Piticii nazdravani de Mai - Iunie 2004 (87)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Simona Imi pare bine ca ne scrii despre voi. Inca mai faci parte din familia noastra, sa stii ca nu te-am uitat. Sanatate lui Victoras, din pacate eu stiu cum este cu enterocolita asta. si sa va faceti bine. ca ca iti mai aline rana de pe suflet si trasmitei salutari de la noi.

Ralu Sanatate si voua, mamalor de mucisori. Incearca sa ii dai Vitamina C, pe langa ca intareste organismul va scapa si mai repe de mucisori. La Bia functioneaza.

Laureta Am tuns-o pt ca nu vroia si pace sa stea cu parul prins si mi-a ceut si ea insistent sa o tund. Dar acum vad ca vrea sa fie si ea in ton cu colegele de gradi.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Nico-,tu ai fost si esti o draguta! Am vazut poze cu Bia-este o adevarata domnisoara,frumoasa si isteata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Cius pupic si bine ai revenit. Eu ma gandesc ca Roxi a fost la o varsta dificila cand Victoras a aparut in familie si cine stie ce-a fost in sufletelul ei. Nu ca ati fi facut voi ceca sa simta asa, dar adolescentii sunt oricum dificili si nu stii exact cum gandesc si ce simt, oricat te-ai stradui sa se simta iubiti si bagati in seama, sa nu apara conflicte. Eu sper din tot sufletul sa ii fie bine acolo unde e si rana ta sa se vindece. Si, dece nu, poate cand va fi putin mai mare sa fie din nou aproape de sufletul tau. E mult daca intreb, daca mama ei traieste si poate avea grija de ea, de ce a ajuns in familia voastra? Probabil ai spus mai demult da eu cu scleroza....Pupici lui Victoras. Cica e normal sa se imbolnaveasca mai des la inceput de gradinita. Dar e atat de rau... Si Danut a avut enterocolita asta-vara si a durat mult pana s-a refacut, era galben si tras la fata si se tot vaita ca il doare burtica desi nu mai avea febra deja. Sanatate multa!

Ralu, eu fac ridichea putin diferit ca sa poata iesi tot siropul. O curat de coaja, o dau pe razatoare si pun 2-3 linguri de miere (se poate face si cu zahar da e mai sanatos cu miere). O las in frigider si ii dau lui Danut de acolo dimineata si seara. Uite o idee buna, n-am mai facut de mult.

Nico, si eu ii fac ceai cu lamaie ca sa aiba vitaminta C. Si a fost bine pana acum da uite ca acum tuseste... Cred ca e si vremea asta sucita, ba e frig, ba sunt 26 de grade(!?!?)

Ralu, asa e, e ciudat, da sa stii ca asa e procedura obisnuita, nu e o exceptie :-(( Ecografiile se fac de tehnicieni, pozele sunt trimise la un doctor specializat in ecografii, ca sa le citeasca, si de acolo rezultatele sunt trimise la doctorul de familie. Nu stiu de ce e asa complicat...

Cred ca mie imi cam vine ciclul :-((. Ecografia cred ca l-a grabit cumva.

Pupici la toate

Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!

Stefanel are o sansa la o viata normala

Bebe Darius vrea sa traiasca

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alus spune:

Buna fetelor!!!

Ma mai tineti minte sau mati uitat?

La noi treaba multa. Eu cu traducerile, sotul meu si-a schimbat serviciul, are mai multi bani dar si munca. Julia cu gradinita. Ii place foarte mult sa mearga, mai are zile cand nu prea vrea sa se trezeasca dar apoi totul este ok. Sa facut o nazdravana, cateodata poti sa-ti iei campi, dar stie ce mutrica sa faca sa nu o certi. Acum cateva zile a vazut un program la TV si stiti ce nea spus: Mama, tata imi cumparati si mie asa bebe! Sotul ii spune ca costa mult, atunci ea ia raspuns scurt: DOAR MAMA TOT TIMPU SCRIE PE CALCULATOR SA AIBA BANI, DECI NU-I NICI O PROBLEMA!! Cateodata ma gandesc de unde copii scot asemenea cuvinte, propoziti di ei. In fiecare zi cand o duc la gradi imi spune: DAMI PUPIC SI NU UITA SA VI SA MA IEI!!!

