Mamici de mai - iunie 2008 (13)
Raspunsuri - Pagina 15
simonacip spune:
quote:
Originally posted by Lilly79
gabitzam merci de informatii. Inseamna ca nu este ceva formular tip. O sa compun eu ceva din care sa reiasa starea mea.
Lilly10+ Bebe
Lily, pe undeva pe la legislative parca e un model de scrisoare d'asta. Da o cautare, eu aveam salvat modelul la calc de la birou, aici nu-l am.
David (10 nov 2004) si
Simona
13+ puiul micDaviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Adriana_78 spune:
Buna dimineata si de la noi!
Simonacip, si ecografiile obisnuite se platesc? Cum se procedeaza de fapt? Doct. de fam. iti da trimitere la un ginegoloc, nu? si ginecologul asta e cel care iti face ecografiile , sau nu? La mine asa e si nu platesc pt.nici un control (plateste asigurarea care are contract cu diversi doct. ginecologi).Apoi la ecogr.ca dublu test, triplu etc.merg la spital unde m-am inscris ca voi naste si acolo se fac la fel gratis - pt. ca asigurarea plateste nasterea. NU e asa?
Multa sanatate lui David! sa nu fie nimic grav.
Ylari, super c-ai scapata de greturi.
Sper sa scapam si noi celalate cat mai curand
o zi frumoasa tuturor , fara suparari!
Adriana,
12, mami de Lara (22.05.2005)
Alysh spune:

Buna dimineata burtici frumoase!!! Sa avem o saptamana super, cu vesti bune, fara greturi!
Incep eu cu o veste buna: vineri seara am fost la eco si l-am vazut pe bebi
. Cum a pus ecograful pe el cum a sarit ca un delfinas. Si n-a stat locului timp de o ora jumate cat a incercat dr sa-l masoare. Pana la urma a reusit dar cu greu. Totul e ok, inclusiv pliul nucal 1,46 mm.a fost super emotionant. Sper sa ne ajute Dumnezeu pe toate sa avem bebei sanatosi si sa ajungem cu bine la termen.
Nu mi-a spus ce va fi, dar mi-a aruncat, asa, cu un zambet in coltul gurii: " nu vreau sa va supar (ca eu ii spusesem ca-mi doresc o fetitza si sotul baietel) dar eu am mai mult mana la baietei ". Deci nu stiu daca a observat ceva sau pur si simplu mi-a aruncat asa..o pastila.
Alina
12+
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
cadina spune:
Bun venit noilor gravidute si sarcini usoare!
Alra, multumesc mult pentru incurajari, asa am considerat si eu, ca medicul stie ce spune.
Roxisialesia - eu am facut cmv, listeria, chlamidia - ambele faze (si acuta si cronica) la Institutul Cantacuzino - si m-au costat in jur de 2.5 mil. Data urmatoare cand mi le va recomanda medicul, tot in sarcina, o sa fac doar faza acuta si vor costa mai putin (cam jumatate).
Ylari, si eu au zile cand ma dor sanii foarte tare, nu constant, dar ma dor. Legat de greturi, la mine au mai disparut fata de saptamanile anterioare (deh, suntem in sapt. 13), dar secretul este sa mananci cam aceeasi cantitate de mancare ca si inainte dar in mese mici si cat mai des. Si atunci greturile se vor rari.
Reallaura - a fost destul de bine la morfo, multumesc mult ca mi-ai tinut pumnii. Felicitari pentru baietel si sa fie sanatos! La mine la serviciu cica nu se stie cum trebuie facuta cererea si sa ma gandesc eu ce si cum si sa o aduc... Inca n-am gasit formular sau ceva de genul dar ma gandesc sa fac ceva simpu si sa le-o duc sa ma ia in considerare la Resurse Umane. O sa o caut si eu la sectiunea Legislative. Super cu cele 16 ore, nu mai stau stresata cand lipsesc o ora-doua cand ma duc la dr. in timpul programului.
Simonica - ce ma bucur, stiu ca va doreati si o fetita, felicitari, sa fie fie sanatoasa!
Liliana - mult curaj, iti tinem pumnii si sa ne anunti cum a fost si ce fac nazdravanii!
Fecian - imi pare rau de situatia cu micul hot. Nu te mai gandi la prostioare, bebe la 8 saptamani are abia cativa centimentrii. Eu am o prietena, medic - care in primele 3 luni de sarcina a slabit 4 kg si sunt bine mersi si ea si copilul. Si e medic, stie ce face si ce i se intampla. Abia prin luna a 4-a a inceput sa i se vada si ei cum trebuie sarcina. Iar mie in sapt 10 mi s-a umflat putin burtica - de fapt s-a rotunjit in partea de jos, ca eu sunt un pic plinuta si aveam burtica si inainte de sarcina.
