nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el? - 2

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle
[brNana , daca intelege tot ce ii spuneti si executa comenzi simple e deja foarte bine. Si daca va si pupa si va strange in brate e minunat puiul vostru. V-ati gandit la vreo metoda de comunicare alternativa in asteptarea aparitiei vorbirii? Daca te intereseaza subiectul voi incerca sa dezvolt ...

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA




www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"



Da, ofera si pupicuri la cerere, chiar daca nu exact asa cum se dau ele, ne baloseste in stilul lui, dar intelege ce e.
De comuicat, in afara de vb, aici se foloseste limbajul semnelor, seamana cu cel ptr surdo-muti, insa e putin diferit.
La modul ca atunci cand ii spun: uite mingea, ii si fac din mana semnul ca sa retina vizual.
Si la fel fac si la gradinita, am facut inclusiv un curs de initiere in limbajul asta.
Stie sa faca din manute cand termina ceva,de mancat,jucat, etc si nu mai vrea, face cu manutele semnul si atunci noi intrebam: am terminat? si el rade si face din nou semnul. Si tot asa.
Merci din suflet pentru ajutor.
Orice informatie e binevenita.


Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Buna tuturor! Eu am un baitele de aproape un an si jumatate, care aparent este ok, dar cateodata imi pun si eu semne de intrebare in privinta lui.Taica-su zice sa las copilul in pace, sa nu-i mai caut hibe, dar la fel ca unele dintre voi , fac comparatie fara sa vreau cu alti copii si cateodata nu sunt multumita.La aceasta varsta spune mama mie dar si lui taisa-su( adica daca-i spun sa zica tata spune "mama" foarte apasta ca si cum ar face-o intentionat-ca in Masca), caca?( adica ma intreaba pe mine cand il verific la scutec), si papa cand deschid frigiderul.Mai spune foarte rar "pa".Mi se pare extrem de putin mai ales c-am cunoscut o fetita care la un an si 8 luni vorbea cursiv, stia si poiezii scurte, cum o cheama(numele complet) si din ce localitate este.Iarasi un lucru care nu-mi place la el este faptul ca nu este atras de copii, nu-i urmareste cu privirea cum am vazut ca fac altii,nu raspunde intotdeauna cand il strig.In rest e un copil vesel. Oare ar trebui sa-mi fac probleme sau sa mai astept pana la varsta de 2 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0


Nana, curaj, mamico! Cand te citesc, imi vine sa ma fac mica-mica si sa imi dau doua peste ceafa sa-mi revin!



, si da, am observat ca la necaz si la oboseala repeta mereu "ma-ma-ma".


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!



Eu am plans cand am citit ca ai avut probleme in copilarie iar acum esti bine si e totul ok. Asta mi-a dat serante sa cred ca poate va veni si la noi ziua cand se vor sfarsi spasmele sau cel putin, sa le putem tine sub control cu medicamente.

Ce am bolduit scoate clar in evidenta ca ma-ma-ma este cu adresa. Mie asa mi se pare.
Andrei cand e obosit si-i e foame sau nu mai are chef de nimic, vine si ma cauta si ma imbratiseaza de picioare, daca eu fac altceva in momentul ala, sau se lasa pe burtica si sta jos laga mine si maraie si asteapta sa-i acord atentie.
Ptr mine, este evident ca 'adresa' este a mea, numai ca nu spune.
Va imbratisez tare!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Nana, as vrea sa te ajut mai mult, sa-ti spun de medicamentele luate de mine (cred ca unul era piracetam, insa stiu ca luam cu pumnul). Ieri mi-am luat inima in dinti si am intrebat-o pe mama mai multe de inceputul vorbitului la mine si... surpriza! am vorbit spre 2 ani . Ea nu mi-a spus nimic, am presupus ca pe partea asta eram ok, ci doar de crizele din copilarie. Am fost trimisa din fundul tarii (Sighet) la Bucuresti (vestitul spital 9) si abia ieri am aflat ca dg era si o presupusa tumora cerebrala! Ce sa ceri la medicina de la inceputul anilor 80? Ea si acum este convinsa ca de fapt am avut "ceva" si ca tratamentul luat m-a ajutat, ca m-a facut mai "desteapta".
Multumesc de incurajare!

