Copii din 1996 (12)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Buna dimineatza!

De fapt sper ca la voi sa fie buna ca la mine...

Am fost in trio ieri la sedintza,am hotarit cu sotzul sa-l luam si pe "personajul principal" sa auda cu urechile lui ceea ce au de spus profesorii despre el!

Am avut termin cu 7 profesori dintre care mai bine de jumatate s-au plins ca al meu "rebel" deranjeaza orele,nu se concentreaza,nu da tot ceea ce poate!Cu exceptzia profesoarei de matematica,care considera ca totul este ok din punctul ei de vedere,dar si ea semnaleaza lipsa de concentratzie uneori,in rest numai plingeri la adresa lui!

Asa ca draga SANCA,acum vezi de ce eram asa plouata,pentru ca eu stiam foarte bine ce ni se va spune!

Diriginta la fel de nemultzumita de comportamentul lui,l-a "amenintzat" ca daca are de gind sa continuie asa,locul lui nu va fi in aceasta scoala!A fost extrem de dura cu el iar eu ma bucur ,pentru ca asa sper ca va intzelege tot ceea ce eu i-am spus de citeva luni incoace!

Bineintzeles ca a rosit in fatza fiecarui profesor,se facea cit mai mic in scaun,dar totodata a promis profesorilor ca-si va da silintza ca lucrurile sa mearga bine de acum!

Acasa ,in continuare e "razboi",aseara i-am spus ca astazi asteptam de la el raspuns cum vede el rezolvarea problemelor!"Arestul la domiciliu"continua pe perioada nelimitata,nu va avea loc nicio petrecere de ziua lui si daca pina la vacantza de iarna nu se vad rezultate,nu va exista nici Mos Craciun!

Eu binenintzeles ca am incercat"voalat" pentru el,sa le explic situatzia,criza prin care trece momentan si eu zic ca m-am facut cit de cit intzeleasa,dar rezolvarea problemelor sta in "mina lui"!

Mai vretzi sa va mai spun?

Am ajuns acasa cu o ingrozitoare durere de cap(atit eu cit si Andrei),aseara cind m-am dus sa vad daca a adormit,era cu veioza aprinsa si ginditor,sper din tot sufletul sa intzeleaga bine situatzia si sa ia masuri!

Greu fratzilor cu virsta asta,personal nu m-am asteptat sa trec prin asa ceva cu odorul meu,raminem consecventzi pe pozitzie chiar daca doare,dar sper sa fie o lectzie pentru el!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare fetele,

Io-s un pic in ape tulburi,ceva ganduri despre propria-mi sanatate,dar sper sa-mi treaca rapid si sa iasa soarele pe alee la mine...
Mihaela...bay,tortul ala tu l-ai facut?Arata bestial de gustos si mi-a plouat in gura uitandu-ma la poza!Vrei sa zici ca cosuletul ala pentru condimente l-a facut si construit Diana?uau...ce talentata este!bravo ei!Face si ea bucatareala cum faceam noi in clasele 5-8 la scoala,iti amintesti?Ce fain a fost o data,fetele au facut salam de biscuiti si pandispan si baietii au traforat niste tablouri si stative de flori,in schimbul bunatatilor...Si nu in ultimul rand
LA MULTI ANI! scumpa Diana!Sa ai o zi formidabila si minunata asa ca tine,iti doresc succes si bafta maxime in continuare in tot ceea ce faci si realizezi si te felicit din toata inima pentru realizarile tale de pana acum!Tine-o tot asa!Sa ai o zi cu surprize minunate si cu distractie maxima!
Miha,sa-ti traiasca sanatoasa fata!
Anca,hai mah...s-a simtit si sfintisorul bine de ziua numelui...ce mai?!Bafta lui Elliot la Printul ala cu Cersetorul(intre noi fie vorba mie nu mi-a placut cartea asta si nici filmul...bleah!)
Bey Miki...tu vrei sa-l faci pe Andrei popa?Si ce daca a luat 4?Pai nu e elev ala care nu ia 4 niciodata....hehehehehehe...Io i-am zis la Alex ca in afara de mate,romana,geogra,biologie,istorie...restul sa invete cand si cum are timp....Religie???!!!asta-i materie?Asta e tactica de spalat creierele...ufa!Sper sa nu mi-o iau in freza...Ai vazut ca s-a scos baiatul tau cu romana?Cand aveti prima teza?Alex are in 27 prima teza,la mate.Bafta elevului si pupicie si sanatate mamicutei!
Dana...nush ce sa zic...Chestia cu neatentia la ore...eu una as pune-o si pe seama adolescentei sau pubertatii sau cum mama naibii s-o mai numi...Eu nu cred ca Andreiu' tau este un lenes sau ,cum imi ziceau mie profesorii,o branza buna in burduf de caine.Nu cred...Tu ai stat de vorba cu el asa...ca de la prieten la prieten?Elimina faptul ca esti mama lui...incearca o comunicare cu el si vezi ce se intampla.Atata vreme cat macar un profesor,doamna de mate(care in opinia mea este un prof cu greutate) ti-a zis ca ea e multumita...eu zic ca baiatul este un elev bun,silitor cu o problema personala care il atrage din studiu.Nu stiu ce poate fi,motivele sunt numeroase si pot fi de ordin sentimental,social,financiar,social...E posibil ca si moartea tatalui colegului lui sa-l fi marcat putin,poate se gandesc si face cumva o asociere intre acel copil si el,in sensul ca uite si tatal lui nu-i este alaturi zilnic....Nu stiu,ma tot gandesc.Incearca,parerea mea,sa nu il pedepsesti,nu cred ca e cea mai buna solutie,il adanceste si mai mult in starea de teama si nesiguranta, cel mai bine intai afla cauza,incearca s-o remediezi si cauta impreuna cu Andrei solutia,nu-l da la o parte,nu-l elimina ca pe un bebelus,lasa-l sa-si asume si el raspunderea unei hotarari...e deja flacaias,ar vrea sa simta si el un pic de incredere din partea ta,sa nu mai fie cocolosit...intelegi ce vreau sa spun?Nu vreau sa te superi pe mine,dar mie imi place cum povestesti de Andrei si din povestile tale mie mi se pare ca e un copil atat de bun si cuminte.Te pup,bafta scolerului si succes cu comunicarea!

Dragelor,pup gashca toata si sa auzim numai de bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Mey sunt si eu momentan la fel de imprastiata ca si fiu-meu!

Desi stiam ca este ziua Dianei,am intrat aici sa va povestesc necazurile mele!

LA MULTZI ANI DIANA!Tot ce-i mai bun in viatza la tine sa se opreasca,sa cresti mare,sanatoasa si cu mult,mult noroc!

MIHAELA,,imi cer scuze,sa va traisca fata si sa va aduca numai bucurii!Petrecere frumoasa si multzi prieteni alaturi!

ANA,stai linistita ca nu ma supar ca nu am motiv!Din contra sfaturile voastre imi prind bine ca poate imi "deschid ochii"la o serie de chestii pe care eu nu le vad!

Eu incerc sa fiu obiectiva(desi ma doare sufletul)dar sa stii ca profesorii au dreptate!Copilul meu s-a transformat in ultimul timp in ceva care nici mie nu-mi place!LENEA este pe primul plan!

A venit timpul sa intzeleaga odata pentru totdeauna,ca in viatza nu primim nimic gratis,pentru fiecare lucru trebuie sa muncim,sa ne zbatem!In viatza nu facem numai ce ne place ci si lucruri pe care TREBUIE sa le facem!A venit timpul sa-si asume responsabilitatea faptelor lui!

Noi am discutat foarte mult pe aceasta tema(nu in fiecare zi ci atunci cind am prins momentul prielnic)dar se pare ca vorbele noastre copilul le-a luat asa in gluma!