Desi am scris destul de mult, va voi da si vestile despre bebelica noastra. Da, este fetita! Dr. Iosup mi-a spus ca se vede clar. Va fi o printesa fandosita si rafatata, clar. Totul este in regula, mai putin datele de la doppler. Dr. mi-a spus sa repetam dopplerul peste 2 saptamani, speram sa fie ok. Chiar si sotul meu mi-a spus ca asteapta cu nerabdare ziua in care vom pleca de la medic si ne va zice ca totul este in regula!
ina78 spune:
Nu-mi vine sa cred... deja incep sa se cunoasca minunatiile. Fete / baieti. Sint tare bucuroasa ptr voi. Sa puneti carucioare la listutza.
Eu abia saptamina asta merg la eco normal, iar saptamina viitoare la eco morfolog. Sint asa nerabdatoare.
Numai bine noilor mamicutze. Si zile fara greata celor din clubul mamicilor cu greturi. Celorlalte le urez zile bune.
Va pup pe toate fara exceptie.
eu - Ina
- puiutul meu
alra spune:
Buna fetelor,
Felictari pentru ecografii si multiple felicitari celor care stiu deja sexul lui bb! Si eu imi doresc sa aflu cat mai repede, insa la mine pana la 20 de saptamani nu am sanse sa stiu nimic. Tati cam vrea baietel (ca si restul rudelor mele care numai de fete au avut parte
). Saracu copil, daca va fi baietel o sa aiba parte numa de roz: borderul de la pat e roz, cam toate hainutele Laurei la fel, pana si cadita de bb mic care o am tot roz e!!! Tati a gasit insa solutia la problema - ii facem mai putine poze si nu are cum sa afle cand o fi mare ![]()
Simonacip, cam off topic, dar vreau sa iti spun ca ce ai patit cu David se cam intampla: Laura de cateva ori pana acuma mi-a facut febra 39.5 din nimic. Am fost cu ea la doctor si nu i-a iesit nimic, nici semne de raceala nici in analizele de la caca pentru stomacel. Si de fiecare data cand o pateste ea sunt si alti copii la cresa care patesc la fel, deci e un virus pe care copiii il iau de la unul la altul.
Relativ la greata, pentru moment inca nu am greturi puternice si miercuri fac 6 saptamani! Nici cu Laura nu am avut cine stie ce, doar o senzatie de rau daca imi era prea foame. Insa am citit ca pentru a evita greturile e bine sa nu lasi stomacul sa se goleasca complet, un biscuite ajuta. Am citit ca e bine sa tii un biscuite pe noptiera si sa mananci inainte sa te dai jos din pat dimineata.
Eu insa pe la 12-13 saptamani cu Laura am patit altceva: dimineata dupa ce ma dadeam jos din pat vomitam pur si simplu. Doctorul mi-a spus ca este din cauza refluxului cauzat de uterul in crestere: uterul impinge stomacul si lichidele din stomac urca pe esofag, de unde senzatia de voma. Mi-a zis sa fac acelasi lucru ca pentru bebeii mici care au reflux: sa imi fac un unghi la saltea. Am bagat o perna sub saltea pe partea mea si de atunci nu am mai vomitat niciodata!!
O zi buna la toata lumea!
leeloo2004 spune:
Neata fetele!
Eu deja m-am obisnuit cu greturile matinale, bine ca macar in restul zilei sunt suportabile, uneori aproape ca trec neobservate ![]()
Ce dragut ca deja ati inceput sa aflati daca sunt baietei sau fetite! Si eu sunt tare curioasa....
Diseara ma duc in sfirsit la dr. cu care vreau sa nasc - dr.Badiu - se pare ca sunt gata si analizele asa ca nu ma duc la el cu mina goala
...Petru ecografie mai trebuie sa astept pina lunea viitoare cind ma duc sa-mi masoare pliul nucal + dublu test...
O saptamina buna va urez!!
10+
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
gabitzam spune:
M-am programat si eu la Iosup, in decembrie, pentru ecografie. De-abia pe 12 decembrie am mai gasit loc, o sa am exact 13 saptamani atunci.
Mi-a zis doctorita mea ca-mi facea ea eco si imi recolteaza la cabinetul ei si pentru bitest, dar am zis sa fiu eu mai sigura sa ma mai programez la altcineva. Si cum e free la CMU, m-am programat la el.
La primul copil tot la el am facut ecografiile. Si i-am facut si lui Andrei cand avea o luna parca, la solduri, sa elimin suspiciunea de displazie.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
vera_2209 spune:
Buna SUNT OARECUM NOUA PE ACEST FORUM DESI DE CEVA TIMP URMARESC DISCUTIILE VOASTRE SI MI SE PAR FF INTERESANTE SI DE MARE AJUTOR.Sunt din ploiesti si doctora mea se numeste IVAN MARIANA, DN 23.06.1982,UM 12.08.2007, DPN 18.05.2008
gabitzam spune:
Bine ai venit alaturi de noi, Vera
Te-am trecut in lista de gravidutze de mai iunie 2008 ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla