Educatia acasa (homeschooling)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

ptr homeschooling tre' ai mare capacitate intelectuala, rabdare, organizare, sa nu te lasi prins in capcana "sa invete si materia aia, si aialalta"...- eu nu am, recunosc. ma simt destul de limitata in a-i oferi coilului meu diverse cunostinte

nici eu nu m-am lamurit: eu as putea sa il invat limbi straine... si cam atat. dar daca lui ii place desenul si sportul? cum gestionez eu situatia cu celelalte domenii din care ar trebui sa stie cate ceva?

sau daca el zice ca ii place doar desenul si sportul ca s-a prins ce-i cu homeschoolingul asta si noi trebuie sa il lasam sa se dezvolte doar in ce directie doreste, nu?

si ce inseamna depistarea directiei copilului? concursuri, superperformante? - sau imi veti spune ca astea vor veni de la el...

si mai am o intrebare... de ce sa nu faca si facultatea acasa?
si sa-si dea licenta (eventual online)- ca banui ca scopul este diploma aia care ii trebuie sa intre in sistem (angajarea), ca altfel l-ar durea undeva si ar sti sa se descurce si fara.

este o alternativa frumoasa, insa poentru mine este in ceata deocamdata si cred ca e si devreme.

mi se par contradictorii termenii "homeschooling" si "performanta". ca si filosofie a parintelui, nu neaparat practic.

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pe forumul mamicilor din Dallas - unde mai activez eu, exista un poll legat de forma de scolarizare pe care a ales-o fiecare.
Homeschooled sint 16%! Copiii astia nu sint izolati, se intilnesc cu alti copii, se joaca etc.
Am mai scris undeva, exista o varianta mixta - University model se numeste. Copiii invata acasa si iau si niste cursuri la o scoala privata.
Nu stiu suficient de multe despre metodele astea pentru ca nu m-a interesat homeschooling, sint multumita de scoala publica de aici.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uitasem sa adaug varianta asta. Pentru mai multe informatii:
www.unschooling.com

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ultimul post aici, ca nu am vreme de scris:

Anamaria, eu nu m-as grabi sa cataloghez pe unul sau altul ce stie sau nu si la a cita mina stie informatia. Ca nu se stie.

Din linkurile servite chiar la inceput se poate constata ca copiii care stau si invata acasa nu reprezinta mai mult de 2-3% din totalul copiilor de virsta scolara. Daca nu ati citit linkurile nu e vina mea. Iata inca unul: http://nces.ed.gov/programs/coe/2005/section1/table.asp?tableID=227 Din populatia de 70 si ceva de milioane de copii de virsta scolara, doar sub 2 milioane sint cei scoliti acasa. Linkul cu populatia de virsta scolara nu-l mai gasesc (era de pe site-ul ministerului invatamintului, dar nu l-am salvat), dar aici e altul: www.prcdc.org/summaries/children/children.html" target="_blank">http://www.prcdc.org/summaries/children/children.html. Pentru cine chiar vrea sa vada date.

Din linkurile de la universitati, nu eu sint cea care nu a citit/inteles, ci se pare ca cei care vor cu orice pret sa arate ce conditii nemaipomenite au cei scoliti acasa. Ia uite ce scrie de ex. aici:
"The vast majority of our admitted homeschool students have taken advantage of advanced classes outside the homeschool setting, such as through a local college or an online school such as EPGY. Transcripts of these courses, in addition to evaluation of the homeschooling portfolio, are very helpful. Some students will also take advantage of MIT's OpenCourseWare.

Most of our homeschooled students have taken advantage of extracurricular activities and community groups, such as community orchestras and theater, athletics groups, scouting, religious groups, volunteer work, work for pay, etc. Our homeschooled applicants, like all of our students, are active in their communities.

Many (but certainly not all) of our homeschooled students have been active in summer programs." www.mitadmissions.org/topics/apply/homeschooled_applicants_helpful_tips/index.shtml" target="_blank">http://www.mitadmissions.org/topics/apply/homeschooled_applicants_helpful_tips/index.shtml

Sau aici: "Homeschooled students are encouraged to apply for admission and are eligible for all scholarships offered at Duke. The admissions application itself is the same for all students, regardless of educational background. We require a transcript (homemade transcripts are perfectly acceptable as long as they list the courses of study a student has followed for the four years of high school or equivalent), recommendations from three instructors (at least two of whom are not related to the applicant—and employers, religious leaders, sports coaches or other adults can write these recommendations if all academic instruction takes place in the home), essays, an extracurricular activities list, and standardized testing." www.admissions.duke.edu/jump/applying/apply_homeschooled.asp" target="_blank">http://www.admissions.duke.edu/jump/applying/apply_homeschooled.asp

Sau aici: "The best indicator of academic success at Stanford is success in a rigorous high school curriculum. While we do not have a required curriculum for admission, we encourage students to pursue courses that promote a healthy and vigorous intellectual curiosity, energy, passion for ideas, and the ability to understand ambiguity and complexity. Read below to learn how our approach to academic preparation relates to a recommended high school curriculum, choosing courses, Advanced Placement courses and exams, and receiving Stanford credit for AP or IB exams.

