Educatia acasa (homeschooling)

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

help, help, help!!!
Conchita, daca nu stiam ca o placi de mori si o respecti pe Eleniada , m-as fi dat cu capul de pereti ca ma judeci atat de aspru, ca ma intelegi atat de aiurea si ca, poate, te faci doar ca nu ma intelegi. Cum stiu ca o placi si o admiri, stau linistita :)).


Citat:
tu nu ai citit nimic despre AP? poate ca ar fi vremea, ca prea le confuzezi si e pacat sa sustii in public asemenea interpretari total denaturante.



tzu, tzu!!...
Sa o zic pe aia cu eu am aplicat AP inainte ca tu sa stii macar ca exista? :)))) Si ca am obtinut si rezultate? (scuza-mi indrazneala!) Nu, nu o sa o spun, ca te enervezi iar. Si, nu numai asta, dar iti mai dau un motiv in plus sa pozezi in cavalereasa dreptatii si in aparatoreasa dreptului democratic la... si la... si de a... si la..., chestie care a inceput sa ma enerveze pe mine .


Anca_a, daca tu ai inteles ce am vrut sa spun, inseamna ca am spus bine si clar!




Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
scoala nu te educa, ci te modeleaza dupa interesele statului

N-am somn :-)
Conchita, pai si care e diferenta intre scoala si HS, atata timp cat motivul nr. 1 pt care parintii fac HS in US e "protectia" religioasa? Copilul isi modeleaza convingerile dupa convingerile parintilor, absolut toate sursele de informatie sunt controlate de parinti pana la excluderea si a unor intruziuni absolut accidentale...mi se pare chiar mai rau.
Si voi tot spuneti ca poti sa inveti o data cu copilul; nu e chiar asa, cineva de meserie are sapte tricks la indemana prin care sa ilustreze un concept, tot merge unu' pana la urma. Ca sa nu mai vorbesc cat de usor e sa confuzezi si sa induci misconceptii, le iei la 10-12 ani, nu mai scapi de ele niciodata si uite asa i-ai inchis copilului o poarta, ca n-a priceput corect si la timp ce e molul, abia a trecut la chimie sau n-a luat deloc, mai tarziu s-a ferit ca de dracu si deci nu va avea niciodata acces la fac de medicina desi poate si-ar fi dorit si mai are si inclinatie spre lucrul cu oamenii (stiu, mai sunt si alte meserii in care lucrezi cu oamenii dar intelegeti voi ce vreau sa spun).
Am crescut in comunism si lipsa de optiuni si alternative la orice ma face sa urlu; e minunat ca exista alternative la scoala, dar HS nu imi pare solutia perfecta prin care toti copiii ies perfecti, poponetz ca din cutie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Conchito, eu am inteles altceva din mesajul lui Denizel si anume ca nu e sanatos pentru dezvoltarea copilului sa-i creezi o lume fals ideala, cu provocari controlate de parinti, o lume ferita de orice conflicte pe care tu ca parinte nu le consideri benefice dezvoltarii personalitatii acestuia. Si ca este de preferat sa il lasi sa gestioneze singur anumite situatii in loc sa i le refuzi pentru a nu-i crea frustrari. Iar eu in asta nu vad nicio contradictie cu filozofia AP.Si inca ceva, Denizel nu se referea la atasamentul sigur, sunt absolut convinsa de asta.
Somnul ratiunii naste monstri.
da, numai ca in 35 de pagini sau cate o avea subiectul asta s-a explicat ca hs nu este echivalent cu a crea o lume fals ideala
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 10+am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
.
Am crescut in comunism si lipsa de optiuni si alternative la orice ma face sa urlu; e minunat ca exista alternative la scoala, dar HS nu imi pare solutia perfecta prin care toti copiii ies perfecti, poponetz ca din cutie...
nici nu a spus cineva ca hs-ul e solutia perfecta, ci ca pentru unele familii e o solutie mai buna decat altele, si s-a explicat de ce.Din pacate in ro trebuie sa urlam in continuare, nu exista alternative.
Si apropo de asta, Denizel, ma mir ca tu, care iti doresi o lume in care "sa ai de-a face numai cu persoane care au aceleasi convingeri cu ale tale sau care sunt educate sa iti respecte convingerile, chiar daca nu le inteleg si nu sunt de acord cu ele " esti extrem de intoleranta cu convingerile altora.Tu ai convingerea ta ca hs-ul e rau, si insisti ca si ceilalti trebuie sa creada la fel, fara sa argumentezi in mod concret.Eu zic ca si scolarizarea "de masa" si hs-ul au avantaje si dezavantaje. In ro gasesc un imens dezavantaj in educatie centralizarea la nivel de curricula si programa. (printre altele).Personal doresc o mai mare deschidere si flexibilitate, astfel incat fiecare familie sa poata opta pentru solutia ideala. In educatia copilului meu eu trebuie sa fiu factorul decizional, nu statul, si de aceea am nevoie de o paleta larga de optiuni.Cum are AB , de exemplu. Ar trebui ca si la noi sa poti opta pentru una din variante, sau sa ai posibilitatea sa le combini, daca asa vrei. Cel putin asa gandesc ca ar trebui sa stea lucrurile nu intr-o lume ideala, ci in una normala.
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 10+am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
da, numai ca in 35 de pagini sau cate o avea subiectul asta s-a explicat ca hs nu este echivalent cu a crea o lume fals ideala


