Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Retete de post - 2

(3 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 19

crista-s



2371 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mumyca
Unele retete nu imi apartin, altele da, eu copiez retete gasite pe net, si le salvez in calculator apoi la condimente si buruieni ( maghiran alea alea mai jonglezi si tu ca nu sunt batute in cuie, pui ce iti place ) asa fac si eu ...

Pateu de linte
Ingrediente:

250 gr linte, 2 cepe, 1 morcov, 2 cartofi. 4-5 catei de usturoi, 100 g ulei, sare, cimbru, maghiran, 1 ligura pasta tomate.

Mod de preparare:

Lintea se spala bine si se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Dimineata se spala in mai multe ape, indepartandu-se cat mai multe cojite. Apoi se pune la fiert, impreuna cu morcovul si cartofii, timp de 30 min. Ceapa se toaca marunt si se inabuse cu apa si ulei. Dupa ce lintea a fiert, se scurge de apa si se mixeaza sau se trece prin masina de tocat cu restul ingredientelor. Se pune la racit intr-un castron dupa care se orneaza si se pune la frigider

Icre de post
Ingrediente:
1 ceasca de gris, 3 cesti suc dulce de rosii, 1 ceasca de ulei, 1 ceapa, sare, piper

Instructiuni:
1 ) Punem la fiert sucul de rosii la un foc mic sa clocotesca, peste care turnam grisul in ploaie, amestecand cu grija pentru a nu se forma cocolase.
2 ) Dupa ce grisul a crescut, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.
3 ) Dupa ce s-a racit, adaugam putin ulei, frecam pana se incorporeaza, procedand asa, pana terminam intreaga cantitate de ulei.
4 ) La sfarsit punem ceapa data pe razatoarea mica sau tocata marunt, potivim de sare si piper dupa gust.

Chiftelute de soia

Se pun la fiert 200g soia granule(din comert , nu costa mult), cu putin delikat... se fierbe putin, chiar daca face spuma, eu amestec si mai las pe foc, citeva minute bune...apoi o las in acelasi vas sa se raceasca...

Intre timp: curat o ceapa, rad pe razatoarea mica 2 morcovi, o radacina de telina, toc un ardei( de care am: kapia, gogosar...etc). Pun o jumatate de paine la umezit in apa... Reci, strecor granulele de soia...si le spal sub jet de apa in strecuratoarea de legume. Las sa se scurga bine, toc marar, patrunjel, frunze de telina, etc...ce am...strecor si storc bine painea muiata in apa...

Amestec: granule fierte, legume, zarzavat tocat, paine muiata...cit pot eu de bine. Daca compozitia e cam moale...se poatwe adauga putina faina sau chiar pesmet. Amestec bine...Modelez chiftelute cit de mici am eu rabdare(la noi mancarea frumoasa, ca aspect, are succes). Le prajesc in ulei...e singurul incovenient, intra cam mult ulei...se servesc, calde sau reci cu muraturi, salata verde, iaurt.

Chiftelute din naut ,linte. fasole boabe

Se fierb si se scurg bine legumele, se mixeaza o parte si o parte se lasa intregi, se condimenteaza dupa gust , se fac chiftelute sau crochete lungi, se tavalesc prin pesmet si se prajesc in tigaie sau se coc in cuptor pe hirtie de copt la foc maricel dar stai atenta sa nu el arzi. Cind sunt uscate si usor rumenite le scoti.

Chiftele de post -din ciuperci

1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri faina.

Cartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapa tocata se caleste putin. Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul tocat si ciupercile date prin masina de tocat. Se pune boia, sare si piper. Din compozitia rezultata se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se servesc calde


la fel poti face din conopida / broccoli fierte si scurse apoi strivite cu furculita ...


poti servi in loc de piine sau pe linga piine normala
Lipie din resturi de mamaliga
ingrediente :
resturi de mamaliga
faina cit e nevoie ca sa iasa un aluat care nu se lipeste de mina si apoi mai ai nevoie de faina ca sa presari pe planseta si pe sucitor

peste resturile de mamaliga se adauga faina si se face un aluat , faina cit e nevoie ca sa nu se mai lipeasca de miini. Se fac bile cit mandarinele sau cit mingile de ping pong ( depinde cit de mare e gratarul tau) si se intind in foaie rotunda cu sucitorul presarat cu faina, Vor iesi lipii care se coc pe gratarul de fonta sau pe tigaia de teflon incinse bine si UNSA BINE CU ulei. De umplu cit sunt calde cu diverse .
Sau se maninca asa in loc de piine ...
Eu voi face un sos alb gen ciulama dar de post cu fasole verde fiarta si taiata marunt sau cu mazare .. merge si cu sosulet de ardei gras+ rosii + cepaa dc mincati, sau cu vinete taiate marunt si prajite in putin ulei + sos de rosii+ busuioc, sau cu ciuperci inabusite in putin ulei, varza calita .. in fine va orientati voi ...
Se pot rula sau impaturi in 4 ca niste clatite ...
sau sa le maninci cu crema de fasole, de linte , de naut ...
ies moi, elastice ca piinea arabeasca dar cu gust usor de mamaliga ...


