Sezatoarea canadiana (70)
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Lorelaim, pai nu e nici o problema cu scanatul, ca oricum fac cind apuc si cind imi aduc aminte si paginile se aduna... Face partea din fosta mea meserie, care imi lipseste mult si e o relaxare si o placere sa ma ocup de ceva care seamana cu ce faceam odata... Am mai prins un afis si un pliant pentru o prietena, atita le-am pigulit de dor ce imi era sa lucrez, ca au iesit opere de arta nu alta...![]()
Denisam, ma simt bine, ma cam dor muschii si sint obosita. L-am intrebat pe doctor despre durerile de muschi si mi-a zis ca acestea pot avea atitea cauze ca nu are cum sa stie exact de unde vin, poate faptul ca nu dorm foarte bine noaptea (ca ma tot trezesc ba sa beau apa, ba sa merg la toaleta si ma trezesc superobosita dimineata) sau o lipsa de vitamine sau minerale din organism, desi analizele au iesit foarte bune etc. In rest... astept marele moment al intilniri cu piticul! Am vazut si pozele voastre!
Pitilache, am vazut pozele, foarte frumoase. Si mie imi plac copacii toamna! De fapt septembrie si octombrie sint lunile mele preferate din an.
Donia, sint perfect de acord cu tine, noi complicam lucrurile, copiii le vad mult mai simplu. Dar daca ii spun ca eram in pat, va urma intrebarea: si cum a pus tati semintele acolo!?! Si eu i-as spune, sa stii, dar mi-e teama ca va intelege altceva, stiu ca la aceasta virsta ceva de genul acesta, povestit sau vazut, apare in mintea lor ca ceva monstruos si nu vreau asa ceva.
Oricum, raspunsul a fost dat, am scapat pentru o vreme. Aseara am avut o ora de educatie in acest sens, foarte interesanta si pentru mine si pentru ea, nu stiu ce o fi inteles Tudora, ca asculta cu gura cascata, parea foarte patrunsa de ce-i explicam sora-sii. Ma voi lungi un pic, dar merita povestit si oricum chef si putere de altceva nu prea am, asa ca...
I-am spus frumusel ca natura a lasat lucrurile asa, ca si animalele si noi sintem programati sa facem acest lucru, ca atunci cind un barbat si o femeie se iubesc, cei mai multi isi doresc copii si atunci are loc aceasta unire de seminte printr-un act foarte intim pe care nu i-l pot explica acum pentru ca e prea micuta si nu l-ar intelege, apoi semintele unite se contopesc si de la acel embrion (stie de la plante despre explicatiile respective) creste, creste in burtica mamei pina ajunge la un bebe care se naste si care creste si care... am dat-o apoi pe gluma, le scoate peri albi parintilor pentru ca nu asculta. Si in timp ce-i explicam cum creste bebelusul, i-am aratat pozele de la ecografiile lor, apoi am cautat pe net si am gasit pe Youtube filmulete cu imagini din burtica pentru fiecare din cele 9 luni. Avem si o enciclopedie pentru copii (tradusa in tara de bunica-sa, mama sotului) si am lasat-o sa studieze cu atentie imaginile. M-a intrebat de ce bebe creste doar in burtica la mami si i-am aratat poze cu aparatele genitale si i-am spus ca tati nu are saculetul necesar formarii si dezvoltarii unui bebelus, doar femeia are, de aceea sta numai la eain burtica... A mai vrut sa stie daca ne casatorim de fiecare data cind avem un copil si i-am spus ca nu si ultima intrebare, zdrobitoare pentru mine si extrem de avansata pentru un copil de 6 ani a fost: daca tatii au pus si ei o saminta acolo si copiii sint formati din doua seminte, una de la mami si una de la tati, iar eu i-am spus odata ca o mama nu-si paraseste niciodata copilul ei, decit daca este obligata si chiar si atunci se lupta pentru el pina in ultima clipa, pentru ca e saminta ei si trebuie sa aiba grija de ea... fiti atente aici: atunci de ce unii tati isi parasesc saminta, cum pot sa faca asa ceva!?! Ea a pus seminte in pamint si nu erau ale ei, ci cumparate, si a avut grija de plantele crescute in fiecare zi ca sa nu moara, tatii cum pot pleca, daca moare intre timp copilul care are saminta lui in el!?!
Mi-au venit lacrimile... si i-am spus ca nu toti tatii fac la fel, ci doar unii, foarte putini, ceilalti stau linga copil si au grija ca acesta sa creasca mare si sanatos. Si mi-a spus ca nu e adevarat ca sint putini tatii care parasesc copilul, ca la ea in clasa sint 5 copii (din 17) care nu mai au tata linga ei, au doar mama sau un alt tata.
Ca ea ii va spune miine dimineata lui tati sa nu ne paraseasca niciodata, ca ele si bebe care vine sint copiii lui si e obligat sa stea linga ei pina cresc mari!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
nelia spune:
Fetele, spunea una dintre voi ca raspuns la una din multele mele intrebari din ultima vreme, ca daca vreau un ajutor la menaj sa o contactez pe PM, dar tot am zis ca o fac si am uitat, iar acum am uitat si cine a spus
- si e prea mult sa ma apuc sa caut in urma.
Ah, si mai caut ceva, mai bine spune pe cineva: am nevoie de o persoana foarte buna la franceza scrisa, de preferabil nativ, caruia sa-i dau sa-mi corecteze lucrarile. Poate stiti voi pe cineva, foarte bun si ieftin.
In programul pe care il urmez se pune mult accent pe limba (10-20 la suta din nota finala, ceea ce e foarte mult - nu numai pentru mine, care sint singura de alta natie decit cea quebecoasa pe acolo, dar si pentru ei, care au probleme mari cu gramatica), am utile pe calculator de care ma folosesc la greu (daca aveti si voi unele mai performante, dati de stire!), dar chiar si asa, scapa destule si pierd la punctaj din cauza limbii, ma gindesc ca o corectura finala buna clar ar mai urca nota, plus ca mi-ar arata si mie unde gresesc si as invata pe parcurs. Pina ajung eu sa stapinesc aceasta franceza, va mai trece apa pe St-Laurent (ati vazut ce am adaptat-o!
) si eu am nevoie acum sa trec cursurile cit mai acceptabil posibil.
Multumesc mult, sinteti de milioane, nu stiu ce m-as face fara voi, am o intrebare, intii o pun aici si e imposibil sa nu primesc macar un raspuns.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
Donia spune:
Buna dimineata!
Ce aveti dragelor cu iarna? Pai cum ne mai bucuram de Craciun fara o iarna alba? Ma rog, eu vorbesc din postura unuia care va conduce destul de putin iarna asta, asa ca va rog sa ma scuzati daca nu prea empatizez cu dumneavoastra:))
nelia, nu "unde" eram cand a pus tata samanta, asta ar fi fost prea usor
... ci "pe unde" a pus-o, adica intelegi, pe unde a intrat dumneaei... pe nas, pe gura, pe unde?
Of, si Roxana imi spune o data la cateva zile ca ea nu vrea ca noi sa divortam, are si ea la scoala copii care vin din niste familii atat de amestecate ca de abia le mai descalcesti... cred ca e o framantare comuna varstei. Mereu ii spun ca nu vom divorta si ea imi spune la randul ei acelasi lucru. Iar si iar si iar.
Simona, eu trebuie sa pun intrebari foarte politically corect, pentru ca altfel Roxana nu imi spune nimic. N-o pot intreba ce a fost rau la scoala, pentru ca ea spune ca nimic n-a fost rau, si nu o intreb ce nu i-a placut, ca ei ii palce tot, e culmea! Asa ca trebuie sa o intreb daca a fost ceva ce i-a placut mai putin... si asa am noroc sa primesc un raspuns mai amanuntit.
Dar saptamana viitoare ma duc si eu voluntara la scoala sa vad ce se intampla pe acolo, de abia astept sa casc gura.