Irina, raspunsul meu facea referire la cele scrise de AB si Denizel aici:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

AB:
Citat:
In mod cert lumea copiilor mei nu este cea de afara, dar o las sa ne invadeze pe masura ce-i pot utiliza aspectele pozitive si contracara pe cele negative.



Exact! Si in masura in care ma pot folosi de aspectele negative pentru a putea sa cladesc in copil ceva pozitiv. Iar cu aspectele negative nu te poti intalni daca stai sub clopot de sticla.
Bine, nu as fi de aceeasi parere daca ar trebui sa-l dau la unica scoala, aia care functioneaza dupa o programa conceputa de Nikita .
Scoala de e acuma in Romania e un amalgam de aspecte pozitive si aspecte negative in numar tocmai potrivit pentru ca fiu-mio sa iasa in castig (cel putin asa e acuma, cand el e in clasa a 3a).
Si, pana la urma, eu nu vreau altceva decat ca el,copilul meu, sa invete sa fie fericit, chiar daca, aparent, nu prea are motive :). Iar a invata sa fii fericit indiferent de conditii, nu se poate face fara sa parcurgi niste pasi. Iar pasii astia trec, pentru varsta lor, prin scoala facuta alaturi de grup.


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.





Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Tu ai convingerea ta ca hs-ul e rau, si insisti ca si ceilalti trebuie sa creada la fel, fara sa argumentezi in mod concret.



Irina, ba am argumentat cat se poate de concret. Pe puncte!
Raspunsurile la argumentele mele au variat de la o postare la alta: -

- ba mi s-a spus ca educatia stiintifica e asigurata in toate domeniile la un nivel sa-i zicem, acceptabil (care domenii sunt cam multe )
- ba mi s-a spus ca numai parintii fac de fapt educatia stiintifica, iar de educatie fizica si arte se ocupa persoane straine (spulberandu-mi-se astfel visul ca unii copii vor invata macar sa scrie corect romaneste).
- ba mi s-a spus ca [] copilul nu trebuie supus presiunii grupului,
- ba mi s-a spus ca, de fapt, copilului nu i se creeaza o lume fals ideala.

Parerea mea este ca, atata vreme cat se porneste de la ideea ca sufletul copilului se poate frange usor sub presiunea grupului, deci trebuie ferit de grupul care ar putea sa-l preseze, i se creeaza bietului copil o lume fals ideala.
Cu cat iesirea din lumea fals ideala se face mai tarziu, cu atat adaptarea va fi mai grea, dezamagirile mai mari si cu atat sufletul are mai multe sanse sa fie frant cu adevarat.