Eu cum am spus mai devreme cu tradiucerile, sunt deja asa obosita, de pe 5 tot traduc, nu-am avut nici o zi libera. Pe 5, 9 si 10 am avut traduceri orale. Trebuia sa ma scol la 5.30 de dimineata ca nu erau la Warsovia, numai ultima. Traduceam unei Doamne audit. Dac[ totul va merge bine intre ea si fima cu care vrea sa colaboreze eu in decembrie voi veni pentru 5 zile in romania. Vom vedea. Dar cum vedeti o droaie am de facut. Din pacate inca nu pot sa va dau vestea buna ca sunt din nou insarcinata deoarece inca nu am reusit, tot mai incercam, de data hormoni sotului meu sunt lenesi , trebuie acum dupa ce nu o sa mai am ciclu sa-i pun la traba nitel.
El sia schimbat serviciul, are mult de munca, a spus ca ei nu au numic ce trebuie, ca daca le cade un program nu au alte programe de siguranta. Mia ecxplicat eu dar eu mare informaticeana nu am inteles mai nimic Cam atat pe la noi. Ar fi multe de scris dar nu vreau sa va prictisesc, v-am scris pe scurt.

Anacami- am citit ca mai ai putin si iar vei fii mama? Doamne cu problemele mele am uitat cine este cu burtica si cine nu. Sa-mi fie rusine

Pupici si sper sa intru mai des pe aici.

http://community.webshots.com/user/julicia101

Alus + Julia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

In sfarsit a casa.O zi infernala
Fetelor cum comunicati voi cu oameni agresivi la telefon?Adica cu aia care dau cu parul fara sa stie despre ce este vorba.Eu inchid tilifonul ...de 3 ori

Alus bafta la "agitat" hormoni sotului

Cius, imi cer iertare daca ti am rascolit rana.Sunt sigura ca Roxi isi va da seama de tot cand va fi un pic mai matura, si va vei singura.Ea va iubeste in felul ei

Irinel, poate nu este ciclu.Ai un pic de rabdare

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna, !

Irinel, multa sanatate lui Danut, la fel si tie! iti tin pumnii, sa ai cat mai curand un test cu 2 liniute! daca exista vreo problema, sa o gaseseti cat de curand pt. a o rezolva
Ralu,Simona,Laureta si Nicoleta- uff, riscurile intrarii in colectivitate! lasa ca acusi vine primavara-vara urmatoare si suntem deja cu o imunitate muuult mai buna!
Eu vad zilnic asistenta medicala cu niste siropuri pe care le administreaza copiilor inainte de somn- eu il iau atunci pe Sebastian acasa. Politica de la gradinita noastra in privinta bolilor de sezon- primesc cu tuse, muci, le administreaza si ei tratamentul; nu primesc copii aflati in tartament cu antibiotic, ceea ce multi parinti am inteles ca nu respecta- adica triseaza,nu spun ca sunt sub tratament cu antibiotic si il administreaza acasa doar dimineata si seara pentru cei de la program lung, cei cu rogram scurt facandu-si putand respecta mai usor tratamentul...(program scurt inseamna la noi pana la ora 13:00).
Eu in prima zi de tuse l-am oprit acasa, l-am dus la doctor si nuy l-am mai dus cateva zile pana a terminat tratamentul. Din pacate, nu toti vor/pot sa o fac, si uite asa se imbolnavesc toti f.f. des (nu scapa de un virus, ca primesc altul/altii, eventual din alta "familie" ).Incet-incet ne imunizam la toti! este drept ca multi parinti nu au cu cine ii lasa acasa sau sa lipseasca de la serviciu- asta afecteaza insa si alti parinti si bunici,din pacate...

Ralu, tot ce este posibil. Acum a inceput sa se mai obisnuiasca cu ideea, chiar ne spune cum o sa ne ajute- sa o plimbe cu caruciorul, sa ii dea mancare,etc..Ne-a spus insa ca va trebui sa nu ii schimbam nimic in dormitorul lui (desi in ultima vreme nu mai sta si nu mai doarme decat rar acolo...), ca pentru "sulioala" va trebui sa facem un alt dormitor!!! El inca din prima zi de gradi ne-a spus ca acolo este f. urat, ca mancarea este dezgustatoare, ca nu vrea sa se joace cu copii (nici inainte nu se prea juca cu altii de varsta lui, prefera adultii...sau copii mai mari), ca el nu vrea gradi ca sta acasa cu "mamaica" (adica cu bunica). Rasfat la greu!!! Zilele acestea dna educatoare mi-a spus ca ii place sa fie in centrul atentiei, el sa fie "cel mai cel".Sper sa se rezolve cat mai curand, pt. asta am si insistat cu gradinita, sa se mai disciplineze si el, sa respecte pe altii, sa se invete in colectivitate. Eu cred ca voi avea ceva probleme dupa nasterea lui bb...sper sa le rezolvam repede..
Spor la slabit, pe mine ma ia deja durerea de cap...daca fac o socoteala voi avea de dat jos aproape jumatate din greutatea actuala (nu chiar,dar departe nu sunt )
Simona, multumesc mult de tot pentru gandurile tale!!!Este greu prin ce ai trecut, dar sunt convinsa ca ai incercat tot ce ai putut sa o faci sa ramana; daca ea ales altceva, nu trebuie sa te invinovatesti..Fie ca Victoras sa va lumineze vietile, sunt convinsa ca si Roxi o sa aprecieze anii petrecuti cu voi- daca nu acum, macar cand va avea propria ei familie si va vedea ce inseamna sa cresti un copil
Laureta, baga-te tare in ei,nu te lasa ! Tot ce este posibil sa fie si pe 29 ! Pupici Inisului tau cu ochi ca cerul, multa sanatate! mai sa nu-l recunosc pe Sebi de Nally!!! si ochii lui au ramas la fel de albastri??? este cuminte si ascultator?

