Cum ati ales numele copiilor vostri ?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Pe cand eram prin clasa a VIII-a am vazut filmul COLUMNA.
Mi-a placut atat de mult numele de Andrada incat am zis ca daca voi avea fetita asa o va chema. Si asa o si cheama...

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

pana la 7 luni ne-au zis ca e fata. aveam o lista maare: chloe, olga, sofia, sonia, anais...

dupa aia am aflat ca e baietel si pur si simplu eram in pana, am pus cateva nume: tudor, luca, eric, noah...

dar sotul zicea ca ori sunt prea des intalnite, ori simandicoase, ca sa-i punem ceva super simplu, gen Ben (nota: pwe barbata-miu il cheama Val, si atat)

asa ca eram fffff nehotarati si bebele a stat trei zile dupa ce s-a nascut fara nume. ma intrebau asistentele cum il cheama si le ziceam ca "nu stiu, ca nu m-am hotarat".

si pana la urma am zis, un nume sotul - a ales andi, unul eu-am ales tudor, asa ca il cheama tudor andi dar ii spunem andi.

daca o sa mai fac vreun copil si o sa fie fata, o s-o cheme Ina.

daca o fie baiat... iar nu stiu...

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingres spune:

Mihai s-a nascut in aceeasi zi si luna cu nasul de botez(7 mai), si am hotarat sa ii poarte si numele. Mie mi-a fost foarte drag acest nume...si nu numai...
Nasul nu are baieti si l-a iubit pe Mihai foarte mult, iar Roxana poarta numelei fetitei nasului(a fost dorinta fetitei) si eu nu m-am opus...mi-au dat la alegere: Roxana sau Patricia...si eu am ales...Roxana-Elena, Elena fiind si eu, m-am gandit sa ne serbam impreuna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingres spune:

Mama mi-a pus numele Elena-Carmen, cand aveam vreo 3-4 anisori am auzit undeva...numele Cocuta. Atat de mult mi-a placut acest nume ca nu am mai raspuns niciodata la numele meu, si i-am spus mamei ca pe mine ma cheama Cocuta. Si asa mi-a ramas numele toata copilaria si toata adolescenta mea, nu ma stia nimeni decat de Cocuta.
Toti prietenii din copilarie si adolescenta si desigur toate rudele mele si azi imi zic Cocuta.
Dupa ce-am implinit 20 de ani, pentru toti cei care nu ma cunoscusera pana atunci...eram Carmen.
Nici unul dintre cei care imi zic Cocuta nu pot sa imi zica Carmen si nici invers...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sasha.hodorkovski spune:

Daca Dumnezeu o sa ma bincuvinteze cu copii, daca voi avea baiat se va numi Yvan Noah iar daca va fii fetitza se va numi Venera Livia...Imi plac numele rusesti (Yvan) iar Venera dupa Venera Arapu si Livia dupa mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

quote:
Originally posted by april

Pe cand eram prin clasa a VIII-a am vazut filmul COLUMNA.
Mi-a placut atat de mult numele de Andrada incat am zis ca daca voi avea fetita asa o va chema. Si asa o si cheama...

De acolo il stiu si eu! Super, ma bucur pentru tine ca ti-ai indeplinit dorinta, ca eu nu prea cred ca am sanse.

La baiat mi-ar placea asa: Horia, Tudor, Rares, Radu, Mihnea, Petru, Pavel. Evident ca la al meu nu-i place nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_b_23 spune:

Eu nu am copii dar visul meu e sa am o fetita si un baiat pe care sa-i cheme Maria si David.
Maria pentru ca asa o chema pe mama mea pe care am pierdut-o la 8 ani si David pentru ca e numele care mi-a placut cel mai mult din Biblie.
Stiu ca sunt niste nume simple si des intalnite dar eu consider ca atunci cand alegi un nume pentru copii, alegi ceva ce iti place si care se potriveste cu personalitatea ta sau/si a sotului (pentru ca pe a bebelusului nu ai de unde sa o cunosti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Numele fetitei mele l-a ales sotul meu.El stia dinainte sa ma cunoasca pe mine ca va avea o fetita,si-a dorit de mic copil sa aiba o sora si nu a avut si atunci a zis ca macar Dumnezeu sa ii dea si lui o fetita.Si i-am pus numele Maya Maria.A zis ca la al doilea copil este dreptul meu sa ii pun ce nume vreau.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari_adna spune:

buna ziua, burtici! eu am 14 saptamani si inca nu stiu ce o sa fie...dar dc e fata, am hotarat de ceva vreme ca va fi Mara, insa la baiat ...e penurie mare de idei. sotul vreu un nume romanesc, puternic, care sa nu se termine in vocala... ceva idei? am cicit mai sus si am vazut Tudor. cred ca mi-ar place. trebuie sa ma mai obisnuiesc cu acest nume si sa vad si sotul ce zice.
va pup pe toate

Ana, adi si galusca (deocamdata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Sarcina usoara Ari_adna si ma bucur ca ti-a placut numele Tudor. E si preferatul meu!

Mergi la inceput