Recommended High School Curriculum

We respect the responsibility that high schools, principals, and teachers should have in the development of courses and curricula for their students. For that reason, we do not have a set of required courses for admission to Stanford. We have found, though, that a curriculum emphasizing depth and breadth across the core academic subjects is the best preparation for the academic rigors at Stanford. Our experience has suggested that students who excel in a curriculum like the one below are well-suited for the demands of college academics:

English: four years, with significant emphasis on writing and literature.

Mathematics: four years, with significant emphasis on fundamental mathematical skills (algebra; trigonometry; plane, solid, and analytic geometry).

History/Social Studies: three or more years. Such courses should include the writing of essays.

Science: three or more years of laboratory science.

Foreign Language: three or more years of the same foreign language. Your study of a foreign language ought to include the development of four basic skills: reading, writing, speaking, and listening comprehension." www.stanford.edu/dept/uga/applying/1_2a1_acaprep.html" target="_blank">http://www.stanford.edu/dept/uga/applying/1_2a1_acaprep.html Linkul este luat chiar de pe pagina asta www.stanford.edu/dept/uga/applying/extras/1_2a4_homeschooled.html" target="_blank">http://www.stanford.edu/dept/uga/applying/extras/1_2a4_homeschooled.html

Inca un citat din linkurile respective: "In the absence of either transcript information or a GED, the admission office has the difficult task of evaluating your work without having any statistical evidence comparing your performance and your choice of secondary curriculum to those of your peers. To help us evaluate your level of preparation for college-level work, you will need to present us with a portfolio of the work you consider most indicative of your academic achievements. This may contain records such as grades from community college or other post-secondary level courses that you may have taken, scores from AP tests (these are also administered independently of schools), recommendations from qualified tutors or teachers, examples of independent research, evidence of completed units in science, mathematics or other academic subjects, or descriptions of books and other curricular materials used and mastered in preparation for college-level courses." www.lawrence.edu/admissions/apply/homeschool.shtml" target="_blank">http://www.lawrence.edu/admissions/apply/homeschool.shtml

Desigur ca vor fi acceptati si din rindul celor care au facut studii doar acasa, dar citi? Foarte putini comparativ cu ceilalti. Datorita political corectness, univ. vor fi nevoite sa accepte si astfel de studenti. Pe care probabil ca-i vor alege si in functie de ce activitati efectiv scolare au avut. Este exact ce spuneam cu univ. religioase (unele prestigioase), care te lasa sa aplici, iti impuie capul cu ce egal esti cu ai lor, dar in final tot pe dinafara ramii.

Cred ca totusi scolarizarea acasa se poate rezuma cu rezultate (destul de) bune doar pina la nivelul liceului (daca si pina acolo). Nimeni nu poate fi atit de multi/poli/pluri/atotvalent incit sa isi poata invata copiii acasa (chiar cu ajutorul unor manuale standardizate) absolut tot ce este necesar admiterii in invatamintul universitar.

Cam atit.

Spor la citit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Ultimul post aici, ca nu am vreme de scris:

Anamaria, eu nu m-as grabi sa cataloghez pe unul sau altul ce stie sau nu si la a cita mina stie informatia. Ca nu se stie.

Desigur ca vor fi acceptati si din rindul celor care au facut studii doar acasa, dar citi? Foarte putini comparativ cu ceilalti. Datorita political corectness, univ. vor fi nevoite sa accepte si astfel de studenti. Pe care probabil ca-i vor alege si in functie de ce activitati efectiv scolare au avut. Este exact ce spuneam cu univ. religioase (unele prestigioase), care te lasa sa aplici, iti impuie capul cu ce egal esti cu ai lor, dar in final tot pe dinafara ramii.

Cred ca totusi scolarizarea acasa se poate rezuma cu rezultate (destul de) bune doar pina la nivelul liceului (daca si pina acolo). Nimeni nu poate fi atit de multi/poli/pluri/atotvalent incit sa isi poata invata copiii acasa (chiar cu ajutorul unor manuale standardizate) absolut tot ce este necesar admiterii in invatamintul universitar.

Cam atit.

Spor la citit!

