Mamici de septembrie-octombrie 2007 (100)
Raspunsuri - Pagina 4
bernix spune:
Acu fetelor, mamici de bb muciosi, io v-am mai spus ca Degetica vomita mucozitatile sub forma de flegme. Asta se intampla sapt trecuta, cand inca nu o aspiram. Puneam ser fiziologic in nas inainte de masa si apoi o intorceam pe burta.
Uneori le scotea asa, alteori le regurgita dupa masa impreuna cu ceva lapte. S-a intamplat asta cam 3 zile consecutiv, pana am decis sa luam batista bb. De atunci lucrurile par sa se fi stabilizat.
Intr-adevar, si io stiam ca nu-i bine sa stea pe spate. Pe burtica, daca se poate (la noi nu, desi ar ajuta-o si la eliminarea gazelor) sau pe o parte rezemata de o paturica facuta sul. Si pe plan inclinat, mai ales dupa masa. Acu Degetica nu mai sta pe o parte, se rasuceste singura cam cum are chef.
Revin la muci... Una dintre colegele mele de salon, medic si mama de prematur mucios rau, a plecat din spital cu Klesibella si E Coli pozitive in exudatul lui bb si doctorul neonato care l-a urmarit pe bb si-l vede in continuare nu i-a recomandat tratament pt bb asa mic decat daca face febra, desi mucozitatile erau verzi si urate. N-a recomandat decat aspiratie si copilul e ff bine.
Io nu zic sa faci intr-un fel sau altul, ci iti spun toate astea sa te mai linistesti.
Bernix si Degetica (Ana Elena)
Poze Bebe
Marunzika spune:
afibebe sanatate multa puiutului tau. Imi pare nespus de rau de fiecare data cand citesc de bb cu problemute. Yannisa a avut icter prelungit si a stat 6 zile sub lampa, doar la alaptat o scoteam, a primit perfuzie ca se deshidratase si plangea de fiecare data cand o bagau la photot teraphy de mi se rupea inima si plangeam fara sa ma poata linisti cineva. Va pup pe toate mamicile care au bb cu probleme si ma rog sa se rezolve totul cat mai rapid.
Betty & Roxana & Nana pupici pt bebici scumpi si sa se faca repede bine.
Si Yannisa fornaie insa mi s-a spus ca-i normal, sa nu ma ingrijorez. Mucisorii ii pescuiesc cu servetel invartit, mi-au spus sa nu folosesc pompita ca mai rau pot face. Pun doar apa de mare sa umezesc, pun cu siringuta, nu cu spray.Dar citind la voi ma cam tem si eu acum. Si a ramas o puturoasa la supt, lactatia a scazut, dar suge de fiecare data la san si apoi Milupa hapre, ia cam 90-140ml.
Annisia felicitari pt botez
Si, acuma plange ca are fomita, deci am fugit sa-i dau tzitzi.
YANNISA MILENA
24.08.07
bernix spune:
Vazut poze Rox, da nu stiu ce sa zic ca nu ma pricep. Din ce vad io, parca stangul pare curbat. Ma insel?
Poze Bebe
Roxana_G spune:
Nu mai spune de Klebsiella ca ma apuca bazdacul. Stii ca lui Andrei ii iesise Klebsiella la buricut. Iar la urocultura Ecoli. Urasc spitalul ala! Zau le-as face o rautate ceva.
Eu cu mucii nu ma agit asa rau. Eu am prestat cu ser si l-am pus si pe burtica, dar nu iese nimic. Laptele regurgitat este absolut curat si scoate numai cand se screme. Nu stiu ce sa mai zic, cred ca ma agit degeaba.
Dar ramane problema cu laringele de care zicea Afibebe
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
prisi spune:
Afibebe si Roxana saracutele de voi, numai probleme, dar cum bine spunea Bernix s-au nascut, deci au inceput problemele, speram sa fie totusi unele normale si nu grave , pupici la toate mamicile si curaj sa trecem cu bine peste toate surprizele neplacute si multa sanatate bebeilor
noi am dormit cu totii, zici ca suntem tranchilizati de la vremea asta, Miru a marait de foame a papat si baga somnic la greu in continuare cu tati, e asa dulce
azi a rezolvat si tati cu biserica, ieri am vb si de decorarea salonului, avem 1 bucata toaleta pt bubulina de botez, mai treb sa-si gaseasca mami, planuisem pe azi o incursiune prin magazine, da cu vremea asta.... poate reusim saptamamna asta macar in recunoastere sa merge
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
Roxana_G spune:
quote:
Originally posted by bernix
Vazut poze Rox, da nu stiu ce sa zic ca nu ma pricep. Din ce vad io, parca stangul pare curbat. Ma insel?
Poze Bebe
Nu te inseli, stangul e cel la care e vizibil. Oricum cand a decis medicul sa puna gipsurile curbura era si mai mica. La stangul se mai vedea, la dreptul foarte putin.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
bernix spune:
Piciulika, ai povestit asa frumos... Am citit de doua ori si mi-au dat lacrimile. Cam asa imi imaginam si io nasterea: cu emotii, dureri, asteptare, oboseala si tati langa mine.
Si Michael e asa frumos si desi e o mana de om are fata de barbatel hotarat care stie ce vrea (Tzitzi!!!)
In privinta lui bb2 si io as vrea asa mult inca un pui mic dupa ce mai creste Degetica, numai ca mor de frica la gandul ca voi fi condamnata la cezariana. Tre sa gasesc un medic dispus sa incerce o nastere normala, macar sa nu plec cu gandul la bisturiu.
Nasol ca Bobo se gandeste la bb2 si bb3.
Bee, tin pumnii sa vina bb azi maine si fara bisturiu.
Anissia, mai da ce baiat mare si frumos aveti! Si mami a lui are super rochii si radiaza de fericire.
Poze Bebe
prisi spune:
Rox am vazut si eu pozele si Miru are asa la piciorelul drept si Dr. Oros ne-a trimis la ortoped, am fost la Dr Fodor si a zis ca nu e nevoie de ghips doar sa-i fac masaj(si nu unul special)am un pliant primit la spital i l-am aratat si a zis ca e ok, Miru mai are un ,,joc'' la glezna (adica i se indoaie prea mult laba piciorului in sus) si a zis ca daca pana la 5 luni nu remediaza problemuta mai vedem, dar pana atunci nu facem nimik
poate dupa ce ii scoti ghipsul e totul ok si nu mai ai de ce sa-ti faci griji, pupici si sanatate lui bebe Andrei
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
bernix spune:
Rox, dar laringele zici ca a creat mici "probleme" de la Alex, si uite ce fata mare si frumoasa ai. Nici io nu sunt impacata cu hornaitul si am intrebat si medicul cand am fost la control. A zis ca e normal pana la cateva luni, da' o sa mai intreb si marti-miercuri cand ne vedem iar. In legatura cu piciorusul, mai ai putina rabdare, ca tre sa-i scoata ghipsul (parca ziceai ca il tine nemai o sapt) si intre timp fa programare la alt medic. Trebuie sa fii sigura ca faci ce-i mai bine pt copil, nu sa ai indoieli.
Poze Bebe
Annisia spune:
Acum se incrca pozicile de la mirul lui Yannis. Asa de mult i-a placut petrecerea si baita, ca am zis ca o sa facem bairamuri in fiecare zi. Mai ales la cremuit a stat ca un purcel si s-a rasfatat... Tare dulcel grasomega mea pitica!!!!
Bebe Yannis creste mare
Pozne