Lumea in care contactele copilului cu ea sunt atent filtrate de parinti e o lume falsa. Si cu tot atasamentul din lume (ala bun, Conchita, ramai pe scaun ), copilul nu e pregatit sa faca fata lumii reale de care a fost separat si in care a intrat printr-un accident neprevazut de parinti.






Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Motivul numarul 1 pentru HS la copiii mici nu-i religia ci familiile de militari care se muta continuu a.i. pentru un copil e chiar extrem de dificila adaptarea separarea readaptarea sa te schimbi asa. Majoritatea minoritatile religioase au scoli primare pe langa lacasele de cult.

Educatia se face cu un scop. Daca nu faci un-schooling. Exista si asa ceva. Scoala (deci societatea) pot avea un scop diferit de al tau. Este si cazul nostru. Nu sunt din fericire in complet dezacord cu scoala dar gasesc ca influenta ei risca sa-mi transforme copii in roboteii sau sa ma supuna pe mine la conflicte la o varsta frageda cu ei... Bineinteles ca pot rezolva aceste conflicte, dar energia pentru a le rezolva prefer sa mi-o pun in a-i educa.
Alte situatii nu sunt conflictuale ci pur si simplu restrictive. Un copil care merge constant la scoala are mult mai putine sanse de a fi trilingv decat unul care asculta macar o parte din instructie in doua limbi. De asmenea dpdv cultural scoala este o limita inferioara a ceea ce pot oferi copiilor. Pe masura ce avanseaza in varsta lucrurile se mai niveleaza dar cu un efort mai mare din partea celor care le incep mai tarziu.

Iar legat de scoala din .ro. Eu o gasesc complet nepotrivita fiind unul din cele trei motive importante care m-au dus la emigratie.

Legat de invatat... garantat la nivelul primar face fata orice absolvent de facultate. Avand in vedere ca cel putin in US un profesor pana junior high poate preda orice subiect desi nu e scolit in ea. Adica el nu are nici macar math minor si preda math mi se pare amuzant ce spui tu. De fapt asta e unul din necazurile sistemului inclusiv in scoli private.

Legat de clopot.. nu ma repet. Prefer ca lumea reala sa intre treptat a.i. sa am timp sa introduc niste valori. Acum merge la Met la opera. Ma costa biletul doua-trei iPhone-uri si iau macar doua. Dar eu iPhone nu-i dau la scoala primara ca e risipa de bani prosteasca. Face calarie, dar nu capata brataruse cu charms de aur si nici nu i se cumpara tot ce a vazut la trei colege. Acum pot sa-i spun alegi intre una si alta acum doi ani ar fi trebuit sa-i spun nu si atat. Mai sunt si altele mai putin evidente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Tu ai convingerea ta ca hs-ul e rau, si insisti ca si ceilalti trebuie sa creada la fel, fara sa argumentezi in mod concret.

Irina, ba am argumentat cat se poate de concret. Pe puncte!
Raspunsurile la argumentele mele au variat de la o postare la alta: -- ba mi s-a spus ca educatia stiintifica e asigurata in toate domeniile la un nivel sa-i zicem, acceptabil (care domenii sunt cam multe )
- ba mi s-a spus ca numai parintii fac de fapt educatia stiintifica, iar de educatie fizica si arte se ocupa persoane straine (spulberandu-mi-se astfel visul ca unii copii vor invata macar sa scrie corect romaneste).
- ba mi s-a spus ca [] copilul nu trebuie supus presiunii grupului,
- ba mi s-a spus ca, de fapt, copilului nu i se creeaza o lume fals ideala.Parerea mea este ca, atata vreme cat se porneste de la ideea ca sufletul copilului se poate frange usor sub presiunea grupului, deci trebuie ferit de grupul care ar putea sa-l preseze, i se creeaza bietului copil o lume fals ideala.
Cu cat iesirea din lumea fals ideala se face mai tarziu, cu atat adaptarea va fi mai grea, dezamagirile mai mari si cu atat sufletul are mai multe sanse sa fie frant cu adevarat.Lumea in care contactele copilului cu ea sunt atent filtrate de parinti e o lume falsa. Si cu tot atasamentul din lume (ala bun, Conchita, ramai pe scaun ), copilul nu e pregatit sa faca fata lumii reale de care a fost separat si in care a intrat printr-un accident neprevazut de parinti.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

