Strumfi de iulie-august 2007 (16)
Raspunsuri - Pagina 7
ghinetz spune:
Fetele, multumesc foarte-foarte mult. Inseamna mult pentru mine ca ma sustineti.
jadi, da' ce prietenie e intre al meu si telecomanda! Stau impreuna pana cand ma trezesc eu sa-l alpatez pe Victor (deci pe la 1-2). Sa nu te apuce jalea! Ideea e ca daca face ceva in casa, stiu si eu, spala vase sau face clatite, sau ne ducem la cumparaturi, el vrea sa-i fiu apoi recunoascatoare. Si eu ii spun ce ma deranjeaza, dar nu fac decat sa inrautatesc totul. Poate e tonul meu de vina, cine stie.
Lia, si eu am vazut la mama aceleasi eforturi zadarnice. Si stiu ca nici macar nu apreciam, eu, copil fiind. O vedeam mereu obosita, mereu cu griji (ce fac de mancare, de unde cumpar aia...) Si preferam sa o stiu la un salon de cosmetica. iar eu sa mananc cartofi prajiti. dar nu, ea statea si gatea zilnic, shmotruia. Mi-am propus sa nu fiu asa, der vezi, nu am discutat asta si cu sotul inainte. El tot pe mama mi-o tot da exemplu. Ca ea cum poate? Si ca la el in familie tot femeia se ocupa de casa. (Intr-adevar, dar, mai spuneam eu pe aici, soacra mea nici nu stie unde e gradina, nu mai zic de munca la camp sau altele pe care le face socrul - oare cine ma va para??? As vrea sa-i spun ca-mi face un serviciu, ca de mult tin sa-i spun socrei ce simt)
Nonna, vorbesti de lucruri sfinte:
quote:
va odihniti in mod egal,el 1 ora,tu o ora
Iar asta...
quote:el nu o crede. Zice ca banii pe care ii iau ii iau ca sa stau cu copiii/copilul.
esti sotie, nu femeie in casa cu salariu platit.
Gata.
Chiar ca v-am prea incarcat cu ale mele. In plus, trec si prin sindromul premenstrual-menstrual-postmenstrual. Si cam uitasem cum e, de un an!
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
mychydutza spune:
Aylin imi pare rau de chinu prin care treci. cred ca totusi ar fi trebuit sa se mai cuminteasca ..asa a fost si bebe insa de pe la o luna jumate a inceput sa fie mai "rezonabil".ai incercat sa ceri sfatul pediatrului? nu am idee sa existe calmante pe bebelusi insa poate iti da un sfat! mai bea si tu un pahar de vin, poate il mai ...ametesti pe bebe si doarme
sanii nu-i golesc niciodata dupa ce suge bebe, cu toate ca dimineata dupa 8 ore de somn ale lui bebe de peste noapte, am sanii ca doo pietre!
sambata crestinam baiatu'. o sa avem doi nasi:nasa de cununie si un bun si drag prieten.fetelor, am asa neste emotii. apropos care e rolul mamei la botez?????? sta si priveste ?
mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
www.flickr.com/photos/mychydutza/sets/72157601777053940/" target="_blank">poze bebe
oaana spune:
buna dimineata tuturor.
Mioara,nu-mi vine sa cred ca cineva poate face asa ceva,e teribil de urat...imi pare tare rau...sper sa ne mai scrii,poate sa intri sub alt nume...
Oana,capul sus...incearca sa ai o discutie cu sotul,ca nu mai poti,ca aio si tu nevoie de o iesire,etc...stiu ca a spune e usor...si sotul meu sta la tv cand vine acasa,dar sta cu ambii copii,intre timop eu ies sau fac altceva.
Aylin,incearca sa-l tii in wrap,se calmeaza tare repede in el,caci sta lipita de burtica ta,si poti face si treaba...vezi ca Ilenutza spunea ca are unul de dat...eu am o prietena care a tinut copilul asa pana la 4 luni...
si mai am ceva de zis,sa nu uit.Fetele care aveti copiii cu multi muci...si la Aaron s-au adunat intr-o vreme tare multi,i-am tot scos cu batista ca nu putea respira,am inceput sa-i dau un osccilococcinum pe sapt,si in acea peroada i-am dat trei zile la rand..mucii au disparut si nu s-au mai adunat deloc...e bine sa incercati poate merge si la voi.
