Mamici de septembrie-octombrie 2007 (100)
Raspunsuri - Pagina 8
Roxali spune:
Neata!
La mine ainceput petrecerea...ontractiile...c-am de la 7 sant regulare...ma enervez ca nu pot sa stau deloc jos...ma duc sa ma pregatesc de bal
Ali39si Enrico 7ani
poze
betty78 spune:
Gata m-am edificat cu petele lui fimiu de pe funduletz: fie sunt vanatai de la nastere, dupa cum a fost apucat fie sunt pete mongoliene, care dispar in timp pana la 2 ani. Ma speriase cineva ca sunt hemangioame.
Rox nu ne-ai speriat, dar e mult mai bine sa fim precauti. cu piciorusele lui bebe. Metoda pe care o folosesti tu de curatare a nasucului este inofensiva, daca nu are f multe mucozitati si daca stie sa le inghita, al meu din pacate nu a stiut. Iti dau exemplu ce inseamna multe mucozitati: o bucatica de furtun cat un deget arataor de gros si la fel de lung plin cu mucozitati - asa ii scoteau lui bebe Mario din nasuc la spital cand il aspirau.
Betty78deMario-Alexandru 16aug2007
toate pozele
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
Andries spune:
quote:
Originally posted by Roxana_G
Andries, multumesc de raspuns. Poate ca trebuia pus gipsul si daca asta inseamna sa se remedieze mai repede problema, ma bucur ca am facut-o. Sa vedem cat va sta cu el. Citisem si eu de orteze, si de Dr Padure am auzit ca a scris niste articole. O sa ma interesez de aceasta varianta daca doamne fereste va fi cazul sa facem corectia de maniera asta pe termen lung. Nu prea pricep cum la nepoata ta nu au vazut pana la 10 luni, ce naiba pediatrii astia sunt chiori? Oricum doctorul la care mergem dupa botez este un profesor renumit, la curent cu tot, umblat pe la conferinte si altele. Contez pe el ca imi va da ce este mai nou si mai modern in privinta asta si ce ii ofera bebelusului mai mult comfort. Oricum problema o voi ridica si ortopedului la care mergem, regret ca nu am cerut mai multe info de data trecuta dar a fost tare greu cu 2 copii care urlau care mai de care ca din gura de sarpe.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Neata,
Roxana, ma bucur ca esti mai linistita.
In principiu decizia de a pune gips sau atele sau orteze sau de a lasa numai cu masaj o ia medicul intr-un context clinic ce include varsta bebelusului, greutatea, cum sta la capitolul calciu, cat este de tonic dpdv musculatura (al meu de exemplu era cam flescait si oricum era un bb f mic), etc PLUS toata experienta sa practica. Din pacate problemele de sanatate nu sunt ecuatii cu solutie unica, e posibil piciorusele sa se vindece si cu gips si cu atele si cu masaj...dar daca medicul a avut in general rezultate mai bune cu gips si mai rapide el va recomanda gipsul indiferent ca tie iti e greu. Nu prea se risca ei cu solutii de durata si care presupun perseverenta si cooperarea parintilor daca au alta solutie la indemana, una sigura. Eu personal cred ca la piciorul neafectat i-a pus gips ca sa fie sigur ca ambele picioare se dezvolta in acelasi ritm, la cat de bine mananca Andrei eu cred ca el si creste foarte repede.
La nepoata mea s-a mers pe masaj, dar ea nu e dintr-un oras mare, parintii au lasat-o moale cu masajul, il faceau cand isi mai aduceau aminte, e al doilea copil intr-o familie in care oricum parintii muncesc mult si nici la doctor nu au dus-o regulat ...pediatrul oricum nu se uita la picioarele ei si saraca fata a avut picioarele din ce in ce mai curbate (gambele) iar dupa ce s-a ridicat in picioare acest lucru a fost atat de evident ca a trebuit dusa din nou la doctor, gimnastica zilnica (nu mai era de masaj, era de gimnastica), in fine... acum e mai bine, dar platfusul a ramas, plus ca merge cu baza larga plus ca eu nu stiu cum o sa poarte fusta in viata ei.
Chestia asta cu picioarele la sot in familie vad ca este de neam, toate verisoarele lui Victor au avut probleme la picioare, cele mai mari fata de care-ti spuneam, Victor a avut ceva probleme (minore oricum) si sa vad la bb2 cum o sa arate. La mine nu exista asa ceva, dar noi le avem si noi pe ale noastre.
Important este ca se pot corecta, e foarte adevarat ca iti vine sa plangi de necaz si mereu te intrebi de ce tocmai mie i se intampla (AFIBEBE ) dar asta-i viata, eu incerc sa vad jumatatea plina, atat timp cat eu pot sa fac ceva sa aduc lucrurile pe calea cea buna incerc sa fiu cat de optimista se poate, sa gandesc pozitiv si sa-i dau copilului cele mai bune sanse posibile. Sunt atatia parinti care efectiv nu pot face nimic...nimic...
Andries
kriss79 spune:
Neata
Am putin timp acum..doarme micuta mea..
Roxali, nastere usoara si bebik sanatos tun! Recuperare rapida si mult laptic!
PROPUNERE: eu sunt pentru STRUGURASI!(am mai zis..m-ati uitat)
Am si eu 2 intrebari:
1)fetita mea cam sughita des...de la ce sa fie oare? ii dau imediat putin laptic si isi revine..
2)e mancacioasa, suge cu putere din ambii sani..dar eu nu imi dau seama daca se golesc complet..oricum dupa alaptat inca imi mai curge din sani ca ma patez..laptele asta dintre alaptari trebuie muls?
Multumesc frumos..poate are cineva timp sa imi raspunda..ca stiu ca bebeii va tin destul de ocupate..am vazut asta pe propria-i piele:)
pupici si multa sanatate bebeilor!
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
Andries spune:
Oau Betty... pai ce spui tu acolo de mucozitati... scot eu ditamai omul, de unde asa ceva la un bblus? Brrr...
Ali uite niste incurajari ...NASTERE USOARA!!
Andries
Andries spune:
Kriss unii copilasi sughita mai des, pur si simplu asa le estelor felul, atat timp cat nu vomita ce-au mancat eu stiu ca e ok. Despre alaptat si sani plini... eu una habar nu am cum vine "chestia asta" ca eu nu am avut niciodata suficient lapte la primul copil cat sa mai si ramana ceva...
Andries
Bee spune:
Buna dimineata fetele.
Roxali, nastere usoara!
Roxana, scuze ca n-am raspuns ieri, ca n-am mai avut acces la PC, dar am vazut pozele si parca intr-un fel, din nespecialitatea mea, cred ca e bine ca i-au pus ghips. Acum, tu stii mai bine cu ce va confruntati, dar mie mi se pare vizibila problema, chiar daca nu tare. SI muschiul pare tensionat si tine piciorul intr-o pozitie anormala. E asa, sau imi dau eu cu parerea aiurea? M-am uitat atenta si pe pozele fetei mele de cand avea varsta lui Andrei si nu era nimic vizibil si totusi a lucrat cu ea kinetoterapeutul pe muschi, de m-am saturat. Obsesia lui era sa nu ramana muschiul incordat si sa traga piciorul intr-o pozitie anormala. Si de la atata lucrat pe flexibilitate, a ramas fata mea cu o laxitate ligamentara de toata frumusetea. Dar tu spui ca in momentul in care ai ajuns cu el la doctor deja defectul era mai putin pronuntat (in urma masajului banuiesc). Asta inseamna ca-s sanse mari sa se rezolve pana sa ajungeti la alte "minuni" (gen orteze . EU am vazut orteze la copii care deja mergeau si piciorul era cumva fixat intr-o pozitie defectuoasa). In cel mai rau caz, cred ca ar trebui masaj dupa ghips si poate kinetoterapie, dupa 3 luni. Bafta.
Bee 40+++
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
betty78 spune:
Andries sicera sa fiu si eu am ramas surprinsa, cand mi-au aratat la spital. E drept ca metoda aplicata de ei este mult mai invaziva, adica se baga un furtunel pe nasuc care cateodata ajunge pana in gat.
Betty78deMario-Alexandru 16aug2007
toate pozele
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
prisi spune:
buna,
noi am avut o noapte buna, bebe a dormit de la 11 la 5 si de la 5 jumate la 8 , a papat , a ras un pic cu tati si acum somnic iar pe perna lui mami
Kriss cred ca toti bebelushii sughit, unii mai mult altii mai putin, Miru are zile cand sughite si de 5 ori si eu o mai pun la san si ii trece
despre muls nu stiu ce sa zic, eu nu m-am muls niciodata,iar alaptatul e la cerere, cum vrea mititica ziua se intampla si din ora in ora, iar sanii curg dar stau cu tampoane si e ok
Roxali multa bafta si nastere usoara
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
cecilia L spune:
buna dimineata,
am si eu o intrebare, bebe are temp 37,5 , muculeti nu are, e nevoie sa-i pun supozitor sau sa-l duc la medic
sunt cu bebe in brate.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
http://community.webshots.com/album/559049911AmKpDg?start=12