cu motive intemeiate; una dintre noi venise sa nasca natural, dar a stat in travaliu vreo 30 de ore, cu apa rupta si fara antibiotic si, pana la urma, i se intorsese si copilul transversal, de i-au scris pe fisa "suferinta fetala"). De parca, daca nasti cu cezariana, il scuipi pur si simplu pe gura si nu te mai doare nicaieri. Aiurea. Ai nu stiu cate taieturi pe exterior si in interior si dureri, si abia te poti ridica si misca, copilul nu-l prea poti tine in brate in primele zile. Ma rog, cine a nascut cu cezariana stie ce vorbesc. Oricat de zdravana ai fi, tot te doare. Eu m-am refacut bine si relativ repede, slava Domnului, dar alte fete din salon abia se miscau a 3-a zi. Asa ca toate ne-am simiti ca luate de pe strada cand s-a luat de noi. A avut noroc ca eram cam ametita dupa nastere si ma gandeam la Mara, care in momentul ala era la fototerapie, ca altfel l-as fi facut albie de porci. Asta ca sa fiti avizate daca dati peste specimen.
Diversificarea
ANNECRISTINA spune:
quote:
Originally posted by Graviduta
A, si inca ceva strict pe subiectul Elias, ca legat de dr T nu vreau sa fac polemica (ce a fost, a fost, sanatosi sa fim): sa nu aveti "norocul" sa dati peste dr Mateescu (parca asa il cheama) care a intrat in salon (ii tinea locul lui Vlada la vizite, am inteles ca a fost inaintea lui sef de sectie) val-vartej, anuntat in prealabil de asistenta draguta a lui Iosup, nu a dat nici buna ziua, nici du-te dracu', s-a luat de noi ca "ce e in camera", de parca noi eram vinovate ca eram obligate sa ne tinem gentile/valizele pe dulapioarele din salon din lipsa de dulap sau altceva (doar nu era sa fac genuflexiuni cu taietura mea pe burta sa-mi scot lucruri din troler, doar ca sa-i satisfac lui gustul estetic), apoi ne-a admonestat ca "nu mai stiti sa nasteti natural, numai cezariene vreti" (toate 4 fetele din salon eram cu cezariana, fiecare cu motive intemeiate; una dintre noi venise sa nasca natural, dar a stat in travaliu vreo 30 de ore, cu apa rupta si fara antibiotic si, pana la urma, i se intorsese si copilul transversal, de i-au scris pe fisa "suferinta fetala"). De parca, daca nasti cu cezariana, il scuipi pur si simplu pe gura si nu te mai doare nicaieri. Aiurea. Ai nu stiu cate taieturi pe exterior si in interior si dureri, si abia te poti ridica si misca, copilul nu-l prea poti tine in brate in primele zile. Ma rog, cine a nascut cu cezariana stie ce vorbesc. Oricat de zdravana ai fi, tot te doare. Eu m-am refacut bine si relativ repede, slava Domnului, dar alte fete din salon abia se miscau a 3-a zi. Asa ca toate ne-am simiti ca luate de pe strada cand s-a luat de noi. A avut noroc ca eram cam ametita dupa nastere si ma gandeam la Mara, care in momentul ala era la fototerapie, ca altfel l-as fi facut albie de porci. Asta ca sa fiti avizate daca dati peste specimen.Alina si
Mara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Daaaaaa! Mare specimen, intr-adevar!In 6 sapt.cat am stat acolo a fost de cateva ori de garda.Si isi facea vizitele. Asistentele si infirmierele erau "speriate" si alergau ca furnicile, ne ajutau sa facem "ordine" in camere, ne bagau bagajele p unde puteau. "Domnul" venea prin saloane, se uita inclusiv unde pui sapunul la chiuveta(nu-i placea deloc sa vada ceva pe acolo!nici macar sapunul), sa nu ai pungi pe afara, sa ai toate bagajele in dulap, se uita prin fise suspicios, era intotdeauna insotit de o rezidenta careia ii punea intrebari si avea grija intotd sa o faca de cacao si sa comenteze deciziile medicilor, tratam administrate. Iar cand era vb de vreo pacienta a lui T, mama mama cate comentarii
:)) De la a doua vizita pana la sfarsitul "sejurului" pe mine omul m-a distrat teribil si garda lui era ceva de circ in peisaj. Radeam mereu si ii raspundeam intotdeauna amuzata dc ma intreba cate ceva (care oricum nu avea legatura cu starea mea d sanatate). Ma distra si sa vad personalul panicat:Vai, vine sonatul, ciudatul... :)) Kiar era de ras!
