Bune maniere
Salutare tuturor! cum ieri a fost ziua mea, si ca sa zic asa, m-am confruntat cu o mica problema, as dori sa ma ajutati.Carevasazica a fost ziua mea nu am dat bairam nu am facut vreo petrecere in disco,dar ca in fiecare an, apropiatii care mi-au dat telefon i-am invitat bineinteles pe la mine sa-i servesc cu o maslina,o atentie ca doar au fost draguti si mi-au zis la multi ani buuuun,toata lumea multumita(ca doar era obisnuita astfel,si ei procedand la fel) dar...numai una din persoane(care am cunoscut-o mai recent) mi-a reprosat ca nu am procedat corect asa ci trebuia sa dau eu telefon tuturor prietenilor cu o saptamana innainte sa-i anunt ca este ziua mea si sa la spun sa vina la mine peste o saptamana.Eu una consider ca daca e o petrecere mai mare da asa ar fi corect sa inviti lumea dinnainte; dar daca nu dai petrecere(ci...doar esti asa pregatit pt cine iti trece pragul sau iti zice la multi ani), nu prea merge sa-i inviti acum astept parerile voastre ca data viitoare sa procedez bine, corect si....MANIERAT
Raspunsuri
mathilda spune:
ankuta,
si mi-e mi se pare normal sa ma anunte cineva dinainte ca ma invita la ziua ei(chiar daca mananc numai o maslina si beau 1 pahar de apa) dar gandeste-te ca daca ma inviti pe moment eu poate am o alta intalnire sau altceva de facut, am copii si nu pot in ultimul moment sa reglez ceva pt ei(baby sit). data viitoare poate esti 1 pic m organizata. parerea mea. la multi ani
atb spune:
Ankutza, foarte bine ai procedat, si eu fac la fel. daca stiu din timp ca fac un party, atunci da, chem lumea cu cateva zile inainte, sau macar le sugerez sa nu-si faca program pt. ziua respectiva. Oricum, prietenii apropiati vor sti ca daca te vor suna sa-ti ureze la multi ani, tu ii vei invita la tine la o "poveste", daca asa v-ati obisnuit. Insa probabil ca s-au adunat prea multi , iar persoana respectiva credea ca e chiar bairam in toata regula. Eu, de regula, ii impart in mai multe zile, pt. ca daca-mi chem toti prietenii odata nu incap in casa. In fond si la urma urmei, fiecare face cum se simte mai confortabil, ce atatea maniere... La Multi Ani! cu multa sanatatae si fericire, si sa fii mereu inconjurata de cei dragi si de prieteni adevarati!
Adriana
ANKUTZA79 spune:
MULTUMESC si tie draga mathilda ca ai fost foarte.. transanta si mi-ai spus parea ta data viitoare poate voi fi mai atenta poate nu chiar invitatii speciale la ziua mea dar asa un mesaj pe mail ca-i astept intr-o scurta vizita, si tie atb-mai m-am linistit ca si altii fac la fel si sa stii ca ai mare dreptate ``ce atatea maniere...``intre prieteni, pana la urma cred ca daca as schimba acum tactica si i-as suna ar ramane chiar mirati si oricum ei daca nu pot veni in ziua respectiva fac ca la tine se intind pe mai multe zile,a! si apropos persoana respectiva nici nu a venit la ziua mea-sa vaza dei bairam ori ba- mi-a zis ce considera azi cand am trecut pe la ea(scuze eu nu am fost prea explicita)
XIO spune:
Daca ii chemi atunci cand te suna ei sa te felicite se subintelege ca nu e nici un chef si ca tu nu ai nevoie de nici un cadou.
Eu i prietenul meu asa facem cand nu vrem cadouri , anuntam mai tarziu si specificam "vii doar tu , fara cadou , fara nimic".
Si eu am patit-o , tot din acest motiv.
Pe de lta parte are dreptate Mathilda ca risti sa nu poata ajunge pers. X (noi n-avem copii , obligatii asa ca nu era problema).....
Ce trebuie sa faci pin urmare?
