wrap in Romania (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wrapmama spune:

Ai dreptate, Adita, fiecare face cum crede de cuviinta. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Eu am impartasit numai experienta mea, care este, ca un wrap tesut bine sustine copilul mult mai bine, decat un material din bumbac. Materialele din bumbac sunt tesute de obicei cu o technica diferita (firele diagonale sunt perpendiculare pe firele horizontale, de aceea materialele acestea se rup mai usor, arata asa: http://h-s.hu/hun/termekeink/muszakidrot/glatte.gif) decat materialele tesute special pentru wrapuri, care sunt mult mai puternice. Asa arata tesatura pentru wrap: http://h-s.hu/hun/termekeink/muszakidrot/korperbindung.gif Eu cred ca siguranta si sanatatea copilului sunt foarte importante.

Este chiar o problema ca wrapurile facute special costa cam mult, si trebuie sa le cumperi din strainatate. Dar daca te gandeti cat dai pe un carucior, chiar si wrapul cel mai scump e mai ieftin sau cam la aceeasi pret. O varianta mai ieftina exista totusi. Si in Ungaria se fac wrapuri, wrapurile Nandu, care sunt tesute in mod special si sunt la un pret mult mai accesibil decat wrapurile din occident. Una costa can 6000-7000 mii de forinti (cam 100 de RON), si mai nou se gasesc si la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Vad ca se discuta despre wrapuri... Eu sunt una dintre mamele din Bucuresti care isi poarta copilul-cand sta- in wrap. E drept ca inca se uita lumea ca la urs, dar mie mi-e comod. Se pare ca totusi copilului meu, din motive pe care inca nu mi le poate explica, nu ii place in mod deosebit sa stea in wrap. A mai avut cineva aceeasi problema? O prietena imi povestea ca fetita ei refuza sa stea in marsupiu, dar ca a tolerat foarte bine wrapul. Gresesc eu undeva in felul in care il tin? (folosesc metoda de legare cangur) Dati-mi idei, va rog, pentru ca avem lupte grele de fiecare data cand iesim din casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanduro spune:

Hakimela, cate luni are bebelusul tau?Si cand ai purtat prima oara in wrap?Noi am inceput la 4 saptamini si ia placut.Eu de obicei folosesc Front Cross Carry . Incerca-l si tu. Sper sa-ti fie de folos.
http://www.youtube.com/watch?v=unWZK8qaKa0

Mergi la inceput

Buna Hakimela. Daca copilul tau e mai mare (de 5-6 luni), poate ca il deranjeaza ca nu vede lumea. Eu imi port fetita pe spate cam de cand avea 5 luni, si ii place foarte mult. Folosesc BWCC (Back Wrap Cross Carry), care e foarte sigura si comfortabila. Arata asa: http://www.youtube.com/watch?v=3cy45hfsIt0&feature=related

Sau poti incerca s-o porti pe sold. Astfel tot va ramane in fata s-o poti vedea, dar si ea va vedea mai multe. Asa: http://www.youtube.com/watch?v=QnXkN3Hqkq0

Altfel vad ca multa lume poarta copilul numai in fata. Merita sa incercati si in spate, in special cand copii depasesc 6-8 kilograme, pentru ca e mult mai comod si mai sanatos pentru voi asa, si copii vad tot ce faceti si unde mergeti. Eu dupa un timp nu vedeam bine in fata, pentru ca fetita era tot mai mare, si-mi bloca vederea, de aceea l-am mutat-o in spate. Nici n-o mai port in fata de loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Buna! Multumesc pentru sugestii. Asa port copilul.
http://www.youtube.com/watch?v=42yXjkoXl34&NR=1
Incerc azi si variantele pe care mi le-ati propus, pentru ca bebe are 4 luni si e posibil ca intr-adevar sa vrea sa vada si altceva decat mutra mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Noe, si cum rezisti cu slingul la un copilas asa mare? nu stiu,poate nu-l foloseam eu bine,dar mi s-a parut mai greu, se lasa greutatea pe un singur umar si tot trebuia sa pun slingul pe celalalt. oricum, cu toata greutatea, tot era mai comod decat a tine un copilas marisor in brate, fara sling
Hakimela, eu cu finutul meu am patit sa nu vrea sa stea in wrap,nu era foarte mic cand am incercat prima oara si pur si simplu nu vroia sa stea, se simtea prea restrictionat, chiar daca intr-un marsupiu obisnuit statea linistit. eu am inceput cu puiul meu de la 3 saptamani si s-a obisnuit de mic asa, nu au fost probleme

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

trebuie sa fie f bun ca marime sling-ul-- mie doar in 2 din cele 3 imi sta Bia f comfortabil (pt mine, ea pare ok si in cel mai mare)
si da, intr-adevar, sfatul asta l-am primit si eu de la Dianocica: sa nu o port mereu in aceeasi parte

insa noi suntem la inceput si deocamdata este MULT mai bine decat in brate

ea are acum 13 kile si-un pic

www.helpsonia.com/archives/148" target="_blank">Click pentru o inimioara fericita! Help SONIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanduro spune:

Un sfat pentru incepatori!!! Eu am cumparat prima data sling, tot de la Nandu, dar nu am fot multumita ca numai in cateva pozitii simple se poate purta - pe sold e foarte confortabil si util. DAR! cu wrap sunt 100 si 100 de pozitii si costa doar cu 10% mai mult. Sa cumparati wrap cat mai mare *peste 165 cm inaltime eu recomand marimea XXL sau LL* ca daca e scurt pt. cateva pozitii n-aveti ce face, dar daca e mai lung, atunci faceti un nod in plus si gata. De ex la wrap Nandu marimea LL este de 5,4 m - folosesc si eu si sotul - nu merita sa cheltuim bani pe mai multe marimi. La culoare am ales albastru (la mer) sa fie @unisex@.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Nanduro, sa stii ca am recomandat siteul cu wrap si sling nandu unei proaspete mamici care chiar si le-a comandat. Mie mi se pare ceva nemaipomenit sa iti poti purta puiutul asa inca de la nastere. Sunt enorme avantajele si pt mami si pt bebe. Din pacate, cand am nascut-o pe Thea nu erau in Romania si asa de aiurita am fost de noutatea posturii de mamica, incat nici nu am stiut sa caut pe forum sa vad daca mai exista variante. Acum am rugat-o pe Adita sa imi trimita unul si, probabil, pentru vara, daca mi se pare confortabil pentru mine, o sa comand unul si de la voi, chiar daca Thea mea are deja 13 kile si un pic . Eu sunt convinsa ca ea o sa stea pentru ca am "exersat" cu o patura din fleece mult prea scurta si prea lata, dar ea nu mai voia sa se dea jos de acolo. Am incercat in spate, ca pe rucsac pt ca e prea inalta si in fata nu as mai vedea nimic.

Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Buna Elpower. Ce bine ca vrei si tu sa-ti porti copilul. La 13 kilograme nu e tarziu de loc. Wrapurile tesute sunt bune chiar si pana la 20 de kilograme. Numai trebuie sa fii atenta sa legi wrapul corect, si atunci o sa fie comfortabil.

Mergi la inceput