Despre felul cum abordeaza el scoala in momentul de fatza,am discutat de nenumarate ori si i-am spus ca nu este bine cum procedeaza!Da,am apelat acum la restrictzii pentru ca efectiv nu ne-a dat alta alternativa!Este prima oara cind procedam asa!

Eu sunt constienta ca pubertatea asta nu e deloc usoara(nici pentru el nici pentru noi)dar noi am fost alaturi de el intotdeauna si l-am ajutat(si o facem inca)ca sa ii fie mai usor!

El este in situatzia asta-de mare lene si chiar dezinteres as putea spune,de mult timp!Nu sunt sigura inca daca s-a accentuat(am asa o banuiala dar nu ma pronuntz inca)dupa vizita tatalui sau!

Eu bineintzeles ca inca cred in el,dar trebuie si el sa intzeleaga ca ne-a dezamagit cumplit!Si trebuie sa faca ceva in sensul asta!

Hai ca mi s-a blocat creierul acum si chiar numai stiu ce voiam sa spun!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumim mult pentru urari, ziua Dianei e maine, dar primim felicitari si in avans .

Dana, asa aveam si eu impresia din povestile tale, ca Andrei e silitor si harnicutz, spuneai tu ca aveti ceva probleme, dar nu stiam de ce natura, sau ma gandeam ca sunt trecatoare. Chestia cu restrictiile mi se pare buna, acu' iti doresc sa functioneze. La noi a cam mers, Diana a avut de mai multe ori restrictii la computer, tv, iesit cu prietene...la ea mai mult pe motiv de obraznicie si nepasare...dar a functionat.

Ana-Maria, da...eu am facut tortul, dar numai crema si ornatul. Blatul l-am cumparat, inca n-am ajuns sa-mi cumpar tavi pentru prajituri/torturi, dar va trebui cat de repede, ca se apropie sarbatorile si eu n-am in ce face prajituri...
Orele de bucatarie de aici se desfasoara intr-o sala de clasa special amenajata cu aragaze, oale, mixere, tacamuri, vase de tot felul...acolo bucataresc copiii si bucataresc mancare de mancare . Si nu numai fetele, ci toti. Aici nu se face discriminare(fete-baieti), toti sunt egali, sunt foarte liberali in privinta asta, femeile au vrut-o!. Pai daca Diana a mesterit in lemn, dat cu smirghel, vopsit si pus suruburi cu bormasina, sa stii ca si baietii bucataresc de zor. Sala asta de care vorbesc, am vazut-o in sambata cand am fost la mesterit coronite. Va spuneam ca copiii au facut turte dulci, acolo in sala de clasa de bucatarie. Unul dintre parintii copiilor e profesor de bucatarie la o scoala si acolo s-a organizat actiunea. Noi am facut coronitele pe mesele de curs, ca au si catedra si tabla, li se preda si teorie. Dar am ramas uimita cat de dotata e sala de clasa, ma refer la partea de bucatarie, eu n-am atatea acasa! Super fain, eu una abia astept sa vina Diana acasa cu retete suedeze...si cu mancarica facuta de ea! Am sa va povestesc saptamana viitoare cum a fost, dupa prima ora de bucatarie.
Sa stii ca noi n-am bucatarit la scoala, cand eram copii, numai am cusut si tricotat...

Va , numai bine!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Mihaela, La multi ani pentru Diana! Multe succese si de acum inainte, ai o fata deosebita, isteata si frumoasa. Petrecere frumoasa!
Reusit suport a facut la ora de lucru manual. Sa vii sa ne spui si de rezultatele in ale gastronomiei. Oare cand o sa ajungem si noi la o alta abordare in scoli, nu numai carte si iar carte, fara pic de activitati relaxante?

