Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (18)
Raspunsuri - Pagina 2
strumfi2004 spune:
Buna dimineata!
Am facut tortul 3 cioco. Impresii:
- deosebit, gust rafinat, extrem de ciocolatos - pt fani
- munca cu rasul ciocolatei inainte este inutila, noroc ca eu m-am trezit dupa prima bucata rasa, se topeste f bine si rupta bucatele (de fapt stiu de la o emisiune culinara franuzeasca - era un mare chocolatier elvetian - ca secretul cremelor de ciocolata, ganache este sa fie amestecate in forma de S, de fapt de 8, astfel crema devine mai spumoasa si lucioasa )
- am folosit 150 ml smantana, 200 g ciocolata si 200 frisca la fiecare crema
- am pus esente diferite in cele 3 creme (rom, vanilie, migdale), astfel incat era o betie de arome
- nu mi-au iesit straturile definite pt ca aveau consistenta diferita cand le-am pus peste blat, insa mie (si mai ales sarbatoritului) chiar mi-a placut ca au iesit asa intrepatrunse, chestia asta mi-a iesit la plesneala
- ideea e ca pentru cine isi doreste straturi bine definite trebuiesc facute pe rand cremele, si turnate in momentul cand sunt inca destul de lichide sa poata fi turnate dar incep sa ajunga la consistenta de mousse - sper sa se fi inteles ceva
- una peste alta nu e foarte greu de facut - ma refer si la aspectul cu vasele multe - daca stai numai de el, eu am avut ajutoare de nadejde la prepararea tortului, cei doi strumfi, va-nchipuiti!
Asa ca purcedeti la 3 cioco! (au, ce m-am lungit, gata!)
Gratiela, Maria si Stefan
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
Alynutza spune:
Grati deci pana la urma l-ai comis . Imi vine si mie randul peste cateva saptamani, pana atunci sper sa gasesc si gelatina aia foi, ca tot numai rosie am gasit. L-ai ornat super, tare mi-a placut.
Miha mii de scuze, eu in weekend nu prea dau pe aici, asa ca de vineri de cand am plecat de la scarbiciu, n-am 'servit' DC. Sper sa nu fie acum prea tarziu sa raspund: eu pana acum blaturile de biscuiti le-am facut numai din biscuiti digestivi, dar cred ca n-are nimic daca folosesti alt tip de biscuiti. Frisca deasupra am 'motrosit-o' cu aceeasi paleta cu zimti pe care am folosit-o la ornarea tartei cu ciocolata la rece, am tras niste 'linii' oblice spre dreapta, si pe urma alte linii oblice spre stanga. (uitasem sa zic, fain tortuletz ai facut)
Mirela da, se face baza de biscuiti care se tine la rece pana se face crema. Crema se prepara exact cum am scris acolo, iese o consistenta destul de lichida, se toarna peste biscuiti si se da la cuptor 55-60 de minute la foc mic sau pana s-a inchegat (ca la crema de zahar ars). Consistenta este cremoasa, n-are cum sa aiba consistenta de blat, ca doar nu este nici un gram de faina.
Nati ti-au iesit fain prajiturile. Sahul nu mi s-a parut deloc stramb, sa stii.
Eu m-am invrednicit cu un www.flickr.com/photos/9684774@N08/1799359377/in/set-72157600636179296/" target="_blank">tort cu crema de zahar ars.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
gonghy spune:
Alynutza eu sunt noua in ale dulciurilor.
Am o nedumerire.
La tortul sah ai spus ca se imparte compozitia in doua si in una din ele se pune cacao.
Trebuie sa le coc separat in tavi?
Si sunt doar doua compozitii cum pun foile sa imi iasa ca o tabla de sah?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
Alynutza spune:
Laura compozitia se imparte in doua si intr-o parte se pune cacao. Apoi compozitiile se pun in doua cornete cu o deschidere cam de 1 cm diametru. Ar fi preferabil sa ai 3 tavi de aceeasi dimensiune (eu n-am avut si a fost mai dificil). Incepi sa pui compozitia cu cornetul in tava, punand cercuri concentrice. Incepi de la marginea tavii cu un cerc galben, apoi unul negru, si tot asa pana ajungi la mijloc. La 2 tavi incepi cu galben, la una cu negru, pentru ca sa obtii efectul de sah prin suprapunere. Celelate doua tavi se pun la frigi pana le vine randul la copt. Sper ca am reusit sa explic pe intelesul tau, daca nu, spune-mi ce n-ai inteles si ma stradui sa fiu mai explicita.
Iti recomand sa insiropezi blatul, se preteaza foarte bine la asta.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Alynutza spune:
Mirela cu multa placere. Sa ne spui cum a iesit.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mirela alina spune:
Mai am inca Brownies Cappuccino pe care am executat-o in wk....dar la sfarsit de saptamna sigur am sa fac si minunatia asta cu cioco si o sa va informez daca mi-a iesit sau nu.
Balbina spune:
Mirela, eu am lipit sahul cu o crema facuta din lapte condensat caramelizat, amestecat cu unt.
Gratiela, sectiunea este impresionanta. M-ai convins sa fac si eu acest tort, poate de sarbatori.
Alina, ce tort perfect ti-a iesit! Imi inchipui si ce bun e. Eu am incercat o data sa fac tort din asta, dar nu mi-a iesit, mi s-au contopit straturile, n-a crescut pandispanul, in fine.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Alynutza spune:
Natalia pai e super simplu sa-ti iasa ok tortuletul. Eu intotdeauna fac blatul separat. Am doua vase, unul pentru blat si un vas de yena care au acelasi diametru (cam 20 cm). Blatul in fac stil pandispan din 3 oua, 3 lg. zahar, 3 lg. faina (la asta am pus in plus 3 lg. nuca de cocos si 1 lg. cacao). Pana se coace blatul prepar crema din 4 oua, 10 lg. zahar, 650 ml. lapte caldutz. In vasul de yena caramelizez cam 4 lg. de zahar, pun crema in vas si o dau la cuptor (dupa ce am scos blatul de la copt) intr-o tava cu apa. Cand e prinsa crema o scot, ii pun blatul deasupra si o las asa cam un ceas doua, pe urma dau cu cutitul pe margini (sosul caramel este depus la fundul vasului si astfel crema coboara si blatul se imbiba cu sos), le las asa de pe o zi pe alta (adica de seara pana dimi), dupa care il rastorn, ii trantesc deasupra frisca si gata. E mult mai simplu asa si nu risti nimic.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Balbina spune:
Alina, ah, chiar ca e simplu. De varianta aceasta, sa coci crema si blatul separat, nu stiam. Chiar merita sa incerc, cum sint un fan inflacarat al cremei de zahar ars.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda