Condica salajencelor [34]
Raspunsuri - Pagina 4
dianaiulie2009 spune:
Noi ne-am tot cautat oferte de revelion in tara dar am ramas muti la ce preturi astronomice cer romanii . Asa ca am gasit o agentie de turism din Salonta si tipul zicea ca are contracte direct cu hoteluri din Gyula si Hajdu .... , preturi mult mai bune decat in RO ( de ex. in felix pt.1 pers./5 nopti , 6 zile costa intre 15- 20 mil , iar in HU costa intre 5-8 mil. aceleasi stele si acelasi regim de cazare .
Eu am "avioane" in cap si vreau musai-musai ceva cu piscina , sa ma relaxez la maxim ca apoi iar ma apuca bataiala din ianuarie ....
Mihaela parca ziceai undeva in HU ca sunt ceva psicine acoperite cu tobogane ... imi spui in ce localitate era , te rog frumos !
Restul pe unde v-ati gandit sa petreceti Anul Nou ????
Daca mai aveti si alte idei eu astept sa mi le impartasiti , poate ma razgandesc , cine stie ???
mihaela_s spune:
Adriana, bazine acoperite cu tobogane sunt la Nyireghyhaza si la Debrecen. Debrecen e la 20 de km de Hajdu. Spor la cautat!
otilia, eu am folosit o reteta de pe net:
www.ichef.com/recipe.cfm/recipe/Chocolate%20Chip%20Muffins/category/Muffin%20Recipes/itemid/671430/task/display/recipeid/118466/recipecategoryid/55" target="_blank">muffins, dar am sa mai incerc si altele. Vreau sa fac cu afine sau cu lamaie. Mai caut...
Tu ce reteta folosesti?
Poze n-am facut, nu erau foarte aspectuoase, cred ca am luat o hartie cam sutire si s-au "lasat", intins...din cauza hartiei.
Julia, multumim de cafeluta!
Va pup, azi is acasa cu fetele, are Silvia o zi libera de la camin, iar Diana e in vacanta. Silvia a facut febra aseara si azi noapte, dar nu are nimic altceva. Tuseste dar putin, nasul nu-i curge...o sa vad daca o duc maine si poimaine la dagis, ca sambata musai mergem la Stockholm
. Vreau sa merg putin prin oras cu fetele, asa...ca fetele...la cateva cumparaturi. Fug sa fac papi...dar mai vin!
O zi faina! La noi e soare, e asa placut...![]()
Mihaela si fetele mele
silvana_salajan spune:
Fetelor, azi afara e o zi de kko asa ca si cum ma simt si eu. Am avut o zi nasoala din toate pc de vdre.
Adriana bine v-ati gandit, afara sunt si preturi mai mici si e mai civilizat. Noi o sa stam si anul asta acasa acum chiar nu ne permitem nimic.
Mihaela eu folosesc o reteta de pe culinar luata am adaptat-o la fix 12 bucati de muffins cat are tava mea. Cum adica s-au latit? Da hartiile alea nu le pui intr-o tava? Ca daca nu folosesti tava aia speciala de muffins atunci tre sa pui 2-3 hartii una in alta, asa zic fetele de pe culi. Uite reteta, e f. simplu de facut, eu pun totul in robot, le amestec bine si le pun la copt. Cat? Pana sunt gata!
Deci: pentru 12 muffins: 1 ou 75 ml ulei 150 ml lapte 125 g zahar 175 g faina 25 g cacao (eu pun 2 linguri mari cu varf) 75 g gem (2 linguroaie cu vaaaarf de obicei dintr-un gem acrisor- macese de ex) Dca gemul e mai moale 3 linguri pline. 1/2 praf copt.Sunt delicioase! Duminica m-au pus astia sa le fac de 2 ori! Si cresc fain. Le-a facut si sora mea alaltaieri pt prima data in viata ei si au iesit superbe! Sunt negre si ciocolatoase. Poti inlocui gemul si cu finetti ....
, sa aveti o zi excelenta!www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
mihaela_s spune:
Otilia mersi mult pentru reteta. Eu as vrea sa fac fara cacao si cu fructe. Undeva am citit mai demult ca ccc cacaoa poate fi inlocuita cu faina, daca vrei sa fie prajitura fara cacao. Tu cum stii? Adica daca vreau sa fac dupa reteta ta, dar fara cacao, cum sa fac? Si fara gem? Daca pun fructe in loc de gem? Numai ca astea trebuie sa ramana intregi...Nu stiu cum sa incerc, in general retetele sunt la fel, cam aceleasi cantitati vad...
Eu n-am tava speciala, am hartiute cumparate din magazin, dar am pus doar una, poate de aceea s-au latit. Cum sa nu, am pus hartiutele in tava, doar ca nu m-am gandit sa pun mai multe una intr-alta, mersi de pont! 
Mihaela si fetele mele
silvana_salajan spune:
Mihaela daca vrei muffins fara cacao si cu fructe io zic ca tre sa iei o alta reteta. Ca sunt berechet. Ia stai sa caut: http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=10017&hl=muffins uite de la postul 7 ai link-uri catre ce retete de muffins doresti.Sa imi zici daca te-ai oprit la una anume si care ti-a placut.
www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
silvana_salajan spune:
Inca un link super-interesant:http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=16193www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate
mihaela_s spune:
Otilia, esti o comoara! Link-ul ala e un deliciu
.
Am ales asa din fuga astea: http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=16193&view=findpost&p=375508 .
Am sa le incerc si o sa vad ce iese...poate chiar azi.
Mersi!
Mihaela si fetele mele
dianaiulie2009 spune:
Pe vremea cand aveam timp si eu am gatit muffins dupa retete luate tot de pe culinar .... sunt o delicatesa ...
Am gasit ceva oferte bune in Budapesta , Debrecen , Gyula si Hajdu ... acum trebuie sa ma hotarasc asupra destinatiei finale ...
silvana_salajan spune:
Adriana, spor la cautat.Mihaela sa ne arati ce ti-a iesit. Poate schimb si eu reteta.
Noapte buna tuturor!
www.petitieonline.ro/petitie/majorarea_sumei_primite_de_mamele_aflate_in_concediu_pt_ingrijirea_copilului-p40800039.html" target="_blank">Petitie on line pentru majorarea sumei primita de mamele in concediu de maternitate