Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (43)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Alexia3 si tzuna - multumesc de incurajari

azi am fost plecata la spital singura.este o exceptie pt. ca de obicei merg insotita de tot familionul din dotare.si ca urmare a lipsei mele, la intoarcere nu am venit cu mana goala.i-am luat zanei un cadou: un set de doctor si lui Ian o pijama.fericire maxima.
m-am apucat mai apoi sa fac de mancare, ciorba pentru Ingrid si tati.Zana a tinut-o tot un plans pt. ca vroia sa ma joc continuu cu ea.degeaba i-am explicat ca mai trebuie sa facem pauze pt. ca mami sa mai taie zarzavatul, sa taie carnea samd.am tras concluzia ca ei ii lipseste foarte mult joaca noastra continua de dinainte.cel mai rau a plans cand a trebuit sa ii dau de mancare lui Ian si cand a vazut ca l-am asezat in scaunel l-a muscat de deget. dupa ce a vazut ca a plans i-a zis : scuza-ma Iansenule. deci e gelozie !!!
am rugat-o sa se joace putin cu tati, care azi a fost mai mult acasa, sa ii faca si lui injectii.nici vorba, ea se joaca cu mami.cand o duc in parc in Moghioros ea se joaca cu mami nu cu copii.ea cu mami alearga la insula, ea cu mami se da la tobogan.in casa cu mami se joaca, mami ii citeste, cu mami facem litere, cu mami desenam si coloram.
s-a obisnuit asa, insa eu nu mai am suficient timp.si sincer simt cum pe zi ce trece ca nu ii acord prea mult timp lui Ian.Vad ca altii copii de 7 luni deja se ridica singuri, merg de-a busilea, spun cateva cuvinte.Ingrid la 5 luni si 10 zile a zis tata, la 7 luni s-a ridicat singura de marginea patutului.In schimb Ian nu are performante din astea.El zice ighi si am presupus noi ca o striga pe Ingrid.

Ian de doua zile mananca foarte bine :
- un mar ras + branza calcica + cereale (dim)
- 200 g legume cu carne (pranz)
- 100 ml supa (pranz)
- 150 g lapte formula + cereale de seara (seara)
se trezeste doar de 2 ori noaptea si il alaptez.in total il alaptez de 4-5 ori pe zi: de doua ori noaptea, o data sau de ori in timpul zilei si inca o data seara inainte de culcare dupa baita.

Zadi-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Raul..super tare cum o "ajuta" el pe Giulia!

Frumoasa cheliuta...frumoasa!

Vazui si Ilincuta verde in decor de toamna!

Si joaca dintre o puica si un pui mic

Nu am deslusit cum se foloseste 4shared-ul ala. Dumiriti-ma si pe mine!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

mai vroiam sa spun doua chestii:

- carnea o fierb separat de restul mancarii si pt. cei mari si pt. cei mici. am inteles ca asa scapam de toxinele carnii. nu are acelasi gust ciorba de ex.
carnea de vita o fierb in patru ape, adica dupa prima fierbere arunc apa si spal carnea, o pun din nou la fiert cu apa curata si tot asa pana la a patra apa in care o las sa fiarba.

- ma bate gandul sa imi iau o bona cu jum de norma care sa ma ajute cu copii, mai exact sa o tina pe Ingrid ocupata cand am treburi de facut pt. Ian, sa ii dau sa manance, sa il schimb, sa il alaptez.
o fii bine, o fii rau?

-si o a treia chestiune: de azi ii dau lui Ian ferrum haussmann.
lui Ingrid la 8 luni i-am da cate 15 pic. pe zi la recomandarea medicului.insa dupa ce am citit prospectul am zis ca i-as da lui Ian max. 10 pic. pe zi.stiu ca se incepe treptat cu 2-3 pic./zi pana se ajunge la 10 pic./zi timp de 20 zile pe luna, apoi pauza 10 zile si se reia timp de trei luni.
voi cum faceti?

