Cum se joaca astazi copiii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by eloise
Ce e cu jucariile astea sofisticate? Sunt sau nu bune?


Nu sunt "avizata", dar stiu ca jucariile sofisticate sunt foarte bune pentru firmele care le produc si care astfel se umplu de bani. Iar pretul e foarte mare ... din toate punctele de vedere.

off-topic: Flaviutza, bine ai revenit!


Felicia 4+

Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Nici eu nu sunt avizata, dar clar nu-s utile aceste jucarii la care copilul e doar spectator. Mama mea imi povestea ca ea confectiona o papusa superba pe la 6 ani, dintr-o creaca de copac, carpe si iarba...daca avea carbune ii facea si model la fustita..ii facea si ochi, gura...etc...Adica devenea mai sofisticata...Va dati seama ce imaginatie! Azi i-am cerut baiatului meu de 5 ani sa-mi faca un desen...Era asa de incantat cand l-a terminat incat am crezut ca e un mic picasso ceva...Si cand m-am uitat pe foaie...un cerc, doua linii si niste iarba facuta in fuga...Si ma intraba cu un zambet larg pe buze :acum pot sa fac un Hercules ?(la computer evident) ...
AllyMcBeal...ata se joaca astfel: ai nevoie de un elastic de vreo 2..3 metri. Se leaga la capete. Doua persoane intra in acest elastic si formeaza un dreptungi din el..intelegi tu...Sper ca ti-ai amintit pana aici..ca abia de aici e super dificil de explicat...si o pers..sau mai multe incep sa joace...de la 0 la 10...sunt mai multe miscari. Le poti inventa tu, nu tr sa fie cele standard. Cine greseste iese din joc. E ceva de genul asta ...
Stiti ca, copiii de la tara au o imaginatie mult mai bogata decat copiii crescuti la oras? Am vorbit cu persoane crescute in mediul rural si-mi ziceau ca la ei pe ulita inca se mai joaca impreuna copiii. E adevarat, nu a mai rezista decat de-a v-ati ascunselea si inca vreo doua jocuri..Dar important este ca ei se joaca impreuna...Fac din caruciorul de butelie metrou, dint-o franghie ham..un copil e cal, altul birjar...Au roti pe care le invart la vale si le ghideaza cu un bat...Evident, nu au net, pista de role...etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by AllyMcBeal

Cine imi reaminteste,va rog,cum se joaca "elastic"?
Ani intregi era ocupatia de baza in pauze sau pe strada,cu fetele...inventam si reguli noi sau metode de a ingreuna jocul...
Am uitat complet !



Sanatate !



Una bucata elastic si 3 fete. doua tin ,una sare pana greseste. se incepe cu elasticul larg (adica fetele tin cu ambele picioare) situat jos la glezna. apoi fetele apropie picioarele,iar apoi chinul la un picior . se joaca diverse combinatii de sarit/calcat pe/prin elastic de te doare capul.

ps: daca reusesti sa sari inauntru,dintr-o singura miscare, la nivelul jos/un picior(eventual un picior de copil de 4 ani daca se poate si siluet) sa-mi dai si mie de stire.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Eloise,nici eu nu sunt de specialitate,dar de prin ce am citit imi dau cu parerea(la fel de nespecializata).

Ma refer strict la perioada 1-4 ani(pana aici sunt la punct cu etapele de dezvoltare si psihologia copilului,ca alt copil mai mare n-am)

Deci ,teoria spune ca in aceasta perioada se dezvolta vorbirea,vocabularul in primul rand . daca in aceasta perioada e stimulat, va avea toata viata un vocabular masiv si o lejeritate in exprimare. Deci JOCURI COLECTIVE, in care comunicarea joaca un rol esential . Celebrele jocuri in care copii de 3 ani stau roata si canta un cantecel ,gen "am pierdut o batistuta".


Tot in aceasta perioada se dezvolta gandirea,logica si nu in ultimul rand imaginatia.Insa diferit de ceea ce credem noi. Intr-un fel isi dezvolta imaginatia un copil de 3 ani si altfel unul de 10.

dau un exemplu: jocul cu cuburi.doua tipuri. jocul simplu,cuburi de diverse forme de lemn si jocul lego,brico,tip imbinare.Doua jocuri, doi copii.unul de 3,unul de 10 si cum percep ei cele doua jocuri,care pe care ajuta.

jocul simplu, pe cel de 3 ani,jocul lego pe cel de 10. de ce?

La 3 ani, copilul invata si isi dezvolta toate cele enumerate mai sus prin doua metode principale: joc si imitatie. si, in plus, el nu ABSTRACTIZEAZA si nici nu e in stare sa se detaseze,el se implica total in proces. Jocul simplu de cuburi de lemn il invata prin incercari repetate legile echilibrului,actiunea legii gravitatiei. pune 3 cuburi din care unul aiurea si cade totul. incearca si de data asta a asezat cubul nr 3 bine si a deprins o notiune importanta.

Jocul lego la unu' de 2,3 ani ii induce niste false adevaruri. cum ca lucrurile pot fi puse in anumite pozitii si nu cad.(normal ca nu,ca se imbina).copilul nu face diferenta intre jocul acesta si realitate si a capatat o notiune falsa. asta pt ca el nu intelege ca imbinarea tine piesele lego in acea postura.


In schimb, copilul de 10 ani se va plictisi cu jocul simplu.el stie cum e cu gravitatia si echilibrul ,nu prea poate face mare lucru cu acesta.In schimb, jocul lego complicat ii lasa cale libera imaginatiei si isi poate construi cele mai interesante modele. deci pt el e mai util lego si ii ofera oportunitatea de a-si dezvolta imaginatia la maximum.


In esenta, pt cei mici sunt utile jocurile CAT MAI SIMPLE si cat mai aproape de real.In locul unui lego de mii de piese i este mai util un joc de cuburi (diverse forme ) din lemn, culori simple,de baza(mai invata si culorile cu ocazia asta) si cat mai aproape de nuantele naturale,ca sa si aiba aplicatie culorile nou invatate.


Greseala (my opinion) ofertei de pe piata? Incearca sa aduca in grupa de varsta 1-4 ani jocul si metodele copilului mare. jucarii sofisticate,cu baterii, care spun alfabetul sau cantece in engleza cand copilul inca incurca drastic gramatica limbii materne. si nu asta e baiul. Baiul e ca aceasta jucarie sofisticata si cantatoare nu ii stimuleaza deloc imaginatia. o poti folosi doar sa apesi si sa memorezi, pe cand o cutie goala de carton poate fii pe rand masuta,tren, cort,casuta animalelor,o poti picta,ii poti taia ferestre ,usi ,o poti compartimenta in apartamentul papusilor (asta face fi-mea cu barbatu-miu acum,cutia mi-a ramas de la tv-ul luat zilele trecute)

Acum sa imi spuneti care din cele doua jucarii vi se pare ca stimuleaza mai mult,in orice sens.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:


Evident sunt utile jocurile CAT MAI SIMPLE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si eu cred ca pentru un copil mic (sub 2 ani cele mai bune sunt jucariile simple). Si am crezut acelasi lucru si despre jucariile pentru copiii mai mari.
Am avut insa surpriza sa consata ca un copil se poate juca imaginativ si cu jucarii sofisticate. De exemplu la noi setul cu castel si cel cu pirati au sfarsit prin a fi combinate intr-unul singur, la ziduri vin dinozauri, in castel se pregateste o adevarata armata ca sa faca fata atcului piratilor, et. Are jocurile astea de 3 ani. Nu s-a plictisit de ele si mereu inventeaza alt joc, "upgradat" la varsta si experienta pe care o are.
Legat de jucariile care imita perfect realitatea. Are niste mijloace de transport Bruder (macara, stivuitor, masina de gunoi) care functioneaza exact ca cele adevarate. Butonand in fel si chip aceste masinute a inteles atat principiile lor de functionare cat utilitatea lor (cand se joaca de-a magazinul incarca rafturile cu stivuitorul, cand face un santier de constructii ridica diverse chestii cu macaraua).

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Intru si eu in discutie.Fetelor, baiatul meu mare are 10 ani.Care dintre voi are copii asa mari? Ca nici eu nu prea stiu cu ce-ar trebui sa se joace la varsta asta.
Aavut si lego si puzzle(ii place f mult sa construiasca cu lego), acum facem 8impreuna cu fetita de 7 ani) indoituri origami, l-a apucat desenatul dupa diferite obiecte, pe-afara joaca fotbal , iar in casa, evident jocuri pe calculator si desene.Ma exaspereaza.
Partea proasta e ca eu am un program incarcat si vin seara, ei stau mai mult cu bunicii si-mi reproseaza ca nu ma joc cu ei.
Ce si cu ce se mai joaca un baiat de 10 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

A, am uitat sa va spun ca se mai joaca si jocuri de grup- capital, europolis, acum vrea sa-si cumpere din banii lui remmy, mai joaca uneori sah la calculator, dar rar., carti cu copiii (dar nu scap cde cartile acelea groaznice cu creaturi hidoase ).
Dar nu poate fi doar atat.
De ce ar trebui sa fie preocupat un copil la 10 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Criseis, dar baietelul tau nu este inscris la un sport la ceva? La cercuri gen micul electronist, robotica, aeromodele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

quote:
Originally posted by eloise
Imi amintesc de jocurile noastre din fata blocului, de obicei la inceput cautam tot felul de fleacuri prin imprejurimi, lucruri aruncate la intamplare, desheuri practic (cutiute de plastic, dopuri, bucati de lemn) si cu ele improvizam apoi diverse jocuri (de-a aprozarul, spitalul, mama si copiii)


Da exact asa ne jucam pe vremuri.Improvizam la greu.
Si in casa faceam la fel.
Voiam o barca pentru cowboy (covorul albastru era marea )? Luam o saponiera din baie;
Voiam o casutza cu etaj pentru papusi? Puneam un scaun de bucatarie unul peste altul;
Voiam o statuie in "piatza" intre cladirile construite cu cuburi? luam bibelou de-al lui mami etc.

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI

Mergi la inceput