Cum scapam de rosul unghiilor?
Raspunsuri - Pagina 3
AllyMcBeal spune:
Mare realizare ! Ieri am avut ce taia ,deci i-am facut manichiura fetei : taiat,pilit. Toata saptamana,draga de ea, imi tot arata foarte mandra mainile,fara sa zica nimic.
Eu o laudam cu patos,ii spuneam cat sunt de fericita,cum o sa auda si Mos Craciun de isprava ei...si in consecinta ieri am avut unghii de taiat (nici nu-i venea sa ma lase sa i le tai,de incantata).
Eu zic ca cea mai buna metoda e,pana la urma,santajul...sentimental.
Va mai tin la curent,pentru ca n-as crede sa fie atat de usor...
oanagabriela spune:
Si fetita mea a inceput rosul unghiilor abia acum la 7.5 ani, dupa inceperea anului scolar. Deci cred ca este legat de emotiile si stresul de la scoala. Deocamdata nici la noi nu au functionat nici rugamintile, nici amenintarile, nici recompensele. Insa nu ne dam batuti...Sper sa gasesc punctul slab pina la urma....Pina atunci mai citesc si pe aici, poate am vreo revelatie ...
redi spune:
Am citit din urma sfaturile mamicilor si as vrea sa va pun si eu o intrebare : stiti vreo metoda prin care sa imi impiedic baietelul de 5 ani sa isi rupa unghiile ?
Nu le roade ci pur si simplu le rupe imediat ce incep sa creasca, in asa fel incat nu mai am ce taia.
Multumesc celor care au idei in asemenea cazuri.
Tango spune:
Buna ziua.
Exista pe piata, la farmacii o oja anti ros unghii de la firma loreal.
O zi buna
victoria si minunea mea Daria
kittygreeneyed spune:
La mine toti trei baietii isi rod unghiile de zor (2 copii+tata lor). Sotul imi venea cu texte de genul ca e boala mostenita si nu poate scapa de ea! Dar ce nu crede omul cand ii foloseste sa-l scape de eforturi! Asa ca-i bat toata ziua la cap, pe toti trei! Metode:
- pt. copii - promis cumparat masinuta teleghidata daca au unghii frumoase in timp de 2 saptamani - n-a mers!
- laudat pt. unghiile ce uitau sa le roada - poate ca ar merge daca ar fi mai des, si in combinatie cu alte metode;
- facut manichiura si "aranjat" pagubele;
- sarit cu unghiera de cate ori vad ca au treaba cu unghiile - ca poate daca nu-i mai "derajeaza" coltisorul respectiv uita de ros
- Atras atentia ori de cate ori ii vad cu mana in gura (deja e de ajuns sa le spun numele si scot automat mana din gura ). Pana le intra in reflex... ca rosul unghiilor.
Dintre toate consider ca au un oarecare efect doar combinatia de atras atentia si aranjatul unghiilor (ca sa vada cat de important este sa le ingrijesti) + dat cu crema de maini pe langa unghiute. Asta pt. obiceiul "mostenit" (adica invatat) de la ma-sa (subsemnata) de a-si rupe pielitele de pe langa unghii; ca eu am observat ca le rup atunci cand ma derajeaza: sunt tari, uscate, asa ca dau cu crema
Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici
mutulici spune:
dragele mele ,am un baietel care are 3 ani si isi roade unghiile de 1 an groaznic,sunt disperata nu atat ptr aspectul estetic cat ptr cati microbi inghite.nu stiu cum sa ii explic asta sau cum sa il dezvat.e toata ziua cu mana in gura.dati-mi voi un sfat ,va rog
Laura Takacs spune:
Eu am folosit oja antiros, dar vreau sa spun ca nu a ajutat la nimic, s-a strambat si a ros pe mai departe. Am observat ca s-a oprit doar cand a avut o preocupare, adica in vacanta cand ne-am dus la Disney si pe urma cand s-a dus la gradinita. Isi mai roade si acum ocazional dar numai unghia de la degetul mare. La baiatul cel mare a mers cu oja antiros, dar la cel mic nu. Deci depinde de noroc.
viviana spune:
La mine nu a dat roade absolut nicio metoda.
A mea care are 9 ani isi roade si unghiile de la picioare, mai ales cand sta in cada.
Acum, i-a promis taticului ei ca la sfarsitul lunii il va lasa sa ii taie unghiile. De o saptamana nu le-a mai ros. Totusi, si-a rupt unghia de la degetul mic dand cu ea in perete - asa a zis ea, dar eu cred ca n-a rezistat si si-a ros-o.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
tora97 spune:
nici la noi nu a fost usor... dar am scos o la capat. Cum? Pai inafara de morala de rigoare, am amenintat o ca i voi spune invatatoarei si am sa o rog sa o tina sub observatie si s o atentioneze in public atunci cind o prinde cu gheruta n bot. Si a mers, dar in cazul nostru am exploatat o slabiciune a ei... nu suporta sa o rusinezi in public!
poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
angelinajoli spune:
Voi va intrebati de copii,dar eu la 27 de ani inca mai imi rod unghile,fara sa-mi dau seama.Pt mine aveti vriun sfat?