Initial ma enerva cu pretentiile si comentarile lui si il vedeam ca p o sperietoare :))
doinidoini spune:
Maaamaaaa,
si mie ce mi-ar fi placut sa il prind pe acest Mateescu, sa mi-l porcesc un pic, ce-i cu atatea flick-flackuri pe capul lui???
Aveam si eu pe cine sa ma racoresc pe treaba cu anestezia 

In alta ordine de idei, cine a nascut la Elias in oct, sau poate chiar mai recent decat mine (27 oct), stie ceva zvonuri sau date concrete legate de infectiile intraspitalicesti de la maternitate? Ca stau inca cu sufletul la gura....
http://photos.yahoo.com/varsatoareafloarea
Kya spune:
Observ cu mare parere de rau, ca acest subiect s-a transformat intr-un comentariu continuu contra Tutunaru. S-a ajuns la niste scenarii fanteziste despre experimente obscure cu medicamente pe gravide, diagnostice tinute secret cu buna stiinta, despre intalniri de taina la miezul noptii intre T si I care ranjind cu niste mutre hidoase, se gandesc cum sa mai nenoroceasca niste oameni.
Nu mi se pare deloc corect si cinstit sa acuzi un medic doar din auzite, si interpretari de cele mai mult ori gresite, mai ales daca nici macar nu-l cunosti. Sa judece la rece si acuze in cunostiinta de cauza este treaba colegiului medicilor. Ei au intr-adevar habar despre ce vorbesc. Noi putem doar sa ne revoltam pentru ceea ce ni se pare noua o nedreptate. Cu experiente personale si cititul pe internet nu mi se pare ca suntem nici pe departe calificate sa emitem o opinie medicala pertinenta.
Si ce este si mai trist este ca am ajuns sa ne insultam intre noi, din cauza unor supozitii. "Fiecare are dreptul la parerea lui" oare ce s-o fi intamplat cu notiunea asta? Parca discutiile ar fi trebuit sa fie constructive, si sa redea o imagine cat mai reala a spitalului Elias... Singura postare folositoare din ultimele pagini a fost a Doinei.
Atat!
Ar trebui sa fiu de fapt multumita, caci cu cat speriati voi mai multe mamici cu bau-bau-ul asta al vostru, cu atat mai libera o sa fie maternitatea, si nu o sa mai fie problema cu locurile...!
Kya
cu
Victor
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
doinidoini spune:
Kya, 
Teodora,, sa-ti traiasca si tie gogoshelul si sa nu ne uiti cu povestea voastra, cand ai ceva timp.
Doini,
de Tudor Ianis
lucialu spune:
Kya haide haide ca daca citeai cu atentie ai fi vazut ca au inceput sa se linisteasca spiritele pe aici,ca nu toate comentariile sunt impotriva ci din contra.Uite:mie nu mi-e frica/ nu mi-e frica de baubau...l nimanui
, nici macar de dl dr M
chiar daca e mai altfel
.Am scapat la vizite nescarmanata.
a avut alte victime
Cui nu-i place acolo nu merge si basta.Daca as fi Samanta as stramba din nas si as muta multe personaje de acolo,sa mai dea exemplu si la altii care au uitat sau nici nu stiu cum se face treaba buna
.
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
Boomitza spune:
Buna fetelor! eu am nascut pe 23 octombrie, prin cezariana cu doctorul Mateescu, la Elias. totul a fost super ok. am stat pe sectia dlui dr Mateescu, la obstretica ginecologie 2, nu la maternitate, care este sectia lui Vladareanu. personalul de pe sectie s-a purtat exemplar, de la asistente la femeia de serviciu, chiar si fara atentii permanente. la neonatologie am avut parte de acelasi tratament de bun simt as putea spune, pentru ca toate asistentele s-au purtat foarte frumos si au ajutat mamicile la alaptat si cu sfaturi pentru cresterea si ingrijirea noilor nascuti. pe scurt, ama avut parte de o sedere frumoasa si lipsita de neplaceri in elias....deci se poate si asa!
, mamica de Karina Maria
doinidoini spune:
Diana, felicitari pentru bebe, sa fiti sanatosi amandoi!
Multumim pentru impartasirea experientei la Elias, speram sa le ajute pe viitoarele mamici sa fie mai putin stresate:)
Doini,
de Tudor Ianis (27 octombrie)

Mara (27 iunie 2007)