Mergi la inceput

Dianami



3282 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Dianami un Mesaj Privat  Reply with Quote
Va dau si eu o reteta delicioasa si de post. Merge ca aperitiv sau ca masa de seara, alaturi de o salata de sezon .

Ciuperci umplute

Ingrediente: 500 g ciuperci intregi, 2 cepe medii, sare, piper, alte condimente, patrunjel verde, 4-5 limguri ulei.

Preparare: se scot piciorusele ciupercilor si se spala bine, se curata palariile.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza palariile in ea.
Separat se toaca piciorusele si ceapa si se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand se inmoaie bine, se pune sare, piper, ce alte condimente mai doriti si patrunjelul tocat.
Se ia umplutura cu lingurita si se umplu palariile. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa aprox. 15-20 min la foc mediu (pana se inmoaie palariile).

P.S. Umplutura scade mult la calit (lasa apa). Daca banuiti ca nu ajunge pt. toate ciupercile, mai tocati 1-2 palarii si completati.

Pofta buna!



Diana si Iulia (15 iulie 2005)
Mergi la inceput
claudia_a
claudia_a



1417 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite claudia_a un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Diana Mirela

Va dau si eu o reteta delicioasa si de post. Merge ca aperitiv sau ca masa de seara, alaturi de o salata de sezon .

Ciuperci umplute

Ingrediente: 500 g ciuperci intregi, 2 cepe medii, sare, piper, alte condimente, patrunjel verde, 4-5 limguri ulei.

Preparare: se scot piciorusele ciupercilor si se spala bine, se curata palariile.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza palariile in ea.
Separat se toaca piciorusele si ceapa si se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand se inmoaie bine, se pune sare, piper, ce alte condimente mai doriti si patrunjelul tocat.
Se ia umplutura cu lingurita si se umplu palariile. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa aprox. 15-20 min la foc mediu (pana se inmoaie palariile).

P.S. Umplutura scade mult la calit (lasa apa). Daca banuiti ca nu ajunge pt. toate ciupercile, mai tocati 1-2 palarii si completati.

Pofta buna!



Diana si Iulia (15 iulie 2005)



La ciupercutzele tale as adauga la calit - marar, iar deasupra se pune un ghemotoc marishor de cascaval de post ras.

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Mergi la inceput
adi69
adi69



3524 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mai fetelor,dar ceva dulce de post?
O placinta cu branza,sau un chec?Va trebui sa fac de post de acum ptr ca sa duca mama duminicile la biserica,la liturghii ptr tata.

Adriana
Mergi la inceput
strumfi2004
strumfi2004



1066 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite strumfi2004 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Adi, pai cu branza nu prea e de post . Eu am scris o reteta de rulada cu cocos si banana la subiectul Nataliei, o gasesti in lista de la inceput. E foarte buna si usor de facut. Si mai sunt multe retete de dulciuri in subiectul asta, mai la inceput, si eu mi-am copiat mai multe.

Gratiela, Mariuca si Stefu

www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
Mergi la inceput
adi69
adi69



3524 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Gratiela,ai dreptate,uite ca nu-mi dadui seama ce scrisei..:).MA gandeam ca tatalui meu ii placeau placintele cu branza..si de aia am scris probabil..

Acum n-am timp sa citesc de la inceput,am sa-mi fac daca zici ca sant si ma duc acum sa ma uit si la rulada cu cocos.
Mersi!

Adriana
Mergi la inceput
strumfi2004
strumfi2004



1066 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite strumfi2004 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Azi incepe postul Sfintei Maria, si am gasit www.plasticsusa.com/ortho/retete.html" target="_blank">aici multe retete de post folositoare. poate ii mai e si altcuiva de folos.

Gratiela, Mariuca si Stefu

www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
Mergi la inceput
montytaiana
montytaiana



779 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite montytaiana un Mesaj Privat  Reply with Quote

nu s-a mai scris de mult pe aici
Mergi la inceput
toni
toni



205 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite toni un Mesaj Privat  Reply with Quote
Dragelor,

Fetita mea de 10 ani este alergica la lactate si oua, carne are voie numai peste.
De aceea va rog sa ma ajutati, pentru ca habar nu am cum se gateste sanatos.
Va pup, si multumesc mult.

Editat de - Balbina on 09/03/2008 23:42:38
Mergi la inceput
Anda Panda
Anda Panda



611 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda Panda Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda Panda un Mesaj Privat  Reply with Quote
salutare dragelor,
aveti idee cind incepe postul mare?

sa traim, sa fim sanatoase si noroase, si suple...si ce mai vreti voi....

POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE

Editat de - Balbina on 09/03/2008 23:43:11
Mergi la inceput
Pag. din 19 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com