Lorelaim, copiii sunt bine, cel mai mult imi place cand se joaca impreuna. Aseara Cristi a dat iama in camera Roxanei, s-a jucat cu castelul ei, era fascinat de coronitele ei... asa ca incetisor au inceput sa se joace impreuna, Cristi ii manca printesele si Roxana le salva ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
nelia spune:
Hai, ca nu mai plec. Altceva... Aseara Agata a avut primul complex sa-i spunem asa. De unde pina acum ea le stia pe toate si ca ea nu era nimeni mai buna, cam peste tot.. aseara a iesit de pe patinoar plingind, ca ea nu e in stare sa patineze, ca nu stie sa faca cumpana, cade mereu si o enerveaza cumplit... si de aici, ca, de fapt, ea nu e buna la nimic, ca nimic nu face bine sau corect, nici lectiile (si aici ma simt vinovata, poate ca prea am insistat si citeodata m-am mai si suparat pe ea, desi imi promit mereu sa fiu calma), nici patinaj, nici altceva. Nici macar sora mai mare buna nu mai e, ca o enerveaza Tudora ca ii ia tot si tipa cind vrea si ea sa se joace cu ceva (adevarul ca cea mica vrea tot, dar tot ce are Agata in mina si incepe sa plinga imediat ce nu primeste, desi eu incerc sa fac dreptate si de cele mai multe ori in favoarea Agatei, ca o inteleg, dar cea mica nu prea intelege si atunci, obosita, apelez la intelegerea Agatei, propunindu-i altceva in schimb - cea mica vrea si acel altceva... si tot asa), si ea in loc sa-i dea ca e mica, se supara si ii smulge din mina lucrul respectiv. Offf! Am consiliat-o eu, dar adevarul ca m-a speriat un pic izbucnirea ei. Voi, cele cu copii mai mari, ati trecut prin asa ceva!?! Agata m-a uimit intotdeauna cu increderea in fortele si capacitatea ei, si acum... atit de devreme... brusc... a ajuns la fund!?!
try spune:
Hai mai fetelor ca asa pescuita de pe Dambovita nu-s, stiu ca viza de canada e una si ca poti intra oriunde si te poti stabili oriunde. Intrebarea mea era daca ai nevoie de o procesare si pe federala (nu stiu cum sa explic mai bine, asta era termenul ce circula intre emigranti pe vremea cand am emigrat eu, acum 6 ani).
E posibil ca acea procesare pe federala de care vorbesc eu sa fie tocmai ceea ce spuneati voi ca ati completat pt. a primi viza de Canada (adica sa primiti viza efectiv). Cand v-ati referit la taxa pt viza de Ca, v-ati referit la taxa de landing? Aia de 1000? sau e vorba de o taxa separata?
Eu nu stiu bine cum se numesc aceste acte de completat pt ca mergand prin avocat nu m-a durut capul, ei, si ca urmare mi-e greu acu' sa va spun cum se numesc toate hartiile-alea pe care le-am completat noi.
Merci de info, o sa vad pe site-urile recomandate de voi ce si cum.
Legat de munca in foraj, da, stiu mersul standard cu cautat in ziare si internet, ma interesa daca aveti vreo cunostinta/prieten care lucreaza in domeniu si poate sa-si ofere experienta drept exemplu. E vorba de informatiile unui insider , la asta ma refeream, la unul care a trecut prin foc inainte si care putea sa indrume un nou venit ce sa evite, la ce sa se astepte etc.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Ica 1975 spune:
Intru pe fuga sa-i raspund Neliei - eu eram, daca te interes iti pot da mai multe detalii, tie si oricui este interesat; toti putem avea acces la un astfel de serv, tariful depinde de venituri.
Roxana, f frumoase pozele si ale Denisei la fel.
Ma duc sa mai citesc din urma si revin
Noi
Ce faci te si face.
Simonna spune:
Emilly, strada cu futoane e St. Denis...