ok, deci suntem de acord ca avem pareri diferite asupra educatiei
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 10+am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ce-i ala iphone si ce legatura are cu HS?
Mie nu mi-a cerut copilul (are aproape 10 ani) asa ceva. Si nici nu cred ca in Ro nu exista iphone .
Si nici Audi alb nu mi-a cerut pt. aniversarea de 18 ani :)). De audi alb stiu sigur ca e plin si ca si-l doresc multi .

Pana la urma, vazand si ce a mai scris AB, am ajuns la concluzia ca (pe langa motivul "ceea ce ofera scoala e prea putin pt. copilul meu" :) preferinta pt. HS este cladita si pe o insuficienta incredere a parintelui in fortele copilului. Il cred slab si incapabil sa faca fata diverselor situatii mai putin placute.
Asta cu 'am nevoie de timp pentru a mai consolida/introduce niste valori' nu o gasesc un argument valid.
Ha, pai credeam eu acum 1 an numai, ca copilul meu va asista la orele de religie de la scoala si ca nu va avea creierii zdruncinati pe vecie? :)) Nuuu, nu credeam!
Iaca, imprejurarile au fost de asa natura incat a trebuit sa il las sa asiste la orele de religie. Ce mult m-a ajutat chestia asta! :) In loc sa-l dezechilibreze si sa-l faca sa doreasca sa fie la fel cu cielalti, i-au intarit convingerea ca ceea ce i-a spus mama acasa e ceea ce el vrea sa urmeze :).
Asta cu ora de religie era cea mai mare temere a mea. Imi era mai teama ca si-ar insusi ceva din ce i se spune acolo, decat ca il nedreptateste invatatoarea sau ca profa de romana o sa fie slab pregatita sau ca vine cu capul spart acasa.
Si uite ca m-am temut degeaba, iar copilul a facut fata cum nu se poate mai bine.


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Tu ai convingerea ta ca hs-ul e rau, si insisti ca si ceilalti trebuie sa creada la fel, fara sa argumentezi in mod concret.



Irina, ba am argumentat cat se poate de concret. Pe puncte!
Raspunsurile la argumentele mele au variat de la o postare la alta: -

- ba mi s-a spus ca educatia stiintifica e asigurata in toate domeniile la un nivel sa-i zicem, acceptabil (care domenii sunt cam multe )
- ba mi s-a spus ca numai parintii fac de fapt educatia stiintifica, iar de educatie fizica si arte se ocupa persoane straine (spulberandu-mi-se astfel visul ca unii copii vor invata macar sa scrie corect romaneste).
- ba mi s-a spus ca [] copilul nu trebuie supus presiunii grupului,
- ba mi s-a spus ca, de fapt, copilului nu i se creeaza o lume fals ideala.

Parerea mea este ca, atata vreme cat se porneste de la ideea ca sufletul copilului se poate frange usor sub presiunea grupului, deci trebuie ferit de grupul care ar putea sa-l preseze, i se creeaza bietului copil o lume fals ideala.
Cu cat iesirea din lumea fals ideala se face mai tarziu, cu atat adaptarea va fi mai grea, dezamagirile mai mari si cu atat sufletul are mai multe sanse sa fie frant cu adevarat.

Lumea in care contactele copilului cu ea sunt atent filtrate de parinti e o lume falsa. Si cu tot atasamentul din lume (ala bun, Conchita, ramai pe scaun ), copilul nu e pregatit sa faca fata lumii reale de care a fost separat si in care a intrat printr-un accident neprevazut de parinti.






Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.



ok, deci suntem de acord ca avem pareri diferite asupra educatiei


mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 10+

am blog






Ai vazut ca nu-i motiv de suparare? Io voiam sa te invat de bine, da' daca nu vrei... :))))).

& sarcina usoara!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput