Retete rapide - 2
Raspunsuri - Pagina 15
crislex spune:
Budinca de orez cu mere.
Orez cu lapte (mai legat) se pune in tava unsa cu unt,
deasupra mere rase cu scortisoara (pregatite ca pentru placinta)
doar daca iti place si un albus spuma deasupra!
GATA
pofta buna!
crislex spune:
Clatite cu branza de vaci la cuptor.
preparam cateva clatite (cate vreti voi)
Pregatim branza de vaci in care adaugam putina smantana, zahar vanilat, rom si cateva visine din dulceata (sau proaspete fara samburi si presarate cu zahar)
In mijlocul fiecarei clatitute adaugam o lingura de branza cu visine adunam colturile si le inchidem cu doua scobitori infipte perpendicular.
Pungutele cu doi bani branza se asaza intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina si se dau cam 5 min. la cuptor. Gata!
IuliaCiornei spune:
@crislex
peste clatite se poate pune si putina miere de albine sau smantana:)
[/quote]
oana_tenea spune:
Budinca din paine:
Ingrediente:
paine-6 felii medii taiate in cubulete
unt cat o nuca
500 ml lapte
4 oua
150 gr zahar
esente
jumatate lingurita scortisoara
cateva nuci, migdale, alune, stafide ce aveti prin casa;
Laptele se amesteca cu cele 4 oua, zaharul, esentele, scortisoara ,
un vas termorezistent se unge cu unt , in care se pune painea taiata cubulete, peste se adauga laptele amestecat cu celelalte ingrediente, peste care se adauga nucile, alunele, stafidele.
Se baga la cuptor aproximativ 35 minute. se poate servi cu zahar pudra pe seasupra.
Pofta Buna!
Laura__ spune:
Snitele de curcan cu sos de ciuperci si castraveti
o reteta rapida si foarte buna
Combinatia ciuperci-castravete am incercat-o pt prima data acum si e super bun ce a iesit.
yrynna spune:
Piureul de conopida l-ati incercat? Este un preparat simplu de gatit si foarte gustos.
Ingrediente necesare pentru piureul de conopida:
-1 kg conopida
-200 g cartofi
-100 g unt
-1/4 l lapte
-sare
mihaelk1978 spune:
Pasta de avocado
Ingrediente pt. 2 persoane:
1buc avocado bine copt
1 lingurita ulei masline
sare
piper
un mar
optional:zeama lamaie
Se taie avocado, se scoate samburul si se curata coaja. Se pune la blender impreuna cu uleiul. Se condimenteaza si se poate stropi cu putina zeama de lamaie. Se consuma imediat(altfel se oxideaza), impreuna cu cateva felii subtiri de mar. Poate fi consumat cu oua romanesti, sau fiete tari.
Pofta buna !