Samuai lady,pe unde mai esti?Anto,ai ajuns acasa?
o zi frumoasa tuturor
Oana,mami de bebe Aaron(21.07.07)si Iosua(5.10.2005)
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
mychydutza spune:
bebe are mainile reci cu toate ca e cald in casa!asa e normal?
eu ma gandeam sa-i dau oscilo asa preventiv. cred ca o sa intreb pediatrul pe tema asta.
la botez il baga cu totul in apa? cred ca sunt tralala da' ma preocupa chestia asta. si banuiesc ca cineva incalzeste apa aia ,nu?????
mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
www.flickr.com/photos/mychydutza/sets/72157601777053940/" target="_blank">poze bebe
dsteluta91 spune:
liadorian cristina a fost foarte cuminte si cand a botezat-o si cand am fost la local caam tinut-o cu noi pana la sf..cred ca s-a vazut si din filmul;etele pe care le-am pus pe forum
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by Maria1111quote:
Originally posted by aylin_tarcan
offf
andra, asa am incercat si eu. dar nu merge. tipa oricum as pune-o si nu ii trece decat cu plimbatul si sh sh-itul pana mi se acreste. si cred ca si ei. dar tipa rau. si nu doar cand o pun jos.
ashera, macar de-as avea si eu cateva zile de liniste! dar 7 zile din 7....!!!
am incercat acum ceva, fetelor! si anume am reusit dupa chinuri sa o adorm (eu plangeam si o plimbam prin bucatarie (ca acolo ii place) pana intr-un final a adormit. si apoi, dupa ce a adormit bine, am lasat-o pe burta mea culcata. si a dormit asa o ora!!! ca niciodata. apoi am pus-o jos, si doarme si acum. adica se face o ora jumate. eu ce sa inteleg? poate ca totusi o doare burta si era bine pe burta mea calda?
dar totusi, de ce nu adoarme si ea ca orice copil normal, cand ii e somn....
si din cauza asta nici nu mananca ziua....
maine mergem si la cantarit, si sper sa fi luat cat trebuie in greutate..
fetele
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/" target="_blank">broscuta gargarita
Aylin, esti sigura ca nu sunt colicii de plange asa? La noi ajuta urmatoarele sa se mai linisteasca (si din ce descrii tu, simptomele sunt ca de colici si la noi): daca o tin cu burta pe burta mea, daca o tin complet dezbracata undeva intr-o camera calda, eventual pus si niste comprese calde pe burtica, daca ii duc genunchii la burta, ca pt 'bicicleta', si daca ii distrag atentia cu jucarioare cu bile care fac un zgomot uniform. Mult succes, aminteste-ti ca e doar o perioada trecatoare si nu o sa durezeze la nesfarsit.
Mamica de strumfita Dora (23.07.07)
maria, de aseara de cand a mers faza cu dormitul pe burta si eu incep sa ma intreb daca nu sunt colicile. ca de la inceput a avut probleme cu aerul
aylin_tarcan spune:
oana/ghinetz, maria, lia, oaana, mihaela multumesc mult pentru sustinere, fetelor! voi incerca ce m-ati sfatuit! de azi ii dau iar bonisan sa vad poate ca se mai calmeaza. si tot azi voi intreba pediatra. ca tot mergem sa ne cantarim sa vedem ce am facut luna asta!
dar e copilul asta intr-o bicicleta continua. da din maini si din picioare non stop ca apucatul! o clipa nu se misca si el mai incet macar. nu zic deloc. si la tzatza cateodata da din maini si din picioare. cred totusi ca e de la burta...mai studiem problema! oricum, azi, deocamdata sunt mai bine!
andicu spune:
'Neata si de la noi.