Nicoleta
,de acum o sa isi shimbe cred mult preferintele anterioare, si eu am auzit de cazuri de fetite in care nu mai vor pantalonasi ci doar rochitele, ca asa au toate colegele ..Concurenta si dorinta de a fi la moda de micute
Alus,bafta! da, mai am cateva zile- peste vreo 2 intru in saptamana 38 (37 incheiate )!!
Irinusha,cum te mai simti? ai fetita mare de acum!!foarte haios Cris cu fratiorul!! acum daca ar mai fi unul, tu ce ai vrea ? nu-i asa ca si fetitele sunt placute si dulci?

Va pupam!

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

buna.
Simona, ma bucur tare ca ai mai dat un semn. Nu te mai invinovati ca nu ai fost o mama buna.. Niciuna nu putem sa spunem ca suntem minunate sau nu. Mai glumesc cu Andu cand imi spune ca sunt rea. il intreb daca are alternativa (adica alta mama). Imi raspunde ca nu, asa ca incep sa dansez si ii spun ca, pe cale de consecinta fiind unica sunt si cea mai buna dintre toate. ne pufneste rasul. La tine din cate inteleg Roxi a avut alternativa. Dar asta nu inseamna ca tu esti rea. Doar ca, a avut alternativa....

noi suntem relativ bine.
I-am refacut lui Andu Aslo si e tot mare. dar dr ne-a mai dat o tura de antibiotice (dupa prima tura scazuse destul dar nu detot). Daca nu scapa nici cu astea moldamin scrie pe fundul lui.
Cata a cazut sambata de pe spatarul canapelei direct cu capul in calorifer. are un cucui de tota frumusetea. l-a vazut si dr. Zice ca o s atreaca..
eu am facut ieri o m,amografie (imi tropaie piticii pe creier..) cum fac parte dintr-o grupa de risc... E bine asa ca am mai scapat odata.
Am vandut masina si o astept pe cea noua. Saptaman viitoare o sa cam fiu pieton sau cu un Cielo mai vechi pe care il avem si de care nu s-a ocupat nimeni sa-l vanda (vechi e mult spus are 2 ani si de un an sta in garaj). Dar nu prea imi place ca e mare. O saptamana o sa mearga..
vad ca aproape toate fetele de pe aici au deja bb2 sau e pe drum. exista o mare gelozie intre frati dar mai ales dupa nastere. La noi, l-am facut pe Catalin dupa ce m-a batut Andu la cap cativa ani. Toata perioada sarcinii l-am avut alaturi. La ecografii, la controale, la cumparaturi. Cand s-a nascut Cata Andu era racit rau de tot si nu il lasam sa se apropie de bb. a fost tare frustrat. in ziua in care m-am externat el avea serbarea de sfarsit de an la gradi (era ultima grupa). Au venit la serbare soacra-mea, cumnata-mea, cumnata-miu. a fost si mama la serebare. Cand au venit acasa, pt ca eu venisem in ziua aia din spital, toti (mai putin mama care statea langa mine) au tabarat pe Cata. Andu vroia sa fie bagat in seama si in afara de mine (care mai eram si operata de 3 zile) nu il baga nimeni in seama. seara plangea in hohote ca toata lumea il iubeste pe bebe si nu pe el. a fost foarte greu mult timp sa pastrez un echilibrui. numai eu si mama reuseam. de cate ori se supara pe mine imi spunea ca pe Cata il iubesc mai mult. a fost tare greu sa inteleaga ca, el nu are voie sa ia atitudine impotriva lui frati-su.
si acum, decateori il cert pe unul il cert si pe celalalt. daca unul ia o palma o ia si celalalt (de cele mai multe orio chiar sunt vinovati amnadoi) Dar chiar daca nu, pentru egalitate de tratament ii cert pe amandoi. Daca e ziua unuia, primeste si celalalt cadou. in primele luni ale lui Cata cand il alaptam, andu statea langa mine pe paty sa-l tin in brate. Luni de zile a trebuit sa dorm cu Andu in pat ca sa nu creada ca e exclus. Si ar mai fi atatea... Si Cata imi spune uneori ca sunt doar mama lui nu si a lui Andu. Ca nu mai vrea sa fiu mama lui Andu..
Hai ca am scris o groaza. cred ca am ocupat o pagina. va pup. ma duc sa iau baietii

