Retete rapide - 2

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

Salata cu ton (libaneza)


Ingrediente: O conserva de ton,o conserva de porumb fiert (dulce),masline negre,paste(gen scoica,spirala,ori spirale in trei culori),1 castravete,1 rosie,salata verde,otet,ulei masline,sare,piper,lamaie.

Se fierb pastele.Se scurg si se clatesc bine.Maslinele se taie in felii.Salata,rosiile si castravetii se tai in bucati.Se pun toate intr-un bol unde se adauga sare si piper dupa gust.Ulei numai cateva picaturi.Otet (dupa gust,cui nu-i place poate sa nu puna) si lamaie.Se amesteca bine,si se lasa sa stea fro' 10-20 de minute ca sa se imbibe tonul.Cui nu-i place sa puna castraveti si rosii poate pune morcovi fierti,sau puiuti de morcovi ne taiati .Aceleasi ingrediente se pot pune si la salata de crab.In loc de ton se pune crab.Ca dressing la salata de crab se poate face un sos din;ulei,lamaie si otet.


pofta buna!

POZE

Pentru copii-Donatie
Haideti sa ajutam la BAZAR


cu fluturasul Andrei (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamae spune:

e chiar rapida reteta si sigur e si foarte gustoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

ce de bunatati!bucataria nu e punctul meu forte, asa ca prefer sa vad la altii

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cokk spune:

Pt.Alina86:
CLATITE CU MERE
Aluat de clatite(faina,zahar,iaurt,2 oua,bicarbonat,lamaie rasa) si 2 mere date pe razatoare se amesteca.Se fac clatite sau gogosele turnate cu lingura .Gogoselele se pudreaza sau se taie in doua se pune o lingura de dulceata in ele si se orneaza cu o lingura de frisca(papanasi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Gustoase retetele voastre. Abia astept sa treaca postulsa le incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_cryss spune:

paste cu kaiser,ciuperci si smantana.Se fierb pastele si se scurg.Se caleste o ceapa cu ciupercile si kaiserul si se adauga smantana la foc mic.Opriti focul si adaugati 2-3 catei de usturoi si mararul.Se pun patele intr-un bol,se amesteca cu sosul de smantana si se lasa la racit.POFTA BUNA!O reteta foarte simpla si rapida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa5 spune:

Suna foarte delicios. O sa incerc si eu cu siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Citat:
citat din mesajul lui cryss_cryss

paste cu kaiser,ciuperci si smantana.Se fierb pastele si se scurg.Se caleste o ceapa cu ciupercile si kaiserul si se adauga smantana la foc mic.Opriti focul si adaugati 2-3 catei de usturoi si mararul.Se pun patele intr-un bol,se amesteca cu sosul de smantana si se lasa la racit.POFTA BUNA!O reteta foarte simpla si rapida.

cristina


Foarte faina reteta asta!Si eu tot cam asa le gatesc numai ca le fac la cald in tigaie , pe ochiul de aragaz pentru ca mai adaug si 2 oua+parmezan.Le pun pe foc cam 10 minute si tot amestec sa nu se prinda.
Super delicioasa!

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Retetea mea preferata de paste - Carbonara Italiana:

Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
4-500 g pasta (de preferat spaghetti),
2 galbenusuri,
1 albus,
250-300 g kaizer sau sunca presata,
cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica),
sare,
piper.

Mod de preparare:
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele al dente.

Se bat galbenusurile cu albusul (eu folosesc 2 oua intregi), sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.

Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc (eu le amestec pe foc). Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.

Pofta buna

Carla & mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Si inca o reteta, delicioasa (garantez!) si extrem de rapida:

Vanata cu ou:

Ingrediente:
1 vanata medie/mare
4-5 oua

Mod de preparere:
Vanata se taie cubulete, se caleste in 4-5 linguri de ulei pana se inmoaie (initial aboarbe tot uleiul, eventual se adauga inca putin ulei pe parcurs). Se bat ouale cu putina sare si piper si se amesteca cu vanata (eu arunc surplusul de ulei inainte de a adauga ouale). Yummy!

Carla & mami

Mergi la inceput