Oare v-am zis vreodata de prietena mea care niciodata nu stie exact: "Cum ii zice, dom'le, la canapeaua aia!? Aaaa... futeza?" :))
Un weekend fain,
Simonna
Ktrinel spune:
da, ok, de acord, sigur ca da
.......v-am citit...dar nu mai stiu nimic...bey, dar ce v=ati pus pe scris...io nu pot tine pasul...vad ca v-a `infierbantat` bine betziveala...
stai ca mi-am amintit ceva: Dana , copii tai au dat examen pt scoala aia internationala din McMasterville...sau e una si mai aproape de noi?
nelia, poate nasti pe 24 nov ca si mine...vai , nici nu imi vina sa cred ca Julia face un an ...
¸
ana, am vazut si eu pianina aia la costco si ma tenta ...
pupici la toata lumea, se termina pauza...
maru spune:
quote:
Originally posted by try
Hai mai fetelor ca asa pescuita de pe Dambovita nu-s, stiu ca viza de canada e una si ca poti intra oriunde si te poti stabili oriunde. Intrebarea mea era daca ai nevoie de o procesare si pe federala (nu stiu cum sa explic mai bine, asta era termenul ce circula intre emigranti pe vremea cand am emigrat eu, acum 6 ani).
E posibil ca acea procesare pe federala de care vorbesc eu sa fie tocmai ceea ce spuneati voi ca ati completat pt. a primi viza de Canada (adica sa primiti viza efectiv). Cand v-ati referit la taxa pt viza de Ca, v-ati referit la taxa de landing? Aia de 1000? sau e vorba de o taxa separata?
Eu nu stiu bine cum se numesc aceste acte de completat pt ca mergand prin avocat nu m-a durut capul, ei, si ca urmare mi-e greu acu' sa va spun cum se numesc toate hartiile-alea pe care le-am completat noi.
Merci de info, o sa vad pe site-urile recomandate de voi ce si cum.
Legat de munca in foraj, da, stiu mersul standard cu cautat in ziare si internet, ma interesa daca aveti vreo cunostinta/prieten care lucreaza in domeniu si poate sa-si ofere experienta drept exemplu. E vorba de informatiile unui insider , la asta ma refeream, la unul care a trecut prin foc inainte si care putea sa indrume un nou venit ce sa evite, la ce sa se astepte etc.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
taxa de landing e taxa aia "federala" probabil, cum spui tu
scuze daca am fost un pic rautacioasa, dar am atatia prieteni care au luat teapa de la avocat incat vad rosu cand aud. Acum 6 ani cred ca accesul la internet nu era atat de larg raspandit, nici nu cred ca montreal.ro exista, asa ca ai dreptate....
nu cred ca sunt multe fete din Alberta pe aici, dar la fel daca mergi pe mostreal.ro de acolo ai linkuri catre toate forumurile, din toate provinciile si poate gasesti informatii utile.
ma mir ca nu au auzit in tara de forumurile astea de emigrare, din cate stiu eu sunt intalniri lunare in fiecare oras.
scuze inca o data daca reactia mea a fost atat de rautacioasa....
Doamne'ajuta!
POZE
nelia spune:
Cit costa pianina de la Costco? Nu stiu cine spunea ca a cumparat-o, ah, Ana Stroe, ai gasit si profesor de pian (nu la Costco
)? Cu cit? Vine acasa? M-ar interesa si pe mine un profesor de pian bun si ieftin, care lucreaza cu copii. Nu neaparat pentru acum, dar trece timpul si Agata nu a facut nici un pic de muzica, desi mi-am promis ca va face de la 5 ani, ca stiu cit de importanta este, nu m-am putut tine de cuvint. La anul va avea la scoala, ca activitate extra si am de gind sa o dau acolo, dar mi-ar placea sa inceapa din iarna macar si sa faca ceva pina atunci. Nu mai spun ca Tudora, desi e foarte mica inca si care este o antisportiva declarata pina acum, spre deosebire de sora-sa, manifesta un interes foarte clar si vizibil pentru mai multe persoane, nu numai pentru mine (care de, e puiul meu!) pentru muzica si mai ales pentru pian si canto... toata ziua cinta, iar daca aude pian chiar asculta. Si am dat de o pianina undeva si nu se mai dezlipea de ea, ar fi ramas acolo sa o gidile... era atit de incintata.