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vaniavi100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare fete dragi! Pupici pe pitici bolnavi!

Ma bucur ca v-a placut ... sper sa fie si cu noroc! :)

Simona, bine ai revenit!
Imi pare rau de Victoras! Il pupam scump de departe sa-i treaca mai repede.
Multumim ptr. incredere. Imi pot inchipui ca suferi mult dupa Roxana, dar nu trebuie sa te simti vinovata. Imi aduc aminte cum povesteai despre "printesa Roxy", ceea ce n-ar fi facut o mama, care nu iubeste. Am citit candva si povestea voastra si iti spun si acum: "ma aplec in fata ta!" ... pacat ca n-a putut s-o faca Roxana, dar poate mai tarziu o sa-si dea seama cat a gresit. Mi-a placut ce-a spus Vanesa ... si poate-i adevarata si vorba: "sangele apa nu se face" ... cine stie ce-a fost in capul ei?! Eu te strang (virtual) in brate, poate ajuta putin!

Cami, tot 2 in 1? ;)Cum te mai simti? Sa stii ca eu cu cateva zile inainte de nastere m-am simtit fit, ziceai ca nu-s burtoasa. Eu zic 26, sa tin minte usor! :)
Pregateste-te psihic de "razboi" din partea lui Sebi, chiar de zice acum ca vrea sa ajute ... M-a busit rasul - dar parca nu era al meu - cand citeam ce a scris Vanesa ... si Andu era destul de mare cand a aparut Andu, chiar nu m-am asteptat. Si Cris are faze cand spune ca mama, tata, Opa si Oma sunt doar ai lui ... o singura data, ca din senin, a recunoscut ca suntem si a lui Amélie ... m-a uimit. Insa e bine de stiut ca o sa-i treaca ... la noi a durat cam 3-4 luni. Dar ptr. asta trebuie sa stii ca trebuie bagat mai mult copilul cel mare in seama, cel mic oricum nu cunoaste alta senzatie - ca-i unic - si nu o sa sufere, barem cat e mic. De ex.: cand intram in casa il dezbrac si schimb intai pe Cris (cu toate ca poate singur, nu vrea, face mai ales cand e obosit de la gradi pe bb-le), Amélie vine ultima, chiar de poate se bazaie. Asta e ... cel mai tare a fost cand il stergeam pe Cris la fund, dandu-i lui Melie sa papa ... tocmai atunci l-a gasit pe Cris sa faca ceva ... sau tocmai cand ii dadeam lui Melie sa papa trebuia si el sa bea ceva, etc.... si tot asa. Ia-ti ajutor de poti.
SArut-mana de intrebare, ma simt bine. Dupa simptome a fost o sinuzita pe cinste ... sper sa fi trecut. Melie mai are mucisori, dar se pitesc de mine ... nu mai pot sa-i scot cu pompa deloc. Dar oricum nu-s multi, noaptea respira bine, chiar fara picaturi ... spre dimineata se mai aude ca haraie putin. E o rasfatata, vrea doar in brate ... si se pare ca ar vrea sa sara pe fra-su, sa se joace cu el ... cred ca-i frustrata rau ca nu poate. Mai nou, vrea in fund. Daca sta pe un plan inclinat se ridica, doar ca nu poate sa stea asa si pica in nas sau intr-o parte ... e de coma. Sta carpa pe burta sau spate - Cris se intorcea deja de la 15 sapt. - dar ar vrea in fund.
DAca s-ar mai rataci barza pe la noi, mi-ar place un Tiberius ... ca-mi place numele rau. Dar ce m-as face, ca iar ar fi o surpriza, iar as avea pregatit si nume de fata, deci iar mi-ar ramane un nume ... si asa la infinit. Deci mai bine nu. :)

Laureta si Irinel, sarut-mana ptr. reteta. Mi-am luat ridiche neagra, am ras-o (reteta lui Irinel mi s-a parut mai usoara) si am pus miere ... sunt curiosa ce o sa iasa, ca nu prea am stiut cat si cum. Daca nu-l vrea Cris il beau eu, rau nu poate sa fie.