Dana, nici eu nu l-as pedepsi pe Andrei... Totusi, aniversarea lui ar trebui sa fie un prilej de bucurie si nu trebuie sa fie o petrecere mare, ci doar cativa prieteni sa aiba langa el. In afara de perioada pubertatii, e si faptul ca se adapteaza mai greu, poate, acolo. Germana nu e o limba usoara. Nu ma pronunt in legatura cu tatal lui, e posibil sa sufere si din cauza asta, insa spui ca tu si sotul tau i-ati fost aproape intotdeauna si l-ati sustinut. Ma uit la Diana mea, are accese de lene destul de des, insa stiu ca e sensibila si nu incaseaza pedepse prea dure, tinand cont ca sunt singurul ei punct de sprijin.

Ana, ce s-a intamplat cu sanatatea? Abia astept si eu analizele anuale, contractate de firma, luni le fac. Vrea sa vad cum stau la capitolul asta, ma simt cam fara vlaga, imbatranita. Frigul ma deprima, oricum.

Miki, succes in continuare la scoala! 4-ul ala se va indrepta, fii sigura! Nu toti elevii au inclinatii in domeniul asta, mai ales daca nu sunteti o familie foarte religioasa. Profesoara Dianei ii cearta daca nu se duc la biserica, dar daca eu nu ma duc, de unde sa ia copilul exemplu?

Prima teza a Dianei este pe 4 decembrie, la matematica. Spera sa-i poarte noroc ziua, ca e aniversarea mea . In rest, ii tine in teste la aproape toate materiile.

Mergi la inceput

Dana,ma bucur mult ca nu te-ai suparat si ca poate ti-am dat un sfat ....o idee...Tu sti cel mai bine cum sa procedezi cu Andrei si iti doresc mult succes ca sa puteti rezolva si trece cu bine de orice problema!
Miha draga....ma uimeste tare mult tot ce povestesti tu...foarte interesant si parca si vizualizez cum e acolo,cred ca Diana de drag merge acolo.Sa ne povestesti neaparat cum a fost la bucatareala...Pupici si distractie faina maine!sa ne spui cum s-a serbat Diana la scoala.
Alma....sa dea Domnul sa iasa bine analizele tale....Eu nu stiu sa le interpretez pe ale mele,desi azi am stat mai mult de 3 ore pe net incercand sa gasesc traducerea lor si tot n-am reusit....unii scriu niste valori,altii alte valori....asa ca atunci cand le voi duce la medicul de familie voi afla amanunte.Ce ma ingrijoreaza este ca am primit trimitere la gineco la un test de papanicolau,care-slava Domnului!- a iesit foarte bine si alte problem de peseiq(pasaricu) nu sunt,insa doctorita ginecolog mi-a cerut filmele de mamografie de anul trecut si pe baza lor si a consultului mi-a dat trimitere la alta mamografie si la un medic la chirurgie oncologica...d-aia mi-s putin intoarsa de la tzatza(ce ironie!),ca zau ca nu as vrea sa ajung la cutzit si de-o fi asa ma dau la fund precum submarinul...eee...am pititci la cap si o amintire trista de la mama...Asta e,vaz io maine ce si cum,ca abia maine sunt programata la film.Te pup si bafta Dianei la scoala,la teza in 4 si la teste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

La multi ani Ana, Diana si sotz de Mihaela! Sa fiti sanatosi si fericiti!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Salutare tuturor!

SANCA sa avetzi o minunata zi de thanksgiving,sa petrecetzi asa cum va doritzi!

mQQm,mey dar ce rapida ai fost la ultima interventzie la subiect!Chiar imi doresc sa te linistesti cu casa sa-tzi putem savura postarile!

ANA,acum chiar am sa ma supar,daca mai spui chestii de astea cu "imi pare bine ca nu te-ai suparat"!Mey eu sunt o persoana tare deschisa-cred ca s-a vazut de altfel,si deschisa dialogului in primul rind!Cum as putea sa ma supar pe cineva(eu ma supar cam greu in general)care incearca sa ma ajute,atita timp cit eu cer ajutor prin postarile mele!