Oana ,imi pare rau ca treci prin momente de-astea; iti spune una care se chinuie cu starile astea de aprox 4 luni, cu intreruperi. AM stat si eu si am rumegat si am ajuns la concluzia ca aia cu implicarea sotului atarna cam 80 % in depresia mea...dar n-am ce face, i-am explicat, am vorbit...intelege, 2-3 zile e mai atent, si apoi iar se lipeste de calc sau de telecomanda! cred ca trebuie sa ne obisnuim cu asta si sa speram ca ne vom scoate parleala cand vor alerga dupa pusti prin parc, peste vreun an...eu asa sper...
Iti doresc sa treci peste gandurile astea si suparare si sa te gandesti ca timpul trece repede, copiii cresc, si o sa ai mai mult timp si pt tine- si cand o sa-l ai, o sa gandesti cu melancolie ce scumpi erau cand erau bebelusi...
Mioara, e nasol rau ce ti s-a intamplat! nu-mi inchipuiam ca ar putea cineva sa faca asa ceva!!! imi pare tare rau! pana la urma, ce faci tu aici e ceva care te priveste numai pe tine si n-ar trebui sa dai explicatii! mi-ar parea rau sa nu mai scrii! fa-ti alt username si continua asa.
Aylin, imi pare rau ca puiul tau e asa plangacios! mie mi se tot spunea ca dupa 3-4 luni se linistesc, poate asa o sa fie si la tine!
Mihaela, da, la botez il baga de tot in apa, dar pe vremea asta sigur e apa incalzita! sa aiba grja nasa sa-l acopere repede cand il scoate din apa sau cand il dezbraca, sa-l tina invelit pana vine preotul sa-l miruiasca..succes si petrecere frumoasa!
Si Filip are manutele reci de multe ori, desi e imbracat in casa ( fara caciula ) , dar cred ca la el e pt ca si le baga in gura toata ziua.
Avem si noi o perioada ciudata cu somnul. Din ce eram convinsa acum vreo saptamana ca doarme de-acum de la 9 la 5-6, de unde?! toata saptamana trecuta si pana azi, se trezeste cred ca din reflex, la 3-3.30 si apoi la 7-7.30 si gata! chiar daca aseara de ex a mancat la 10.30 ( de obicei mananca la 8.00) si am sperat ca nu se mai scoala pana la 6 ! mai naspa e ca se scoala la 3 in gangureli si chiuieli si o tine tot asa cate o ora! nu vrea sa adoarma mai devreme si pace, cu tot cu lumina stinsa, fara jucarele, fara vorbit...nu stiu ce sa-i fac sau cum sa fac...sa astept sa treaca??
Azi in Cta e vreme tare frumoasa! astept sa se trezeasca puiul, sa-l hranesc si repede afara pana nu se razgandeste soarele asta!
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi
Nonna76 spune:
Oana,si-a cam luat papara al tau sot de la noi azi.Eu cred ca barbatii(poate sunt si specimene rare care se exclud)au asa o gena de nesimtire.
Si concediul este de cresterea copilului nu de facut mincare pt. sot.Asa ca ai 8 ore grija de copil,restul faceti in mod egal impreuna.
Nu ca al meu ar face asa dar am grija sa-i scot ochii de fiecare data si se da pe brazda.Daca ar fi dupa el ar vedea toate meciurile de pe toate canalele sportive.Face cam de toate numai nu face mincare si calca rufe.
Aylin, al meu se linisteste daca ii fac o baie sau ii incalzesc burtica cu uscatorul de par(dar la min.)Cind Andrei aveam perioade mai dificile il culcam cu mine ca era mai cald si ma simtea si aproape.
Sper sa ne anunti ca e mai bine.
Mihaela,e normal sa aiba miinile reci,iar de apa de la botez mai bine intreaba tu,nu lasa pe seama celor de acolo.La Vlad nasul a adus un bidon de 20 l de apa calda.Nu stiu daca trebuie atita.
La Andrei tot nasii o sa se ocupe de apa.
poze
Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)