Pupam toti piticii bolnaviori. Ma mir doar cum toti au muci si tusesc?! Sunt virusii astia internationali? Sau sunt doar virusi de gradi? Ca nu prea inteleg?!
Gata, va pupicesc ... Boby ma intreaba daca citeste cineva "tot ce scriu" ;)

Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">Albumul lui Cris * * * Albumul lui Amélie
---------------------------------
Haideti sa daruim o PIJAMALUTZA! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Tot io, cu cate ceva despre Cris.
Azi a stat la gradi pana la 14.00 ... si a fost bine. Am vorbit si cu educatoarea si mi-a povestit ca s-a asezat la masa fara sa-l roage cineva (i-am spus eu acasa ca trebuie sa pape cu prietenii lui, de vrea sa stea mai mult), ca intelege f. bine, ca vorbeste mult (ce stiu si eu, ca deja am capul calendar ;)) si din ce in ce mai mult pe germana, ca-i cuminte si ascultator. Si se pare ca are lipici la fetite :D ... ca cica azi ar fi trebuit copiii mai vechi sa-si aleaga un prieten ptr. plimbarea in oras, si el a fost ales de Sophia :) ... o dulcete minioana, bruneta si frumusica foc (eu una sunt indragostita de ea :) ... Cris o place pe Evelyn - o sasoica blonda cu ochelari ... nu prea frumusica, dar deh, nu poti discuta gusturile :)) Are mai multi prieteni, dar preferatul lui e Simon. M-a tampit cu "Simon zice", "Simon face", "Simon are" ... dar imi place de Simon - mai ales ca-i neamt si invata copilul meu bine germana ... ca mai are un prieten, care-i turc si nu-s prea fericita de asta ... mai ales ca l-am auzit vorbind ... dar asta e - il ajuta f. mult pe Cris, imi tot povesteste ca-l imbraca cand nu poate, etc..
Si ceva bun, redau o discutie intre fiu si tata:
C: Efe (turcul bataus) e acum p(r)ietenul meu.
T: Efe? Efe care tot te batea?
C: Da, Efe e bun.
T: Cum? Efe e bun ... cum asa?
C: E tuns!
Asa ca, o data cu parul lui Efe, au disparut si problemele :)
Va pupic din nou!

Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">Albumul lui Cris * * * Albumul lui Amélie
---------------------------------
Haideti sa daruim o PIJAMALUTZA! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Irinusha, ce ma binedispun mesajele tale!
Ai da, ar fi usor de retinut, mai ales ca si Sebastian este nascut intr-o zi de 26 - ca si Amelie!!!

Sunt constienta ca vom avea multe probleme de gelozie-invidie, dar asta este, riscurile "meseriei" de parinte cu mai mult de un copil! recunosc ca mi-am dorit 2, nu ma vedeam cu unul singur...cu toate greutatile...

Si Sebastian are un prieten- culmea este ca sunt f. asemanatori si la comportament- adica au fost rebelii clasei, cei care puteau fi retinuti cu greu in clasa; acum cica s-au cumintit amandoi .Mai nou, Sebi imi povesteste ca cica ii spune lui Alin sa stea cuminte in clasa, sa astepte ca vine repede mamica (cine vorbeste ).
Astazi s-a ciondanit cu o fetita pe ... oglinda. A impins-o sa o dea la o parte din fata ei, ca voia si el sa se uite in ea pt. a se aranja-ca trebuia sa vin eu sa il iau .
Bine, i ieri si astazi au plecat amandoi- si ea si el- de manuta pana la iesirea din cladire, apoi s-au intrecut la fuga pana la poarta. Si prietena noastra este frumusica foc!!!
Sebastian face 2 lectii de engleza pe saptamana, una de sport; au facut si ei diverse lectii pe tema toamnei: au dus legume, cate un fruct, una-doua flori de sezon. Vineri va veni o trupa de la teatrul de papusi. Cred ca a inceput si el sa fie incantat, desi inca nu vrea sa recunoasca (adica daca amintesti acasa de gradi spune ca nu mai vrea; acolo insa nu mai plange cand il las..)

Va pupam si va dorim toate cele bune!

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput