Buna seara!
Am si eu o nedumerire: la cat timp de la administrare se asimileaza un contraceptiv? In prospecte nu se dau astfel de detalii. Care e problema mea? Pai am luat a doua pilula din folie, dupa patru ore am vomitat si acum ma intreb daca a apucat sa se asimileze sau nu. Mi se pare cam aiurea sa continui cu pilulele o luna de zile plus prezervative, dar nici nu as vrea sa risc. Sau poate ar trebui sa le intrerup de tot si sa astept ciclul urmator pentru a incepe o noua folie?
V-as fi recunoscatoare daca m-ati lamuri si pe mine cat de cat, si as avea rugamintea sa imi dati cat de repede un raspuns.
Mii de multumiri!
daca ai vomitat, indiferent ca au trecut 4 ore,se diminueaza cantit de contraceptiv si trebuie musai folosita potectie suplimentara.asa scrie pe orice prospect de contraceptive orale.
ramane la alegerea ta daca iei folia in continuare sau renunti si continui luna urmatoare.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
POVESTEA MINUNII
cel mai bine ar fi sa folosesti si prezervativ sau niste foite/ovule contraceptive; nu are rost sa renunti la pastile nu e bine sa le lasi si apoi sa revi intr-un timp asa scurt apar dereglari hormonale
Ce as face eu as mai lua o pastila , nu are ce sa strice , o sa termini pastilele cu o zi mai devreme asta e oricum spre sfarsit nu e asa de periculos sa rami insarcinata, mai important este acum la inceputul foliei.