Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (43)
Raspunsuri - Pagina 11
anaalina spune:
Salut ,
Sa ma plang si eu , ce urat e afaraaaa!!!
Ramiha stiu ca bebe al tau papa Humana si noi tot cu H2 ne hranim dar avem o nedumerire. Ea papa la astfel:
6=240ml
13.30=legume
17.30=iaurt sau cereale sau mai multe chestii
21.30=250ml (deci 7masuri de lapte +2 cereale de noapte)
Problema e urmatoarea dupa cum vedeti e distanta mare de la 6-13.30 oare ii tine de foame laptele si de aia nu mai vrea sa pape??
La inceput am crezut ca nu-i plac fructele si am incercat sa-i dau iart pe la 11 dar nici pe ala nu-l vrea si ea papa iaurtul pe nerasuflate. Deci ce sa fac??? Sa-i dau pe la 8 masa de dimineata?? Ca ea la 6 papa in somn.
Varsta Catalinei Teodora
gabi78 spune:
quote:
Originally posted by anaalina
Salut ,
Sa ma plang si eu , ce urat e afaraaaa!!!
Ramiha stiu ca bebe al tau papa Humana si noi tot cu H2 ne hranim dar avem o nedumerire. Ea papa la astfel:
6=240ml
13.30=legume
17.30=iaurt sau cereale sau mai multe chestii
21.30=250ml (deci 7masuri de lapte +2 cereale de noapte)
Problema e urmatoarea dupa cum vedeti e distanta mare de la 6-13.30 oare ii tine de foame laptele si de aia nu mai vrea sa pape??
La inceput am crezut ca nu-i plac fructele si am incercat sa-i dau iart pe la 11 dar nici pe ala nu-l vrea si ea papa iaurtul pe nerasuflate. Deci ce sa fac??? Sa-i dau pe la 8 masa de dimineata?? Ca ea la 6 papa in somn.
Varsta Catalinei Teodora
Nu e o solutie...dar fa-i la 6 mai putin lapte..eu stiu..180 in loc de 240 si asa poate vrea sa manince si la 10.
Uite eu spuneam ca Tudor nu a mincat la 10 astazi, dar a mincat la 6.30 tot asa 250 de ml, ca i-am pus si faina de orez si s-a umplut iar biberonul. Si precis nu ii era foame. Dar daca maninca la 4.30-5 (si tot 210 de apa ii fac) asa cum face de obicei..atunci maninca si la 10.
Dar..repet..sa o infometezi nu e deloc o solutie normala.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
paula75 spune:
Buna ziua!
Pupam puii bolnaviori si le uram sanatate si sa se faca bine!
Eu una nu stiu cum reusiti sa stati si pe net ca eu una nu ma mai descurc ce-i drept singura cu fica-mea...nu mai zic ca sotul e mereu plecat si le fac pe toate...
Intreb fetele din Bucuresti care ar fi un chirurg foarte bun pediatru ca eu trebuie s-o operez pe Eliana mea..si sunt extrem de necajita.
La 7 luni cand am intarcat-o nu i-a priit Humana si de atata stremut si diaree i-a aparut o excrescenta la fundulet intre anus si vagin care nu e hemoroid ci un fel de polip. n-o deranjeaza , n-o doare dar a crescut...si ea e si fetita. Pare a fi hernie perianala ce tb. operata da cum sa operez un pui mic de 8 luni...?????????????
Sunt f. necajita si poate ma puteti ajuta cu un nume de dr bun
Va pup pe toate
Paula
gabi78 spune:
paula sanatate multa..poate nu e de operat..ai consultat deja un medic la voi?
Feteleeee!!!???? Stati in plapuma? Acum cind sunt si eu pe faza...voi..ioc!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Kitty spune:
Buna dimineata!!! Unde-i cafeaua aia, ca acum lesin cu fata pe tastatura. Pe langa oboseala acumulata in ultima saptamana, aseara a venit sotiorul meu (adica la miezul noptii), pana am despachetat, cadouri, povesti...s-a facut ora 1,ne-am pus in pat, Giulia s-a trezit si a avut chef de joaca pana la 2,30, pana s-a enervat taica-su si a mazilit-o la ea in patut si a lasat-o sa planga si sa faca brrrrrruuuuuuaaaaaa brruuuuaaaa pana a adormit. Problema e ca se ridica in picioare in patut chiar si cu sacul de dormit pe ea si mi-e frica sa nu cada rau. Iar dimineata trebuie sa fiu fresh sa pregatesc pachet, mic dejun, cafea pt baieti!
despre copilul mare ce sa zic? Raul e un dragut, un copil foarte iubitor si vesel, dar total zapacit si cu capul in nori. A venit tarziu si l-am rasfatat f tare si pentru ca nu i-am cultivat independenta inaite sa apara sora-sa, acum e foarte greu pentru ca orice schimbare i s-ar parea ca e adusa de Giulia. Am incercat de cand era in burtica sa-i explic ca pe el o sa-l iubeasca cel mai tare, ca e grozav sa aiba un frate sau o sora. Cand am venit acasa de la maternitate i-am facut si noi un cadou din partea lui sora-sa, apoi de cate ori spuneam ceva de ea, spuneam si de el frumos, il laudam. Si o iubeste enorm, am mai pus filmuletul si ma mai laud cu ei. Cu toate astea am avut probleme, Raul a inceput sa se trezeasca noaptea plangand, noapte de noapte, era dificil, a inceput sa nu se mai concentreze la scoala. Eu eram bucuroasa ca el nu s-a manifestat ca fiind gelos, spre deosebire da copiii prietenilor nostrii care faceau scandal, dar se pare ca ar fi fost mai bine asa, el a tinut in el si am avut probleme. Acum parca e mai bine.
Daaar, exista un mare "dar", ma port cum trebuie si fac tot ce pot sa fie bine cand nu sunt nervoasa, dar acum sunt cu nervii la pamant din cauza ca Giulia ma termina, nici in brate nu vrea sa stea, e foarte iute si vioaie, vrea tot timpul altceva (tocmai i-a adus taica-su o jucarie interactiva care face o gramada de chestii, lumineaza, canta, clopoteste, se invart tot felul de chestii. Ei, in 5 minute si-a pierdut interesul si a plecat iar spre priza, pantofi, cabluri.) Si cand sunt asa nervoasa si obosita, de mutle ori il reped pe Raul care vine saracu sa-mi arate ce a mai construit(e o mare problema, are multe lego-uri mici-mici si mi-e frica sa nu le inghita Giulia), sau sa-mi repete a zecea oara o gluma si efectiv nu am rabdare...
Ela, imi pare rau ca va necajesc asa tare dintisorii! sa treaca!
Gabi78, sper sa treceti usor peste raceala!
Merg sa pregatesc papica (sper ca nu din nou degeaba) si revin, daca pot.
sarbatoritilor zilei!!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
ramiha spune:
anaalina, si mie mi se pare cam lunga pauza pe care o face puiul tau dimineata, sunt totusi mai bine de 7 ore. Nu stiu ce sa zic. Incearca sa-i pui masa de la 1 mai devreme. Sau mai incearc-o intre 6 si 13 cu alimente care ii plac.
Nectaria se trezeste dimineata pe la 7.30, si prima masa o are la 8. Programul si l-a facut singurica si am noroc ca imi ea "spune" foarte clar cand ii este foame. Mesele ei sunt in general cam asa:
8 - 240 ml H2
11 - mere cu branzica (ei ii plac foarte mult fructele si in general tot ce e dulce)
14 - supa si piure (de cele mai multe ori nu papa piure, asa ca i-l pun in supa si i-l dau cu bibe)
17-18 - cereale
21-22 - 240 ml H2
E posibil ca asa sa fie felul ei, dar nu ar fi rau sa vb si cu medicul, e un program de masa destul de atipic pt un bebe.
Sa-ti traiasca puiul Catalina Teodora, vad ca e nascuta in aceeasi zi cu Nectaria! Cum ii spuneti, Catalina sau Teodora?
Selene spune:
Am reaparut si eu ...
Cu ce pot sa ma laud in ultimele zile - alexandra adoarme singura! Sper sa nu o deochi acuma, dar asa de bine e ... Cand vad ca da semne de somnic, o pun in patut, se fataie putin, si dupa aceea nani... (cu degetul in gurita, ca suzeta nu vrea)
Ce pot sa spun, ca am un bb cuminte, singura noastra problema e cu mancarea, dar daca ar merge si asta ok ar fi prea frumos, nu-i asa?
ANAALINA, in legatura cu pauza aceasta lunga intre mese - in cartea lui Capraru, la sugarul intre 6-7 luni sugereaza urmatorul meniu:
- dimineata - lapte
- ora 10 - nimic sau fructe
- pranz - pireu
- dupa-amiaza - cereala
- seara - lapte
Singura problema e ca nu spune exact orele.....
Se poate ca pur si simplu sa ii tina laptele de la 6 de foame si daca apare in carte 'nimic' probabil nu e un caz singular . Daca pune bine in greutate nu ar trebui sa fie o problema, cred eu.
GABI78 - o intrebare. Din cate imi amintesc, tu intrebai de vaccinul BCG, care trebuie refacut la Tudor. Si noi avem aceeasi problema, vineri va trebui sa merg sa ii faca ceva test sa vada daca are anticorpi pt tbc si daca nu ii are, ii reface vaccinul. Mi-au spus ca nu trebuie sa fi luat antibiotice cu 10 zile inainte de vaccin.
Spune-mi te rog, lui Tudor i-au dat cumva antibiotice in spital, dupa ce ai nascut? Pt ca lui Alexandra i-au dat ceva (nu mai stiu ce), 3 zile, pt niste pete rosii ce nu ii treceau si banui ca din cauza asta nu a 'functionat' vaccinul Bcg. E doar ceva pt 'cultura mea generala', sunt curioasa daca din cauza dr din spital tb sa refacem acum vaccinul. Sper ca o sa intelegi ce am vrut sa spun ...
Multumesc in avans!
la toti puiutii!
Anca, de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007
riloasa spune:
Ce vreme! Este groaznic sa nu iti poti scoate copilul afara. Noi eram obisnuiti sa stam de dimineata pana seara. Puiul meu nu vrea nici acum sa pape. Bea suculete, care acum nici pe astea nu le mai vrea.Dintii astia ma inebunesc. Nici eu nu ma nici un ajutor. Bebe se trezeste de foarte multe ori pe noapte si ziua vrea numai in brate. Imi fac timp sa le fac pe toate. Atata timp cand Mihaita este bine si sanatos si eu sunt fericita si pot sa fac orice.Mai este vreun bebe care sa nu manance nimic de la dinti? Eu zic ca sunt dintii, dar ma gandesc ca nu o vrea decat san si nu mancare. Nici banana nu vrea.
Unde gasesc chetute imblanite pentru copil de 1 an? E ziua nepotelei mele si nu ii gasesc ghetute imblanite. La Unirii si Obor nu am gasit.
Mihaita 31 Martie
http://riloasa.myphotoalbum.com/
laura_oana spune:
La Multi Ani!!! Mark-Alexandru, Caterina si puiutul meu iubit Eduard-Darius sa cresteti mari, sanatosi si frumosi si destepti.
,
sper ca nu am omis pe careva?
am avut o noapte furtunoasa , ca sa zic asa..si asta de la un dinte ..pana ies toti ma duc pe campiiiii...
revin mai tarziu, dupa ce venim de la controlul de 7 luni sa dam raportu...va tzuc
Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007
ioanaradu spune:
paula ce fel de chirurg? pt ce afectiune? ca si chirurgia asta e impartita pe caprarii.
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!