Liliana, poate are un vocabular sarac, insa spune cuvinte cu sens, cu directie, asa putine cate-or fi ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

blackgirl0 multumesc de raspuns! pe la un an si doua luni spunea mai multe cuvinte , adica eu il puneam sa zica si el repeta dupa mine.Era tare nostim , ca are vocea un pic ingrosata.L-am si filmat de bucurie... dar ulterior nu prea a mai zis nimik.. acum de o sapt a inceput din nou sa zica "papa" si " caca" si ma bucur ca le asociaza cu anumite activitati... in schimb tipa fosrte mult si fara rost(nu de suparare ci asa aiurea) si se incordeaza , strange din dinti si tremura... am mai intrebat si cica asa isi manifesta el nervozitatea...sper sa fie toane si sa decurga totul normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

kiwwi-imi pare bine ca ai revenit cu vesti despre voi, sper din tot sufletul sa mergeti spre bine in continuare.

liliana-copilul aude bine? chestia aia cu tipatul si incordatul desi nu sunt medic si poate n ar trebui sa spun poate sunt facute pe seama ca, copilul nu se poate exprima si poate nu l intelegeti si asa rabufneste.

Vreau doar atat sa mai spun ca indiferent ce va spun dr. daca voi ca mama simtiti ca ceva nu e ok cu copilul vostru trebuie sa mutati si muntii pentru asta. Stiu, eu am inceput de la 2 ani la dr. tot asa de la neuro, la orl iar mai tarziu la logopedie toti mi au spus ca totul e roz si sa nu mi fac griji. Acum avem la activ 1 an jumatate de logopedie si inca zic eu ca ar mai incape.
Urlam in mine cand mi se spunea nu chiar foarte de demult aprox de 1 an ca ,, bine ca si a dat drumul ca ma speriasem,, sau altele ... ideea e ca atrunci cand am simtit ca ceva nu e ok inainte cu ani tb sa mi se spuna da ai dreptate are o problema hai sa incercam sa rezolvam asa....

Va doresc la toate sa gasiti calea cea mai buna pentru copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Mercedes eu zic ca aude bine... sunt atenta la reactia lui cand ii vorbesc si se pare ca intelege ce-i spun ... cand tipa , o face asa fara motiv , la aceeasi intensitate , constanta , si se plimba prin casa , se joaca , eu cred ca-i place cum se aude, adica nu-i nervos cand tipa, iar cand se incordeaza pana se inroseste , o face la fel , fara motiv , asa ii vine ... sper sa n-aiba piticutzi... cand e nervos ca nu obtine ceva da cu palma in mobila sau plange tare cu lacrimi, imi dau seama cand e suparart din cauza mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Pentru probleme de vorbire puteti intra fie pe logopedie.myforum.ro, fie pe logopedieXXI.ning.com. sau pe copilarie.weebly.com. Eu zic ca acum aveti mijloace orientative, unde puteti pune intrebari specialistilor sisa vi se dea raspunsuri pertinente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atapelea spune:

kiwwy mersi de raspuns

uite ce te intreaba dani_ionescu
dar , ai facut ceva ca sa vorbeasca in afara de encefabol , ati mai vreo terapie ceva , ai gasit un doctor bun ? te intreb pt ca si eu sunt ingrijorata pt Sebi al meu care are 3.1 ani si nu vorbeste si din cate imi aduc aminte ziceai ca nu ai gasit nici un doctor care sa-ti spuna ceva concret despre baietelul tau ?

Vreau sa ne spui ce ai facut sa vorbeasca, sa ne zici acel lucru pe care crezai ca daca nu l-ai fi facut poate ar fi vorvit la 5 ani.
Ce metode ai aplicat, cum ai procedat, ce crezi ca la ajutat cel mai mult, ce la determinat sa vorbeasca, ce anume il face sa progreseze in a vorbi.

Te rog frum sa ne impartasesti si noua din experienta ta mai ales ca acum esti o mamica fericita si ne dai mari sperante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Buna seara, fetelor, eu sunt psiholog si logoped si daca va pot ajuta cu ceva va stau la dispozitie. Daca vreti sa stiti cum puteti lucra acasa cu copilasii vostrii, ce exercitii puteti face sau orice alta intrebare aveti imi puteti trimite un email ( alexxia.oana.bunea@gmail.com ) si promit ca va raspund. Din nefericire nu prea mai apuc sa intru pe forum sa citesc, dar va inteleg extrem de bine. In urma cu multi ani ( daca nu ma insel vreo 7 ), pe vechiul forum , primul meu mesaj a fost "Ajutor copilul meu are 2 ani si nu vorbeste". De asta daca va pot ajuta o voi face cu toata dragostea.


Mergi la inceput