cand se masoara pliul nucal?

cand se masoara pliul nucal? | Autor: SilviaPop

Link direct la acest mesaj

fetelor, sunt in sapt a 10-a si m-am dus la medic sa-i zic ca vreau sa imi masoare pliul nucal, nu vreau sa sar peste analizele astea, iar el a zis ca se masoara in sapt a 14-a. Eu auzisem ca se masoara in a 11-a si n-as vrea sa ratez momentul...
Voi ce stiti? cele care ati facut, la care sapt vi l-a masurat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Mie doctorul mi-a masurat pliul nucal in saptamana a 12 a. Si stiu ca se masoara in saptamanile 12-14... Tot atunci am facut si dry testul .

Laura 25+ beba Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

multumesc, Laura, pt raspuns.
dar ce e ala "dry test". sunt la prima sarcina si abia acum ma familiarizez cu multe :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Dry test este un test al sangelui ce se vrea sa detecteze anomalii genetice ale fatului, trisomia 21 (sindrom down) si trisomia 18... Se recomanda - in general femeilor trecute de 35 de ani... Dar sunt doctori care il dau si celor de 30 de ani... Si sunt doctori care nu-l recomanda deloc!

Laura 25+ beba Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

mda..no comment.
In conditiile in care foarte multe fete tinere(19-25) ani nasc copii cu malformatii..unii medici nici ei nu stiu clar ce sunt testele astea si cand se fac.
Nu stiu ce zice statistica, cat % sunt riscuri dar eu nu as accepta nici risc de 1%. decat sa ma chinui toata viatza cu un copil cu probleme mai bine fac vo 2 teste in plus, nu?
Laura, pliul il masoara ecografistul? ca maine ma duc la eco si sa-i zic in mod expres ca vreu, indifrent de ce zic ceilalti:d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mie mi l-a masurat la 13 saptamani, la ecografia morfologica de trimestrul 1.

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

sapt 12-14.

Madalina 11+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Darius la 9-10 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

In sfarsit m-am programat si eu pt masurarea pliului sau translucentei nucale( ca inca nu mi-e clar :) ) pt sapt a 14-a. bineinteles, programare de capul meu ca medicul mi-a zis a doua oara ca se face in sapt 16:| in fine..
Ce vroiam sa va intreb e: pt masurarea asta va fi un ecograf 2D sau 3D? Deja ma roade curiozitatea sa vad ce sex are bebelul :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Si mie mi-a zis dr sa fac morfologicul la 16 sapt..dar cred ca ma voi duce de capul meu sa mai fac un echo 3D si la 12 sapt..ca pana la 16 sapt ma urc pe pereti daca nu-l vad pe bebe. Mai ales ca eu am avut si desprindere de placenta si vreau sa stiu sigur ca e bine.

Deea11+ , www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

pliul se masoara 2D(sapt 12-14) dar de obicei sexul bebelui este neconcludent la varsta aia. stiu destule cazuri cand la 24 de saptamani "devenise" altceva. adica nu se vazuse bine prima oara, nu ca s-ar fi intamplat ceva cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Eu l-am facut sapt. trecuta la 12+3.

13 si Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"

Mergi la inceput