Habar n-am ,vezi cum e in cercul tau de prieteni si ..incerci sa te adaptezi situatiei
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
iliuta spune:
Ankuta sunt de acord cu tine. Si eu fac la fel. PRIETENII mei stiu cand sunt nascuta asa ca nu mai au nevoie de invitatii. Toti facem la fel. Mergem unul la altul si nu asteptam invitatii speciale....iar cadouri cumparam chiar daca suntem serviti doar cu o maslina....
Alexa Ioana spune:
la fel si noi.
nici noi nu invitam, pentru ca prietenii oricum stiu, oricum suna si oricum vin (asa si incepe conversatia cand suna: am sunat sa'ti spun ca vin deseara sa'ti zic la multi ani).
invitam dinainte eventual daca facem cheful in alta zi, sau altundeva decat la noi acasa...
ma rog, asa e grupul nostru... in alte grupuri or fi alte obiceiuri... depinde de ce fel de oameni sunt, si cat de apropiati sunt...
Pijamalutze pentru copilasi!
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
ocebine spune:
Mie nu mi se pare normal sa ma sune cineva si sa-mi zica..."vezi ca vin la tine sa-ti zic "La Multi Ani"...asta in eventualitatea in care sintem asa niste cunostinte...poate un frate/sora, mama/tata sau cineva extrem de apropiat sa poata face asta. Este mult mai dificil sa refuzi o autoinvitate.
Normal mie mi se pare sa spui: "Prieteni, nu organizam petrecere ci doar o maslina si-o tuica...daca va e drag, treceti pe la noi". In asa fel fiecare stie ca nu-s fitze si 7 rinduri de mese si in acelsi timp fiecare isi poate organiza timpul...poate ei au bilete la teatru, o alta invitatie, o aniversare proprie.
Eu gindesc asa pentru ca avind 2 copii, una bucata sot si 2 parinti sub acelasi acoperis, programul nostru este destul de incarcat si trebuie sa fim atenti unii cu altii sa fie timp pentru toti. Cind esti doar in 2 este mult mai simplu.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
addiana spune:
quote:
Initial creeata de ANKUTZA79
toata lumea multumita(ca doar era obisnuita astfel,si ei procedand la fel) dar...numai una din persoane(care am cunoscut-o mai recent) mi-a reprosat ca nu am procedat corect asa ci trebuia sa dau eu telefon tuturor prietenilor cu o saptamana innainte ...
http://tt.lilypie.com/RVezp3.png
eu asa am inteles: ca voi -grupul vostru de prieteni- sunteti obisnuiti asa, iar ea fiind noua in grup nu! la urmatoarea zi de nastere va sti ca asa se practica... pe ea de fapt ce a deranjat-o? ca avea alte planuri sau ca nu a avut timp sa-ti ia cadou???
diana, denisa (06.07.2003) si raisa (05.03.2006)
poze
clarrice spune:
Si in cercul nostru de prieteni se practica acest tip de invitatii. Noi avem majoritatea copii. Nu s-a plans nimeni pana acum. Oricum bunul simt ne obliga sa tinem minte zilele de nastere ale pritenilor si sa-i felicitam atunci. Noi cumparam mici atentii (sau nu neaparat mici, dupa caz) celor sarbatoriti, asa ca, nu vad problema.
Daca cineva o fi fost nemultumit pana acum, nu s-a plans, oricum.
raluk.m spune:
poate persoana care ti-a spus asa o fi considerat ca ai chemat-o doar fiindca te-a sunat sa te felicite, si daca nu ar fi facut-o, nici tu nu ai fi invitat-o, o fi crezut ca pe ceilalti i-ai invitat de dinainte,,,, sau poate ar fi vrut sa iti cumpere un cadou si nu a mai apucat.
si eu am patit-o, m-a sunat cineva duminica seara, e drept ca ma sunase si sambata dar nu am avut numarul in telefon si nu am stiut cine e, asa ca am mers cu o sticla de ceva si o cutie de bomboane,,, iar ceilalti , care au stiut din timp, cumparasera cadouri mai consistente, m-am simtit aiurea, ca nici flori nu am mai gasit la ora aia.