ALMA,aici nu sunt probleme de adaptare(ceea ce face copilul meu).El nu a intzeles inca ce inseamna sa fii la gimnaziu!Diferentza de nivel(ca nivel de invatzamint ma refer)este enorma,crede-ma intre clasele I-IV si gimnaziu!La gimnaziu trebuie intr-adevar sa muncesti!Iar el a crezut ca se poate "fofila" ca sa zic asa ca si pina acum!

Scoala germana nu-tzi impune NIMIC!totul depinde de tine daca vrei!
Acum chiar nu are rost sa ma avint intr-o discutzie in care sa incerc sa critic(din punstul meu de vedere)scoala germana!Nici mie nu mi se pare normal sa lasi niste creiere sa vegeteze efectiv timp de 4 ani,ca apoi sa-l supui unui asemenea salt!Dar asta este situatzia si trebuie sa o luam ca atare si sa ne conformam!

Da germana este o limba foarte grea,nu am comentat niciodata lucrul asta,dar el primeste ajutor atit din partea scolii cit si particular!Deci clar deinde numai si numai de el!

Daca ar fi existat cineva in decursul celor trei ani de cind este el aici care sa-mi spuna"cucoana,nu-tzi mai bate capul ca atit poate"era ok si as fi intzeles si acceptat!Dar daca el poate si LENEA este mare atunci...nu mai accept nimic!

Eu sper ca in urma acestor "confrunari" in direct cu profesorii(de care eu personal am fost tare multzumita,chiar si profesorul de sport m-a impresionat pot spune foarte mult)sa fi intzeles ceea ce era de intzeles!

Ieri dupa ce a venit de la scoala,m-a tratat cu un ignor total,dar l-am lasat in pace,ca si cum chestia asta nu ma interesa,temele s-au desfasurat altfel ca pina acum,la fel si invatzatul,cu o floare insa nu se face primavara!

El se crede "mare" si -asta mi-a spus-o de multe ori,ca are si el un cap si stie sa gindeasca,crede ca tot ceea ce face el e bine!

Iar m-am intins la povesti,acum ma duc sa mai fac una alta pina vine copilul de la scoala!

Dana

Mergi la inceput

Mqqm,multumesc!Ce mai aceti?
Mihaela...cum ati sarbatorit?
Dana...asa sunt baietii la varsta asta...de aia ziceam sa-l lasi sa se dea cu capul de pragul de sus,ca sa-l vada si pe ala de jos...

May,miercuri seara a fost sedinta cu parintii.Alex are un singur 6 in catalog,in rest 10 pe linie.M-am suparat cu 6 asta,e la istorie si pus ampulea de prof,nu pentru stiinta,ci pentru aspectul caietului....Ma intrebam:e cumva romana sau istorie?I-am zis lui Alex sa vorbeasca cu proful si sa lamureasca problema.Alex habar nu aea de nota asta.ma gandesc ca poate a gresit destinatarul de nota proful ala...nu mi se pare corect ce a facut.
eci lex si cu o colega(ma laud acuma...scuze)sunt elevi de 10 pe linie,in rest ceilalti ...dezastruos...

No,pupicei la toate,week end super si sa auzim de bine!

Mergi la inceput

`Neatza!

N-am nimic de spus,doar s-o felicit pe ANA pentru rezultatele lui Alex,chiar te rog sa-mi spui daca se va duce la profesorul de istorie sa discute despre nota!Si eu i-am spus lui Andrei sa mearga sa "negocieze" cu profesorul de engleza8a impuscat o nota mica cind am fost eu in spital)dar bineintzeles ca eu am vorbit eu am auzit!

Asa ca la intilnirea cu prof. de engleza am discutat problemaiar prof.a spus ca el este foarte multzumit daca Andrei isi doreste asta!(daca vine de la el,bineintzeles9

Fetelor care va pricepetzi,la capitolul 11 parca a mai scris o fata,desi capitolul este inchis,poate se pricepe cineva sa-i aduca mesajul aici!

La noi ploua si mie mi-a somn tare de tot!

Weekend minunat tuturor!

Dana

Mergi la inceput