De acord cu linkurile puse de tine...demonstreaza exact ceea ce am zis pina acum...nimic nou nu ai adus la discutie. Dar daca ai fii atit de binevoitoare sa-mi explici de unde ai tras tu concluzia ca cei homeschooled ramin pe dinafara, eu iti ofer o floare. Arata-mi negru pe alb unde vezi tu un procentaj de copii respinsi (homeschooled vs. scolarizati) unde sa reiasa cum ce cei homeschooled sint discriminati. Din linkurile tale nu reiese nici pe departe ceea ce sustii tu.

E ca si cind eu te intreb ce mai faci si tu-mi raspunzi ca afara ploua.

Si ca material de documentare:
www.chec.org/Legislative/News/HomeschoolingStatistics/Index.html" target="_blank">http://www.chec.org/Legislative/News/HomeschoolingStatistics/Index.html
The average homeschool 8th grade student performs four grade levels above the national average (Rudner study). One in four homeschool students (24.5%) are enrolled one or more grades above age level. Students who have been home schooled their entire lives have the highest scholastic achievement. In every subject and at every grade level of the ITBS and TAP batteries, homeschool students scored significantly higher than their counterparts in public and private schools.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Linkurile au fost puse de intiatoarea subiectului, nu de mine. Eu doar am citit ce era acolo. Si daca doar 24-25% din homeschooled intra in final la univ, iar cei homeschooled sint doar 2-3% din totalul celor scolarizati, indiferent de metode, cam care ar fi procentul de admisi? Miiiic, mititel de tot. Ideea era ca nu poti face mare lucru cu homeschoolingul la nivel de liceu, in nici un caz de college. Pina la urma toate univ. cer si ceva cursuri la college sau la licee.

Mergi la inceput

quote:

Si daca doar 24-25% din homeschooled intra in final la univ, iar cei homeschooled sint doar 2-3% din totalul celor scolarizati, indiferent de metode, cam care ar fi procentul de admisi? Miiiic, mititel de tot. Ideea era ca nu poti face mare lucru cu homeschoolingul la nivel de liceu, in nici un caz de college. Pina la urma toate univ. cer si ceva cursuri la college sau la licee.

Fii mai clara...daca 24% intra la facultate, ce rost mai are partea doua a propozitiei respective?...In plus eu am vazut ca intra la facultate in proportie de mai mult de 60%...ma rog, habar nu am unde te uiti tu, pentru ca nu dai nici un link descoperit de tine personal.

Si ideea era, (daca te-ai fi obosit sa citesti citatul) ca cei homeschooled (hai sa nu zic ca toti,ca as generaliza) cind ajung in clasa 8 sint cu PATRU ani mai avansati fata de cei scolarizati. 4 ani!!!! Deci deja terminati cu liceul!

Anamaria

Mergi la inceput

Anamaria, cu tine chiar nu vreau sa ma cert. Am pus din linkurile date chiar de autoarea subiectului. Daca nu sint bune nu e vina mea. Desi citatul care urmeaza este de pe un blog, este dat tot dintre linkurile citate de autoarea subiectului: "Currently, approximately 70-100 homeschooled students apply for admission to Harvard College. The acceptance rate matches the national average (for Harvard, that is 10%)." Nicidecum 60%.

Am citit in foarte mare graba citatul dat de tine anterior, de aici greseala mea de a spune ca 24% sint admisi la universitati. De fapt nu spune ce procent dintre ei ajunge pe bancile univeristatilor. Si este vorba doar de statul Colorado (vezi homepage).

In fine, cu contrazicerile nu ajungem nicaieri. Fiecare face cum crede ca e mai bine pina la urma.

O zi buna si o saptamina la fel!

Mergi la inceput

quote:

Anamaria, cu tine chiar nu vreau sa ma cert. Am pus din linkurile date chiar de autoarea subiectului. Daca nu sint bune nu e vina mea. Desi citatul care urmeaza este de pe un blog, este dat tot dintre linkurile citate de autoarea subiectului: "Currently, approximately 70-100 homeschooled students apply for admission to Harvard College. The acceptance rate matches the national average (for Harvard, that is 10%)." Nicidecum 60%.

Am citit in foarte mare graba citatul dat de tine anterior, de aici greseala mea de a spune ca 24% sint admisi la universitati. De fapt nu spune ce procent dintre ei ajunge pe bancile univeristatilor. Si este vorba doar de statul Colorado (vezi homepage).

In fine, cu contrazicerile nu ajungem nicaieri. Fiecare face cum crede ca e mai bine pina la urma.

O zi buna si o saptamina la fel!

Tu vorbesti de total alte bazaconii...corect....o saptamina buna!

Anamaria

Mergi la inceput

Pacat ca se ajunge iar la injurii. Am jignit eu pe cineva ca sa merit asa ceva inapoi?

Mergi la inceput