multumesc anticipat pt. raspunsuri

Zadi-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

ZADI- oricat de mama eroina ai fi tu tot nu poti sa-i mai acorzi la fel de mult timp fetitei. Eu te-as sfatui sa ii explici tot timpul cu calm de ce procedezi asa (adica nu mai stati la fel de mult impreuna) , sa-i cultivi independenta (ceva de genul : am auzit ca fetitele de 3 ani fac asa... si nu esti mare, joaca-te singura) . Ea nu vrea sa fie mare acum, ar vrea sa fie f mica, sa te ocupi numai de ea. Trebuie sa treaca mai mult timp ca sa se obisnuiasca. Te-ar ajuta mult daca ai putea-o da la niste cursuri (dar sa fie neaparat ceva care sa-i placa ca sa fie si fara tine dar sa nu s esimta izgonita). Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Uite ca ai scris mesajul in timp ce-ti scriam si eu. Ar fi o idee buna sa iei o bona daca iti permiti dar sa nu se ocupe numai de fetita ci si de Ian , practic s afaceti cu schimbul ca altfel aia mica poate deveni si mai dificila crezand ca vrei sa o indepartezi. partea buna din toata povestea asta e ca se va obisnui sa stea si cu altcineva decat cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Zadi, la asta ma gandeam si eu, la niste cursuri, sa-si consume energia alaturi de alti copii. N-ai pe cineva sa te ajute, o bunica, o matusa?
M-ai linistit cu alaptatul, nu mananca prea des nici Jan.Azi am auzit pe cineva spunand ca daca e la san, nu e nevoie sa manance 500 ml de lapte.O fi adevarat?
Io zic sa nu-i dai fier fara analize. Daca e la san e in siguranta, poate tu sa ai nevoie .Eu mi-am luat programare sa-mi fac analizele, sa vedem am nevoie de ceva.Lucas doar vitamina D.
Mihaelaaaa, e tot tat'su Davidutul tau...la chelie, in rest ma-sa'n craci. Frumos foc si vesel pe masura, pup fruntitza lui
Iunitza, rosimmmmm...multumim de aprecieri.Sa vezi ce mutritza de rusinos face.AIeri am avut musafiri si o prietena tot pupa la el...si-a lasat capul in pamand si se uita pe sub gene, mance-l mama de smecheros.
Multzam si de retete, ma apuc si eu de gatit ca nu se mai poate.Baga si retete pentru oameni mari pe blog
Intrebare:Ce blendere folositi? Ce sa iau, ca io am unul simplu, pot sa-l folosesc pe ala? Stiu ca ati mai spus da io n-am fost pe faza, multzam fain de raspunsuri

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Zadi eu ii dau lui Tudor 4-5 pic de fier /zi

Amma eu www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Mixere,_blendere/Braun/Blender_Braun_MR_4050_CA" target="_blank"> asa ceva am.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

quote:
Originally posted by Amma23

Zadi, la asta ma gandeam si eu, la niste cursuri, sa-si consume energia alaturi de alti copii. N-ai pe cineva sa te ajute, o bunica, o matusa?
M-ai linistit cu alaptatul, nu mananca prea des nici Jan.Azi am auzit pe cineva spunand ca daca e la san, nu e nevoie sa manance 500 ml de lapte.O fi adevarat?
Io zic sa nu-i dai fier fara analize. Daca e la san e in siguranta, poate tu sa ai nevoie .Eu mi-am luat programare sa-mi fac analizele, sa vedem am nevoie de ceva.Lucas doar vitamina D.
Mihaelaaaa, e tot tat'su Davidutul tau...la chelie, in rest ma-sa'n craci. Frumos foc si vesel pe masura, pup fruntitza lui
Iunitza, rosimmmmm...multumim de aprecieri.Sa vezi ce mutritza de rusinos face.AIeri am avut musafiri si o prietena tot pupa la el...si-a lasat capul in pamand si se uita pe sub gene, mance-l mama de smecheros.
Multzam si de retete, ma apuc si eu de gatit ca nu se mai poate.Baga si retete pentru oameni mari pe blog
Intrebare:Ce blendere folositi? Ce sa iau, ca io am unul simplu, pot sa-l folosesc pe ala? Stiu ca ati mai spus da io n-am fost pe faza, multzam fain de raspunsuri

Amma, eu stiam ca cei alaptati sunt predispusi la anemie, cei formulisti nu, pentru ca laptele formula este imbogatit cu fier...

De blender...eu am unul foarte simplu, din ala bat si cu un vas separat

Mihaela siStefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaanamaria spune:

quote:
Originally posted by Mihael@

quote:
Originally posted by Amma23

Amma, eu stiam ca cei alaptati sunt predispusi la anemie, cei formulisti nu, pentru ca laptele formula este imbogatit cu fier...

De blender...eu am unul foarte simplu, din ala bat si cu un vas separat

Mihaela siStefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii

si daca eu si alaptez si ii dau si lapte praf e perfect nu?

Ana de MIRIAM RIANA(19 martie 2007 18 : 05)
POZE PRINTESA
VARSTA PRINTESEI
www.totsites.com/tot/miriamriana/journal/" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Buna fetele cucuiete si bebei veseli

radcarmen - credeam ca numai eu is varza cu ce trebuie sa-i dau si ce nu. Adevarul e ca, cu cat citesti mai mult si din mai multe surse, cu atat esti mai in ceata. Unii spun una, altii alta, eu ma speriu si uite asa... i-am dat si eu 2 zile la fructe gutuie coapta. si ieri am citit in cartea scanata de Iunia ca la copii pana intr-un an gutuia se da doar sub forma de ceai. Cand am citit am facut okii mari, m-am speriat putin si apoi mi-am spus, asta e, n-a patit nimic... doar ca acum mi-e teama sa mai incerc. Mai caut sa vad daca e intr-adevar buna sau nu.
Astazi cititeam cat de multe vitamine are marul si cat de bun este si eu ma gandeam, bun..... mancam si noi mar dar .... copt. Pai la coacere se pierd o groaza de vitamine, vitamina C in special. E chiar asa rau sa le dam marul crud??? Si cum tati ne-a mancat dimineata merele coapte de aseara, i-am dat la 10 un mar crud si i-a placut.

Mihaelaaa - pupam cheliuta frumoasa. S-a uitat si Maya cu niste oki maaaaari, cred ca i-a placut. Iar cand a vazut puiutul mic (cel mic, mic) din pozele Catalinei a inceput sa chiuie de bucurie. Ce frumos se uita dupa el!!! Si-o fi amintit de puiutzii de la mamaie pe care-i priveam asta' vara (nu m-am gandit sa prind unul si sa il arat asa de aproape) Daca era maraita tacea instantaneu cand vedeau puiutzii si-i urmarea cu privirea fara sa se plictiseasca prea repede.
Aliona - superbe pozele din gradina botanica!!!!!!!! Chiar ii spuneam ieri sotului ca mi-e un dor nebun de-o plimbare prin padure. Sper sa fie frumos wk. viitor si sa ne plimbam putin prin padurea de la rucar. Ilincuta asortata frumos la decorul de toamna. Ce bine i se vad dintisorii in poza cu tati!! Eu parca n-am simtit toamna asta, adica nu m-am bucurat f. mult de ea. O fi trecut asa repede si intram deja in iarna?!?!?!? Mi-emi place f. mult si iarna, dar cand e asa ca'n pozeste, cu zapada, la munte... nu mizeria de pe strazile orasului
Thea sa-i treaca buba. Ela - cum se foloseste 4shared-ul ala??? Eu am incercat sa ma log cu adresa comuna (am incercat-o si pe cea de pe yahoo si pe cea de pe google) dar nu merge. La yahoo spune " email martie_aprilie_2007@yahoo.com already exists", iar cu adresa de pe gmail, ma logez dar mai departe nu m-am prins se pot sa fac. Asa ca please, Ela, vrem lamuriri suplimentare pentru cele cu neuronul in concediu.
Kitty - draga de tine sa faci fata celor doi puiutzi.
toti bebelusii bolnaviori.

Crina si Maya Georgia

Mergi la inceput